Caravantrekker Training Center

Home Caravan Workshop BergTrainingsWeekend Op Maat

Caravan Rijvaardigheid Op Maat© Standaard

privé caravanrijles van een hele dag voor twee personen

Een van de Op Maat mogelijkheden is deze caravancursus van een dag. Het programma is flexibel - dus helemaal niet 'standaard'- en wordt afhankelijk van uw ervaring en wensen ingevuld. Zo is het zonder meer mogelijk - we raden dat zelfs aan - dat u beiden via een bepaalde verdeling het programma volgt, wel of niet dezelfde onderdelen. Kost niets extra... Een veel voorkomende rolverdeling is dat de heer des huizes zich vooral concentreert op het betere achteruitrijwerk en de dame in kwestie vooral routine wil opdoen op de snelweg. Maar andersom is ook mogelijk. We bepalen dat samen met u! Hieronder een voorbeeld hoe úw dag er uit zou kunnen zien.

Eigen caravan of die van ons

U rijdt met uw eigen combinatie, maar u kunt ook onze oefencaravan huren. Onder het genot van een kop koffie bespreken we kort uw leerwensen en verwachtingen voor de rest van de dag. Er volgt een belangrijk stukje theorie over balans en belading, bandenspanning en hoe instabiliteit en slingeren te herkennen en te voorkomen. 


Ook deze spiegel gebruik je...

Daarna gaan we het buiten hebben over praktische en technische zaken als spiegels en aankoppelen, terugrijautomaat, breekkabeltjes, bandenellende en meer.

 


Rijden in krappe, lastige situaties

Vervolgens gaan we in een rustige omgeving er voor zorgen dat u in de toekomst geen stoeprandjes gaat toucheren. Instuurmoment en uitzwaai achter. Spiegelcontrole. Recht inparkeren (of een uitwijkplaatsje benutten). We gaan u uitgebreid achteruit leren rijden. We leren u (beter) om te gaan met de koppeling. En na de lunch trachten we de combinatie zo efficiënt mogelijk te keren.

Snelweg, hellingen, smalle wegen

Via normale, licht glooiende maar brede 'Routes National' leert u omgaan met de bredere caravan. We duiken de snelweg op om hogere snelheden te ervaren en om te gaan met andere weggebruikers zoals vrachtwagens. We laten u tussendoor kennismaken met een serpentine-road. Mooi aangelegde haarspeldbochten op een weg die breed genoeg is voor twee. Daarna gaan we - stel ik voor - ook smallere wegen opzoeken met meer uitdaging en 'risico' op tegenliggers. Ook steilere hellingen en afdalingen, maar altijd met uw ervaring, kundigheid en de capaciteiten van uw trekauto in het achterhoofd!

Uw investering

De privé Op Maat 'standaard' caravantraining begint om 10:00 uur en duurt tot ruim 16:00 uur. De kosten bedragen € 294,- incl. koffie en de zeer smakelijke lunch (2 pers.) 

Eigen caravan niet nodig

Beschikt u (nog) niet over een eigen caravan of wilt u liever niet de aanlooproute naar de locatie met de eigen caravan overbruggen dan kunt u die bij ons huren voor € 45,-. In dat geval, indien u niet beschikt over het aanhangerrijbewijs E dient uw auto op kenteken een maximaal toegestaan gewicht hebben van maximaal 2500 kg. Uw auto moet ook minimaal 800 kg mogen trekken. (B&B en diverse hotels zijn in de nabijheid beschikbaar).

In de periode half oktober tot half maart is er een voordeliger alternatief met o.a. gratis oefencaravan! Zie: Winterdag Caravantraining  >>>

Aandachtspunten

  • Manoeuvreren, achteruitrijden op de spiegels, bochten, inparkeren, uitzwaai en diverse andere praktijkgerichte tips. Hoe ga je om met de koppeling of met een automaat?
  • Bijrijdertraining, aanwijzingen geven, waar op te letten, communicatie.
  • Rijden in stedelijke omgeving. Rotondes, spiegelgebruik etc., leer (de breedte) van uw combinatie kennen en krijg vertrouwen.
  • Rijden buiten de bebouwde kom. Versnellingsgebruik, toerentallen, acceleratie. Zuinig rijden (het 'Nieuwe Rijden'), vooruitkijken en anticiperen.
  • Evaluatie van de stabiliteit van uw combinatie, symptomen voor slingeren vroegtijdig opmerken. Snelweg. Omgaan met hogere snelheden en andere weggebruikers.
  • Rijstijltraining (ideale lijn en schakelgedrag) tijdens haarspeldbochten.
  • Afdalingen en hellingen, smal en soms steil

Waar

Onze basislocatie is camping Grensheuvel in het Zuid-Limburgse Noorbeek. Temidden van de Dutch Mountains hebben we de beschikking over alle situaties die u zult kunnen tegenkomen op welke (buitenlandse) reis dan ook: vlakke weg, hellingen, snelweg, smalle wegen, serpentines, noem maar op.

 

 

Paul en Nicole van de Grensheuvel heten u gastvrij welkom in dit on-Nederlandse decor. Het is een terrassencamping met fraai uitzicht over het dal van de Noor en het gelijknamige dorp. Rust vooral en de douche is lekker warm. Het hele jaar ook open.


Dus geen gestress, kom een dagje eerder naar gastvrij Limburg!


relaxed onderweg na een rijvaardigheidstraining van caravantrekker.nl

Prijsoverzicht van alle cursussen >>>
Alle cursussen in een overzicht >>>

Geduld is een van Bert's goede eigenschappen...

Cursusdatum en aanmelden

De cursusdag spreken we samen af. Graag even Bert bellen op 06-16786360 voor de beschikbare dagen of mail met info@caravantrekker.nl. U kunt ook meteen het aanmeldingsformulier invullen met de gewenste data, dan nemen wij contact met u op >>>

Uw instructeur

U krijgt les van Bert Wijnen. 
Cursuscoördinator en hoofdinstructeur, mede-oprichter van Caravantrekker.nl. Hij is al een kwart eeuw instructeur bij het Caravan Rijvaardigheidsteam van de Nederlandse Caravan Club en kan u als geen ander de fijne kneepjes van het rijden met een caravan bijbrengen. Goede eigenschappen? Z'n geduld en rustgevende uitstraling... 
 

..

© 2004 - 2019 Over Caravantrekker Training Center Aanmelden & Contact