Caravantrekker Training Center

Home Caravan Workshop BergTrainingsWeekend Op Maat

Welke caravantraining past bij u?

Op deze pagina hebben we aan de hand van mogelijke leerdoelen en randvoorwaarden een overzicht gemaakt van alle cursusmogelijkheden. Wilt u advies neem dan contact met ons op via info@caravantrekker.nl of bel cursuscoördinator Bert op +31(0)6-16786360.

Persoonlijke aanpak; instructie op uw eigen niveau

Kenmerkend voor onze caravancursussen is de persoonlijke aanpak. Hierdoor kan de inhoud en het tempo direct aangepast worden aan u als cursist. Dit betekent ook dat al onze caravanlessen geschikt zijn voor zowel beginnende en onervaren caravanners als ook de meer ervarenen onder u. In dat laatste geval zullen een aantal oefeningen sneller gedaan kunnen worden en neemt de moeilijkheidsgraad toe.

Bovendien bestaat de mogelijkheid, met name bij de 'Op Maat' trainingen, een eigen invulling aan de training te geven op basis van uw wensen. Bijvoorbeeld het wegnemen van angst voor bepaalde situaties.

 

Ontspannen rijden in de bergen na een training van Caravantrekker

Theorie

Elke cursus omvat een theorie gedeelte. U krijgt vooraf toegestuurd het nodige aan de hand waarvan de instructeur met u een gesprek voert over o.a. het beladen van uw caravan en aandachtspunten geeft voor het rijden met uw combinatie. Ook hier dus een persoonlijke aanpak afgestemd op uw situatie. Bovendien bieden alle trainingen veel ruimte om in te gaan op uw vragen, ook buiten het 'theorie gedeelte' om.

Praktijk

De praktijk begint met het aankoppelen en in ieder geval met het correct instellen en het gebruik van de (caravan)spiegels. Daarna volgen een aantal oefeningen in de praktijk. Bij het manoeuvreren loopt de instructeur met u mee en bij het rijden op de openbare weg zal de instructeur altijd naast u in de auto zitten.  

Groepsles of Privé

Een groepsles bestaat hooguit uit 3 equipes per instructeur. Veelal doet u om beurten een oefening en als u niet zelf oefent kijkt en luistert u mee naar de instructie aan de anderen. Tijdens het Bergtrainingsweekend zijn er ook van die gezamenlijke momenten maar volgt u ook trainingsritten onder strikte privé-leiding van de instructeur. Puur privé caravanles is gewaarborgd bij Op Maat.

Uw partner?

U kunt elke cursus alleen volgen, maar gaat u met een partner op reis dan heeft hij/zij een belangrijke taak. Tijdens de instructie geven we aan op welke wijze het beste aanwijzingen door de partner gegeven kunnen worden. Uiteraard kan uw partner ook zelf achter het stuur plaatsnemen en vanaf Op Maat Standaard kunt u de cursus helemaal samen zonder extra kosten volgen. Als chauffeur dus. Voor de andere mogelijkheden verwijzen we naar het prijsoverzicht en de opties voor de partner.

Inhoud diverse cursussen:

  basis
manoeuvreren
uitgebreid
manoeuvreren
stad, secundaire
wegen en snelweg
smalle, bochtige
wegen en
hellingen
autobaan
hellingen
 Workshop (3 uur) groep        
 Berg Trainings
 weekend
groep (basis vooruit) (optie op zaterdag of maandag) deels privé (optie op maandag)
 Op Maat mini (3 uur)* uw keuze x uw keuze of... x
 Op Maat
 Standaard
(6 uur)*
privé uw keuze privé privé of...
 Op Maat 
 Alles in een lange dag
(9 uur)*
  privé privé privé privé
 Op Maat 
 Compleet
(2 dagen)*
  privé+ privé+ privé+ privé+

* in overleg met uw instructeur kunt u binnen de beschikbare tijd onderdelen laten vervallen en/of toevoegen.

Ook tijdens het Berg Trainingsweekend kunt onze oefencaravan huren, een B+B of hotelovernachting is dan wel noodzakelijk. Zo ook bij onze meerdaagse evenementen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Toelichting verschillende onderdelen:

Basis manoeuvreren: (recht- en bocht achteruit, instuurmoment en uitzwaai vooruit)
Uitgebreid manoeuvreren: (meer van de basis, achteruit inparkeren, exact achteruit plaatsen van de caravan e.d.)
Stad, secundaire wegen en snelweg: (rijden in krappe woonwijken, over secundaire en snelwegen)
Smalle, bochtige wegen en hellingen: (Zuid-Limburg en België)
Autobaan hellingen: (Belgische Ardennen)

Lekker sturen...

© 2004 - 2019 Over Caravantrekker Training Center Aanmelden & Contact