Caravantrekker.nl

Beoordelingen

Gebruikers die het Trekadvies hebben opgevraagd geven een gemiddelde waardering van: 4.6

0 x
0 x
1 x
12 x
26 x


Dit zeggen gebruikers

Ik maak al jaren gebruik van de kennis op "caravantrekker.nl " en probeer dit in de praktijk ook uit te voeren.
Voor de aankoop van een andere auto check ik of het een goede combinatie is en bij aanschaf download ik het rapport.

Bij twee kennissen is het helaas een keer fout gegaan met de caravan achter de auto dus ik attendeer ook iedereen op deze site en geef de tip het rapport aan te vragen.

Rob ten Brinck (17 mei 2023)


Ik moet het rapport nog eens aandachtig lezen, maar ziet er goed uit.

Ik wil met name graag weten wat ik maximaal aan gewicht in een Hybride Kia Niro mag meenemen. Dus Auto EN Caravan.
(Niet dat ik dat ook ga doen, maar is een richtlijn waar ik niet overheen wil gaan).

Daarnaast wil ik natuurlijk prettig rijden en wil ik weten wat de combinatie doet bij extremere situaties, zoals heel even 100km/u rijden bij inhalen of steil bergaf met 100 km/u. Niet verstandig natuurlijk, maar ervaring leert dat dit toch gebeurt. Als ervaren caravanrijder weet ik dan wel wat te doen, maar de combinatie, zowel auto als caravan, is nieuw voor mij/ons.

N.Bemelmans (22 mrt 2023)


Geweldig, dit is niet het eerste rapport wat ik opvraag, wegens zeer goede ervaring opnieuw aangevraagd voor nieuwe combinatie. Ben er heel blij mee, ziet er zeer vertrouwenswekkend uit, heb nu al weer veel zin om aan te koppelen. Kan natuurlijk ook teleurstellend zijn, maar dan had je misschien beter eerst het rapport moeten aanvragen. Ik kan het iedereen die zich goed wil oriënteren van harte aanbevelen.
A. Kruijt

A. Kruijt (09 mrt 2023)


Uitegebreid overzicht met veel informatie. Superhandig!

Kees (24 feb 2023)


Prima site en mooi rapport. Geeft inzichtin beladen en mogelijkheden.

Kor Weender (20 feb 2023)


Wij zijn heel tevreden! Praktisch en degelijk. We hebben onze keuze uiteindelijk hierop gebaseerd en blij met resultaat. Fijn om de diverse combinaties te kunnen vergelijken. Het uitgebreide rapport gaf nog veel meer nuttige en praktische tips. Hadden we uw site maar eerder geraadpleegd..😉
Ook waardeerden we het dat u het rapport al in vertrouwen toestuurde, nog zonder dat de betaling al binnen was. Hartelijk dank!

familie Gijzel (15 feb 2023)


Uitgebreid rapport. En behalve dat het specifieke informatie geeft over jouw situatie (dus jouw auto en jouw caravan) wordt er ook veel algemene informatie gegeven, tips & tricks, over het rijden met een caravan. Alleen daarom al een nuttig rapport. Maar vooral de specifieke informatie over je eigen combinatie is goed om te weten en geeft vertrouwen.

Marcel van Boxtel (13 feb 2023)


Het rapport geeft een duidelijk beeld en advies.

John peters (06 feb 2023)


Het is een compleet overzicht van wat je van je auto met caravan kan verwachten. Erg handig ook dat je telkens de gewichten van de auto en caravan kan aanpassen. Zo kan je de beste verhouding/prestatie kiezen. Al met al voor mij zeker de moeite waard.

Frank (02 feb 2023)


Ondanks dat ik al jarenlang met een caravan door Europa trek, kan ik toch een aantal tips uit het rapport halen waar ik wat aan heb, dankzij de duidelijke uitleg word je weer even met de neus op de feiten gedrukt, veilig rijden heb jezelf in de hand.

Hans Tempert (01 feb 2023)


Rapport geeft duidelijke informatie, over wat je kunt verwachten van een auto als trekauto. Ook uitleg over de verdeling van de lading is handig.

Elbert Dorissen (01 feb 2023)


Duidelijk advies en genoeg informatie over gewichtsverhouding en trekvermogen.
Voor mij waardevol.

Adrie Poot (31 jan 2023)


Zeer prettig en betrokken advies gekregen over mijn combinatie. Wetenschappelijk onderbouwd en ondersteund. Het 31 pagina's tellende trekadvies wordt aangevuld met duidelijke grafieken en afbeeldingen die het advies onderbouwen.

Leo Groeneveld (28 jan 2023)


Deskundige, zorgvuldige en uitgebreide info die ik als caravanner goed kan gebruiken.

Leendert Post (10 jan 2023)


Prima site om op een eenvoudige wijze een veilige berekening te maken voor jouw combinatie. Ik heb het al meerdere keren gebruikt.

Ronald (30 dec 2022)


Uitgebreid rapport met veel nuttige informatie over de combinatie auto en caravan combinatie en ook over gewichten en gewichtsverdeling / kogeldruk etc voor het beladen van de caravan. Heeft me heel goed inzicht gegeven. Bedankt!

J v Delft (30 dec 2022)


Echt een ongelofelijk volledig rapport. Alle technische gegevens van de opgegeven auto en caravan kloppen. De berekeningen en adviezen zijn erg waardevol. Daar ik zelf techneut (wtb) ben, ben ik daar kritisch op. Vooral daarom interessant om te zien dat het niet zozeer alleen op (het toerental van) het maximaal koppel aankomt, maar ook op het vermogen en de gekozen versnelling. Bij nader inzien logisch, en technisch kan ik het achteraf beredeneren, maar de grafieken waren voor mij toch een echte eye-opener. Ook de tips over veiligheid zijn zeer zinvol. In dat opzicht had het rapport ook wel het dubbele (€15,-) of meer mogen kosten. Geen geld als je bedenkt dat je met een voor het gevoel degelijke combinatie ook in de vangrails kan belanden. Ook de tips over de edc automaat van mijn auto vond ik erg fijn. Kortom, meer dan volledig en zeer aan te bevelen!

Corné Daniëls (30 dec 2022)


Het rapport ziet er keurig verzorgd uit. Het voldoet aan de verwachting. Ik ga dit jaar voor het eerst met de Caravan naar Zuid Frankrijk. Met de gegevens in het rapport kan ik de caravan en auto goed beladen zodat ik veilig op reis kan.
Toppie

Hans (29 dec 2022)


Goede informatie over de gekozen combinatie. Adviezen over belading en rijgedrag zijn zeer bruikbaar.
Het vergelijken van verschillende belastingen van auto en caravan zou makkelijker inzichtelijk gemaakt mogen worden.

Peter Muis (24 dec 2022)


Het rapport is zeer uitgebreid en degelijk opgebouwd. Ook de uitleg van verschillende onderdelen is goed te begrijpen. Zeker de moeite waard, en geeft ook absoluut een zekerder gevoel met een bepaalde combinatie de weg op te gaan.

Richard (02 dec 2022)


Het rapport geeft alle informatie die je nodig hebt. Deze helpt bij het bepalen wat jouw combinatie wel en niet kan, in welke versnelling je moet rijden, hoeveel brandstof je gaat verbruiken etc. Ook behulpzaam als je nog een auto moet kiezen bij je caravan.
Als je nog extra vragen hebt na ontvangst van je rapport, kun je deze per mail stellen en krijg je in no time antwoord van Menno.

Sander Wick (27 nov 2022)


Duidelijk en een zeer uitgebreid advies.
Op alle onderdelen die met de auto samen met de caravan te maken heeft is een uitgebreide toelichting.
Het is een lijvig stuk alles te samen.
Mede op basis hiervan heb ik de trekauto gekocht.

Karel de Bruin (19 nov 2022)


Snelle en uitgebreide antwoorden op mijn vragen. Eén opmerking; ik had aangegeven dat mijn auto een Nissan Juke 1.6 automaat is. In enkele zinnen werd toch gesproken over schakelen en dat is nu juist wat ik niet kan. Het wekte bij bij verwarring, ook na heel goed lezen van de antwoorden. Ik heb de vraag ook uitgezet bij de anwb en daar kreeg ik ook heel snel antwoord en naar mijn gevoel net iets meer gericht op mijn auto en de automaat.
Verder een heel uitgebreid advies.

Paul Laarman (18 nov 2022)


In één woord geweldig! Ik rijd al ruim 30 jaar met verschillende auto's en met verschillende caravans en vind mijzelf dus een redelijke ervaren caravanrijder. Bij de aanschaf van een nieuwe auto en/of een nieuwe caravan ga ik altijd uit van de resultaten van caravantrekker.nl. Ik beken eerlijk dat ik afzie van een aanschaf van een auto als caravantrekker.nl een negatief advies geeft.

Naast de visuele grafieken, die een snel overzicht geven, geeft caravantrekker.nl ook veel achterliggende informatie en adviezen. En met mijn meer dan 30-jarige ervaring kan ik dit alleen maar beamen. Het resultaat is een mooi, duidelijk en goed leesbaar rapport.

Caravantrekker.nl gaat ver voorbij het "simpele" advies van b.v. de ANWB met hun 75%-verhouding. Voor iedere caravanrijder die een nieuwe auto en/of een nieuwe caravan wil aanschaffen, zou het een "must" moeten zijn om de juiste en verantwoordelijke informatie over de (nieuwe) combinatie aan te vragen via caravantrekker.nl. Dit komt niet alleen de veiligheid ten goede, maar ook het rijplezier.

Kees (05 nov 2022)


Meerdere malen deze nuttige en gedetailleerde rapporten opgevraagd. Kijk ook terug op eenmalig weer 10 jaar geleden gevolgde cursus. Helpt me nog steeds als ik weer wat onwennig op pad ga. Kortom heel tevreden

Gijs Tenthof (05 nov 2022)


Het is verrassend veel informatie wat in het advies wordt gegeven.
Maar ook de uitleg waarop het advies is gebaseerd is erg verhelderend.
Tel daarbij op dat het rapport kan worden gedownload en altijd bij de hand is als naslagwerk.
Kortom; dik in orde!

Jan (05 nov 2022)


De dienstverlening is helemaal OK.
Je krijgt een zeer gedetailleerd rapport over de kombinatie waar je veilig en goed mee de weg op kan.
Mijns inziens is het zeer compleet en echt de moeite waard om het aan te vragen. Vooral wanneer je van plan bent een andere trekauto aan te schaffen (zoals in mijn geval) is het zinvol om bij caravantrekker.nl eerst eens je licht op te steken. Voor het geld hoef je het zeker niet te laten en het voorkomt later een hoop chagrijn.
Succes!

Hans van Asselt (03 nov 2022)


Het advies was m.i. uitstekend. Helaas - vanwege de kosten van aanschaf caravan en andere auto - toch geen caravan gekocht. We doen het voorlopig nog een aantal jaar met onze geliefde vouwwagen.

Auke van Hinte (22 okt 2022)


Prima, voor mij persoonlijk een leidraad om voor een bepaalde auto / caravan combinatie te kiezen en vakantie reizen comfortabel en veilig af te leggen.

Dhr Klein (10 okt 2022)


Na een goede voorbereiding waaronder “Caravantrekker”-advies hebben we de Knaus 500EU gekocht. Deze heeft weliswaar weinig mogelijkheden extra bagage mee te nemen maar de stabiliteit van deze caravan achter onze Yeti (1.4, 125 pk, DSG) is prima. Ook met de 100 keuringssticker er op is deze combinatie een fijne doorrijder.
De website “Caravantrekker”- met de vele rekenmogelijkheden om tot een goede keuze te komen- was voor ons onmisbaar. Van harte aanbevolen.

Joost S (10 okt 2022)


Zeer interessante info,ik hou er zeker rekening mee .

Francis (07 okt 2022)


Zeer gedetailleerd rapport en goede adviezen.
Bij aankoop van auto is het ideaal om eerst even te kijken op deze site of de auto met caravan een goed combi is.
Fijn ook om de reviews te lezen met vergelijkbare combi’s.
Kortom dik tevreden!

Franc Dresen (03 okt 2022)


N.a.v. jullie test resultaten heb ik de juiste auto kunnen kopen om mijn caravan te kunnen trekken.

Eddie Bams (02 okt 2022)


Wederom een uitstekend advies waarmee ik goed uit de voeten kan. Duidelijk en begrijpelijk.

Nico de Reus (01 sept 2022)


Ik ben van de zomer in 2022 met deze combinatie naar Tsjechië gereden. In Duitsland kon het knap heuvelop gaan maar de Octavia gaf geen krimp. Als het echt stijl werd zakte de snelheid onder de 80 km/u, maar 60 bleef altijd de snelheid. Meestal reden we met 2 personen en bagage en een niet zwaar beladen caravan met mover zonder problemen met 80 km/u de heuvels op. Ik maakte me gezien het advies wat meer zorgen, maar mij is het alleszins meegevallen.

Marco Bouman (17 aug 2022)


Caravantrekker volgt de richtlijnen van de ACM voor reviews.

Terug naar vorige pagina

Trekadvies aanvragen

* Kies voor (plug-in) hybride auto's de [fuel] versie voor de prestaties op de brandstofmotor.

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

 

 

©2023 Caravantrekker