Caravantrekker.nl

Vreemd probleem

Adria aviva vraagt op 8 juni 2017:

Hallo

Net terug van vakantie.Ik heb een nieuwe Adria Aviva 2017.Ontdekte vanmorgen na thuiskomst dat de afsluitdeksels van de treinzit aanlopen tegen de zijwanden en niet meer geheel kunnen open staan.Ik kan me niet herinneren dat dit een probleem was na de directe aflevering od in ieder geval niet op gelet.De kasten heb ik wel openheid maar of dit volledig mogelijk was ? Ook in de ijskast lijkt de onderste lade wat asymmetrisch in de geleiders te liggen.Heeft iemand een verklaring voor dit probleem? Zijn dit los van elkaar liggende problemen/onvolkomenheden of is er iets met de constructie.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

@Eric antwoordt op 9 juni 2017:

Vreemd verhaal, ik zou even gaan buurten bij de verkopende dealer en die de boel laten bekijken.


dirk antwoordt op 9 juni 2017:

Wil je niet ongerust maken maar een bezoekje aan de dealer zou ik zo snel mogelijk doen en foto,s maken ,het lijkt wel of de c.v. krom/ontzet is vreemd hoor .
Sterkte ermee .


Frank antwoordt op 9 juni 2017:

Op afstand is het moeilijk hiervan iets te zeggen. Mijn indruk : een koelkast is een vast geheel en komt van een externe leverancier. Binnenwerk van een koelkast is iets geheel anders dan klepdeksel va een treinzit. Als de klepdeksels te krap gemonteerd zijn dan kan bij warmer weer de speling om vollexig open te gaan verdwenen zijn. Denk aan klemmende (huis/ schuur) deuren in de winter of herfst. De dealer zal dit waarschijnlijk zo voor je oplossen. Als je een caravan voor het eerst bekijkt, is er zo veel te zien dat zoiets meestal niet opvalt. Alleen met systematiscbe scheck up haal je dit soort zaken eruit. Als je veel in buitenland op slecbte wegen gaat rijden, kom je in de loop vd tijd nog wel meer tegen. Zolang er rondom binnenkastjes en caravanwandaansluitingen geen spanningen of bijzonderheden optreden, zit het met de constructie wel goed. Caravans zijn sterk en kunnen wel tegen een stootje.


Frank antwoordt op 9 juni 2017:

Oefff...bizarre hoeveelheid spelfouten. Sorry, zit met mobieltje op de camping 😉


Quirien antwoordt op 9 juni 2017:

Bij twijfel naar de de dealer. Het is al gezegd let op aansluiting van het meubilair t.a.v. kieren of afwijkingen.
Ik wil je niet ongerust maken maar check ook even buiten of voor je gevoel de wanden van de caravan " recht" staan.
Maar nogmaals niet wachten met aankaarten als je er geen geoed gevoel bij hebt.


Louis antwoordt op 9 juni 2017:

Ik zou het even schriftelijk (mail) melden, maar me er nog niet echt druk om maken.
Er komen nog wel wat meer dingetjes aan het licht vermoed ik.
Nog nooit een caravan gehad waar geen schroefje ontbrak, een deurtje ging klemmen, iets wat losser kwam te zitten o.i.d.
Altijd wel wat onbenullige ditjes en datjes tot een vergeten af te kitten toiletcassetteruimte aan toe waardoor waterschade op de loer lag bij eventueel morsen.
Het blijven tot op heden handwerkproducten, en nog veelal uit lichte materialen die beweging en temperatuur gevoelig zijn ook.
Alles goed in de gaten houden en opschrijven zodat het bij de servicebeurt niet vergeten wordt.


Kees antwoordt op 9 juni 2017:

Waarom schriftelijk melden?


Louis antwoordt op 9 juni 2017:

Mailen kun je overal vandaan doen zonder een antwoordapparaat of 'doorverbinder' aan de lijn te krijgen, zodat het in één keer bekend is vanaf het moment van constatering.
(En voor de ontvanger terug te lezen is zodat er geen gegeven informatie verloren gaat)
Misschien volgen er vragen of alsnog een telefoontje en kan eventueel ook advies gegeven worden over het voorkomen van vervolgschade.
Dan wordt de schade ondertussen niet groter dan nodig en blijft alles goedkoper voor iedereen zonder scheve gezichten.
Voor beide kanten open en eerlijk.
Bellen lijd tot minimaal één maal doorverbinden (als de juiste persoon al bereikbaar is) of het wordt later incompleet doorgegeven enz enz...duurt alleen maar langer waarbij ook informatie verloren gaat.
Het bellen komt daarna eventueel wel als het nodig blijkt.
Net als boodschappen doen Kees, gewoon vanaf het briefje, dan vergeet je niets en hoef je nergens over naar huis te bellen of weer terug naar de supermarkt omdat je toch weer iets vergeten bent.
(Ik zie je reactie nu al met een glimlach tegemoet, want ik verwacht natuurlijk een lang antwoord juist vanwege je korte vraagstelling, dus ik ben zelf alvast maar 'in het lang' begonnen)


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker