Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Fiat Panda

Sorteer gebruikservaringen op:

Fiat Panda - 0.9 TwinAir Turbo met een Trigano

De ervaring van Niek Zuurbier met een Fiat Panda - 0.9 TwinAir Turbo (63 Kw/86 pk bouwperiode: november 2011 - heden) en een Trigano Rubis 310 van 715 kg geplaatst op 09-06-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 60% Berekening >>>>

Dit voorjaar 2 maal met de combinatie Panda en Trigano op pad geweest.Panda 0,9 Twin Air Turbo met een Trigano Silver 310 met een gewicht van 715 kg. ( gewogen ) Kogeldruk 50 kg. De uitkomsten van de berekening kloppen met de praktijk. Stabiele combinatie en de Panda doet het berg op uitstekend. Retour Zuid Frankrijk ( 2800 km ) ging prima. Duidelijk stabieler als de Fabia 2 combi als trekauto. Met name ingehaald worden door touringcars doet de combinatie weinig tot niets terwijl de combinatie met de Fabia duidelijk reageerde. Brandstof gebruik tussen de 1 liter op 12 en 13 km. bij een snelheid van ca. 85 km/uur ( gps snelheid ) op de cruise control. Wat wij wel als nadeel beschouwen is het motorgeluid als de Panda flink moest trekken. Op tijd terug naar een lagere versnelling was de remedie. Meer toeren maar minder geluid.

Wijzigen


Fiat Panda - 1.2 met een Kip

De ervaring van johan super met een Fiat Panda - 1.2 (44 Kw/60 pk bouwperiode: september 2003 - november 2011) en een Kip Shelter Plus van 750 kg geplaatst op 16-11-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 68% Berekening >>>>

De Panda met een Kip en alsof je met een verliefd stel rijd.. Solo rij ik circa 1 op 20. Met de Kip circa 1 op 14. Het is niet nodig om cararvanspiegels te hebben, maar ik gebruik ze wel, voor beter zicht

Wijzigen


Fiat Panda - 0.9 TwinAir Turbo met een Trigano

De ervaring van J. van Boxtel met een Fiat Panda - 0.9 TwinAir Turbo (63 Kw/86 pk bouwperiode: november 2011 - heden) en een Trigano Rubis 310 van 700 kg geplaatst op 15-07-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 58% Berekening >>>>

Mijn ervaring met de Fiat Panda Trekking 0.9 Twinair Turbo en een Rapido Club DL caravan is zeer goed wat het rijgedrag betreft met deze caravan.
Er hoeft op de autobaan weinig geschakeld te worden.
Maar het benzineverbruik is zeer hoog voor zo een kleine motor ( 1 op 9/10 ) bij 100 km/h. Ik heb daar een ontheffing voor.
J. van Boxtel

Wijzigen


Fiat Panda - 1.2 met een Eriba

De ervaring van J.l.vB met een Fiat Panda - 1.2 (44 Kw/60 pk bouwperiode: september 2003 - november 2011) en een Eriba Touring Puck 120 van 630 kg geplaatst op 30-06-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 58% Berekening >>>>

Fiat Panda Emotion 1.2 60pk met Rapido Club 30DL totaalgewicht van 630kg met deze combinatie zijn wij naar het lago Maggiore gereden via Duitsland en Zwitserland via de Godhardtunnel naar Italie. Dat is zonder problemen goed te doen.
Wij hebben continue 100 km/h gereden en het verbruik daarbij was 1 op 12,5. Noormaal verbruik van de Panda is 1 op 15. Ook met stijgingen gaf het geen problemen. Voor de Godhardtunnel reden wij gewoon met 80 km/h omhoog de tunnel in. Het ging zelf beter dan de trekkrachtberekening berekend had.
Joop

Wijzigen


Engelse reviews
Fiat Panda

Fiat Panda - 1.2 met een Fleetwood

De ervaring van seymour totty met een Fiat Panda - 1.2 (44 Kw/60 pk bouwperiode: september 2003 - november 2011) en een Fleetwood Heritage 640-ES TA van 1670 kg geplaatst op 30-06-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 172%* = 67 km/u = 4%

struggles a bit up hill , but down hill goes ok , so i need to find sites that are downhill all the way from home and downhill all the way back .


Fiat Panda - 1.2 met een Freedom

De ervaring van matthew met een Fiat Panda - 1.2 (44 Kw/60 pk bouwperiode: september 2003 - november 2011) en een Freedom Jetstream Prima van 750 kg geplaatst op 30-06-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 92%* = 95 km/u = 20%

Very easy to drive, and very good at towing a small trailer / caravan


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Caravan Workshop

Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap