Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Vraag en antwoorden

Onderwerp: schade aan caravan
Van: dirk
Datum: 02 June 2017 om 20:06

hallo ,
wij waren donderdag 25 mei vroeg vertrokken richting Kroatie net voor Keulen moesten we de A 3 af en ff binnendoor ,hier sloeg het noodlot toe we werden frontaal aangereden door een tegenligger met drank op. de auto C 4 Picasso is verwoest , de caravan heeft een behoorlijke opdonder gehad dissel deels afgescheurd en dwars onder de caravan bij service luik een vouw in de zij beplating . de tafel heeft binnen ook aardig wat schade aangericht kastje v aanrecht ontwricht en op wc idem . mijn vraag is nu wat zijn de gevolgen als hij eventueel gerepareerd word en garantie hierop ik heb zoiets van als je later toch vocht probleem krijgt wat veroorzaakt zou zijn door de aanrijding . Alle tips zijn welkom .
Alvast dank.

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: Steven
Datum: 02 June 2017 om 20:24

ik vrees dat het een totaalverlies zal zijn:

- dissel deels afgescheurd
- vouw in de zijbeplating
- kastje van aanrecht ontwricht

het chassis is krom, de opbouw is krom...


Van: Kees
Datum: 02 June 2017 om 20:45

Yep, gewoon opnieuw beginnen.


Van: dirk
Datum: 02 June 2017 om 20:52

Steven / Kees .

hoop het wel ben voor nieuwaarde verz de Burstner is 23 maanden oud .


Van: Benno
Datum: 02 June 2017 om 21:29

Het zal financieel allemaal wel goed komen Dirk.
Maar ja, daar sta je dan met je kapotte vakantietreintje in het buitenland. Denk je dat je binnenkort op je luie rug ligt in Kroatië, sta je schade te regelen. Wij zijn zelf bijna drie weken onderweg in Frankrijk en het valt op dat er relatief vaak iets mis gaat. Al drie stellen met een leenauto ontmoet en dat zijn dan alleen nog maar mensen waar je toevallig een gesprek mee aangaat.
Veel ellende. Sterkte Dirk.


Van: dirk
Datum: 02 June 2017 om 22:01

Inderdaad Benno we waren lekker vroeg op weg en 2,5 uur later ligt alles in puin we hebben het er zelf gelukkig goed vanaf gebracht gezien de klap wel naar ziekenhuis vervoerd maar inmiddels beide weer thuis ,en dat door een dronken duitser grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr vandaag papieren gehad van politie en letsel papieren volgende week zal de combi terug zijn en dan expertise .we hopen in het najaar weer weg te kunnen waarmee weten we nog niet .


Van: Menno (Caravantrekker)
Datum: 02 June 2017 om 22:15

Sterkte Dirk. Ik hoop (en verwacht ook wel) dat de verzekering voldoende over de brug komt om een nieuwe caravan te kopen. Laat je niet te snel afschepen.


Van: dirk
Datum: 02 June 2017 om 22:46

Thx Menno,

we gaan het afwachten de auto is ook verwoest C 4 Picasso van 05-2016 , ben alleen beetje huiverig als ze c.v repareren want ik wil deze c.v niet meer .mocht alles vergoed worden overwegen we om een camper te kopen maar eerst maar eens afwachten .


Van: Frank
Datum: 03 June 2017 om 10:10

Hallo Dirk, heftig verhaal. Ik ben zelf nog wel van het repareren maar in jullie geval zou ik altijd afscheid nemen. Veel schadebedrijven willen graag een klus doen masr als een monteur onzorgvuldig is in (voor)behandeling dan vind je dit na een paar jaar altijd een beetje terug. Ik heb daar ervaring mee en er dan spijt van. Ga bij de schadeafhandeling goed naar je rechten kijken en vraag desnoods contraexpertise aan. Maatschappijen gaan er steeds strakker langs. Succes !


Van: Quirien
Datum: 03 June 2017 om 11:37

Verdorie Dirk,
gelukkig als ik het goed begrijp mankeren jullie niets.

Advies, tsja de meeste zijn al gegeven, laat je inderdaad niet afschepen en ga voor nieuw of het betaalde bedrag. In zijn algemeenheid hou je bij reparatie ( zeker deze) altijd een bepaald gevoel over wat je min of meer " achtervolgd".
Ik vroeg mij af kun je ook geen claim op de veroorzaker krijgen/ indienen daar je vakantie naar de "knoppen" is.( niet genoten genot)
Tsja, je hoofd zal er niet naar staan, maar is in de verzekering(en) niet iets over vervangend vervoer geregeld?

Wat die campergedachte betreft, zou er eerst een huren om te bezien of dit bevalt.


Van: dirk
Datum: 03 June 2017 om 11:54

Quirien.

Wij zijn goed verz ook rechtsbijstand dat zal wel goed komen ,ben al benaderd door Dekra ivm caravan.
We gaan zeker niet akkoord met minder ik wil schadeloos gesteld worden natuurlijk, daarnaast komen er nog veel andere dingen bij natuurlijk.
wat betreft vervangend vervoer daar heb je recht op maar als er uitgekeerd is en mijn vrouw is nog niet de oude (2 wervels gebroken) moet je die auto weer inleveren dus heb tijdelijk andere auto gekocht tot we weten hoe of wat is wat relaxer ook.
6 jaar geleden hebben we camper gehuurd en dat was een foute indeling en in 3 weken veel gereden dus we weten wel wat we zouden willen en als je er zelf 1 hebt kan je wat rustiger aan doen natuurlijk .
Thx voor Uw reactie.


Van: Louis
Datum: 05 June 2017 om 21:29

Ongezond veel slachtofferpech Dirk.
En zoals steeds vaker voorkomt door een heel foute oorzaak waardoor het woord 'ongeluk' eigenlijk niet meer op z'n plaats is.
Wat is er toch mis gegaan met het verantwoordelijkheidsgevoel van een steeds groter wordend percentage weggebruikers.
Gelukkig is het zó afgelopen dat er nog iets te regelen valt als je begrijpt wat ik bedoel.
Succes.


Van: dirk
Datum: 07 June 2017 om 14:33

Begrijpen zeker wat de gevolgen hadden kunnen zijn ,had veel beroerder af kunnen lopen maar ondanks wij er samen nog goed vanaf gekomen zijn ben ik er toch goed zien van , van mij mogen ze de D...................... invoeren als ze met drank op of met een foon achter het stuur zitten.
Ons kampeerseizoen is over he ,op naar 2018.


Van: dirk
Datum: 21 June 2017 om 10:45

Nou eindelijk uitsluitsel over de schade enzo.
Auto en c.v afgeschreven auto word aankoopwaarde vergoed en c.v. word nieuwwaarde ook van mover en alle andere zaken vergoed dus tevreden , nu opknappen en ons orienteren hoe verder , word het weer een mooie auto met C.V. of een Camper waarschijnlijk het laatste .


Van: Frank
Datum: 21 June 2017 om 20:02

Fijn om te lezen dat de schadeafhandeling goed is verlopen. Nu lichamelijk nog weer fit worden. Als je een camper gaat kopen, denk ik automatisch aan Corsica. Een echt campereiland. Helaas zijn de bewoners een drama in het verkeer. Bij de lunch en onder werktijd gaan de glazen bier en wijn gewoon naar binnen op het terras. Daarna stapten ze tot mijn stomme verbazing gewoon in de auto. Daar rij je dan gewoon tussen als toerist.


Van: Louis
Datum: 21 June 2017 om 22:14

Daar hoefde je voorheen niet helemaal voor naar Corsica hoor Frank.
Al meer dan dertig jaar geleden aan het werk in Belgié.
Het was 's morgens om een uur of negen/half tien moelijker om aan een bak verse koffie dan aan bier te komen.
En gedurende de dag zochten bouwvakkers regelmatig hun kratje op, trokken een flesje leeg, en dan gingen ze weer aan de bak.
M'n ega dacht dat ik daar slechts wat geintjes over maakte.
Tot we staande op een (Belgische) camping ook eens twee man drie dagen hebben zien doen over het maken van wel drie onbetegelde betonnen traptreetjes naar het zwembad waar je normaal misschien een half dagje over doet als je het rekt...ook daar het kratje er weer naast natuurlijk.
(Zal nu wel wat over zijn wat dit soort dingen betreft vermoedt ik)Van: dirk
Datum: 22 June 2017 om 08:40

Nou wij hebben onze buik wel vol van een bestuurder onder invloed ,gelukkig word in Duitsland er iets strenger opgetreden en Allianz heeft al verzekerd die bestuurder helemaal uit te kleden en terecht .laat hem zijn hele leven maar betalen .


Van: Frans
Datum: 22 June 2017 om 09:13

Op Corsica heb ik nooit enig probleem ondervonden met locals in het verkeer. De grootste ergernis zijn Nederlandse campers!


Van: Tijs
Datum: 22 June 2017 om 09:27

Dirk, helemaal mee eens. Ook in NL zie ik te veel mensen nog met een flinke slok op achter het stuur kruipen. als je ze er op aanspreekt is de enige reactie dat ze toch niet gecontroleerd worden. Wat ze anderen met hun aangeschoten kop kunnen aan doen, daar wordt helemaal niet bij stil gestaan. Dus dan maar meer en onverwachte controle. In al mijn vele kilometers op de weg ben ik over de jaren nog maar 1x keer gecontroleerd (plus 1x bij een kleine touché tussen een vrachtwagen en mijzelf omdat daar van de vrachtwagenbaas politie bij moest, en dus automatisch blazen).

En strenger straffen: met drank op achter het stuur is een misdrijf.


Van: Quirien
Datum: 22 June 2017 om 10:51

Tsja, afgelopen week zijn hier in het Zwartewoud de ( voor)wijnfeesten begonnen. 's-morgens zien wij tijdens onze fietstochten al rond een uur of 11 aan de stand tentjes menigeen "indrinken". Genietend van een cappuccino op het terrasje zien wij ze regelmatig gewoon weer instappen.
Ik zal maar niet weergeven wat mijn echtgenote dan " uitkraamt"


Van: Kees
Datum: 22 June 2017 om 14:38

Strenger straffen is niet de oplossing, beter handhaven wel.
We zijn hier in NL kampioen regeltjes maken en als die niet werken maken we nieuwe regeltjes.
Beter en vooral meer handhaven van de bestaande regels is de oplossing maar daar hebben we al decennia te weinig blauw voor op straat.


Van: Louis
Datum: 22 June 2017 om 16:29

Zóveel blauw heb je niet nodig, als je ze maar goed gebruikt.
Tweede keer betrapt ?....Geitenwollen sokken uittrekken knip, knip en dag rijbewijs, klaar, punt, einde discussie, volgende !
Tóch weer rijden ?....Paar jaar sloten graven of dijken ophogen met de schop.
Lomp ?...lang niet zo als een lijk op het voorraam waarna het hele advocaten smoezenboek open wordt gehaald om toch vooral begrip te tonen wegens de privésituatie bla,bla enz. .
Of houden we dan misschien te weinig bestuurders en rechtsprekers over die zelf nogal eens een cocktail party, vergadering o.i.d. hebben bezocht en in de auto stappen.
Ai...die moeten we dan ook maar eens leren met een schop om te gaan.
(Drankrijden gaat nóóit per ongeluk, dus geen pardon...)


Van: Kees
Datum: 22 June 2017 om 18:26

Zoveel blauw heb je nodig om ook die weinige bestuurders en rechtssprekers aan de paal te nagelen.
Als de pakkans verhoogd van 1 op 100 naar 50 op 100 heeft dat een meer afschrikkende werking dan om die één van de honderd een normaal leven verder onmogelijk te maken. Die 49 die nu niet gepakt worden gaan dan vrolijk voort met feestvieren.
De enkele zware boete van nu kost de maatschappij nog veel meer geld om de zielige verhalen door de slechte jeugd uit de welbespraakte dure advocaat mond te moeten aanhoren.
Wordt je om de keer staande gehouden dan gaat daar een preventieve werking vanuit. Wanneer de (progressieve) boete relatief laag gehouden wordt volgt vlotte betaling en geen rechtszaak. Na drie keer duizend euro aftikken wordt je dat wel eens zat hoor.
Maar ja, dan moet er wel blauw op straat staan natuurlijk.


Van: Louis
Datum: 22 June 2017 om 19:18

Kees, het gebeurd helaas dat notoire drank (en drugs) rijders vijf en zelfs méér keren terug de weg op mogen met alle gevolgen van dien mét instemming van hun medeplichtige geitenwollensokken met zo'n wit spuugdoekje onder hun kin.
Dus dat moet gewoon eens veranderen.
Vijf keer het hele lange nutteloze, resultaatloze, kostbare circus waar men lachend lak aan heeft ten koste van wat of wie ook.
(En van een kale kip kun je weinig plukken, dus aan de schop en zweten !,samen met die gasten in zwarte jurk die het mogelijk gemaakt hebben om iemand de dood in te laten jagen)
Ik houd er over op daar ik echt pissig om dergelijke wantoestanden kan worden.
Van: dirk
Datum: 23 June 2017 om 08:36

We kunnen hier wel weken over aan de gang blijven maar het is een keer klaar .
We zijn dolblij dat we het er zo vanaf gebracht hebben gezien de klap en ravage , we worden compleet schadeloosgesteld dus weer een zorg minder . Dus als nu iedereen eens eerst nadenkt voor hij/zij wat doet wat de gevolgen kunnen zijn ziet het er al een heel stuk beter uit .
wij gaan herstellen en plannen maken voor 2018 .
Allemaal nog veel plezier en hou je koppie erbij.
Groetje,s


Beantwoord deze vraag
Wel graag met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

Missende auto?
Staat je auto of caravan niet in de lijst? Klik en stuur een email en we zullen (proberen) hem toe te voegen.

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.


 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen