Caravantrekker Training Center

Home Caravan Workshop Caravantraining OpMaat Caravantrekker.nl Menu

Caravan Rijvaardigheid Op Maat Standaard

privé caravanrijles van een hele dag voor twee personen

Een van de Op Maat mogelijkheden is deze caravancursus van een dag. Het programma is flexibel - dus helemaal niet 'standaard'- en wordt afhankelijk van uw ervaring en wensen ingevuld. Zo is het zonder meer mogelijk - we raden dat zelfs aan - dat u beiden via een bepaalde verdeling het programma volgt, wel of niet dezelfde onderdelen. Kost niets extra... Een veel voorkomende rolverdeling is dat de heer des huizes zich vooral concentreert op het betere achteruitrijwerk en de dame in kwestie vooral routine wil opdoen op de snelweg. Maar andersom is ook mogelijk. We bepalen dat samen met u! Hieronder een voorbeeld hoe úw dag er uit zou kunnen zien.

Eigen caravan of die van ons

U rijdt met uw eigen combinatie, maar u kunt ook onze oefencaravan gebruiken. Onder het genot van een kop koffie bespreken we kort uw leerwensen en verwachtingen voor de rest van de dag. Er volgt een belangrijk stukje theorie over balans en belading, bandenspanning en hoe instabiliteit en slingeren te herkennen en te voorkomen.

Daarna gaan we het buiten hebben over praktische en technische zaken als spiegels en aankoppelen, terugrijautomaat, breekkabeltjes, bandenellende en meer.

Rijden in krappe, lastige situaties

Vervolgens gaan we in een rustige omgeving er voor zorgen dat u in de toekomst geen stoeprandjes gaat toucheren. Instuurmoment en uitzwaai achter. Spiegelcontrole. Recht inparkeren (of een uitwijkplaatsje benutten). We gaan u achteruit leren rijden. We leren u (beter) om te gaan met de koppeling. En na de lunch trachten we de combinatie zo efficiënt mogelijk te keren.

Snelweg, hellingen, smalle wegen

Via normale, licht glooiende maar brede 'Routes National' leert u omgaan met de (brede) caravan. We duiken de snelweg op om hogere snelheden te ervaren en om te gaan met andere weggebruikers zoals vrachtwagens. We laten u tussendoor kennismaken met een serpentine-road. Mooi aangelegde haarspeldbochten op een weg die breed genoeg is voor twee. Daarna gaan we - stel ik voor - ook smallere wegen opzoeken met meer uitdaging en 'risico' op tegenliggers. Ook steilere hellingen en afdalingen, maar altijd met uw ervaring, kundigheid en de capaciteiten van uw trekauto in het achterhoofd!

Uw investering

De privé Op Maat 'standaard' caravantraining begint om 10:30 uur en duurt tot ca. 16:30 uur. De kosten bedragen € 295,- incl. koffie en de zeer smakelijke lunch (2 pers.)

Eigen caravan niet nodig

Beschikt u (nog) niet over een eigen caravan of wilt u liever niet de aanlooproute naar de locatie met de eigen caravan overbruggen dan kunt u die van ons gebruiken voor € 55,-. In dat geval, indien u niet beschikt over het aanhangerrijbewijs E, dient uw auto op kenteken een maximaal toegestaan gewicht hebben van hooguit 2000 kg. Uw auto moet ook 1200 kg of meer mogen trekken. (B&B en diverse hotels zijn in de nabijheid beschikbaar).

In de periode half oktober tot begin maart is er een voordeliger alternatief met o.a. gratis oefencaravan! Zie: Winterdag Caravantraining  >>>

Aandachtspunten