Caravantrekker Training Center

Home Caravan Workshop Caravantraining OpMaat Caravantrekker.nl Menu

Waarom een van ónze caravan Rijvaardigheidstrainingen?

De filosofie achter Caravantrekker Training Center

Goed en veilig rijden en bovendien relaxed reizen met een caravancombinatie is nog niet zo eenvoudig. De remweg is langer, de afmetingen van het span zijn belangrijk gegroeid, het zicht op achteropkomend verkeer is ineens vertroebeld en dan hebben we het nog niet over het manoeuvreren op smalle wegen of op de camping. Bovendien hebben het grotere gewicht en de toegenomen luchtweerstand flink nadelige gevolgen voor de prestaties van de trekauto, zowel op de vlakke weg als in de bergen. Daardoor is het weggedrag en de toe te passen rijtechniek anders dan met de solo-auto.Rijden met een caravan is ook anders dan u mogelijk tijdens de lessen voor het E-rijbewijs ervaren heeft. Sterker nog: rijden met úw auto en úw caravan is een compleet andere ervaring dan met de combinatie van de rijschool. Hoog tijd dus voor nieuwe initiatieven die écht waardevol zijn voor u als veiligheidsbewuste caravanner en uw gezin.

Beleef (opnieuw) rijplezier....

Wij als makers van deze website hebben een passie. Reguliere bezoekers van onze website hebben dat wel door. Wij vinden een van de leukste dingen die je met een caravan kunt uithalen het rijden en onderweg zijn met dat ding. Dat mag voor velen wat vreemd overkomen, toch is het zo.Wanneer je met een goed uitgebalanceerde combinatie onderweg bent is het rijden een uitermate ontspannen en tegelijk heerlijk actieve bezigheid. Er blijft daarnaast voldoende ruimte om te genieten van het langsglijdende landschap wanneer je (caravan)rijvaardigheid tot een soort tweede natuur is geworden. Wij komen al caravannend overal waar maar mogelijk of toegestaan is. Dat komt omdat we precies weten wat wel en niet mogelijk is met onze combinaties. Ook voor u ligt dat in het verschiet na het volgen van een of meerdere van onze doeltreffende caravancursussen!

Misschien mogen we het zo omschrijven: door de hoge verkeersintensiteit en gelijke tred houdende snelheidsbeperkingen in combinatie met de uitermate competente moderne auto’s is autorijden vooral op hoofdwegen op zich een vervelende avontuurloze bezigheid geworden. Hang je er een gewichtige snelheidsbeperkende doos achter dan wordt alles anders.

Goede match

Is dan de ‘match’ tussen trekauto en caravan een goede, dan ontstaat er een situatie als in the old days, met je eerste autootje. Dat vergeet je toch ook niet? Het was de tijd van fouten maken en leren. Je kón niet alles met die auto’s van toen en ook met de combinaties van nu is dat zo. Zelf kon je - al dacht je van wel - ook niet alles. Dat leren rijden en omgaan met een combinatie is een proces en veel caravanners van vandaag krijgen die kans niet.

Aanhangerrijbewijs E

U, als beginnend caravanner gooit zich in het diepe - en ik generaliseer - met een fraaie en luxe maar zware en grote caravan, terwijl het verkeer er niet makkelijker op is geworden. Ook tijdens de dure opleiding voor het E-rijbewijs leert men helaas niet om te gaan met een ‘echte’ caravan onder ‘echte’ omstandigheden. Ooit 100 gereden met die aanhanger? Ooit ervaren wanneer de aanhanger begint te slingeren? Wat doe je op een steile helling?

We pogen dit allemaal tastbaar te maken via onze website. We vroegen ons af wat zo'n goede match nu eigenlijk was en proberen dat te vertalen in sterren en prestatiecijfers. Daarnaast - en vooral dat - hebben we een flinke ontwikkeling doorgemaakt in het beschrijven wat nu zo’n goed uitgebalanceerde combinatie is en wat niet. Degenen die een vergelijkend Trekauto Aankoop Advies opvragen weten dat inmiddels. Ze krijgen tot in detail het ‘karakter’ van de geselecteerde combinaties voorgeschoteld. Of we er zelf mee gereden hebben…. Maar die paar persoonlijke adviezen per dag vallen in het niet tegenover de online trekkrachtberekeningen. Dat zijn er inmiddels veel meer dan honderdduizend per maand! En die zijn toch lastiger te interpreteren voor u als incidentele, vaak vluchtige websurfer.

Onze zinvolle cursussen en.. waar voor je geld

We beseften een aantal jaren geleden en beseffen nu nog maar al te goed dat 'prettig caravannen' eigenlijk niet zo zeer samenhangt met de prestaties van de trekauto (een Porsche Cayenne is echt waar een betere trekauto dan een Opel Astra), maar dat het gaat om U als bestuurder. Hoe ga je zelf om met een heel krachtige trekauto of juist met een minder goede? De grenzen leren kennen in relatie tot je eigen grenzen. Die combinatie, daar gaat het om. Ons doel was dus een puur praktische Caravan Rijvaardigheidstraining die ons enthousiasme voor het rijden met een caravan overbrengt op u. Zo'n cursus moest in ieder geval leuk zijn. Daarnaast wilden we per se dat onze cursisten voldoende aandacht en feitelijke rijtijdpraktijk kregen. Niet teveel theoriegeneuzel in te grote groepen, geen trucjes om de indruk te wekken dat je je combinatie beheerst. Ja, we hebben de markt goed verkend...We wilden ook dat u en niet te vergeten uw (ev.) partner nadien tijdens een trip of reis zich echt veiliger en meer relaxed zouden voelen, dan wordt het namelijk écht leuk. Vanuit onze achtergrond (Bert is al zo'n 25 jaar instructeur) leek dat geen probleem. Het viel echter niet mee om dit wensenpakket ook nog betaalbaar te houden. Toch, na een jaar van voorbereiding, samenwerkingen zoeken, financiële plannen bekijken en weer verwerpen, hadden we ‘het’ gevonden. Sterker nog, nu we een flink aantal jaren bezig zijn heeft zich inmiddels een heel scala aan unieke (echt waar) caravantrainingen ontwikkeld, deels overlappend en vooral ook aanvullend. Maar ieder van deze caravancursussen is opgezet met als achtergrond onze filosofie:

Het rijden met een caravan moet leuk, ontspannen en veilig zijn

Terug naar het cursusoverzicht

En we zijn er best trots op!

Corona

In verband met COVID-19 volgen wij de richtlijnen van de overheid. Die zijn nu versoepeld.

Edoch, Uw instructeur is al geruime tijd via de QR app (nog) te controleren en incl. booster(s) dubbel gevaccineerd. We stellen als voorwaarde dat u 'gewoon' virusvrij bent. Dus gevaccineerd, Corona gehad, getest etc.

Dus: We laten ons leiden door ons gezond verstand... Dat houdt in: bij klachten laten we ons testen (ook na gevaccineerd te zijn geweest) en we blijven vervolgens thuis indien positief. Wij hebben dan overleg met elkaar over de situatie en besluiten eventueel tot uitstel. Dat lossen we op, dat uitstel! Een verkoudheidje is dat pas als u zich heeft getest! Te beginnen met bijv. een zelftest.

Deze maatregelen gelden in mindere mate voor de Workshops, aangezien uw instructeur zich dan nooit in uw auto begeeft.

Voor vragen neem contact op met Bert:

Mail bert@caravantrekker.nl of bel +31 (0)6 - 16 78 63 60


Ga naar

© 2004-2024 Caravantrekker Training Center