Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Daewoo Tacuma

Sorteer gebruikservaringen op:

Daewoo Tacuma - 1.8 met een Dethleffs

De ervaring van Ab met een Daewoo Tacuma - 1.8 (72 Kw/98 pk bouwperiode: januari 2001 - december 2004) en een Dethleffs Camper 395 HK van 1100 kg geplaatst op 16-12-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Wij rijden al meer dan 40 jaar met een caravan. We zijn zo langzamerhand door heel europa gereden met een caravan.
ieder jaar gaan we ongeveer 3 maanden met een caravan op stal.
we starten half mei en zijn half augustus weer terug.
dus ervaring voldoende lijkt mij.
we rijden door bergen en we hebben geen enkel probleem.
De laatste rit was op de terugtocht naar Nederland door het hartje van de ardeche de D 104 zonder 1 probleem.

Wijzigen


Daewoo Tacuma - 1.8 met een Chateau

De ervaring van hans met een Daewoo Tacuma - 1.8 (72 Kw/98 pk bouwperiode: januari 2001 - december 2004) en een Chateau Caratt 430 NICE van 1200 kg geplaatst op 30-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 76% Berekening >>>>

Tacuma 1.8 Een prima ruimtewagen, maar als caravantrekker geen geweldenaar. Als je met zweet in je handen een heuvel op moet en bang bent deze niet te halen dan moet je hem snel inruilen. Dat heb dan ook gedaan. Ik vind de Tacuma een luie trekwagen. Met flinke wind tegen op de vlakke weg haalt 'ie met moeite 80km/hr. Zodra je snelheid op de autobaan bij lange hellingen tot 55-60km/hr terug zakt en je soms moet terugschakelen naar 2 versnelling wordt het mij te gevaarlijk.

Wijzigen


Daewoo Tacuma - 1.8 met een Kip

De ervaring van Jaime met een Daewoo Tacuma - 1.8 (72 Kw/98 pk bouwperiode: januari 2001 - december 2004) en een Kip Kompakt 37 EK van 950 kg geplaatst op 08-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

Daar de 1.8 Daewoo Tacuma niet meer wordt geleverd mag ik wel mijn ervaringen kwijt m.b.t. de 1.6 en 2.0
Met de 1.6 en de Kip Kompakt 37 bij Clermond Ferrand ook met enig zweet in de handen gezeten. Verder een prima caravantrekker en zeer stabiel met deze Kip. Met de 2.0 aut. nog niet in bergachtijg terrein gereden maar ik kan niet anders zeggen dan dat het een uitstekende combinatie is.

Wijzigen


Daewoo Tacuma - 1.8 met een Caravan

De ervaring van Huibert met een Daewoo Tacuma - 1.8 (72 Kw/98 pk bouwperiode: januari 2001 - december 2004) en een Caravan van n.b. kg geplaatst op 31-12-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

Ook ik moet helaas Robin tegen spreken. Onze Tacuma heb ik deze zomer afgeladen met 5 personen en ongeveer 200 kg bagage en een Hobby er achter die eigenlijk 1350 kg geladen mag wegen. Deze heb ik afgewogen op precies 1200 kg. Wij zijn er mee naar Oostenrijk gereden en geen centje pijn. Zelfs een vrij steile helling net onder Munchen met 45 km er over heen.
Wel met wat zweet in de handjes of hij het wel halen zou. Op de vlakkere stukken constant rond de 95 km gereden in zijn 5.
Voor de zekerheid de auto ingeruild voor een zwaardere zodat de caravan meer belast kan worden

Wijzigen


Daewoo Tacuma - 1.8 met een HomeCar

De ervaring van Erik met een Daewoo Tacuma - 1.8 (72 Kw/98 pk bouwperiode: januari 2001 - december 2004) en een HomeCar Racer 45 Space van 1150 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

Inderdaad de Tacuma is een plezierige reisauto.Maar ik moet Robin tegenspreken, onze tacuma heeft met de caravan geen enkele moeite. 1 keer heb ik er zelfs 110 mee gereden ( en hij had nog power over) ik heb geen enkel probleem om vlot met het andere verkeer mee te kunnen.Naar de bergen ben ik er nog niet mee geweest dus daar kan ik geen oordeel over geven. Wel naar de ardennen (Belgie) daar heb je ook soms wel een stevige heuvel maar heb daar niets problemen gehad.
Het verbruik loopt inderdaad wel heel erg op.
Daiwoo Tacuma met Home car spirit 45.

Wijzigen


Daewoo Tacuma - 1.8 met een Sterckeman

De ervaring van Robin met een Daewoo Tacuma - 1.8 (72 Kw/98 pk bouwperiode: januari 2001 - december 2004) en een Sterckeman Elypse 430 van 1100 kg geplaatst op 30-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69% Berekening >>>>

De Tacuma is een hele plezierige reisauto; ruim, comfortabel, stil. Kortom een heerlijke reisauto. Maar onze caravan is niet zijn vriend. Het kost de auto heel veel moeite om de 80 te halen en nog meer om door de bergen te komen. Daarnaast houdt hij wel van een slokje en is de stabiliteit niet alles. Ik heb dan ook een stbilisatorkoppeling gemonteerd, dat had ik wel nodig.
Dus als auto raad ik de Tacuma iedereen aan, maar een caravan trekken moet je niet doen.

Wijzigen


Engelse reviews
Daewoo Tacuma

Daewoo Tacuma - 1.8 met een Elddis

De ervaring van SBlyth met een Daewoo Tacuma - 1.8 (72 Kw/98 pk bouwperiode: januari 2001 - december 2004) en een Elddis Avante 534 van 1225 kg geplaatst op 30-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 100%* = 84 km/u = 9%

Car pulls the van with some effort on the roads. Hill starts are very difficult. Stability is very good though. I think this car would be very capable with a lighter van.


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).




Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap