Caravantrekker Training Center

Home Caravan Workshop Caravantraining OpMaat Caravantrekker.nl Menu

Caravan Rijvaardigheid Op Maat

Kenmerkend voor de Rijvaardigheid Op Maat rijstijlcursussen is dat het privé-instructie betreft. Hierdoor hoeven we geen rekening te houden met andere deelnemers en kunt u op basis van uw wensen in hoge mate een eigen invulling aan de training geven. De inhoud, het niveau en tempo van de gehele cursus kan dus direct aangepast worden aan uw vaardigheden en leerwensen. Alle Op Maat rijstijlcursussen zijn dan ook geschikt voor zowel beginnende als ervaren caravanners.

Eigen caravan of die van ons?

U hoeft niet per se te beschikken over een eigen caravan. Om bijvoorbeeld uit te proberen of caravanning wel iets is voor u (of uw trekauto) kunt u gebruik maken van onze oefencaravan. Omdat we ook een meerdaagse Op Maat training aanbieden, zult u in dat geval zelf voor bijv. een B&B moeten zorgen. Vooraf even overleggen met uw instructeur...

Modulaire Privé instructie

Binnen het Op Maat cursusprogramma kunt u kenbaar maken welke onderdelen de nadruk moeten krijgen of misschien wel weggelaten kunnen worden. Denk aan uitgebreider aandacht voor manoeuvreren of juist meer nadruk op on-the-road instructie al dan niet op de snelweg of in hellingrijk gebied. De mogelijkheden en/of beperkingen van uw combinatie kunnen op die manier ook worden verkend met als doel dat u nadien weet wat verantwoord kan en tevens goed is voor het rijdend materieel. Routes kennen een opbouw en worden op u en uw combinatie aangepast. Het Op Maat programma kan ook gericht zijn op het wegnemen van angst voor bepaalde situaties. Zelfs de theorie wordt aangepast aan uw ervaring.

Met uitzondering van de mini cursus kunt u ook een bepaalde verdeling van de rijpraktijkinstructie maken tussen u en uw partner waarbij ieder zijn eigen leerdoelen kan formuleren.Keuzes

Omdat we ook wel beseffen dat u misschien helemaal niet weet 'wat goed voor u is' hebben we in een aantal voorbeelden beschreven hoe zo'n caravantraining ingevuld zou kunnen worden. Klik voor zo'n uitgebreide beschrijving op de linkjes. Maar in alle gevallen zal van te voren of uiterlijk tijdens de briefing aan het begin van de cursus met u besproken worden wat uw (leer)wensen zijn, waarop uw instructeur u een degelijk programmavoorstel doet.

In het kort

Op Maat Mini
Een ochtend of middag en in de zomer ook 's avonds. Basis instructie manoeuvreren en een gevarieerde rijstijl-instructierit op de openbare weg behoren tot de mogelijkheden. De cursus vindt plaats in Zuid-Limburg omdat we daar (indien gewenst) ook hellingen ter beschikking hebben.

Op Maat Standaard
Dagtraining waarbij dieper ingegaan kan worden op het manoeuvreren en meer verkeerssituaties op de openbare weg opgezocht kunnen worden. Deze en onderstaande caravantrainingen bieden ook de mogelijkheid om uw partner bepaalde (basis)vaardigheden op te laten doen, elke verdeling is mogelijk. De cursus vindt plaats in Zuid-Limburg vanwege de daar aanwezige hellingen en smalle wegen.

Op Maat Alles in een lange dag
Een zeer intensieve dagtraining, waarbij instructie op smalle bochtige wegen en hellingen inbegrepen is. De start is in het Zuid-Limburgse Noorbeek. Manoeuvreren is veelal in twee sessies ingepland. Het kwartje gaat dan echt vallen. Uw partner kan ten minste uitgebreid routine opdoen op de snelweg en we duiken die dag ook de Belgische Ardennen in. Vroeg beginnen en laat 'thuis'.

Op Maat Compleet
Meer relaxt in twee dagen. Uitvalsbasis is het Zuid-Limburgse Noorbeek. Vanaf de fraai gelegen camping 'De Grensheuvel' krijgt u twee dagen privé rijpraktijk. Ook voor uw partner natuurlijk (indien gewenst, doch te adviseren)

Omdat de afstand tot de Belgische Ardennen gering is ligt het in de lijn der verwachtingen dat we kiezen voor de leerzame instructierit op niet alleen maar vlakke snelwegen. De lange afdalingen op de snelwegen naar het zuiden staan bekend om hun risico's (instabiliteit, slingeren).

Extra uitgebreid leren omgaan met uw combinatie op smalle, bochtige en steile wegen is standaard. In meerdere sessies kunt u degelijk voor- en achteruit leren manoeuvreren.  Een (caravan) rijstijltraining zonder weerga. Geschikt voor zowel starters als ervaren(er) caravanners!

Op Maat van Caravantrekker.nl is altijd effectiever en bovendien voordeliger!

Ga maar na: bijvoorbeeld onze privé 'standaard' caravantraining voor twee bestuurders (uw partner of?) duurt 6 uur, waarvan dik 4 uur echt rijpraktijk, kost u incl. lunch nog geen € 300,-. Ja, voor twee personen (bestuurders).

Inderdaad ... Een elders ca. 8 uur durende cursus incl. lunch cursus met niet één deelnemende bestuurder maar zeg vier! (niet uw partner) kost u toch wel minimaal ook dat bedrag als u uw partner meeneemt. Hij/zij mag wellicht ook even aan het stuur plaatsnemen? De praktijktijd wordt dus hoe dan ook tussen die deelnemers verdeeld.

Caravantrekker.nl geeft caravan-rijvaardigheidstrainingen op de weg en niet op een kunstmatig circuit. We behandelen zeker uw leerwensen en de geëigende maar zeker belangrijke aspecten van de spiegels, het vooruit- en achteruitmanoeuvreren, maar niet te lang.

Ja, echte praktijk. Zinvol, nuttig. Kosteneffectief... Doe er uw voordeel mee. Maak uw keuze.

Cursusdatum en aanmelden

Een Op Maat caravantraining volgt u liefst met uw eigen combinatie, maar u kunt ook gebruik maken van onze oefencaravan. Geen vooraf vastgestelde data, op afspraak dus. Voor meer informatie of het maken van een afspraak mailt of belt u 06-16786360. (Buiten Nederland +31-616786360.
Mailadres: bert@caravantrekker.nl

Uw instructeur

U krijgt les van Bert Wijnen.
Cursuscoördinator en hoofdinstructeur, mede-oprichter / co-founder van Caravantrekker.nl.
Hij is al een kwart eeuw (hmm, inmiddels dik een derde eeuw) instructeur bij het Caravan Rijvaardigheidsteam CRT van de Nederlandse Caravan Club (NCC) en kan u als geen ander de fijne kneepjes van het rijden met een caravan bijbrengen. Goede eigenschappen? Z'n geduld en rustgevende uitstraling...

 • Klik hier voor het complete cursusoverzicht
 • Klik hier voor een prijsoverzicht van alle cursussen en de opties voor uw partner
 • Corona

  In verband met COVID-19 volgen wij de richtlijnen van de overheid. Die zijn nu versoepeld.

  Edoch, Uw instructeur is al geruime tijd via de QR app (nog) te controleren en incl. booster(s) dubbel gevaccineerd. We stellen als voorwaarde dat u 'gewoon' virusvrij bent. Dus gevaccineerd, Corona gehad, getest etc.

  Dus: We laten ons leiden door ons gezond verstand... Dat houdt in: bij klachten laten we ons testen (ook na gevaccineerd te zijn geweest) en we blijven vervolgens thuis indien positief. Wij hebben dan overleg met elkaar over de situatie en besluiten eventueel tot uitstel. Dat lossen we op, dat uitstel! Een verkoudheidje is dat pas als u zich heeft getest! Te beginnen met bijv. een zelftest.

  Deze maatregelen gelden in mindere mate voor de Workshops, aangezien uw instructeur zich dan nooit in uw auto begeeft.

  Voor vragen neem contact op met Bert:

  Mail bert@caravantrekker.nl of bel +31 (0)6 - 16 78 63 60


  Ga naar

  © 2004-2024 Caravantrekker Training Center