Caravantrekker Training Center

Caravantrekker.nl Caravan Workshop BergTrainingsWeekend Op Maat Menu

Corona

In verband met COVID-19 volgen wij natuurlijk de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Bovendien laten we ons leiden door ons eigen gezond verstand... Dat houdt in: bij klachten laat je je testen en blijf vervolgens thuis indien positief; meld je af voor een cursus indien positief of bij klachten gerelateerd aan Corona. Dat lossen we op, dat uitstel!

Vanaf dit voorjaar is het rijinstructeurs weer toegestaan om les te geven. En de ruimte wordt gelukkig steeds groter ook qua horeca. Dat betekent dat onze trainingen weer gegeven kunnen worden en u zich daarvoor in kunt schrijven. Workshops, Op Maat... Slechts de BergTrainingsWeekends laten we dit jaar vervallen.

Ons base-camp 'De Grensheuvel' in het Zuid-Limburgse Noorbeek blijft ook in 2021! Dus de Privé Op Maat cursussen zijn gestart in maart 2021.

De Caravan Workshops in Bodegraven, Zwolle en Nederweert zijn ook weer te boeken.

Voor vragen (of her-aanmelden eerder geannuleerde danwel uitgestelde cursussen) neem contact op met Bert:
Mail bert@caravantrekker.nl of bel +31 (0)6 - 16 78 63 60

Breed & Lang

Caravantraining met speciale aandacht voor brede en lange caravans

Steeds meer kampeerders kiezen voor een caravan met een breedte van 2,50 meter en/of een totale lengte van meer dan 7 meter. Het is duidelijk dat breed & lang grote voordelen biedt tijdens het verblijf in de caravan, maar helaas kleven er ook nadelen aan.

Onderweg is het, ook voor de ervaren caravanner toch wat lastiger. Op de doorgaande snelwegen bent u waarschijnlijk vlug gewend aan de grotere afmetingen maar op regionale wegen en op de laatste paar kilometers van uw reis over kleine binnenweggetjes of bij een druk tankstation heeft u als chauffeur net even wat extra stuurmanskunst en inzicht nodig om schade te voorkomen.

Bij het ronden van bochten maakt een lange en brede caravan een veel krappere bocht dan een kleinere caravan en is - hoofdoorzaak nummer één van (rij)schade - de uitzwaai aan de achterzijde van de caravan aanzienlijk groter. Die uitzwaai en het (juist) raken van stoepjes wordt nog eens extra in de hand gewerkt wanneer de intuïtie wordt gevolgd en daardoor verkeerd wordt gestuurd.

Ook beperkt het grotere gewicht de manoeuvreermogelijkheden met de hand en zult u uw auto moeten gebruiken. Leren manoeuvreren (ja ook achteruitrijden) is dus nog meer dan bij een handzamere en lichtere caravan noodzakelijk. Een mover kan dit aspect maar ten dele ondervangen, want op de openbare weg geven medeweggebruikers u de gelegenheid niet dit nuttige accessoire te gebruiken.

Caravantrekker.nl biedt u, ook als ervaren caravanner, de mogelijkheid goed te leren omgaan met uw wellicht nieuwe, bredere en langere combinatie. Tijdens elke caravantraining van Caravantrekker.nl is een module te volgen die speciaal rekening houdt en afgestemd is op het rijden met grote caravans.

Welke aspecten krijgen in het bijzonder speciale aandacht:

Om deze module te volgen vinkt u bij uw aanmelding het keuzevakje ‘Breed en Lang’ aan. Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze module. De programmering van de caravancursus wordt zo aangepast dat ‘Breed & Lang’ prioriteit krijgt..
Ga naar

© 2004-2021 Caravantrekker Training Center