Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Subaru Forester

Sorteer gebruikservaringen op:

Subaru Forester IV - 2.0i aut. met een Eriba

De ervaring van Kees van met een Subaru Forester IV - 2.0i aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: januari 2013 - heden) en een Eriba Nova 465 SL van 1400 kg geplaatst op 13-04-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

Zeer fijne en comfortabele combinatie meteen Eriba caravan 465 GL die beladen 1700 kg weegt.
Uiteraard is belading en kogeldruk (80 KG) zeer belangrijk. Maar voor iemand die zijn caravan goed kent moet het beladen geen probleem zijn.
Ik heb een neuswiel van Alko met ingebouwde kogeldruk weger.
Tip: neem de moeite om je caravan te beladen zoals je op vakantie gaat en weeg deze (horizontaal) met een houtje op de weegschaal en teken de juiste kogeldruk aan op je neuswiel met watervaste stift!!


Was zelf enorm benieuwd naar de prestaties omdat ik hiervoor een Forester met lage gearing bezat.

Via de route nationaal (dus de nodige heuveltjes en hellingen) en de rotonde's niet te vergeten,naar spanje gereden.
Ik heb de lage gearing niet gemist en heb ervaren dat de X-mode geweldig zijn werk doet op (zeik)nat gras en blubber en bij wegrijden op een helling!

Ook bij een steile afdaling een zeer ideale hulp de X-mode.
Je kunt goed met het verkeer meekomen en tegen een helling op maakt inderdaad de motor wellicht meer lawaai dan je gewend was.
Dit is dan ook gemakkelijk te reduceren door hem dan van de cruisecontrol af te zetten en zelf de gas te doseren!

Het is voor mij ook niet perse noodzakelijk om bij elke helling met 95 km boven te komen.

Kortom een zeer comfortabele trekauto die ik eenieder kan aanbevelen ook als je nog nooit in een automaat met de caravan hebt gereden.

Ik zou willen dat ik hem eerder in mijn bezit had gehad!

Wijzigen


Subaru Forester - 2.5 XT met een Avento

De ervaring van Kooij met een Subaru Forester - 2.5 XT (155 Kw/211 pk bouwperiode: oktober 2004 - september 2005) en een Avento Gran Turismo Superbe 500 TF van 1590 kg geplaatst op 13-03-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 95% Berekening >>>>

Ik rijd met deze combinatie in binnen en buitenland. De Forester heeft een zg Prodrivepakket wat betekent dat het koppel en vermogen nog naar boven zijn bijgesteld. Trekkracht is dan ook fenomenaal. Had hiervoor een Outback 2.5 met hoog en laag. Ook prima caravantrekker. Echter wanneer ik kijk naar het wegtrekken vanuit stilstand en tussenacceleraties op de snelweg, is het verschil in prestaties wel erg groot ten gunste van de Forester. Daarnaast heeft de Forester een korte overhang, waardoor het geheel in basis net weer iets stabieler rijdt.
Door de gewichtsverhouding is rijden met deze combi iets om met respect te doen. De Forester heeft de combinatie zomaar op snelheid en gaat met gemak door naar (te) hoge snelheden. Ook bij passeren van vrachtverkeer gaat het allemaal bijzonder gemakkelijk, ook helling op! Ik houd me dan ook strikt aan de 90 km/h. Het geheel rijdt dan prima stabiel en corrigeert nog uitstekend (onder de kritische snelheid). Tijdens passeren is kortstondig 100 km/h ook geen probleem. De auto wordt wat extra beladen en als extra "vangnet" heb ik de Avento uitgerust met Alko's ATC. Wanneer de caravan namelijk opzij wil, merk je door de gewichtsverhouding dat de auto minder in huis heeft om de boel op koers te houden.
Brandstofverbruik met caravan gem 1 op 7 a 1 op 8. Maar daar krijg je dan ook wel wat voor terug.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 met een Caravelair

De ervaring van Martin met een Subaru Forester - 2.0 (92 Kw/125 pk bouwperiode: november 1997 - september 2002) en een Caravelair Antares Luxe 490 van 1120 kg geplaatst op 03-12-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

Een forester op lpg, bj '00 met 330.000 op de teller. Technisch is de auto nog goed. Voor de Caravelair van beladen 1250 kg heb ik de achterveren moeten vervangen bij Carsupport. Was echt nodig met ook de lpgtank en 3 kids op de achterbank. Ook daardoor veel stabieler geworden. Echt een aanrader dus die vering!
Dan de koeling: met caravan in de zomer zag ik al vrij snel de meter oplopen. Ook in file. Kan komen door lpg = minder koeling. Daarom uit china een oliekoeler met extra ventilator laten komen. Probleem opgelost voor 125 euro. Nu dus echt een topauto met die dus met enige aanpassing pas echt top is geworden. Vermogen is wat laag, maar is mee te leven. Op lpg is 5e versnelling bij wind tegen al niet meer haalbaar. Op benzine overigens wel. Maar in 4 is gebruik hetzelfde en niet stoorbaar door hoge toeren. Hij moet juist rond de 3000 zitten, want daaronder zit een grote dip. Ik gebruikt met caravan altijd lowgear versnelling 1tm5 en vanaf 5 laag schakel ik dubbel naar 4 hoog en 5 hoog. Dan maak je de kleinste stappen in het verzet. Als ik lui ben, schakel ik na 4 laag naar 4 hoog, maar dat scheelt veel, 40% in toeren. Deze auto is niet geschikt voor schakelluie mensen.
Ik verhuur de auto op snappcar, dus wellicht iets voor u om te proberen.
Groot nadeel van de lpg auto is het reservewiel. Ik heb een thuiskomertje met inmiddels de droogtescheuren erin. Met vakantie neem ik altijd een volwaardig reservewiel mee, want ik heb zomer en winterbanden. Ook een nadeel is het tanken om de 250 km met caravan en solo 350 km. Als je dan noodgedwongen op benzine rijd, voelt dat niet lekker, want bij iedere 7 km glijd er een euro extra uit je portemonnee. Dus thuis altijd de lpg stations vooraf opzoeken.
Conclusie: De auto heeft voor en nadelen. Ik zou geen andere auto weten uit de markt van 15 jaar geleden welke in zo goed bevalt. Een diesel kost toch gewoon veel meer. En leeftijd en km-stand doet mij persoonlijk niet veel. Vertrouwen en stabiliteit des te meer, dus deze auto blijft!

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X aut. met een Fendt

De ervaring van Van Krevel met een Subaru Forester - 2.0 X aut. (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een Fendt Saphir 495 TG van 1480 kg geplaatst op 21-12-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 91% Berekening >>>>

Wij rijden een Forester van bouw jaar 2006 met 158pk en een fendt caravan door heel Europa we zijn zelfs een keer nood gedwongen de bernadina pas moeten op rijden van wegen een omlijding en dit is pas een erg steile berg die normaal niet voor caravans open is maar dat begrijp ik nu ook .Maar onze combinatie had hier totaal geen moeite mee terwijl dieverze gerenomeerde auto merken hier het loodje moesten leggen.
Dan pas begrijp je pas wat een Subaru Forester kan en dit is gewoon puik!

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0 met een Eriba

De ervaring van H.Oomens met een Subaru Forester III - 2.0 (110 Kw/150 pk bouwperiode: mei 2008 - februari 2011) en een Eriba Nova 495 van 1460 kg geplaatst op 10-12-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Dit is al mijn 6e Subaru. De laatste combinatie is een Forrester (2010) met een Eriba caravan 495. We gaan zowel in de zomer als in de winter meestal naar Frankrijk en/of Oostenrijk. Deze combinatie, evenals de vorige combinaties met Subaru heeft gelukkig nog nooit voor problemen gezorgd. We rijden meestal tussen het vrachtverkeer met 95km.u op de teller wat 87 echte km's zijn (tacho instelling vrachtwagens). Het verbruik is gemiddeld 1L per 8 km. Dikwijls is het rijden in de 4e versnelling gunstger dan in de 5e. De trajecten zijn meestal niet vlak in de 4e vangt de auto die schommeling beter op en het verbruik is zeker niet slechter. Voor de veiligheid is mijn snelheid bij het dalen zeker niet hoger dan bij het stijgen. Met het beladen van de caravan houden wij er rekening meer dat achterin geen zware lasten zitten, we nemen geen fietsen mee hoogstens een vouwfietsje in de auto. Als in de winter 2 gasflessen mee gaan gaat het reserve wiel in de auto. Ook een wat zwaardere voortent gaat mee in de auto. Op nat terrein en/of in de sneeuw staat de Subaru zijn mannetje, we hebben nog nooit hulp nodig gehad. Zelfs met een helling van 15% op een smalle weg naar de camping op 1000m trok onze Subaru (toen wel een Outback) ons in zijn 1e naar boven (was wel spannend). Ons is afgeraden niet met zo'n caravan (te lang en te zwaar) op pad te gaat met een Subaru maar ja dit doen we al ruim 30 jaar en afkloppen nog nooit problemen gehad. Wel voorzichtig zijn hoor, goed beladen en niet te hoge snelheid. Ook rekening houden met een maximale windkracht van 5 en de zijwind van vrachtwagens.
Hopelijk heeft u iets aan onze ervaringen met de Subaru 4wd.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X aut. met een Elddis

De ervaring van M. Kraaier met een Subaru Forester - 2.0 X aut. (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een Elddis Odyssey 484 van 1465 kg geplaatst op 11-11-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90% Berekening >>>>

Elddis getrokken met Forester 2007 aut. Kan makkelijk meekomen met overig verkeer. In bergachtig gebied tot 15% klimmen mogelijk. Op snelweg wel onstabiel bij inhalende bussen en vrachtwagens. Advies : niet sneller dan 95 km rijden!

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0X [in low gear] met een Eriba

De ervaring van Chateleux met een Subaru Forester III - 2.0X [in low gear] (110 Kw/150 pk bouwperiode: februari 2011 - januari 2013) en een Eriba Feeling 390 van 1140 kg geplaatst op 14-09-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67% Berekening >>>>

Forester 2.0 i van 2012 met Eriba Feeling390 van 1300 kg
Met deze combinatie naar Oostenrijk geweest prima stabiliteit nooit enig gevoel van onrust in de combinatie gevoeld.
In de bergen tot een % van 16 % gereden in low gear geen probleem.
Over de gehele reis autobahn en bergen gemiddeld 1:10 gereden.
Wel rustig gereden en delen ook zonder caravan.
Bij terugkomst de trekhaak wel iets hoger laten zetten want de caravan lag niet echt recht achter de auto.
Het is een prima trekauto even leren omgaan met schakelen hoog / laag op het juiste moment en boven de 3000 t/m blijven.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] met een Avento

De ervaring van S.L. Woudenberg met een Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] (92 Kw/125 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Avento AvaAxion 465 TF van 1500 kg geplaatst op 12-08-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83% Berekening >>>>

Met Avento Ava Axion 465 TF vanaf 2008 naar Kroatië, Oostenrijk Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Spanje geweest. Hebben hierbij vele bergpassen gereden zoals Grimsel, bij Andorra, Puijmorens, Vielha enz.
Totaal gewicht combinatie 3300kg.(1450 caravan)
Nooit problemen gehad met het rijden. Snelheid max. 90 km. Sinds 2008 45000km gereden. Lage Gearing ideaal. Verbruik 1 op 7.5 km.

Wijzigen


Subaru Forester IV - 2.0D aut. met een Hobby

De ervaring van Hoogmoed met een Subaru Forester IV - 2.0D aut. (108 Kw/147 pk bouwperiode: januari 2013 - heden) en een Hobby De Luxe 540 UL van 1500 kg geplaatst op 09-05-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84% Berekening >>>>

het rijden met deze combinatie valt niet mee. De caravan is erg instabiel en de maximale snelheid ligt rond de 80 km.
In de auto voel je het trekken van de caravan. Dit voelt aan als onrustig rijden, steeds het stuur en de kilometer teller in de gaten houden, anders slingert de caravan .

Wijzigen


Subaru Forester IV - 2.0i met een Eriba

De ervaring van Wevedeka met een Subaru Forester IV - 2.0i (110 Kw/150 pk bouwperiode: januari 2013 - heden) en een Eriba Nova GL 390 van 1200 kg geplaatst op 15-04-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 71% Berekening >>>>

Fijne combinatie met de CVT automaat. Verbruik 9,6 l /100km haal ik gemiddeld. Dan niet vaak boven de 85 cruisen. Wel opletten met de automaat i.c. Cruiscontrol. Bij dalen de automaat vastzetten in M. Kogeldruk 70+ rijdt goed. Nu ca 10.000 km met caravan mee gereden. Achterbanden altijd op caravan spanning bij aangehaakte nova 390. Dat is wat lastig omdat je die bandenspanning echt aan moet houden met en zonder. Verder auto start/stop maar met aanhanger schakelt ie dat uit. En als een aanhanger lampje defect is krijg je daar acoustisch signaal van. De aanhanger wordt bij slingeren gedempt door de forester zelf. Die sensoriek neemt dat waar en reageert met "tegengesteld remmen" de auto grijpt dus zelf in. Alles bij elkaar een uitstekende makkelijke en gehoorzame combinatie. Nog nooit zo ontspannen gereden met de caravan erachter.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.5 XT aut. met een Fendt

De ervaring van d.w.markusse met een Subaru Forester - 2.5 XT aut. (169 Kw/230 pk bouwperiode: september 2005 - februari 2008) en een Fendt Bianco 515 SG van 1600 kg geplaatst op 05-03-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 92% Berekening >>>>

Wij rijden al 4 jaar met een Forester 2.5 XT AT met een LMC 560 2.5 breed. Ik was geneigd de vorig LMC 490 2.3 breed te vergeten als ik met de combinatie reed. De 2.5 brede Lmc vergeet je niet, maar wil niet zeggeen dat de Forester zijn werk niet goed doet, uitstekend zelfs. Een verbruik van 1 op 6 is wel waar je rekening mee moet houden. Hellingen tot 20% heb ik geregeld genomen dit moet echter geen kilometers lang zijn anders loopt de olietemperatuur wel erg hard op. Conclusie de Forester is mogelijk de beste keus als je niet een te grote auto wilt hebben en toch goed uit de voeten wilt met een bovengemiddelde grote brede (2.5) caravan

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0D met een Elddis

De ervaring van MJ romero met een Subaru Forester III - 2.0D (108 Kw/147 pk bouwperiode: oktober 2008 - januari 2013) en een Elddis Crusader Aurora van 1500 kg geplaatst op 01-10-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85% Berekening >>>>

Voorheen met een subaru forester bezine gereden met lage en hoge gearing, nu met de diesel en een elddis crusader erachter van 1500kg bealden is dit formidabel.De vorige subaru was eenware trekmachine maar deze voegt daar een grote hoeveelheid aan comfort aan toe. Op de snelwegen gewoon mee met het gewone verkeer, en je gaat al heel snel te snel ook helling op.Dus wel op de snelheid blijven letten gaat heel gemakkelijk heel snel.Geweldige trek en reis auto.Wegrijden van een camping met direct enhelling van 14% naar het dorp is totaal geen probleem meteenbealden caravan. In een woord geweldig.Verbruik is zoals anderen ook al melden , solo 1 op 16 en met caravan 1 op 10.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] met een Delta

De ervaring van A.v.d. Bosch met een Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] (92 Kw/125 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Delta Summerliner 4700 EB van 1280 kg geplaatst op 22-08-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83% Berekening >>>>

met een Delta van 1350 kg geladen en de Forester 2.0 vind ik persoonlijk een zeer goede combinatie. Hij is sterk en vooral in de lage giering rijd ik alle duurdere en grotere jongens op de hellingen eruit en dat vind ik lachen.
Alle voorgaande auto's (Opel-VW- Kia) halen het niet bij de 125 Pk Forester.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 met een Eifelland

De ervaring van Ruud met een Subaru Forester - 2.0 (92 Kw/125 pk bouwperiode: november 1997 - september 2002) en een Eifelland Holiday 500 TL van 1410 kg geplaatst op 19-04-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 88% Berekening >>>>

Ik rij nu voor het 2e jaar met mijn Forester 2.0 bj "99 kmst. 320000 op LPG. Ik heb er zomers een Eifelland 500 TK achter en ga meestal naar Zuid Frankrijk of de Alpen. Eerdere jaren reed ik met een Hyundai Trajet 2.0(weinig trekkracht maar uitstekende stabiliteit) een een jaar met een Sante Fe 2,7 V6 aut. op lpg bj 2001. Dit is een monster van een auto en heeft me voor altijd verpest. Ik moet toegeven dat de Forester dankzij de lage gearing zich enigsinds kan meten met de Santa Fe. Alleen de stabiliteit bij het inhalen van grote vrachtauto's laat te wensen over en vanuit stilstand de caravan achteruit tegen een helling parkeren op drassig of onverhard terrein geeft nog al eens overmatig spinnen. De lage gearing gebruik ik ook regelmatig zonder aanhanger of caravan wanneer deze auto wordt ingezet voor het bezorgen van post in het buitengebied en er huis aan huis wordt bezorgd op het platte land. Duidelijk wordt dat dit merk 40 jaar geleden werd opgericht en voorzag in de behoefte van de Japanse posterijen om het platte land te kunnen bedienen aldaar. Verder verbaas ik me er over dat deze Subaru op LPG gewoon heel is gebleven na onze laatste vakantie in Zwitserland en Franse Alpen. Het zeer warm weer hebben we lange klims gemaakt op Gas en nu een jaar later is de cylinderkop nog steeds in topconditie. Wel is het jammer dat er kennelijk water in de tussenbak is gekomen tijdens terrein rijden. Deze moest vervangen worden door deffecte lagers. De auto is voorzien van modder en sneeuw banden en heeft me nog niet een keer in de steek gelaten in het ruwe terrein. Ik ben verder overtuigd van de kwaliteit van deze Subaru uit het Toyota consern.

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0 met een HomeCar

De ervaring van F.Maes met een Subaru Forester III - 2.0 (110 Kw/150 pk bouwperiode: mei 2008 - februari 2011) en een HomeCar Racer 47 DE van 1260 kg geplaatst op 27-03-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

F.M met Home-Car 1300 kg

Hier een late review van Subaru Forester III 2011.Na 12 jaar in een Subaru Impreze 1.6 gereden te hebben waren wij toe aan een andere auto.Het is weer een Subaru geworden een Forester Luxery die wij gekocht hebben bij garage Broekauto te Waalwijk waar wij ondertussen al meer dan 15 jaar komen.De reden was dat wij meer vermogen150 pk- bagageruimte- hoge zit en hoge lage gearing wilden hebben.In de afgelopen jaren zijn wij div keren met de combinatie op vakantie geweest naar Duitsland en Oostenrijk.Op de combinatie is niets aan te merken je merkt niet dat er een caravan van 1300 kg achter de auto hangt .De combinatie rijdt het fijnst tussen de 90 en 100 km per uur .Het verbruik met caravan is gemiddeld 1:8,3 en solo 1:10 in de stad en 1:13 op de snelweg.
Na 10.000 Km heb ik bij mijn garage een Cyclone 3 laten plaatsen tussen spruitstuk en aanzuiging van de lucht naar de cilinder waardoor hij meer koppel heeft
(Nm) en dat is goed te merken met de caravan achter de auto en ook nog 10% zuiniger is .
Verder niets dan goeds over de combinatie .

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 S-Turbo met een Boottrailer

De ervaring van frank van den Dool met een Subaru Forester - 2.0 S-Turbo (130 Kw/177 pk bouwperiode: oktober 1998 - september 2002) en een Boottrailer 1500 kg van 1500 kg geplaatst op 12-03-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 91% Berekening >>>>

Uit stilstand de boot uit het water trekken op een niet eens zo heel steile helling gaf wat problemen met de forester. het vermogen komt pas wat later. Omdat onze boot of met een grote aanhanger die zwaarder is dan de auto zelf vind ik dat uit stilstand een helling op de wagen te kort schiet. Op vlakkere ondergrond en op de gewone weg is de Subaru, ook met zware hangers onovertroffen! De wagen loopt zo naar de 110km/u als je niet op let. het brandstofgebruik gaat iets omhoog maar ik zou met 1500kg (zelfs 1750) geen 130 gaan rijden.

Wijzigen


Subaru Forester IV - 2.0i aut. met een Fendt

De ervaring van J. Wierink met een Subaru Forester IV - 2.0i aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: januari 2013 - heden) en een Fendt Bianco 465 TG van 1490 kg geplaatst op 14-11-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84% Berekening >>>>

Prima combinatie, de Forester trekt de caravan met gemak, ook in moeilijke situaties zoals wegrijden in X-mode op een zeer steile grindweg. Over de stabiliteit ben ik tevreden, de combinatie blijft stabiel bij het inhalen van vrachtauto's en bij ingehaald worden door bv een autobus.
De CVT werkt uitstekend. Met de combinatie heb ik hellingen op de openbare weg tot 14% gereden zonder enig probleem. Ook op smalle, hobbelige en steile wegen in Engeland bleef de combinatie zeer goed hanteerbaar. Je kunt met de combinatie over het algemeen goed met het verkeer meekomen.

Wijzigen


Subaru Forester IV - 2.0i aut. met een Eriba

De ervaring van wevedeka met een Subaru Forester IV - 2.0i aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: januari 2013 - heden) en een Eriba Nova GL 390 van 1200 kg geplaatst op 23-09-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 70% Berekening >>>>

verrassende combinatie. forester trekt met gemak de 1300 kg. cvt schakelt prima. normaal in I mode, bergop in S mode. Auto start stop uit bij rijden met caravan! Verbruik met caravan is ca 1:8 tot 1:6 rijstijl afhankelijk. Automatische niveauregeling is fijne bijkomstigheid. Zonder caravan is 1:14,5 tot 1:15,4 goed haalbaar in NL. Bij lastige afdaling of terrein (nat gras) met X mode goed kunnen wegkomen. Bergaf motorrem via paddles gebruiken. Al met al zeer comfortabele reis en trekauto en betrouwbaar bovendien. Vergeet lage gearing, die heb je niet meer nodig met dit concept van de nieuwe Forester.

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0D met een Fendt

De ervaring van Wil van de Mortel met een Subaru Forester III - 2.0D (108 Kw/147 pk bouwperiode: oktober 2008 - januari 2013) en een Fendt Topas 495 TFB van 1490 kg geplaatst op 15-09-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84% Berekening >>>>

Rijden met een Subaru Forester diesel en een Fendt Topas met (geladen) gewicht van 1700kg is geen enkel probleem. De auto trekt de caravan "met gemak" tegen elke berg omhoog. Belangrijk is dat de caravan goed wordt geladen om slingeren te voorkomen. Brandstofverbruik +/- 9 ltr per 100 km. met speed control op 100 km/uur. Auto met koppel van 350Nm tussen 1800 en 2300 omw/min is gewoon ideaal. En met die all wheel drive ... kun je lekker door en over een slecht (kampeer) terrein rijden (incl. caravan)

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.5 XT aut. [US] met een Sprite

De ervaring van Joop met een Subaru Forester III - 2.5 XT aut. [US] (167 Kw/227 pk bouwperiode: januari 2010 - januari 2013) en een Sprite Europa 540 van 1485 kg geplaatst op 11-05-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

Met 230 pk en automaat is de sprite 540 van max 1500 kg een makkelijke combinatie. Enige nadeel is dat de automaat steeds bij 90 of 100 overgaat in zijn koppelomvormer. Verder een is dit een perfecte caravantrekker, een verbruik van 1 op 8 hoort hierbij. Maarja daarvoor heb je ook wat!

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0X met een Sprite

De ervaring van Jan Teepe met een Subaru Forester III - 2.0X (110 Kw/150 pk bouwperiode: februari 2011 - januari 2013) en een Sprite Cruzer 495 SR van 1500 kg geplaatst op 08-05-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 88% Berekening >>>>

Geweldige combinatie. Heb voorheen met zwaardere en sterkere 4*4 's met Tabbert(1600 kg.) en Knaus(1300 kg.) gereden, maar de Subaru wint het op punten. Vooral het rijdend doorschakelen van laag naar hoog is fantastisch. Vanuit stilstand rij ik altijd weg in laag. In de bebouwde kom blijf ik in laag rijden en daarbuiten schakel ik vanuit 3 laag naar 3 hoog. Bij steile klimmen is het fijn om tussenversnellingen te hebben. Door de actieve vering is de stabiliteit van de combinatie goed. Natuurlijk is deze minder dan bij de Hyundai Terracan (2250 kg. eigen gewicht) en Tabbert combinatie. Ondertussen ruim 4000 km. met de combinatie gereden met een gebruik van 12,2 ltr. op 100 km. Dus ruim 1 op 8 met een benzinemotor. Deze gebruikscijfers haalde ik bij lange na niet met de diesel 4*4's. Solo rijdt de Subaru ruim 1 op 12. En tot slot, de campingbazen zijn blij met me. Hoe nat het gras ook is, doorslippen is er niet bij.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X aut. met een Kip

De ervaring van Fred Salomons met een Subaru Forester - 2.0 X aut. (92 Kw/125 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Kip Kompakt 37 EKV van 1000 kg geplaatst op 23-02-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 63% Berekening >>>>

Forester 20X 2003 op lpg, in combinatie met Kip 3.7 EKV 2 x naar Zwitserland en 1 keer naar Oostenrijk
Prima rijeigenschappen en prestaties, zeer sterk in de low gear gebruik 1 op 7 op lpg.Op de snelweg rij ik regelmatig in de vijfde versnelling in Duitsland 100km.
Ik vind het een super auto.

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0D met een Fendt

De ervaring van R. Boxum met een Subaru Forester III - 2.0D (108 Kw/147 pk bouwperiode: oktober 2008 - januari 2013) en een Fendt Topas 550 SG van 1700 kg geplaatst op 04-04-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 96% Berekening >>>>

Ik heb bijna 40 jaar ervaring met het rijden met een caravan achter de auto. Ik rijd nu 3 jaar met deze combinatie (1e jaar met een Fendt Saphir 540 TG en 2e en 3e jaar met een Fendt Topas 550 TG) naar (en van) Zuid-Oost Frankrijk, via Luik richting Trier door de Ardennen, Luxemburg, Grenoble, Sisteron. De Forester is voorzien van zwaardere achterveren. De zware dingen zoals voortent, tentstokken en boeken vervoer ik op de plat liggende achterbank van de Forester. De diesel trekt voortreffelijk, ook op steile hellingen. De lage gearing, zoals op mijn vorige Subaru, mis ik dan ook niet. Moest ik voorheen met de combinatie op hellingen op de rijstrook voor zwaar verkeer rijden, met de diesel rijd ik gewoon met het overige verkeer mee. Ik houd op de autosnelweg en Payage (om niet in conflict te komen met de ingewikkelde snelheidsregels voor auto's met aanhangwagen in Frankrijk) 90 km/h (tomtom snelheid) als kruissnelheid aan, met gebruikmaking van de cruise control. Bij deze snelheid rijdt deze combinatie uitstekend. Kom je bergafwaarts boven de 110 km/h dan waarschuwt de Forester door achter wat onstabiel te worden. Ook op de vlakke weg wil de combinatie boven de 110 km/h wel wat gaan "kwispelen". De ingestelde TomTom waarschuwt mij tijdig als ik te snel ga. Solo verbruikt mijn Forester gemiddeld 6,7 liter op 100 km. Met mijn caravan er achter loopt dit gemiddelde op naar 11,8 tot12 liter op 100 km. Al met al ben ik dik tevreden over de Forester diesel (behalve als die blauwe enveloppe op de deurmat valt).

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0D met een Wilk

De ervaring van C. Steenkist met een Subaru Forester III - 2.0D (108 Kw/147 pk bouwperiode: oktober 2008 - januari 2013) en een Wilk S4-490 UE van 1428 kg geplaatst op 24-01-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

Prima trekauto voorheen subaru Turbo gereden bijna geen verschil.
In 2010 na de eerste vakantie met de diesel direkt zwaardere veren laten moteren bij Wenting te Doetinchem. Geen probleem meer met stabiliteit met in veren z.g.n. waggelen nu inmiddels 72.dznd kilometer op de teller geen olie verbruik en verbruik gasolie met de caravan 1 : 9 a 1:10 de turbo 1:6,5 a 1:7,5 solo met de diesel 1:14,5 Gemiddelde snelheid op de autobaan 100 km/u met de caravan

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X met een Adria

De ervaring van Dorine Tommasini-Brilman met een Subaru Forester - 2.0 X (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een Adria Altea 430 PH van 1000 kg geplaatst op 21-08-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 62% Berekening >>>>

Wij trokken onze Adria Prima van max 1000 kg beladen de eerste 2 jaren met een Hyundai Matrix 1,6i. Echter in de Dolomiten op een helling van 12% en 2 kids achterin moesten wij een keer na stilstand optrekken, dat was geen pretje! Met zijn drieen tegen de caravan aandrukken en met een stinkende koppeling boven komen.
Nu rijden we met een Forester-2.0 jaarlijks dezelfde helling, wat een verademing, geen centje pijn. Wel hebben wij extra zware vering achter moeten laten plaatsen, omdat de vaste trekhaag bij een Forrester erg laag zit, waardoor de caravanbeugel bij een oneffen terrein de bodem raakte.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.5 XT aut. met een Fendt

De ervaring van andre van der kruys met een Subaru Forester - 2.5 XT aut. (169 Kw/230 pk bouwperiode: september 2005 - februari 2008) en een Fendt Platin 470 TFB van 1400 kg geplaatst op 27-05-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

De forester is een geweldige wagen, je komt nooit te kort.
met caravan de hoogste berg op zonder een centje pijn.
het verbruik is met caravan naar frankrijk gemiddeld 1 op,6,5 ik heb dan constant 100 km/uur gereden, een beetje veel dus.normaal rijdt de auto solo op lange afstand met 120 op de teller 1 op 11,9.
korte afstanden 1 op 8.
Kost wat maar dan heb je ook wat.

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0D met een Hobby

De ervaring van p walraad met een Subaru Forester III - 2.0D (108 Kw/147 pk bouwperiode: oktober 2008 - januari 2013) en een Hobby Excellent 455 UF van 1245 kg geplaatst op 18-05-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 68% Berekening >>>>

Fijne trekauto met geweldige motor. Boxerdiesel is sterk, stil en zuinig. Wel sterkere veren van Carsupport laten monteren, omdat de standaard 2009 veren wat slap zijn. Dit is absoluut een verbetering. Overigens reed de combinatie met originele veren ook al prima door Zuid-Engeland heen. De auto trekt onze caravan met groot gemak, zodat je 100km/u op de teller in z'n zes ook bij een stijging goed kunt volhouden. Verder superpraktisch, overzichtelijk en ruim. Verbruik solo 6,0-6,4l/100km (afhankelijk van het seizoen) en met caravan 9,5-10,0 l/100km.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X met een Swift

De ervaring van andre Bastiaanse met een Subaru Forester - 2.0 X (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een Swift Challenger 540 van 1538 kg geplaatst op 11-05-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 95% Berekening >>>>

Wij rijden met een Forester-2.0 en een swift 530/2 max 1450 kg.. Wij nemen 2 fietsen achterop mee en vonden de combinatie in het begin wel wat onrustig boven de 80 km. Vooral als een grote vractwagencombi je inhaalt hebt de neiging een beetje de berm in te sturen.
De bandendruk van de caravan hebben we nu op 4.0 en de kogeldruk op 80 kg en de boel rijdt ineens een stuk rustiger. Je moet geen haast hebben met deze (lange) combinatie maar op vlakke wegen moet je nu opletten niet in de" bonnenkrijgzone" te komen.Bij verkeersdrempels rustig aan maar voor de rest verder prima

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0 [in low gear] met een Hobby

De ervaring van W. Jansen met een Subaru Forester III - 2.0 [in low gear] (110 Kw/150 pk bouwperiode: mei 2008 - februari 2011) en een Hobby Excellent 540 UFe van 1490 kg geplaatst op 23-02-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 88% Berekening >>>>

Ik kan de onderstaande meningen100% bevestigen. De Forester III met progressieve vering is zondermeer geschikt om iedere "combinatie" met het grootste gemak te trekken. Niet in de laatste plaats vanwege de bekende betrouwbaarheid van de bewezen techniek van Subaru. De hoge en lage gearing, de hillholder, de boxermotor met super koppel karakteristiek, enz. De Forester IIII heeft ook zonder caravan een ongekend goede wegligging. Veel autofabrikanten proberen het concept te kopieren, maar bedenk: het is allemaal surrogaat. De Forester moet je bechouwen als je beste vriend, die je eigenlijk nooit in de steek laat.

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0 [in low gear] met een Chateau

De ervaring van Gerrit met een Subaru Forester III - 2.0 [in low gear] (110 Kw/150 pk bouwperiode: mei 2008 - februari 2011) en een Chateau Cantara CT 450 FHU van 1430 kg geplaatst op 21-02-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85% Berekening >>>>

Heel goede combinatie. Zowel op vlakke wegen als in de bergen. Ook op smalle steile secundaire wegen geen problemen. Manoeuvreren op campings ook geen enkel probleem. Nog nooit ergens stil komen te staan vanwege helling of bodemgesteldheid.

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0D met een Fendt

De ervaring van A.Fahner met een Subaru Forester III - 2.0D (108 Kw/147 pk bouwperiode: oktober 2008 - januari 2013) en een Fendt Saphir 495 TG van 1460 kg geplaatst op 14-02-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83% Berekening >>>>

In 2010 in het voorjaar met deze combinatie naar Italië en Oostenrijk geweest. De Subaru (2010 met zwaardere achterveren) gaf geen krimp. In het najaar naar Zuid-Frankrijk en wederom geen problemen. Het verbruik solo is plm 1:14à15 en met de caravan erachter 1:10. Ik mis met deze diesel de low gear niet.

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0 met een Knaus

De ervaring van Bosman met een Subaru Forester III - 2.0 (110 Kw/150 pk bouwperiode: mei 2008 - februari 2011) en een Knaus Sudwind 500 EU van 1360 kg geplaatst op 12-02-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80% Berekening >>>>

Na montage van carsupport progressieve vering is de Forester III beter als de "oude" Forester II. De progressieve vering kost ca. 275 euro en is het geld meer dan waard. Met hoge en lage gearing is de Forester onverslaanbaar onder alle omstandigheden en het verbruik valt met gebruik van de cruise contol prima onder controle te houden (1 op 9). Perfecte airco en een heerlijke hoge zit. King off the Road.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 aut. met een TEC

De ervaring van H.M. Otten met een Subaru Forester - 2.0 aut. (92 Kw/125 pk bouwperiode: november 1997 - september 2002) en een TEC Travel King 510 TE van 1376 kg geplaatst op 31-01-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 87% Berekening >>>>

Mark Otten met een TEC van 1400 kg.
Wegrijden in 1 en 2 is geen enkel probleem, dan werkt de koppelomvormer. Maar een autobaanhelling van 2-3% is bijna niet te rijden in de 3e versnelling; vrachtauto's komen gewoon voorbij. In 2 kan het wel, maar wil je dan voldoende snelheid houden, zit je erg hoog in de toeren.
Sterker nog, een helling van 10% zonder caravan is al teveel gevraagd. Hij spurt er prima tegenop tot je het gas loslaat en de bak schakelt naar 3. Snelheid valt dan meteen terug tot 60/65 kmh. Probleem is dat de eindoverbrenging van de auto´s met automaat veel te groot is.

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0 met een Eriba

De ervaring van C van Osta met een Subaru Forester III - 2.0 (110 Kw/150 pk bouwperiode: mei 2008 - februari 2011) en een Eriba Nova 435 van 1500 kg geplaatst op 22-11-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

Wij zijn met de Forester (onze vierde) in mei 2010 met een Eriba 435 van 1500 kilo naar Spanje gereden over de route national.
Ontzettend slecht weer gehad en zeer drassige overnachtings campings, maar nooit vast zitten en geen enkel probleem om weg te komen!! Ook de grasmat blijft gespaard.

Alleen in de omgeving van Narbonne vanwege de enorme hard wind (rukwinden) last gehad van het feit dat deze auto soepeler is geveerd!

Afgelopen zomer naar zuid frankrijk geweest (omgeving van Rocamadour) en toen bleek voor ons toch dat verzwaarde veren wel een stuk prettiger zou zijn met een caravan aan de haak! Op bergpaadjes en haarspeld bochten n.l. het gevoel van een zwabberende kont!
Bij dealer Progessieve veren laten plaatsen en in september uitgeprobeerd(weekje noord frankrijk).
Een enorme verbetering en auto rijd zoal ik gewend ben en je zou verwachten van een Forester. Gezwabber en nadeinen is volledig verdwenen! Ik kan dan ook iedereen die een Forester rijd cq gewend is, en event. van plan is om over te stappen op het nieuwe model, zeer zeker aanbevelen om gelijk verzwaarde veren te laten monteren.

De Forester rijd en trekt fantastisch (in heuvelachtig gebied en bergwegen in de lage gearing)en je kunt bijzonder goed met het overige verkeer meekomen!
Wegrijden met de caravan doe je sowieso in z'n lage gearing en je bent zo op snelheid.
Wij hebben altijd de zware spullen in de auto liggen en de kogeldruk op 75 kilo.

Voor ons nog steeds een fantastische trekauto om mee rond te toeren.
Rijd solo 1 op 10 en met de caravan 1 op 6. Snelheid met caravan gemiddeld 95 a 100 km. Trek met de caravan wel door tot 4000 (vlakke weg) a 5000 toeren in de heuvels, maar dan rijd je ook!

Let wel om zuinig te rijden moet je niet met een caravan op pad gaan vind ik!


Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0 met een Eriba

De ervaring van C.M.van der Linden met een Subaru Forester III - 2.0 (110 Kw/150 pk bouwperiode: mei 2008 - februari 2011) en een Eriba Nova 465 van 1465 kg geplaatst op 28-10-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86% Berekening >>>>

Ook ik ben overgestapt op de Forester vanwege de wettelijke 2000 kg aanhangergewicht,mijn 3 de forester.
Onze Eriba 465 weegt toch zo"n 1600 kg beladen,terwijl het zwaardere in de auto ligt.
Ik merk terdege dat er meer trekkracht aanwezig is,Benzine verbruik is met solo 1 op 11 en met de caravan in de vakantie ongeveer 1 op 8,Conclusie gelukkig het zelfde gebruik,Vakantie was naar Wallis,toch zo"n 2880km en dus niet alleen de vlakke weg!
Forester 2.0. 110 kw handgeschakeld.

Met vriendelijke groet.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X aut. met een Caravan

De ervaring van Ido van Verseveld met een Subaru Forester - 2.0 X aut. (92 Kw/125 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Caravan 1250 kg van 1300 kg geplaatst op 26-10-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Forester 2.0 X aut. 2004 op LPG. Prima rijeigenschappen behoudens de autobaan hellingen. Met 5 of meer trappen in de automaat had het een stuk beter geweest denk ik. Op de snelweg in zijn 3 zetten en op max 60 wegen in zijn 2. Prima te doen maar had achteraf toch liever handgeschakeld gewild voor het caravan trekken.

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0D met een Adria

De ervaring van p brandt met een Subaru Forester III - 2.0D (108 Kw/147 pk bouwperiode: oktober 2008 - januari 2013) en een Adria Adora 512 UP van 1410 kg geplaatst op 25-10-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

ja solo verbruik 6.6- 100 km
met caravan -+10 l---100km verbruik min+ plus
diesel 6 versnellingen


Wijzigen


Subaru Forester - 2.5 XT met een Fendt

De ervaring van andre van der kruys met een Subaru Forester - 2.5 XT (169 Kw/230 pk bouwperiode: september 2005 - februari 2008) en een Fendt Saphir 470 TKD van 1280 kg geplaatst op 17-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

In frankrijk bij Vizille (in de buurt van grenoble ) in file 7 km naar boven met een percentage van 12 % zonder problemen, de motor werd warm maar niet heet bij 30 graden buitentemp.
Op de autoweg met 100 km p/u cruise control en de auto regelt alles,ook als het wat omhoog gaat,dat is pas vakantie.
De automaat verbruikt met caravan gemiddeld 1 op 6,5 is wat veel maar je krijgt er wat voor terug, solo in de bergen voornamelijk 1 op 10.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] met een Beyerland

De ervaring van Ed met een Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een Beyerland Sprinter 390 TK van 1140 kg geplaatst op 24-07-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 68% Berekening >>>>

Voor het 6e jaar met Forester op pad. Supercombinatie met Beyerland 390 TK. Neem vooral de handbak met lage gearing want dat werkt super. Snelheid vasthouden in 5e versnelling is probleem en levert hoog benzineverbruik op. Lekker in z'n 4 op cruisecontrol. Trekkracht is ok verbruik rond de 1:8.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.5 XT met een Eriba

De ervaring van van leeuwen met een Subaru Forester - 2.5 XT (169 Kw/230 pk bouwperiode: september 2005 - februari 2008) en een Eriba Nova GL 465 van 1350 kg geplaatst op 10-02-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

prima

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0 met een Eriba

De ervaring van Pappel met een Subaru Forester III - 2.0 (110 Kw/150 pk bouwperiode: mei 2008 - februari 2011) en een Eriba Nova GL 465 van 1490 kg geplaatst op 09-12-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86% Berekening >>>>

De Forester III moet het qua trekkracht en stabiliteit afleggen tegen de Forester II. Met mijn 1500 kg zware Eriba vertoonde de auto slingerneigingen. Alleen door een extreem hoge kogeldruk van 90 kg en de auto te verzwaren kan de zaak in toom worden gehouden. De importeur verklaarde dat er gekozen is voor comfort ten koste van de stabiliteit, m.i. een kwalijke zaak voor een gerenommerde caravantrekker. Geadviseerd wordt om - als je een caravan wilt trekken - de auto te laten voorzien van andere veren. Ondanks de cijfers op papier, is toch het vermogen is beduidend minder. Er moet meer geschakeld worden en in een lagere versnelling worden gereden. Het verbuik met caravan is ook hoger dan bij het vorige model.Bij 90 km/u over de A 75 naar Spanje is het verbruik toch maar krap 1:6,5. Ik heb deze Forester speciaal gekocht omdat er 500 kg meer achter mag dan achter het vorige model, maar dat blijkt dan opeens een papieren tijger.Subaru had deze infomatie vooraf moeten verstrekken.Het verbuik solo is gunstiger, als je tenminste het nieuwe rijden zeer extreem uitvoert.
Overigens heb ik begrepen dat het onderstel voor de 2010 modellen reeds is verbeterd.

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0 met een Eriba

De ervaring van W van der Meiden met een Subaru Forester III - 2.0 (110 Kw/150 pk bouwperiode: mei 2008 - februari 2011) en een Eriba Living pulse 465 van 1340 kg geplaatst op 16-11-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Ik heb goede ervaringen met de Subaru Forester juli 2008, het is inmiddels onze vierde Subaru Forester, het is een bijzonder goede trekauto,echter het bezine verbruik vind ik vrij hoog.
Op de Franse tolwegen met wat klimwerk loopt deze 1 op 5 - 5,5 . Op de route nationale gebruikt deze 1 op 9
Mijn ervaring is dat de vorige voordeliger was, deze was van 2006
Het grote voordeel van deze auto is dat je de low gear mag gebruiken bij hogere snelheden

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 met een HomeCar

De ervaring van Rob Wolthuis met een Subaru Forester - 2.0 (92 Kw/125 pk bouwperiode: november 1997 - september 2002) en een HomeCar Rally 52 FHU van 1390 kg geplaatst op 28-09-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 87% Berekening >>>>

In totaal hebben we 5 vakanties door Europa getrokken met de Forester op gas met de Homecar 520 er achter (max 1500kg). We hebben bergen niet geschuwd. O.m. de Route Napoleon gereden. Op de terugweg bij Grenoble is een heel lange afdaling. Die vond ik heel vervelend door de gewichtsverhouding. Dan voel je toch dat de caravan wel heel zwaar is voor de auto. Voor de rest heel tevreden. Gebruik standaard bij wegrijden de lowgear tot in 4, schakel dan over naar high. Rij bijna consequent met een toerental van 3000. Daarbij hou je de meeste macht over de combinatie en is het verbruik het best. Daar ik in de bergen regelmatig omschakel van gas naar benzine kan ik het verbruik alleen gemengd berekenen. De laatste vakantie was dat 1 op 7. (Solo 1 op 9,5 op gas en 1 op 10,5 op benzine).De 5e versnelling gebruik ik hooguit op de grote weg, zonder tegen wind. Zodra er wel tegenwind is moet ik al snel terug naar 4. Ik ervaar dat niet als een probleem. De auto loopt dan met 3000 toeren ongeveer 90 echte kilometers (zichtbaar op de TomTom).
's Zomers rij ik met twee fietsen achterop. Dat gaat flink ten koste van de stabiliteit. Wanneer ik ; 's winters naar de sneeuw rijd zonder fietsen is de combinatie veel stabieler.
Ik overweeg één of meer fietsen naar voren te plaatsen.
Ik ben heel kritisch op de kogeldruk. Met minder dan 75 kilo ga ik niet rijden. Dat is, zeker met de fietsen achterop, met de Homecar 520 niet makkelijk, maar wel noodzakelijk.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 S-Turbo aut. met een HomeCar

De ervaring van Wilco met een Subaru Forester - 2.0 S-Turbo aut. (130 Kw/177 pk bouwperiode: oktober 1998 - september 2002) en een HomeCar Racer 52 van 1320 kg geplaatst op 14-09-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Ik heb een forrester s turbo special edition (218 Pk) met een Home car 52 van 1300 kg geladen.
Ik heb de laatste 2 jaar heel wat bergen gedaan met deze kombi totwel 13%. nooit geen moment gehad dat ik dacht dat hij het moeilijk heeft gehad in de klim.
En het verbruik nou ja ik drink ook wat meer tijdens de vakantie en is op jaarbasis te verwaarlozen.
Ik ga van 1op 7 uit bij gemiddeld 100km p/u

Wijzigen


Subaru Forester - 2.5 XT met een Kip

De ervaring van Peter met een Subaru Forester - 2.5 XT (155 Kw/211 pk bouwperiode: oktober 2004 - september 2005) en een Kip Grey Line 49 TEB van 1520 kg geplaatst op 24-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90% Berekening >>>>

De forester heeft met gemak de caravan getrokken over de heuvels in zuid engeland. Op de binnenwegen soms meer dan 20%. Op de grote weg op cruise control op 100km/u in 5. Geen probleem , ook niet als de weg een paar % omhoog gaat. Fijne auto om een caravan te trekken

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X aut. met een TEC

De ervaring van M. Otten met een Subaru Forester - 2.0 X aut. (92 Kw/125 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een TEC Travel King 510 TE van 1394 kg geplaatst op 23-06-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 88% Berekening >>>>

Forester 2.0 X automaat 92 Kw 2002 met TEC 510TE van beladen 1400 kg. Kan op vlakke weg en bij windstil weer net in 4 blijven. Beetje wind of vals plat betekent rijden in 3 (3.500 toeren bij 90 kmh). Echt steile hellingen gaan goed in 2, maar op hellingen van 3-4 % zoals op autowegen in het buitenand vaak voorkomt is 85 kmh maximaal haalbaar. En vrachtwagens rijden 90 kmh, irritant. Prestaties zijn mij tegengevallen en de waarschuwing dat bij helling af goed op de stabiliteit gelet moet worden is terecht. Trekkracht maakt nauwelijks verschil tussen benzine en LPG. Verbruik ook niet 1 op 6,7. Trekauto van het jaar? Niet echt.

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0 met een Adria

De ervaring van Hans Rietveld met een Subaru Forester III - 2.0 (110 Kw/150 pk bouwperiode: mei 2008 - februari 2011) en een Adria Adora 512 UP van 1300 kg geplaatst op 25-05-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

Gebruik een Subaru Forester - 2.0 2005 en Adria 502 UP, tot 1400 kg. Uitstekend weggedrag, heb een test op een Oostenrijkse camping gedaan; een helling van 15% met de combinatie omhoog, met de lage gearing, nou dan heb je een bekijks en de Forester, die lacht erom.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 S-Turbo met een Burstner

De ervaring van albert coenen met een Subaru Forester - 2.0 S-Turbo (130 Kw/177 pk bouwperiode: oktober 1998 - september 2002) en een Burstner Averso 495 TK van 1250 kg geplaatst op 19-03-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

Ben het helemaal met Dhr. Kampen eens.Heb alleen maar positieve dingen meegemaakt zeker in de bergen en op de snelweg.Ook veel forester rijders naar hun ervaring gevraagd en vol lof op één na,maar naar eigen zeggen was hij daar zelf de reden van.Stonden in oostenrijk met 16 caravan-combinaties waarvan 10 met 'n forester.Dat zegt toch genoeg dacht ik.Het verbruik is solo 10,2l.100 km.met caravan verschillend, snelweg,binnendoor of in de bergen,kan daar geen goed oordeel over geven.Het verbruik loopt wel flink op bij hard rijden met caravan (frankrijk 130 km.per uur)

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0 aut. met een TEC

De ervaring van W.O.Fischer met een Subaru Forester III - 2.0 aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: mei 2008 - februari 2011) en een TEC Travel King 510 TE van 1300 kg geplaatst op 12-02-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Wij hebben onze nieuwe Forester 2.0 benzine Automaat uitgebreid getest met onze Tec-Caravan van ca.1400kg totaalgewicht.Hij rijdt als een speer:op de autowegen met cruiscontrol ca.110km/h op de teller.In Frankrijk op de autobaan met een helling,schakelt hij automatisch terug in de 3e of 2e versnelling,en rijdt gewoon met 110km/h de bult op!In de Zwitserse bergen,Simplonpass,Gotthardpass,Julierpass enz.supertrekkracht.Ik rijd dan niet in de D,maar zet hem op sequentieel schakelen,dus kan ik hem in de 2 of 1 zetten.Bijv.in de 1 reden we probleemloos iedereen voorbij in de bergen!
Hiervoor hadden wij een Nissan Qashqai 2.0 benzine Automaat.Deze auto reed ook goed,maar had net te weinig pit,was met hoge toeren erg lawaaierig,en mocht maar 1200kg trekken.
Dus:de Subaru Forester 2.0Automaat is een perfecte trekauto,waarmee je,als het nodig is,iedereen achter je laat!

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X aut. met een Fendt

De ervaring van rin luiks met een Subaru Forester - 2.0 X aut. (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een Fendt Bianco 470 TFB van 1398 kg geplaatst op 04-02-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86% Berekening >>>>

de Fendt blijft strak achjter de Forrester meekomen. Ook
bij hogere snelheid van 100 km.Bij tegenwind of helling versnelling vastzetten in 3.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 S-Turbo aut. met een LMC

De ervaring van oudhoff met een Subaru Forester - 2.0 S-Turbo aut. (130 Kw/177 pk bouwperiode: oktober 1998 - september 2002) en een LMC Munsterland 500 RBD van 1400 kg geplaatst op 25-01-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 84% Berekening >>>>

heb een subaru s turbo automaat AWD zijn er mee naar zuid frankrijk geweest rijd probleemloos ook op steile bergwegentjes met weinig grip hebben deze weg ook gereden met een toyota camry 2.2 zijn toen blijven steken met de zelfde caravan en zijn door een traktor weg gesleept met de subaru geen probleem ook niet op nat gras .het gebruik met caravan is 1/8 zonder 1/11

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 met een Biod

De ervaring van cerbere met een Subaru Forester - 2.0 (92 Kw/125 pk bouwperiode: november 1997 - september 2002) en een Biod 400 (3 kleur) van 965 kg geplaatst op 13-01-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 58% Berekening >>>>

Twee jaar met deze combinatie door europa getrokken.
Een beresterke caravantrekker. Hoog koppel, en even hoog verbruik! Solo op Gas G3 1:9.
Met de caravan gemiddeld 1:6,5! In de bergen 1:5,5!
Laatste vakantie bij een stoplicht op een helling slipte de koppeling ineens.Probleem later niet teruggekeerd.
Auto ingeruild. Wilde eigenlijk een forester diesel, maar te duur.
Nu een tweedehands grand scenic 1.9 dci 120 pk gekocht. Kijken hoe dit gaat.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X met een Kip (2003)

De ervaring van Hans met een Subaru Forester - 2.0 X (92 Kw/125 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Kip (2003) Navigator 44 TDB van 1245 kg geplaatst op 10-01-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Afgelopen zomer met de caravan twee Dolomietenpassen gereden én de Gotthardpas. Met de Forester geen enkel probleem. Voortaan kan ik de files voor de Gotthardtunnel dus mijden!

Wijzigen


Subaru Forester - 2.5 XT aut. met een Hobby

De ervaring van Weghorst W.A. met een Subaru Forester - 2.5 XT aut. (169 Kw/230 pk bouwperiode: september 2005 - februari 2008) en een Hobby Excellent 495 UFe van 1386 kg geplaatst op 12-12-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

Rij inmiddels een aantal jaren met deze combinatie. Bevalt uitstekend. Ook tijdens wintersport. Met sneeuwbanden zijn sneeuwkettingen ook op een steile helling niet nodig. Op de camping door een pak sneeuw gereden met caravan van 40 à 45 cm. Geen moment gehad dat de grip verdween.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X aut. met een Hobby

De ervaring van A. Willemsen met een Subaru Forester - 2.0 X aut. (92 Kw/125 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Hobby Excellent Easy 450 UB van 1191 kg geplaatst op 12-07-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

Met een Hobby Excellent (totaalgewicht 1250 kg) naar Spanje geweest. De auto staat op LPG. Prima combinatie, die de hellingen redelijk aankan. De weg naar de Bielsa tunnel (13 %) moest in zijn eerste keuzestand worden gereden. Op de vlakke weg heb ik de auto steeds in zijn 3e keuzestand gereden. Dit voorkomt het hinderlijke pendelen van het toerental als de drive wordt ingeschakeld. Ik heb gedurende de rit redelijk veel gebruik gemaakt van mijn cruise-control. Ook bij lichte stijgingen in zijn 3, hield hij perfect zijn snelheid vast. Wat nog belangrijker is, ook bij de afdalingen remde hij ook goed af op de motor.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X met een Beyerland

De ervaring van J. Nederlof met een Subaru Forester - 2.0 X (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een Beyerland Sprinter 390 DV Sport van 965 kg geplaatst op 07-07-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 58% Berekening >>>>

Over onze Forester bj 2007 gecombineerd met de Beyerland 390 DV uit 2006 heb ik eigenlijk niets te klagen. Bij een kruissnelheid van ca 100 kmpu (op de teller) schommelt het verbruik rond de 1 op 10. Als je echt langdurig in de bergen rijdt is dat verbruik wel iets minder gunstig, maar toch...niet lager dan 1 op 8.
Door de lage gearing is er altijd meer dan voldoende trekkracht.
Ook zonder caravan is de Forester (niet minder belangrijk voor de rest van het jaar) een super goed rijdende auto. Helt niet over in bochten. Ik heb ook nog nooit een auto gehad die zo verkeersdrempelproof was. Ik vind de auto ook een goed alternatief voor een relatief dure diesel.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] met een HomeCar

De ervaring van a van mechelen met een Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een HomeCar Racer 45 UHF van 1210 kg geplaatst op 17-04-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

Sinds julli 04 rij ik met een Subaru Forester 2.0 van maart 01. Hiermee trek ik een Homecar Racer 45 geladen gew. 1300 kg.Geen enkele situatie is voor deze wagen een probleem. Ik maak ook veel gebruik van de lage giering in alle versnellingen, wat zeker van pas kwam toen bij een afzetting in de vulkaaneifel mijn tom tom mij met caravan en al de berg opstuurde.Op de camping werd ik gevraagd om een zware caravan op stijle hellingen naar boven te halen omdat eigen auto er veel moeite mee had vanwege zijn slechte (verbrande) koppeling. Om de luchtweerstand tegen de caravan, die aan het voorraam te zien is, te verminderen zet ik achterop de dakrailing twee dakdragers stijf tegen elkaar, waarop ik een kleine zelfgemaakte plastic plaat bevestig waarvan de voorkant 45 graden naar beneden wijst tot vlak boven het autodak. Resultaat : rijwind wordt omgeleid wat zichtbaar is aan raam caravan en voorzijde caravan zit na de rit niet onder de vliegen.
Hierdoor zijn ook de prestatie's van de wagen geheel te benutten. De Subaru Forester is zeker het overwegen van aanschaf waard zelfs een van een ouder bouwjaar zoals ik heb..

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 XT met een Burstner

De ervaring van Marcel van Oosterhout met een Subaru Forester - 2.0 XT (130 Kw/177 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Burstner Averso 390 TS van 1070 kg geplaatst op 14-04-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 63% Berekening >>>>

Tijdens een rondreis door Oostenrijk in agustus 2007 was een van onze bestemmingen Heiligenblut. Omdat ik graag over binnenwegen en passen rijd en ik ook deze pasweg wel eens wilde ervaren met mijn combinatie heb ik deze route van noord naar zuid gereden.
Combinatie: Subaru Forester 2.0XT met Adria 390DS. Door de vele haarspeldbochten rijd je sowieso meestal in de tweede versnelling. Opschakelen naar 3 is maar sporadisch mogelijk. Hoewel het een fikse en lange klim is gaf het geen problemen. Mijn XT heeft echter geen lage gearing, wist niet dat deze ook bestaan.

Wijzigen


Subaru Forester III - 2.0 met een Burstner

De ervaring van CJLBogaart met een Subaru Forester III - 2.0 (110 Kw/150 pk bouwperiode: mei 2008 - februari 2011) en een Burstner Ventana 465 van 1350 kg geplaatst op 21-03-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

Ik heb uitstekende ervaringen met deze combinatie. Het nadeel van de Burstner is (Ventana 465TS) dat hij van zichzelf een erg hoge kogeldruk heeft.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X met een Biod

De ervaring van erik reiters met een Subaru Forester - 2.0 X (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een Biod Nomade Economy van 1120 kg geplaatst op 02-03-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 67% Berekening >>>>

ik rij met een kip KG44 van 1220 beladen gewicht. het is heerlijk rijden met deze combinatie. van de snelweg af en in de bergen rijd ik in low gear en op de vlakke snelweg in de 5 en als het wat heuvelachtig word in de 4 in de highgear. ik rijd op lpg en ben gezien het verbruik bij 100km 1 op 6 hier erg blij mee!

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X met een LMC

De ervaring van H.C.Tattje met een Subaru Forester - 2.0 X (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een LMC Munsterland 495 E van 1377 kg geplaatst op 14-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86% Berekening >>>>

Met de combinatie Subaru Forester 158.pk Handschakeling en met de low en high gearing van 2006 en een LMC-495 E-caravan van 2005, met 2 fietsen achterop is de prettigste snelheid op een vlakke weg rond de 90 km/uur.
In de heuvels en bergen trekt hij,(de Subaru) als een "lier".
De Low en High gearing is echt een uitkomst; tevens bij het vertrek van stilstand op een helling; "geen centje pijn".
Bij een redelijke afdaling is het wel aan te raden om de snelheid goed in de gaten te houden en indien er (veel) laterale wind of passerende auto's zich voordoen, mogelijk vaart te minderen.
Verder is er weinig op de combinatie aan te merken.

m.vr.gr.
Harry Tattje
Vlissingen

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] met een Adria

De ervaring van M C H vd Broek met een Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een Adria Adora 462 PU van 1270 kg geplaatst op 11-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Sinds juni '07 een Subaru Forester 2.0 (158pk). Voorheen jaren met een Citroen C5 station (die volgens mijn ervaring te weinig trekkracht onderin heeft) gereden. De Subaru Forester is een lekkere stevige robuuste auto met uitstekende trekkracht. Uitgerust met een lage gearing laat deze auto mijn Adria Adora 462PU caravan (1300kg) nergens meer staan. Waar de C5 in gebreken bleef doet de Subaru Forester 2.0 X dat nu met speels gemak. Een besliste aanrader.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 XT aut. met een Fendt

De ervaring van HvdStege met een Subaru Forester - 2.0 XT aut. (130 Kw/177 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Fendt Saphir 490 TF van 1498 kg geplaatst op 15-01-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 89% Berekening >>>>

Uitstekend; zowel naar midden italië als naar noord Scandinavië (Noordkaap). Met fietsen achterop wordt de mindere stabiliteit voelbaar; echter niet storend.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 met een Eriba

De ervaring van Hugo Kuijjer met een Subaru Forester - 2.0 (92 Kw/125 pk bouwperiode: november 1997 - september 2002) en een Eriba Touring Triton 410 GT van 980 kg geplaatst op 29-12-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 61% Berekening >>>>

Ik rijd nu 6 jaar met deze combinatie en met zeer veel plezier. Werkelijk prima zoals de Forester presteert. Comfortabel, zeer stabiel, snel en nauwelijks te stuiten in de bergen. Waarom heeft niet iedere trekauto low gear, hillholder en niveauregeling? Koppeling is inderdaad niet het sterkste punt: houdt niet echt van files (zakt dan als je niet oppast langzaam weg; dus in low gear proberen te blijven rijden) en gaat snel stinken als er (te) veel van gevraagd wordt. Had ik met met voorgaande auto's nooit problemen mee. Maar verder een top (trek)auto! Onbegrijpelijk dat Subaru zo'n klein merk is in NL!

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 met een Sprite

De ervaring van Guus Peltenburg met een Subaru Forester - 2.0 (92 Kw/125 pk bouwperiode: november 1997 - september 2002) en een Sprite Europa 470 van 1300 kg geplaatst op 04-12-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

Inmiddels heb ik 1 jaar ervaring (10000km) met deze combinatie lees Swift Charisma 535 (identiek aan de Sprite Europa 470) ik wil niet in herhaling vallen v.w.b. de ervaringen van anderen met de Forester. Ik wil wel nadrukkelijk aangeven dat bij niet deskundige bediening van het koppelingspedaal al snel problemen met het koppelingssysteem optreden. Al snel dient men de "Low Gear" te gebruiken bij filerijden en wegrijden. De combinatie met de Swift is goed, ook met fietsen achterop (is dan wel kritisch in belading). De Swift geeft bij slechter wegdek vrij snel reactie door op de Forester. Door beroepsmatige ervaring zet ik vraagtekens bij de stabiliteit van de Forester met langere caravans dan 6,50 m en bij zwaardere caravans dan 1300 kg. Ook met optimale bandenspanning.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 met een Beyerland

De ervaring van Henk van der Kamp met een Subaru Forester - 2.0 (92 Kw/125 pk bouwperiode: november 1997 - september 2002) en een Beyerland Quartz 470 TF van 1375 kg geplaatst op 12-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86% Berekening >>>>

Ik rijdt met de Forester (op benzine) en de Beyerland Quartz het hele jaar door, voornamelijk in Nederland, en behalve 's winters, ook in Duitsland, België en Frankrijk, Mij bevalt deze combinatie uitstekend. Nooit doorslippen op hellingen, of met wegrijden. De "Low Gear" is perfect bij het manouvreren, vooral op geaccidenteerd terrein en zachte ondergrond en bij gewoon (weg)rijden ook op (zeer) steile hellingen. Vooral omdat je onder het rijden kunt omschakelen tussen hoog en laag. Het rijden in de bergen gaat hierdoor probleemloos en je kunt het overige verkeer gewoon bijhouden. Bij het wegrijden op (steile) hellingen is de "hillholder" een zeer prettige bijkomstigheid. Op doorgaande wegen lekker rustig in de vijf en bij hellingen even naar de vier. De combinatie spoort perfect. Het enige nadeel is het doorzakken van de achterkant van de auto bij stevige belading en redelijke kogeldruk, als je over een verkeersdrempel gaat. Kortom, voor mij is het de meest perfecte combinatie die ik tot nu toe gehad heb.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 aut. met een Fendt

De ervaring van Leus Jan met een Subaru Forester - 2.0 aut. (92 Kw/125 pk bouwperiode: november 1997 - september 2002) en een Fendt Saphir 470 TKD van 1280 kg geplaatst op 08-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

De Subaru met caravan is zeker geen hoogvlieger maar slaat zich overal doorheen zonder problemen.
Schakelen met de automaat is wel een noodzaak.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 S-Turbo aut. met een Wilk

De ervaring van Schlösser met een Subaru Forester - 2.0 S-Turbo aut. (130 Kw/177 pk bouwperiode: oktober 1998 - september 2002) en een Wilk S4-490 UE van 1428 kg geplaatst op 01-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86% Berekening >>>>

Vooraf:Ik ben in het bezit van een Subaru 2.0 XT AWD automaat.Ervaring;Sublieme trekauto.In combinatie met caravan:zeer stabiel rijgedrag.Automaat schakelt zeer soepel.Nadeel:benzine verbruik.(met caravan,gemiddeld 13 ltr./100km)Gewicht caravan:1500 kg(geladen)
De auto beschikt over een goed rij-comfort'Debet hieraan is de hoge-zit en de hoge instap.Het bedienings-comfort is goed.Alles is goed binnen handbereik.Toch is het raadzaam om af-en-toe nog eens de bedieningshandleiding te lezen.
Onze vakantie gebieden zijn Frankrijk,Duitsland en Spanje.
Dit jaar non-stop naar huis gereden van Dreesden naar Elsloo Lb,Afstand:720 km.
Leeftijd bestuurder:71 jaar.
Dit was met vorige auto,Mercedes E-280,onmogelijk!
Ik ben ontzettend blij met deze auto!!

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] met een Biod

De ervaring van s.v.d.molen met een Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] (92 Kw/125 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Biod Scout van 1130 kg geplaatst op 24-09-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 69% Berekening >>>>

zware omstandighedenn in Ijsland: Gedwongen op een gravelhelling van 16% te stoppen wegens wegwerkzaamheden. Het optrekken in de low gear gaf geen enkel probleem. Volgende dag stonden bij een ijsmeer aan de zuidkust de aanwezige caravans op de parkeerplaats te zwaaien in de storm. De Biod niet. Daarom vonden we het verantwoord verder te reizen. Dit verliep zonder problemen; ideale stroomlijn.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] met een Fendt

De ervaring van De Kooning met een Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een Fendt Saphir 470 TKD van 1330 kg geplaatst op 18-09-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

Een half jaar bezitter van Subaru Forester. Voorheen Citroen C5, 2 liter automaat benzine/lpi, die onze Fendt van 1300 kg zeer slecht trok. Vaak met kokende motor gestaan. Met de Forester geen enkel probleem;trekt fantastisch en is heel stabiel en veel minder zijwindgevoelig. Ook op gebied van betrouwbaarheid een absolute winnaar. Kan iedereen aanschaf van harte aanbevelen.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 XT aut. met een Kip (2004)

De ervaring van g.leurdijk met een Subaru Forester - 2.0 XT aut. (130 Kw/177 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Kip (2004) Grand Traveller 47 TDB van 1381 kg geplaatst op 10-09-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81% Berekening >>>>

het rijden met deze combinatie is een genot van jewelste, of dit in nederland of noorwegen is. in een woord geweldig

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 XT met een Delta

De ervaring van C. Teljeur met een Subaru Forester - 2.0 XT (130 Kw/177 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Delta Summerliner 4700 EB van 1280 kg geplaatst op 09-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 75% Berekening >>>>

Ik ben in 2006 met de auto en een Delta caravan naar Luxemburg geweest en kon alle hellingen aan met het schakelen tussen 5 hoog en 5 laag.
Kortom een geweldige caravantrekker.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X aut. met een Avento

De ervaring van J.Rietberg met een Subaru Forester - 2.0 X aut. (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een Avento Gran Turismo 470 TF van 1480 kg geplaatst op 02-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 90% Berekening >>>>

Voor korte steile stukken prima. Op lange steile hellingen gaat het ook prime maar je moet geduld hebben.Wel een safe gevoel. Voor mijn doel een prima trekker

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] met een Beyerland

De ervaring van H J Hammerman met een Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een Beyerland Sprinter 440 DB Sport van 1230 kg geplaatst op 28-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74% Berekening >>>>

Wij zijn nu een paar maanden in het bezit vande Forester [\'07 158pk]voor heen hadden we een [\'98 122pk]die 30pk extra is gewoon super en werkelijk waar hij trekt als een BEER en loopt lekker op de snel weg gewoon een super auto KLASSE en je hebt niet in de gaten maar er hangt wel een caravan [+/-1200kg]achter het is gewoon een super auto en dan de zit en het gebruiksgemak lekkere stevige stoel [goede steun]
we hebben dit jaar met de navi [becker]gereden naar de west kust van frankrijk de tol uit gevinkt en het ging prima zelfs over hele snalle bergweggetjes met een helling van 18%geen probleem dus [allen je moet wel lef hebben /met deze combi gaat het zeker ]

nu na 27 maanden te hebben rond gereden met de forester + carvan/ aanhanger is het gemiddelde gebruik op 50.000 km waarvan 10.000km met caravan/aanhanger 1 op 10.5.

We zijn nu al weer 2 jaar in het bezit van een Forester 2011(onze vierde Forester) deze rijd ook super goed maar ja het is een Subaru van daar dus .Heb nu sinds twee maand een Cyclone 3 in laten bouwen bij Wenting onze \"geweldige dealer\",ik moet zegen,dat hij nu bij een lager toeren tal veel beter op trekt meer kopel dus en de motor loopt veel mooier /rustiger als de caravan er achter is geweest kom hier weer op terug met een toe voeging/ervaring.
Nu onze caravan er dus weer achter heeft gehangen tijdens deze zomer vakantie(franse alpen) er weer een ervaring bij hij trekt nu veel soepeler op toch een meer waarde die cyclone 3 met en gemiddeld verbruik van 1/8 over deze rit +/- 2800 Km route nationaal

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] met een Eriba

De ervaring van O. de Vries met een Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] (92 Kw/125 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Eriba Feeling 425 van 1170 kg geplaatst op 16-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 73% Berekening >>>>

Stabiele combinatie, echter geen hardloper. De moderne diesels stuiven je voorbij. Het altijd en overal weg kunnen komen is een plezierig gevoel.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X met een Swift

De ervaring van J. van der Linden met een Subaru Forester - 2.0 X (92 Kw/125 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Swift Toscane 490 van 1275 kg geplaatst op 13-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80% Berekening >>>>

Probleemloos; je vergeet dat je een caravan trekt. Op de Franse tolwegen met 110 km./uur, ook tijdens de mistral. Sneller lukt volgens mij ook prima, maar durf ik niet.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X aut. met een Elddis

De ervaring van J Harte met een Subaru Forester - 2.0 X aut. (92 Kw/125 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Elddis Super Cyclone van 1250 kg geplaatst op 13-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 79% Berekening >>>>

Met Eldiss Typhoon 2000: redelijk rijden op vlakke weg, zolang niet te veel tegenwind. Nog geen hellingervaring, maar ontdekte laatst op 10% helling zonder caravan dat de wagen absoluut niet remt op de motor. Ligt aan de automaat denk ik. Met een caravan omlaag van een lange 5% helling betwijfel ik of de remmen het volhouden!

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X aut. met een Knaus

De ervaring van R.I.Bonn met een Subaru Forester - 2.0 X aut. (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een Knaus Sudwind 450 EL van 1010 kg geplaatst op 27-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

Met Citroen 5 type2 motor 2.016v prima trekker geen problemen in5 vaak bruikbaar,Alleen achtereen vrachtwagen met auto,s is de combinatie wat gevoelig voor de rest geen problemen stabiele combinatie.
Robbert Bonn

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 XT met een TEC

De ervaring van Piet Ruigrok met een Subaru Forester - 2.0 XT (130 Kw/177 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een TEC Travel King 510 TE van 1500 kg geplaatst op 09-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

Ik rij met een Subaru Forester XT en een TEC 510 TE. Prima combinatie. Voldoende power. Kogeldruk is wel van belang voor de wegligging van het geheel.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X met een Caravan

De ervaring van H. Hooning met een Subaru Forester - 2.0 X (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een Caravan van n.b. kg geplaatst op 31-01-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= n.b.% Berekening >>>>

ik ben 2x met deze combinatie weggeweest. Trekt als een tierelier, als ik de bergen in ga, dan ga ik over op de lage gearing. Het grootste deel van de Katschberg (de snelweg, niet de pas (red.)) in Oostenrijk ga ik in z'n 5 omhoog, rond de 3200 toeren met een snelheid van ca 100 km. Mijn caravan is beladen ongeveer 1250 kg. De auto rijdt op LPG.Op de vlakke weg heb ik het gevoel of ik zonder caravan rijd. Je moet dus wel alert blijven dat je niet te hard rijdt Het verbruik is 1:6,5 - 7 op LPG. De kogeldruk houd ik tussen de 65 en 70 kg. Doordat het een stabiele combinatie is, is het plezierig rijden.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.5 XT met een Eriba

De ervaring van Eelko met een Subaru Forester - 2.5 XT (155 Kw/211 pk bouwperiode: oktober 2004 - september 2005) en een Eriba Living 530 van 1410 kg geplaatst op 15-12-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 82% Berekening >>>>

Heb deze combinatie nu meer dan een jaar.
Zijn er in het voor-en najaar zo'n 5 mnd. mee op vakantie geweest.
Zowel in heuvelachtig gebied als vlakke weg.
Kan niet anders zeggen dan dat de auto elke situatie met gemak aan kon.
Mvg. Eelko

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] met een Fendt

De ervaring van H. Vedder met een Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] (92 Kw/125 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Fendt Saphir 490 Q van 1340 kg geplaatst op 08-12-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83% Berekening >>>>

Stabiele combinatie, die vooral op steile en gladde (sneeuw) binnenwegen goed tot zeer goed presteert. Op lange hellingen van autosnelwegen gaat het naar verhouding minder. Door dan gebruik te maken van de lage gearing kan toch snelheid gehouden worden maar dat vereist gewenning door de extra schakelhandelingen.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X aut. met een Avento

De ervaring van F.J.Fortuin met een Subaru Forester - 2.0 X aut. (92 Kw/125 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Avento Gran Turismo 430 TLH van 1350 kg geplaatst op 20-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83% Berekening >>>>

Op vlakke wegen is de stabiliteit goed.Beperkte ervaring
in de bergen(oa.Corsica) is de trekkracht voldoende.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 XT met een Dethleffs

De ervaring van Wim Vermeer met een Subaru Forester - 2.0 XT (130 Kw/177 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Dethleffs Beduin 450 van 1350 kg geplaatst op 20-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 77% Berekening >>>>

Ervaring met deze combinatie is zeer positief, zowel op de vlakke weg als in heuvels en in de bergen. Mijn Dethleffs weegt inkl. mover en accu 1.050 kg, belading 300 max.toegestaan. In praktijk max. 250. Controle op vlakke weg tot 100 km/uur uitstekend. Daarboven afh.van de wind iets minder. Accelleratie goed. Klimmen tot ca 12% in 4e versnelling goed te doen.
Wegrijden op steile helling doet met deze 4-wiel auto zelfs aangenaam aan.
Tijdig terugschakelen op lange hellingen aan te bevelen.
Cruise-control geeft op de vlakke weg extra vakantie-gevoel.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 S-Turbo met een Dethleffs

De ervaring van Dhr K Kampen met een Subaru Forester - 2.0 S-Turbo (130 Kw/177 pk bouwperiode: oktober 1998 - september 2002) en een Dethleffs Camper 470 V van 1350 kg geplaatst op 18-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 78% Berekening >>>>

Een prettige probleemloze caravantrekker. Geen problemen ondervonden in Noorwegen, waar wij als
enigsten een helling konden nemen in de tweede versnelling. Dit was niet aangegeven op deANWB routekaart. Het geeft je wel een veilige gevoel voor deze onverwachte situaties.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 met een Fendt

De ervaring van Verleye Frank met een Subaru Forester - 2.0 (92 Kw/125 pk bouwperiode: november 1997 - september 2002) en een Fendt Saphir 470 TFB van 1320 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83% Berekening >>>>

Ik heb met de Forester en de Fendt al een 50 000km gereden. De combinatie past heel goed bij elkaar. Heel stabiel en vlot in het verkeer en vooral in de bergen. Ik regel mijn snelheid via de toerenteller. Ik probeer steeds rond 3 000 toeren te rijden. Het verbruik en de snelheid zijn dan heel comfortabel. De Forester rijdt op LPG. Momenteel staan er 156 000km op de teller: geen enkel probleem. Soms is het moeilijk om in 5de versnelling te rijden. Dit hangt af van de omstandigheden: wind, helling, ... De "low gear" is heel handig. Zowel bij het installeren op de camping als bij de acceleratie op de autoweg. Starten op een steile helling, achteruit rijden op een steile helling .... geen probleem. Wat zeer handig is: de "hillholder". De niveauregeling achter werkt na enkele km. Dan staat de combinatie perfect in lijn. Bij vergelijkende tests qua veiligheid scoort de Forester prima. De Forester (4X4) is bij vergelijking prijs-kwaliteit een zeer goede auto: trekkracht, veiligheid, verbruik,...

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 met een Burstner

De ervaring van Jos van Gulik met een Subaru Forester - 2.0 (92 Kw/125 pk bouwperiode: november 1997 - september 2002) en een Burstner Ventana 455 van 1370 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 86% Berekening >>>>

Wij rijden met deze Forester op gas en de extra kilo's van de gasinstallatie zijn voor de gewichtsverdeling een welkome aanvulling.
Verder voldoet deze auto goed met deze caravan, 100Km/uur in de vijfde versnelling op de vlakke weg is geen probleem maar bij wind tegen of een stijgende weg is het terug naar de vierde.
Verder is het bij afdalen zaak om de snelheid goed in de gaten te houden maar dat geldt voor meerdere combinatie's.
Het enige punt van kritiek is het inzakken van de achtervering als je s'ochtends bepakt en bezakt aan de vakantierit begint en met het neuswiel elke verkeersdrempel in de straat raakt, na een paar kilometer heb je hier geen last meer van want dan is de vering op druk en staat de Forester aan de achterzijde een stuk hoger boven het asfalt.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 X met een Eriba

De ervaring van Ton van Beers met een Subaru Forester - 2.0 X (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een Eriba Nova GL/SL 465 van 1450 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 83% Berekening >>>>

Hoewel de caravan redelijk zwaar is en de verhouding niet volgens de ANWB norm van 75% is, heeft de Subaru geen moeite met de Eriba. Vanwege de tussenbak is er altijd een juiste versnelling voorhanden en in de bergen (Franse en Spaanse Pyreneeen) heeft de auto totaal geen moeite met de hellingen. Ook kan er vlot worden opgetrokken als de lage gearing wordt gekozen (komt soms van pas in drukke steden e.d.) Mede omdat er een airco (38 kg) op het dak aan de achterzijde is gemonteerd moet er wel tenminste een kogeldruk van 65 kg zijn. Ook bij hevige zijwing blijft de combinatie dan stabiel. De Subaru is een prettige en stabiele auto. Het gemiddelde verbuik zit tussen de 1:7 en 1:8, maar dan moet er niet harder worden gereden dan 90 km/u. Daarboven loopt het verbruik snel op en gezien de gewichtsverhouding is het niet raadzaam boven de 100 km/u te rijden.

Wijzigen


Subaru Forester - 2.0 aut. met een Dethleffs

De ervaring van rin luiks met een Subaru Forester - 2.0 aut. (92 Kw/125 pk bouwperiode: november 1997 - september 2002) en een Dethleffs Camper 510 V van 1300 kg geplaatst op 31-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 80% Berekening >>>>

Uw conclusies zijn juist. 100 km/u is goed haalbaar.Bij
helling en tegenwind: 3de versnelling blijven gebruiken.Stijle hellingen in noorwegen geen enkel probleem. Luiks

Wijzigen


Engelse reviews
Subaru Forester

Subaru Forester IV - 2.0i aut. met een Kabe

De ervaring van Pertti Lehtinen met een Subaru Forester IV - 2.0i aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: januari 2013 - heden) en een Kabe Smaragd XL Ks van 1700 kg geplaatst op 31-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 115%* = 89 km/u = 15%

A great combination, specially when driving with the cruise control. Lineatronic (CVT) is really good transmission for towing caravan like KABE Smaragd. Max power I've ever taken from the engine is (headwind, uphill, ScanGauge-reading) 122 hp. There is still some extra power remaining for accelerating. The best thing is that engine RPM is around 2300 RPM when level road and no wind or tailwind. Average RPM is around 2800 -3200 RPM and max peak around 5700 RPM. This leads to very low fuel consumption. Min. around 11.2 l/100 km, average 11,8 l/100 km and max reading in (headwind / uphill / 90 km/h speed) was 14,8 l/100 km. Measured distance was 180 km. I always used [S]-mode when towing any trailer.


Subaru Forester - 2.5 XT aut. met een Swift

De ervaring van Sarah Mumby met een Subaru Forester - 2.5 XT aut. (169 Kw/230 pk bouwperiode: september 2005 - februari 2008) en een Swift Charisma 570 van 1452 kg geplaatst op 31-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 98%* = 120 km/u = 18%

First caravan I've owned and the car doesn't seem to struggle with this heavy combination and has plenty of power to spare. Acceleration is enough to cope with pulling out into a busy road in fairly heavy traffic. The figures quoted here are slightly different from the ones the manufacturer quotes as max towed weight is 2100kg and the car is able to accelerate quicker than stated here when solo along with bigger wheels and tyres.


Subaru Forester III - 2.0D met een Burstner

De ervaring van Alfred met een Subaru Forester III - 2.0D (108 Kw/147 pk bouwperiode: oktober 2008 - januari 2013) en een Burstner Averso 495 TK van 1330 kg geplaatst op 31-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 89%* = 106 km/u = 24%

We have the Forester since june this year and itt owed perfectly our Burstner Averso Fifty 480 TK 2009. We co to pirinees so to drive uphill 20% without problemsMotor enguine teperature Ok and easy going.


Subaru Forester - 2.5 XT met een Coachman

De ervaring van John met een Subaru Forester - 2.5 XT (169 Kw/230 pk bouwperiode: september 2005 - februari 2008) en een Coachman Amara 520/4 van 1500 kg geplaatst op 31-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 103%* = 134 km/u = 25%

My Prodrive Forester is a great towcar. It is still a quick car when fully loaded and towing a big caravan. the only drawback is at the pumps. Expect less than 20mpg with the van on and low to mid 20's solo.


Subaru Forester - 2.0 XT met een Lunar

De ervaring van Rhys Morgan met een Subaru Forester - 2.0 XT (130 Kw/177 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Lunar Chateau 450 van 1000 kg geplaatst op 31-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 74%* = 114 km/u = 18%

The Subaru towing a Lunar Premiere 516. Fantastic traction in wet and around site, great acceleration, cruising but unsettled by lorries (long single axle van?).
Self levelling suspension a bonus. Economy of 21mpg is fine when normal is 28mpg. Great all round vehicle.


Subaru Forester - 2.0 X met een Bailey

De ervaring van B Mann met een Subaru Forester - 2.0 X (92 Kw/125 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Bailey Senator Arizona van 1464 kg geplaatst op 31-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 102%* = 95 km/u = 14%

I have over the past seven years towed with this car all vans have been Bailey Senators Performance has been great it does as it says on the tin. exceptional best tow car I have ever had
as long as you keep to the correct towing weight, performs well under all road conditions inc snow.


Subaru Forester - 2.0 XT met een Bailey

De ervaring van rob met een Subaru Forester - 2.0 XT (130 Kw/177 pk bouwperiode: september 2002 - september 2005) en een Bailey Ranger 550/6 van 1258 kg geplaatst op 31-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 85%* = 114 km/u = 16%

Safe, stable, powerful acceleration,un-settled by side winds or caravan movement. Spacious, comfortable.....very reliable...BAD POINT...20 mpg..BUT good points definately outweigh


Subaru Forester - 2.0 X met een Bailey

De ervaring van Clifton Michael Cowling met een Subaru Forester - 2.0 X (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een Bailey Ranger 460/4 van 1172 kg geplaatst op 31-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 81%* = 104 km/u = 16%

My Subaru Forester 2.0 XT pulls my Bailey Ranger 460/4 like a dream. I have to constantly remind myself that the van is there. Everything seems to be effortless to the Subaru. A really great towing car.


Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] met een Bailey

De ervaring van B Mann met een Subaru Forester - 2.0 X [in low-gear] (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een Bailey Senator Arizona van 1464 kg geplaatst op 31-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 101%* = 107 km/u = 14%

I have over the past eight years towed touring caravans with nothing other than subaru forester, I am on my third new forester, a super tow car, all round good
performer, would not have anything else.


Subaru Forester - 2.5 XT aut. met een Coachman

De ervaring van Mr K.J.Radford met een Subaru Forester - 2.5 XT aut. (169 Kw/230 pk bouwperiode: september 2005 - februari 2008) en een Coachman Amara 550/5 van 1540 kg geplaatst op 31-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 98%* = 118 km/u = 17%

The best towcar / caravan combination have ever had, and I have towed with 8 different ones with 4 different caravans. Even when loading the towcar axles to maximum manufacturers weights and the caravan up to maximum too, the Forrester has power to spare.


Subaru Forester - 2.0 met een Abbey

De ervaring van Dave McVittie met een Subaru Forester - 2.0 (92 Kw/125 pk bouwperiode: november 1997 - september 2002) en een Abbey Aventura 318 van 1404 kg geplaatst op 31-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 106%* = 97 km/u = 16%

What an outfit! Goes very well. Stability is good and the Subaru loves tugging. However it is a bit thirsty. Reversing is easy with good visibility and the all wheel drive makes light work on 'sticky' ground.


Subaru Forester - 2.0 X met een Bailey

De ervaring van STEPHEN FISHER met een Subaru Forester - 2.0 X (116 Kw/158 pk bouwperiode: september 2005 - mei 2008) en een Bailey Pageant S6 Champagne van 1362 kg geplaatst op 31-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 101%* = 103 km/u = 16%

my Subaru Forester 2 litre, towed my Bailey Pageant Caravan with ease. It was so smooth that you could have imagined that you were not towing anything at all. Good all round performance, the combination handled exceptionally well.


Subaru Forester - 2.0 met een Sterckeman

De ervaring van David Barker met een Subaru Forester - 2.0 (92 Kw/125 pk bouwperiode: november 1997 - september 2002) en een Sterckeman Elypse 430 van 1250 kg geplaatst op 31-10-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 94%* = 96 km/u = 17%

Have now owned the Elypse 430 for almost one year and towed in UK on motorways, major roads and country roads. Have over 25 years towing experience. Previous 'van was a 1989 ABI; longer but lighter than Elypse. Forester tows Elypse very well. All more stable than previous 'van; maybe due to better chassis with dampers on Elypse. Always been able to keep up with most traffic on major roads; never like being the cause of a holdup and do not need to be! Performance is a little better than the results show, being easy to achieve the UK speed limits, and to achieve higher limits in other countries (e.g. France) but it is always better to get into a lower gear at the start of a hill, even on motorways, to keep the speed up. I have not yet been caught in very high winds, but moderate winds mixed with airflow when passing trucks on the motorway cause no problems at 60mph. Low range gears and hill-holder clutch make hill starts easy, and low range 1st is good for crawling along at tickover in traffic queues! Braking is excellent, and the handbrake easy to use when parking the 'van. I have always ensured I know how to reverse a trailer, and with the Forester's low range & all wheel drive, I have never sited our 'vans manually, always being able to maneuvre onto a pitch using the car, even on sloping and difficult pitches on CLs. Petrol use is a bit high on the Forester - especially if you push the acceleration and hillclimbing a lot. We chose the Elypse carefully for the needs of an active though retired couple, and it suits us perfectly. With this combination, we can go anywhere, stopping easily & quickly for just one night, or putting down more permanent roots for a few weeks. We are planning to take it to Iceland by ferry from Scotland!


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).




Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap