Naar de startpagina van Caravantrekker.nl  
 



Gebruikerservaringen
Suzuki Jimny

Sorteer gebruikservaringen op:

Suzuki Jimny - 1.3 met een Kip

De ervaring van Fam Gijzen met een Suzuki Jimny - 1.3 (59 Kw/80 pk bouwperiode: oktober 1998 - mei 2001) en een Kip Kompakt 300 van 750 kg geplaatst op 19-09-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 56% Berekening >>>>

Wij zijn met deze combinatie via Belgische ardenne en Luxemburg gereden. Gemerkt dat op normale wegen rechte/snelwegen geen probleem is. Verbruik 1 op 9 a 10. je moet wel sneller terug schakelen op bv de snelwegen na Luik de vieze klims zal ik maar zeggen. De auto heeft zich ook in de bergen/ heuvels goed staande gehouden, maar iets meer pk's zou wel beter zijn. ondanks alles is deze combinatie goed te doen.

Wijzigen


Suzuki Jimny - 1.3 met een Tabbert

De ervaring van Bisch met een Suzuki Jimny - 1.3 (60 Kw/82 pk bouwperiode: mei 2001 - februari 2005) en een Tabbert T@b 320 RS van 750 kg geplaatst op 19-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 56% Berekening >>>>

Hallo, guten Tag!
Jimny hat bei 2920 U/min nur 29 kW und nicht wie angegeben 39 kW.
Die angegebenen Geschwindigkeiten werden nicht erreicht.
(Jimny 1,3 60 kW, Tabbert T@B 320, 800 kg)
Mit freundlichem GruŖ
Karl Bisch

Wijzigen


Suzuki Jimny - 1.3 met een Paardentrailer

De ervaring van gerrit met een Suzuki Jimny - 1.3 (60 Kw/82 pk bouwperiode: mei 2001 - februari 2005) en een Paardentrailer 1,5 paardstrailer van 1300 kg geplaatst op 08-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 110% Berekening >>>>

rij nu al zo'n 2 jaar met een trailer van max. 1300kg achter een jimny met 82pk, en het is mij goed bevallen, nu zijn hier in friesland geen tot weinig hellingen, en met een paard in de trailer rij je niet harder dan 80 km per uur, voor het comfort van het paard, ik moet zeggen dat deze kleine auto wel sterk is, waar andere mensen vast zaten op het terrein kon ik nog weg komen door hem in de lage gearing te zetten, en rustig optrekkend weg rijden, op de weg viel het mij met het optrekken en het meekomen met het andere verkeer zeker niet tegen rij toch al gauw 90km en zelf met windkracht 7 tegen bleef die mooi op de 80 in de 5, het verbruik neemt wel toe, en de motor is eigenlijk te klein, maar het is de goedkoopste auto om een 1,5 paards trailer mee te trekken hier in nederland

Wijzigen


Engelse reviews
Suzuki Jimny

Suzuki Jimny 1.3 16v aut. met een Caravan

De ervaring van Vitaliy met een Suzuki Jimny 1.3 16v aut. (63 Kw/86 pk bouwperiode: februari 2005 - heden) en een Caravan van 600 kg geplaatst op 08-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 65%* = 96 km/u = 17%

Having bought Jimmy (petrol/automatic) and after following in love with caravanning I started to look for an appropriate caravan. Since this is a small car I had to look for something small and light. The only option identified was QEK Junior formerly produced in Eastern German. Itís kerbweight is around 350/maximum weight 500 kg (with breaks).

I think itís a good option for the car. The car holds the road quite well. I donít feel any particular negative impact on driving except for the acceleration which is very slow for this car anyway. On good roads the car with caravan goes up to 90 km/h. Fuel consumption increases up to 10 liters per 100 km (with airbox on the car), particularly when the opposite wind blows. The only inconvenience, which I noticed, is a small tank (around 40 litters) which makes you stop at petrol station more often. If you have no other option except Jimny, QEK Junior can be a good option.

The longest distance per night I made with this caravan is around 750 km (Kiev-Crimea).


Suzuki Jimny 1.3 16v met een Eriba

De ervaring van john met een Suzuki Jimny 1.3 16v (63 Kw/86 pk bouwperiode: februari 2005 - heden) en een Eriba Familia 320 van 900 kg geplaatst op 08-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 89%* = 99 km/u = 22%

Towing the little 1993 Eriba Puck with my 1300cc Jimny is no problems, I have to go through the gears a bit more than normal, but as when towing this it is to be expected, vision is very good all around and have found that my car wing mirrors can see down the side of the van without extensions. Rear visibility is very good as with the height of the jimny you can see right through the van with the curtains open.


Suzuki Jimny 1.3 16v met een Lunar

De ervaring van Roy Woods met een Suzuki Jimny 1.3 16v (63 Kw/86 pk bouwperiode: februari 2005 - heden) en een Lunar Ariva van 1000 kg geplaatst op 08-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:
= 98%* = 85 km/u = 21%

Towing the Lunar is just great. With a stabilser on a windy day it gave me no problems.Road holding was very good and kept up at a steady spead of 50mph. The Suzuki pulled very well, although I had to use the gears quite a lot on hilly minor roads. I have had this duo and travelled Scotland for the past four years and has never let me down. I am no speed freak and travel at safe speeds with the Lunar. I have always arrived safe and only used the 4wd on muddy sites.When towing the Suzuki uses 2wd as normal with an average fuel economy of 29/30mpg. I think this is a great duo outfit. On one occasion another caravanner took photos of my outfit and took the wheel for a test drive. He then purchased a similar outfit for himself as he was very impressed.


* De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Prima idee: geef een cursus cadeau

Berekening

Kies een auto:


En een caravan:




Home     Informatie     Berekeningen     Auto's     Caravans     Reviews     Advies     Cursussen     Vragen     Caravantrekker      Zoeken     Sitemap