Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Vraag en antwoorden

Onderwerp: Zijn caravankastjes en wanden watervast?
Van: Frank
Datum: 02 June 2017 om 12:55

Zijn caravanwanden en kastjes (Kip Greyline) watervast? Vanmorgen kwam er water vanonder de kledingkast vandaan. Ik dacht : omgevallen waterfles. Later zag ik ook onder het wasbakkastje en deur toiletruimte water. Misse boel dus. Ik dacht aan kapotte aanvoerslang of losgeschoten koppeling. Of te lange schroef van zijlicht (zijn vervangen) die slang heeft doorboord. Met uitsluiten kwam ik er helaas niet. Dus demonteren. Complete toilet uitgebouwd met vloer. Strontnat maar geen defect. Op de buik onder het franse bed vond ik de oorzaak. De flexibele afvoer is uit de tyleenpijp geschoten (fabrieksfout want slang is te kort). Het water is langs spleten en wanden gekropen en heeft vooral holtes gevuld. Bij het droogmaken voelde ik stroom. Ook de kabelgootjes stonden vol.
Hoe watervast is een caravan van binnen ?

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: Quirien
Datum: 02 June 2017 om 13:19

Oeps Frank balen, enig idee hoelang dit al gaande is? In zijn algemeen zijn wanden en kastjes niet watervast. Je zult af moeten wachten of "zwellingen" gaan ontstaan. In iedergeval niet te geforceerd gaan drogen. Even de föhn voor eerste droging. Natuurlijke droging bij Italiaanse temperaturen zal de rest moeten doen.

Je zult daarna nog een vochtmeting kunnen laten doen of er nog verdere inwerking is. Hopelijk valt het mee.


Van: Kees
Datum: 02 June 2017 om 13:37

Interieur is niet watervast.


Van: Frank
Datum: 02 June 2017 om 14:52

Was er al bang voor. Ben net klaar. Heb met closetpapier geabsorbeerd en alles open gezet. Disselkast ook gedroogd. Bij montage toilet ontdekte ik spanning op materiaal. Wat bleek? De hoek van het toiletreservoir drukt de afvoerslang nog verder ad kant. Met broodmes uitsparing in de voet gezaagd en nu ligt alles spanningsvrij. Pure fabrieks en montagefout ! Bijzonder dat het zo lang goed is gegaan. Thuis maar definitief repareren door verlijming ipv ducktape. Tot nu toe lijkt er geen gevolgschade. Betere plaats en moment had het eigenlijk niet kunnen zijn. Toscaanse zon is ondertussen Corsicaanse zon


Van: Quirien
Datum: 02 June 2017 om 15:25

Ooit, liet ik met mijn domme hoofd het achterluik open staan bij een korte fikse regenbui.
Tsja, wandplaat van het luik aan de binnenkant was nog te vervangen met de zelfde print, binnenwand heb ik een nieuw stukje in gezet, gelukkig was het in de bak van de rondzit dus niet in het zicht en de vloer mankeerde niets.
Oh Frank, was ik nog vergeten te melden, kijk als de boel opgedroogd is ook nog even naar "vochtkringen" in het wand of kastmateriaal. Contoleer ook als er verbindingen in je bedrading nat zijn even na enige tijd op roest vorming.


Van: Frank
Datum: 02 June 2017 om 18:23

Quirien bedankt voor de tips. Geeft mij net dat extra zetje om alles nog een keer langs te lopen. Want kabelgoot onder bed moet nog een keertje open en ook alle naden zien er nu wat viezig uit. Morgen nog even twee uurtjes prutsen en dan is het weer netter. Bedankt voor meedenken !


Beantwoord deze vraag
Wel graag met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

Check je combinatie
Mag ik met mijn caravan rijden en mag mijn auto hem wettelijk trekken? Het antwoord krijg je aan de hand van het invoeren van je kenteken.

De reis een last?
Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier. Volg een caravancursus Op Maat.
Al v.a. € 169,-


 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen