Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Renault Koleos

Sorteer gebruikservaringen op:

Renault Koleos - 2.5 [2WD] met een Hobby

De ervaring van PJ met een Renault Koleos - 2.5 [2WD] (126 Kw/171 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Hobby De Luxe 440 SF van 1275 kg geplaatst op 29-07-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 70% Berekening >>>>

Van het jaar voor het eerst met de Renault Koleos ( Nissan ) op stap geweest. De auto vorig jaar aangekocht na de zomer vakantie.
Had daarvoor een Renault Espace 2.0.
Wat een trek beest, ik dacht met de Espace een goede trekker te hebben, maar deze is nog beter. Gem.verbruik bijna 1:9.
snelheid tussen de 95 a 100 echte km. ( Navigatie ) Kan geen negatieve dingen over deze trekauto bedenken.

Wijzigen


Renault Koleos - 2.0 dCi [2WD] met een Adria

De ervaring van jean met een Renault Koleos - 2.0 dCi [2WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Adria Altea 512 UP van 1300 kg geplaatst op 02-07-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 65% Berekening >>>>

dit jaar op pad geweest met mijn Renault Koleos 180 pk diesel bouwjaar 2014 (belgie) met aan de haak een Adria Althea 512.
We zijn naar Sicilie geweest totaal 8200 km gereden waarvan 5500 km met de caravan.
De Koleos heeft geen enkele moeite met de caravan nul slinger problemen, passeerende busjes voel je niet, alleen touringcars voel je zuigen maar de combi beweegt niet.
helling op erg vlot in z'n 4 de rest in z'n 5e' verzet.
Ik houd meestal 90 a' 95 kmh aan, in Italie meestal 85 a' 90
Gemiddeld verbruik over heel de rit 8 liter op honderd km solo is dan 6 liter met de cv is dat 9.5 liter of een op 11 en dat voor een 180pk diesel
Ik heb de rbs downhill rembegrenzer gemonteerd ben hier tevreden over is ook erg handig bij het achteruit rijden.

Mvg Jean

Wijzigen


Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] met een Adria

De ervaring van jean met een Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] (127 Kw/173 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Adria Altea 462 LS van 1200 kg geplaatst op 21-02-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 57% Berekening >>>>

Vandaag een eerste rit met de Renault Koleos uit 2014 (belgie) met aan de haak mijn Adria forma 470td.
De Koleos speelt hier mee Zelfs met de toch vrij sterke wind (zondag 21-02-16) verbruik rond de 10 liter over een afstand van 220km
Ik ben vanuit Hoboken naar Namen gereden daar de klim uit het maasdal omhoog en dan binnendoor terug naar huis.

Wijzigen


Renault Koleos - 2.0 dCi [2WD] met een TEC

De ervaring van Paul Baerts met een Renault Koleos - 2.0 dCi [2WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een TEC Tour 470 TE van 1300 kg geplaatst op 09-08-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 68% Berekening >>>>

Zeer goede ervaring met Renault Koleos 2.0 dci (2WD) met caravan tec Tour 1500kg beladen. Zonder problemen op vb. Resia en ferpass. Gem. Verbruik tussen 9 a 10l diesel/100km.

Wijzigen


Renault Koleos - 2.5 [2WD] met een Fendt

De ervaring van Wibo met een Renault Koleos - 2.5 [2WD] (126 Kw/171 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Fendt Bianco 465 SFB van 1450 kg geplaatst op 05-07-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80% Berekening >>>>

Prima ervaring met mijn koleos en fendt Platin 490 weegt 1350. Kg.kan regelmatig in zesde versnelling rijdt bijna 1 op 10 , rijdt tussen vrachtverkeer 92 km. Had hiervoor espace 2,2 dci, maar deze bezine motor doet het fantastisch! Als je rustig rijdt kun je 1 op 13 of 1 op 14 rijden

Wijzigen


Renault Koleos - 2.0 dCi [2WD] met een Hobby

De ervaring van Fred van Tol met een Renault Koleos - 2.0 dCi [2WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Hobby De Luxe 540 UL van 1490 kg geplaatst op 29-07-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

Renault koleos 2.0 diesel met Hobby 540 UL.
De Hobby mag 1550 kg wegen en 100 kg kogel druk.
Ik moet zeggen ik heb deze auto inmiddels 2 jaar en hij rijd perfect.
Solo 1 op 13 met de gebruikelijke snelheden.
En met caravan 1 op 10 zonder problemen.
Snelheid op de teller dan 96 km per uur.
Een hele stabiele combinatie ook met fietsen er op.
Snel door het verkeer en bergen geen probleem. De koleos lacht er om. Meer weten ik ben altijd berijd uw vragen te beantwoorden.
fred@fredvantol.nl

Wijzigen


Renault Koleos - 2.5 [2WD] met een TEC

De ervaring van Jack met een Renault Koleos - 2.5 [2WD] (126 Kw/171 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een TEC Tour 470 TE van 1419 kg geplaatst op 16-07-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

Prima caravantrekker. Rijden regelmatigover snelwegen richting Oostenrijk (Steiermark). Verbruik met caravan 1:7,5 en solo 1:11-12 afhankelijk van rijgedrag.Kortom: tefreden Koleosrijder!

Wijzigen


Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] met een Knaus

De ervaring van kees molenaar met een Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] (127 Kw/173 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Knaus Sport & Fun van 1000 kg geplaatst op 30-11-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 51% Berekening >>>>

Voor het eerst met de Koleos de bergen in, caravan sport& fun max 1300 kg (versterkt onderstel). Wat een trekkracht, wat een souplesse - een zeer fijne auto om met de caravan op stap te gaan!

Wijzigen


Renault Koleos - 2.5 [2WD] met een Adria

De ervaring van Nico met een Renault Koleos - 2.5 [2WD] (126 Kw/171 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Adria Adora 502 van 1294 kg geplaatst op 03-11-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69% Berekening >>>>

met Adria Adora 502 UK. Beladen tot ongeveer 1400kg.
dit seizoen voor het eerst met deze combinatie gereden. in totaal 8400km. door Duitsland gereden en naar NW-Spanje en Portugal geweest. Een ideale combinatie. Met gemak in de 6de versnelling. Het grootste gevaar is dat de snelheid fors omhoog gaat, naar de 120km/u. Door de goede stabiliteit merk je daar niets van.
Hellingen gehad van 17%! Geen enkel probleem.
gebruik 1:8,2 met caravan.Met een kruissnelheid van 100km/u. Gaat de snelheid omhoog dan gaat het benzineverbruik evenredig omhoog! Solo 1:10.

Wel een opmerking: met de caravan aan de haak knippert de richtingaanwijzer aan de achterkant van de auto nerveus. Niet in het ritme van de richtingaanwijzers aan de voorkant van de auto en de achterlichten van de caravan. Is dit een bekend verschijnsel? volgens Renaultdealer is dit een "kwaal" van de Koleos en van de Dacia!?

Wijzigen


Renault Koleos - 2.5 [2WD] met een Dethleffs

De ervaring van Bert Kramer met een Renault Koleos - 2.5 [2WD] (126 Kw/171 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Dethleffs Camper 510 TK van 1350 kg geplaatst op 10-09-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

Prima trekker! Wel 1 groot risico. Auto is sterk genoeg om op de franse wegen richting 120-130 km p/uur te rijden op vlakke stukken. Op zich niets mis mee, wel dan met regelmaat tanken. bij 100 km/uur verbruik circa 1:8, bij hogere snelheden al gauw 1:7 / 1:6. Normaal verbruik 1:10 / 1:11.
Zeer stabiele combinatie om mee te rijden. Kogel op 75-80. Caravan laag beladen, ligt als een blok op de weg.

Wijzigen


Renault Koleos - 2.0 dCi [2WD] met een Dethleffs

De ervaring van Yves met een Renault Koleos - 2.0 dCi [2WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Dethleffs Camper 470 V van 1327 kg geplaatst op 20-07-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 70% Berekening >>>>

Sinds Pasen hebben we een Koleos 2.0 dci (2WD) als trekauto met een dethleffs 470 V die tot 1700 kg mag wegen. Pas terug van Frankrijk (Ardeche) en verschillende bergen overwonnen zowel in de Ardennen als in Frankrijk zelf. De koleos raakt overal zonder problemen op en over. Zijn verbruik is een 12 tal liter per 100 km.

Wijzigen


Renault Koleos - 2.5 [2WD] met een Fendt

De ervaring van La Grand met een Renault Koleos - 2.5 [2WD] (126 Kw/171 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Fendt Diamant 520 TFB van 1658 kg geplaatst op 30-12-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 91% Berekening >>>>

met een Fendt Diamant 520 geen enkel probleem met rijden 2 elec.fietsen 1 voor 1 achter we hebben 4000 km over B wegen gereden door de Dordonge verbruik met caravan 1:8 solo gem.1:12 de kogel druk moet wel 8590 kg zijn

Wijzigen


Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] met een TEC

De ervaring van W. Koopman met een Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] (127 Kw/173 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een TEC Tour 460 TE van 1300 kg geplaatst op 22-01-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 65% Berekening >>>>

In de zomer van 2009 nar Frankrijk geweest. Het rijdt geweldig. Op de autoroute kon ik gemakkelijk met 100 km/u op de cruisecontrol rijden in de 6e versnelling. Ik had dan nog voldoende trekkracht om in te halen (zonder terug te hoeven schakelen). In de Franse Alpen ook geen enkel probleem. Het verbruik met caravan was gemiddeld 9,8 liter op 100 km, zonder caravan was het 7,1 op 100 km. Voor mij was het de eerste keer dat ik met deze auto op vakantie was. Voorheen reed ik met een 2 liter benzine-auto, een Nissan Primera. En heowel ik daar niet ontevreden over was, moet ik nu zeggen dat ik veel eerder deze Koleos had moeten kopen. Zo veel prettiger en ontspannen rijden, dat had ik niet verwacht.

Wijzigen


Renault Koleos - 2.5 [2WD] met een Hobby

De ervaring van Frans van Gils met een Renault Koleos - 2.5 [2WD] (126 Kw/171 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Hobby De Luxe 520 TMF van 1429 kg geplaatst op 26-07-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Met een Hobby 520 TMF, die in beladen toestand 1500 kg. mag wegen, naar Spanje geweest. Op de heenreis bewust de route gekozen via Clermont Ferrand naar Beziers. Wat een feest om met deze combinatie te rijden. Ik moest mijn voet goed inhouden om niet te veel gas te geven. Ik rij al caravan sinds 1984 maar nog nooit zo'n fijne combinatie gehad. Wel zorg ik er voor dat de gewichtsverdeling goed is. Ik heb 2 fietsen op de dissel en het is altijd weer een probleem om de kogeldruk binnen de aangegeven waarde te houden. Ik ga nu mijn reserve wiel uit de houder in de disselbak halen en monteer deze in een frame onder de caravan achter de wielen. De mover zorgt ook nog voor een goede verlaging van het zwaartepunt. Kortom heerlijke combinatie om mee op pad te gaan, ook in bergachtig terrein. Op de grote weg geen enkel probleem om snel in tehalen op de snelweg.

Wijzigen


Renault Koleos - 2.5 [4WD] met een Dethleffs

De ervaring van p.vanmaanen@tele2.nl met een Renault Koleos - 2.5 [4WD] (126 Kw/171 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Dethleffs Lifestyle 510 van 1300 kg geplaatst op 25-05-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67% Berekening >>>>

Met een Renault Koleos 2.5 Privilege 4 wd met de mei vakantie naar Duitsland (Moezelgebied) geweest met een Dethleffs 510 TK Lifestyle. Hiervoor een VW Touran 1.4 TSI. Geen echte vergelijking gezien het feit dat de Koleos echt een caravan beest is. Trekt waanzinning, maar behoud de Caravan als een schoothondje achter hem. Echt een ervaring op zich en we zijn echt blij met alle gemakken van deze auto incluis onze caravan. Een aantal malen gemakkelijk in de 6 kunnen rijden, laagste wat we gereden hebben was in zijn 3 met een aardig stijgingspercentage. In 1 woord geweldig!

Wijzigen


Renault Koleos - 2.0 dCi [2WD] met een Hobby

De ervaring van Frans Tuijtjens met een Renault Koleos - 2.0 dCi [2WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Hobby Excellent 540 UL van 1496 kg geplaatst op 05-02-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Sinds midden oktober 2008 rijden wij de Koleos 2.0 dCi [2WD]. In november met de caravan naar Bergh Classiek gereden. Na een net iets te lichte VW Touran, is deze Koleos een openbaring. Op de hellingen naar en van Hoch Elten blijft hij soepel en probleemloos trekken. Stabiliteit en remkracht zijn voortreffelijk. Verbruik solo 1:13,5; met de caravan 1:10 - 1:9,5. Algemene indruk zeer goed.

Wijzigen


Renault Koleos - 2.0 dCi [2WD] met een Fendt

De ervaring van A.Kardolus met een Renault Koleos - 2.0 dCi [2WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Fendt Topas 550 TG van 1608 kg geplaatst op 21-12-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85% Berekening >>>>

Vanaf 15 augustus hebben we een Koleos 2.0 dCi en zijn vanaf 22 augustus naar Belgie verhuisd we hebben alleen het rijden naar Belgie als ervaring wat betreft de Fendt, de combinatie rijd zeer soepel, optrekken geen probleem snelheid van ong.100 km gaat perfect de remkracht van de koleos ervaar ik als buiten gewoon (voorheen een Mazda 5 die moest ik flink intrappen) middels 6300 km met de koleos gereden stuurd erg licht even aan wennen. Verbruik solo 1:13,5 Algemene indruk zeer goed.











Wijzigen


Renault Koleos - 2.5 [2WD] met een Fendt

De ervaring van Wim met een Renault Koleos - 2.5 [2WD] (126 Kw/171 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Fendt Saphir 540 TG van 1588 kg geplaatst op 19-10-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 87% Berekening >>>>

Met de auto-caravan combinatie nog niet veel gereden. De ervaring die we hebben is vlakke weg in Nederland over een afstand van ongeveer 170 km. De eerste ervaring is heel positief. De caravan was niet al te zwaar beladen, aslast ong. 1500 kg met een kogedruk van ong. 80 kg. Ondanks dat de gewichtsverhouding auto met 2 personen en caravan met fietsen achterop, niet idiaal is, toch naar onze ervaring een heel stabile combinatie. Heel veel in de 5e versnelling gereden met een snelheid van 90 op de teller is GPS 83 km. Van de enkele vrachtwagens die ons gepasseerd zijn, weinig tot geen last van zuiging. Wij hebben op dit moment geen spijt van onze keuze. Caravannen sinds 1983. Voor wat betreft het gewicht van de caravan moet ik een kanttekening plaatsen. Het gewicht gemeten met een Reich caravan weger, is dus niet geijkt, vergelijk met een weegbrug gaf een verschil van ong. 8%. Het werkelijke gewicht, kan dus ong 100 kg lager zijn. Totaal gewicht van 1500 kg komt overeen met berekende belading.

Wijzigen


Renault Koleos - 2.5 [2WD] met een Delta

De ervaring van Herman met een Renault Koleos - 2.5 [2WD] (126 Kw/171 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Delta Aero 4900 van 1210 kg geplaatst op 30-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 64% Berekening >>>>

Een prettige reisauto met 4 personen.In Duitsland kan langdurig in de 6e versn gereden blijven worden.Voldoende trekkracht de bergen in naar Italie via Zwitserland een lange klim vind plaats in de 3e versn,om trekkracht te houden,Gem verbruik +/- 1op 9 .snelheid met caravan+/- 100 km Maximaal beladen caravan en auto.

Wijzigen


Engelse reviews
Renault Koleos

Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] met een Bailey

De ervaring van gary hall met een Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Bailey Ranger 460/2 van 1131 kg geplaatst op 30-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71%* = 110 km/u = 24%

I have towed with many cars over 25 years, the koleos seams too be one of the best ,The one i have is a automatic.and electronic handbrake which holds perfect on hills .setting off on hills is no problem just touch the throttle the handbrake releases its self no roll back .it returns approx 27mph towing, 35mph normal driving .


Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] met een Avondale

De ervaring van Pete jones met een Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Avondale Eagle van 1460 kg geplaatst op 30-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 88%* = 109 km/u = 21%

Brought the avondale eagle last xmas as a first caravan, didn't want to spend too much cash on a tow car just in case we didn't take to caravaning. Found a low mileage koleos for 9k. Both have been brilliant, this year have done Wales, Scotland, and 3 weeks in France. Bordeaux then Normandy. Not bad for new caravaners. If I could buy one of these cars new I would tomorrow fantastic motor. Why renault stopped selling them here is a mistake. If your looking for a low cost, reliable tow car get a koleos.


Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] met een Bailey

De ervaring van Gary Morris met een Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Bailey Unicorn Valencia van 1650 kg geplaatst op 30-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 98%* = 106 km/u = 19%

We have ungraded to a Bailey Unicorn Valencia, even at 92% it tows well, just returned from a week in London where our average mpg was 32.


Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] met een Lunar

De ervaring van Gary Morris met een Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Lunar Lexon FB van 1400 kg geplaatst op 30-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 108 km/u = 21%

Had my renault Koleos for 12 months, love it to bits, towing my Lunar Rendez Vous EBW (special edition Lexon L10). Just traveled upto Bunree nr Fort William, now on our 2nd week in Edinburgh, covered over 1400 miles @ average mpg of 33.9.
Previous towed with 59 plate Ford Mondeo, give me the Koloes any day, much quieter and much smoother ride whilst towing.


Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] met een Coachman

De ervaring van MIKE WILLIAMS met een Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Coachman Pastiche 520/4 van 1585 kg geplaatst op 30-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 95%* = 106 km/u = 20%

Agree with every other review, the Koleos is an excellent tow car, an excellent solo car that is so comforable. It has the added bonus of a spacious boot with split door ~ a drop down tailboard that will seat 2 average adults and is ideal for packing the awning, with a lift up top that provides reasonable cover if it rains lightly. The fold flat rear seats are activated individually or as a pair by pulling 2 handles in the boot recess. Add a copious number of cubbl holes for bits and bobs and this is an ideal car. One negative aspect ~ get you home spare wheel, don't like them myself but better than the, now common, aerosol puncture repair kit.
Sadly the Koleos did not sell particularly well, seemed the Ford Kuga was better recieved by the public ~ ??????? It's a shame, having considered and tried the Kuga I cannot understand why, probably down to renauly not promoting it sufficiently. Interestingly my local Renault Dealer asked me if I'd like to change it ~ seems they have a demand for them now they are discontinued. Not suprising that.


Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] met een Fleetwood

De ervaring van john frew met een Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Fleetwood Sonata Symphony van 1490 kg geplaatst op 30-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90%* = 107 km/u = 21%

bought this koleos 2010 2/4 wheel drive 150bhp. love towing with this car all over uk does it with ease.


Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] met een Swift

De ervaring van VICTOR CAMPBELL met een Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Swift Charisma 545 van 1485 kg geplaatst op 30-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90%* = 107 km/u = 21%

Purchased this car new in 2009 had a freelander before this is a amazing vechile for towing covered 2000 miles last year on a holiday from N.Ireland to Cornwall Wales and back averaging 31.9 mpg .Have just been to the Cotswolds and Wales this year and no probs the split tailgate is agreat idea especialy with a caravan on Would love to buy the new model but it only available in Europe Some people have a problem with the particular filter but follow the handbook word for word and you have no problem


Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] met een Adria

De ervaring van mjsanvil@gmail.com met een Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] (127 Kw/173 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Adria Altea 360 LT van 1000 kg geplaatst op 30-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 61%* = 115 km/u = 27%

es un coche perfecto para llevar una caravana,tiene una respuesta de estabilidad y fuerza maravillosa,el modelo 4wd que es el que tengo es una delicia de conduccion, lo recomiendo, un 9 sobre 10.


Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] met een SunRoller

De ervaring van Agustin Esteban met een Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een SunRoller Jazz 39 van 935 kg geplaatst op 30-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 61%* = 109 km/u = 26%

Excelente coche para llevar caravanas, yo tengo una SUN-ROLLER,no he tenido ningun poblema va demasiado sobrado,aconsejo este coche no se arrepentiran.un saludo.


Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] met een Sterling

De ervaring van graham poyser met een Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Sterling Europa 470 van 1330 kg geplaatst op 30-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82%* = 109 km/u = 22%

Only had car two months,Pleasing reviews will be trying it this new year.


Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] met een Bailey

De ervaring van Pete Lloyd met een Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Bailey Pageant Provence van 1475 kg geplaatst op 30-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84%* = 107 km/u = 20%

Had the Koleos since Jun 09 and towed with 2 caravans this season, the first was a Bailey S6 Champagne and latterly, a Bailey S7 provence. The car has proved an excellent tow vehicle (much better than the previous Land Rover Freelander. Rear leg space isnt fantastic but quite adequate for the small family. Boot space is also fine and compares favourably with similar vehicles. Best feature is the split tail gate (upwards and downwards) meaning loading is easy for heavy items that can be slid in on the flat tailgate and when closed, lighter items can be packed in easily over the tailgate. Also useful as it can take up to 250kg. Not the best fuel economy but we get about 42 miles to the gallon solo and about 28 with the caravan.


Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] met een Coachman

De ervaring van Arthur Haigh met een Renault Koleos - 2.0 dCi [4WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2008 - 2010) en een Coachman Amara 520/4 van 1500 kg geplaatst op 30-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 107 km/u = 20%

This car is the best that we have had for towing. In the past we have had a 2.8 Galaxy, Espace, and a Citroen C5. None of them come anywhere close to how good the Koleos is. On motorways we can get it into 6th gear and set the cruise control and it will just go with no problem at all be it on the flat or uphills. When we are off the motorways then it is be very carefull time as it is so easy to get over any speed limits as the car is so quiet and doesn't seem to be pulling anything. Would recomend the Koleos anytime


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


ITBS - Veilig op weg Tekst

Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap