Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Vraag en antwoorden

Onderwerp: aanleggen ringverwarming
Van: Jacques Bakker
Datum: 19 June 2017 om 17:17

Ben in het bezit van een Eriba Feeling 470. Wil daar graag ringverwarming in monteren. De uitstroommonden zijn al aanwezig. Normaal lopen de luchtslangen over de bodem van de caravan. Omdat dit nogal veel ruimte inneemt en kwetsbaar is bij het opbergen van stoelen ed onder de bedden vraag ik mij af of het nadelig is de luchtslangen naar boven te plaatsen. Voordeel is dat ik meer ruimte heb om spullen op te bergen en is minder kwetsbaar. Wat is wijsheid. De kachel is van Truma model 3004.
Alvast reuze bedankt voor jullie experise.

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: Frank
Datum: 19 June 2017 om 18:36

Het lijkt mij juist logischer om hem laag te houden. Bovendien stijgt warmte op en zul je een betere verdeling krijgen en daardoor meer comfort in voor- en najaar.
Caravanbouwers leiden al vele jaren de buizen onderlangs. In bagageruimte en onder banken heb ik nooit een probleem met beschadigen. Ik dacht ook altijd dat de buizen gevoelig waren voor beschadiging, maar dat valt enorm mee.
Stel je zou er eentje beschadigen, dan is dat nog geen ramp. Je legt nu immers zelf alles aan en hebt dan vast nog wel een stukje over
Gewoon kiezen voor de gemakkelijkste weg.


Van: henkie
Datum: 19 June 2017 om 19:12

Je zou de slangen tegen de onderkant van de bedden en zittingen kunnen monteren. Alle spullen via de serviceluiken liggen toch op de bodem, dacht ik.


Van: Quirien
Datum: 19 June 2017 om 19:29

In principe wat Frank stelt is de meest logische montage manier.
Je kunt ook voor een alternatief kiezen. Ik weet niet of de Feeling ruimte heeft achter de rugzit schotten. Je kunt daar dan een dunnere buis met vele gaatjes monteren. Hoewel onlogisch ( je gaat van dun met verloop naar een bredere doorsnede ) kun je van daaruit misschien dan nog wat aftakkingen kunnen maken naar de bestaande uitstroom openingen.

Verder zou ik kiezen ter ondersteuning voor een stukje vloerverwarming.. m.a.w directe verwarming aan de voeten en een aangename luchtstroom achter de rug en het hoofd.

Maar, het is maar een alternatief die ik noem.


Van: Menno (Caravantrekker)
Datum: 19 June 2017 om 22:33

Als je met naar boven bedoeld de bovenkant van de bank (dekenkist) is dat prima.


Van: Frank
Datum: 20 June 2017 om 14:36

Dat is inderdaad een goed idee ! Teruglezend denk ik dat Jacques dat bedoelde.


Van: Jacques Bakker
Datum: 20 June 2017 om 16:56

Reuze bedankt voor jullie reacties. De uitstroommonden zitten vlak boven de vloer. Nu kan ik bv een tafel plat leggen onder het bed. Met een ringverwarming op de bodem lukt dat met dezelfde tafel niet meer. Hoorde dat het systeem niet meer zo goed zou werken als de luchtslang eerst naar boven gaat en dan weer naar beneden om aan te sluiten op de uitstroommond om vervolgens weer naar boven te gaan om om het voorgaande te herhalen. Teveel weerstand was de uitleg.


Van: Menno (Caravantrekker)
Datum: 20 June 2017 om 17:43

Hoe minder bochten hoe beter uiteraard. Maar als je ze niet te scherp maakt is een bocht meer of minder geen probleem.


Beantwoord deze vraag
Wel graag met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

De reis een last?
Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier. Volg een caravancursus Op Maat.
Al v.a. € 169,-

Check je combinatie
Mag ik met mijn caravan rijden en mag mijn auto hem wettelijk trekken? Het antwoord krijg je aan de hand van het invoeren van je kenteken.


 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen