Caravantrekker Training Center

Home Caravan Workshop Caravantraining OpMaat Caravantrekker.nl Menu

Caravan Rijvaardigheid Op Maat Alles in één lange dag

In één enkele lange dag alle disciplines van het caravanrijden onder de knie krijgen, wie wil dat niet? Dat is alleen mogelijk bij caravantrekker.nl. In een strikte privétraining komen (achteruit) manoeuvreren, passeren van nauwe passages, uitzwaai van langere caravans, het rijden op de snelweg bij hogere snelheden uitgebreid aan bod. Daar blijft het echter niet bij. We gaan met u ook de bergen in. We schuwen geenszins smalle e/o steile weggetjes. Niet op een speciaal circuit, maar in het echt. De opbouw van het programma is dusdanig dat het eerst geleerde meteen in de praktijk wordt toegepast. Bent u beginner? Geen probleem, want natuurlijk houden we rekening met de (on)mogelijkheden van uw combinatie en uw aanleg en ervaring.

Privé caravancursus

U voelt zich meer thuis bij een op u persoonlijk gerichte instructiemethode en wilt vooral heel veel praktijk? Wel, deze cursusdag duurt ca. 9 uur...

Bij Caravan Rijvaardigheid Op Maat Alles in een (lange) dag is ons doel u caravanrijvaardigheid bij te brengen in elke discipline en ook nog in een zo compact mogelijke setting. Eén ervaren instructeur staat daarom de gehele dag exclusief tot uw beschikking. Bang voor een overdosis? Het dagprogramma biedt voldoende afwisseling.
Ook uw partner kan actief deelnemen en u afwisselen. U op smalle wegen en uw partner op de snelweg? Dat kan, we spreken dat samen met u af. Absolute flexibiliteit is gewaarborgd.

Wat gaan we doen deze lange dag?Programma (voorbeeld)
Liefst de avond tevoren arriveert u met uw eigen combinatie (of solo, want u kunt onze oefencaravan gebruiken) op de door ons speciaal voor dit doel geselecteerde idyllisch gelegen terrassencamping Grensheuvel in het Zuid-Limburgse Noorbeek. U en uw instructeur nemen om 9:00 uur een uurtje theorie door bij een kop koffie. Indien u onze caravan wilt huren, zijn er zeer nabij voldoende B+B's te boeken.
Daarna vertrekken we om uw vooruitrij-kundigheid bij te werken in smalle en bochtige omstandigheden, op een rustige locatie vlakbij de camping. Vooraf gaan we het hebben over het sliploos wegrijden vanaf een nat niet helemaal vlak grasveldje e.d.. Aansluitend gaan we dik een uur werken aan het achteruit manoeuvreren. Dat is de eerste sessie ‘achteruit’.

Via wat 'woonwijkjes' heuvelop en -af gaan we via het Mheerelindje (15%) terug naar de camping voor de lunch (of elders). Aansluitend trachten we uw combinatie op de terrassencamping te keren. Daarna gaan we via licht geaccidenteerde routes op brede wegen ervaring opdoen met de breedte van uw combinatie. We rijden de A2 op ten zuiden van Maastricht richting Luik en doen daarbij tussendoor een zeer instructieve serpentine-road aan (op en af) om u te leren de juiste lijnen te volgen en op tijd te schakelen. Op de A2 wijzen we u op de gevaren die op de loer liggen bij het rijden op de snelweg bij hogere snelheden, zoals instabiliteit en slingeren.
Via de Belgische Voerstreek duiken we weer Limburg in. Maar we gaan eerst een paar hellingen en afdalingen meenemen op de snelwegen rondom Verviers richting Spa. We gaan verder met smal, (soms) steil en leren ons aan te passen aan de zeer afwisselende omstandigheden.

Wegrijden vanuit stilstand, het versnellingsgebruik bergop en bergaf komen aan de orde. Remmen op de motor, het ontzien van de caravanremmen horen daar natuurlijk bij en nog veel meer. Anticiperen en vooruitzien bijvoorbeeld. En hoe brandstof te besparen.Overnachtingen

Niet zo maar een camping. Gastvrijheid, rust en een heel fraaie ligging zijn synoniem voor de Grensheuvel in Noorbeek, ten oosten van Maastricht. Net wat u nodig heeft... Het is onze uitvalsbasis.