Caravantrekker Training Center

Home Caravan Workshop Caravantraining OpMaat Caravantrekker.nl Menu

Welke caravantraining past bij u?

Op deze pagina hebben we aan de hand van mogelijke leerdoelen en randvoorwaarden een overzicht gemaakt van alle cursusmogelijkheden. Wilt u advies neem dan contact met ons op via info@caravantrekker.nl of bel cursuscoördinator Bert op +31(0)6-16786360.Persoonlijke aanpak; instructie op uw eigen niveau

Kenmerkend voor onze caravancursussen is de persoonlijke aanpak. Hierdoor kan de inhoud en het tempo direct aangepast worden aan u als cursist. Dit betekent ook dat al onze caravanlessen geschikt zijn voor zowel beginnende en onervaren caravanners als ook de meer ervarenen onder u. In dat laatste geval zullen een aantal oefeningen sneller gedaan kunnen worden en neemt de moeilijkheidsgraad toe.
Bovendien bestaat de mogelijkheid, met name bij de 'Op Maat' trainingen, een eigen invulling aan de training te geven op basis van uw wensen. Bijvoorbeeld het wegnemen van angst voor bepaalde situaties.

Theorie

Elke cursus omvat een theorie gedeelte. U krijgt vooraf toegestuurd het nodige aan de hand waarvan de instructeur met u een gesprek voert over o.a. het beladen van uw caravan en aandachtspunten geeft voor het rijden met uw combinatie. Ook hier dus een persoonlijke aanpak afgestemd op uw situatie. Bovendien bieden alle trainingen veel ruimte om in te gaan op uw vragen, ook buiten het 'theorie gedeelte' om.

Praktijk

De praktijk begint met het aankoppelen en in ieder geval met het correct instellen en het gebruik van de (caravan)spiegels. Daarna volgen een aantal oefeningen in de praktijk. Bij het manoeuvreren loopt de instructeur met u mee en bij het rijden op de openbare weg zal de instructeur altijd naast u in de auto zitten.

Groepsles of Privé

Een groepsles (Workshop) bestaat hooguit uit 4 equipes (bestuurders) per instructeur. Veelal doet u om beurten een oefening en als u niet zelf oefent kijkt en luistert u mee naar de instructie aan de anderen.

Uw partner?

U kunt elke cursus alleen volgen, maar gaat u met een partner op reis dan heeft hij/zij een belangrijke taak. Tijdens de instructie geven we aan op welke wijze het beste aanwijzingen door de partner gegeven kunnen worden. Uiteraard kan uw partner ook zelf achter het stuur plaatsnemen en vanaf Op Maat Standaard kunt u de cursus helemaal samen zonder extra kosten volgen. Beide als bestuurder dus. Voor de andere mogelijkheden verwijzen we naar het prijsoverzicht en de opties voor de partner.Inhoud diverse cursussen:
 basis manoeuvreren uitgebreid manoeuvrerenstad, secundaire wegen en snelwegsmalle, bochtige wegen en hellingenautobaan hellingen
 Workshop (4 uur) groep      
 Op Maat mini (3 uur)*uw keuzexuw keuzeof...x
 Op Maat Standaard (6 uur)*privéuw keuze privéprivéof...
 Op Maat Alles in een lange dag (9 uur)*  privé privé privé privé
 Op Maat Compleet (2 dagen)*  privé+privé+privé+privé+

* in overleg met uw instructeur kunt u binnen de beschikbare tijd onderdelen laten vervallen en/of toevoegen.

Toelichting verschillende onderdelen

Basis manoeuvreren:
(recht- en bocht achteruit, instuurmoment en uitzwaai vooruit)

Uitgebreid manoeuvreren:
(meer van de basis, achteruit inparkeren, exact achteruit plaatsen van de caravan e.d.)

Stad, secundaire wegen en snelweg:
(rijden in krappe woonwijken, over secundaire en snelwegen)

Smalle, bochtige wegen en hellingen:
(Zuid-Limburg en België)

Autobaan hellingen:
(Belgische Ardennen)


Corona

In verband met COVID-19 volgen wij de richtlijnen van de overheid. Die zijn nu versoepeld.

Edoch, Uw instructeur is al geruime tijd via de QR app (nog) te controleren en incl. booster(s) dubbel gevaccineerd. We stellen als voorwaarde dat u 'gewoon' virusvrij bent. Dus gevaccineerd, Corona gehad, getest etc.

Dus: We laten ons leiden door ons gezond verstand... Dat houdt in: bij klachten laten we ons testen (ook na gevaccineerd te zijn geweest) en we blijven vervolgens thuis indien positief. Wij hebben dan overleg met elkaar over de situatie en besluiten eventueel tot uitstel. Dat lossen we op, dat uitstel! Een verkoudheidje is dat pas als u zich heeft getest! Te beginnen met bijv. een zelftest.

Deze maatregelen gelden in mindere mate voor de Workshops, aangezien uw instructeur zich dan nooit in uw auto begeeft.

Voor vragen neem contact op met Bert:

Mail bert@caravantrekker.nl of bel +31 (0)6 - 16 78 63 60


Ga naar

© 2004-2024 Caravantrekker Training Center