Caravantrekker.nl

Beoordelingen

Gebruikers die het Trekrapport hebben opgevraagd geven een gemiddelde waardering van: 4.8

0 x
0 x
0 x
12 x
50 x


Dit zeggen gebruikers over het Trekrapport

Zeer goede serves

Had zelf verkeerde kenteken doorgegeven!!

Prima opgelost door CARANANTREKKER.NL
TOPPERS!!!

H.Jansen (07 jun 2024)


Duidelijk verhaal. Het kost even tijd om het goed te begrijpen, maar het geeft veel belangrijke informatie voor het veilig rijden met deze caravan. Top!

Johan Kasse (05 jun 2024)


Ik ben een echte Alpha en geen Bèta. Desondanks laat het uitgebreide rapport zich heel goed lezen. Het is, omdat ik sinds kort een caravan heb het, slecht het tweede rapport dat ik heb aangevraagd i.v.m. een aanschaf van een nieuwe auto. Naast de technische informatie bevat het rapport veel praktische tips om veilig en met een gerust gevoel met de caravan op reis te gaan.

Paul Pouwels (22 mei 2024)


(16 mei 2024)


Zeer goede en duidelijke site.

Oostland (02 mei 2024)


Tsja, er is maar 1 site die zo grondig inzicht geeft, en dat is caravantrekker. Bij de zoektocht naar een nieuwe auto wel 40 kentekens erdoorheen gehaald en dat heeft veel inzicht verschaft.

Uiteindelijk bij de 'most likely buy' een betaald rapport opgevraagd voor de zekerheid. Prima. Dit is de 2e auto met een rapport en bij een volgende doen we het net zo!

Zou het mooi vinden als de site wordt uitgebreid met een kennisforum en/of tips en trucks voor praktisch gebruik van de caravan. Maar misschien is dat wel too much.

Wouter V. (01 mei 2024)


Als leek begrijp ik niet altijd direct wat ik lees. Maar met de uitleg wordt het makkelijker.

Rob Ruijtenberg (28 apr 2024)


Prima rapport diidelijk uitleg top

John Frijters (26 apr 2024)


Zeer compleet rapport. Chapeau!!

Wim (25 apr 2024)


Na ervaringen na 2010 met verschillende auto’s en caravans vind ik het rapport herkenbaar in de praktijk.
De theoretische achtergrond is een goede aanvulling voor de inzichten bij caravanrijden

FC Vromans (26 mrt 2024)


Geweldig! Advies en metingen op maat van de juiste auto en caravan: wat een luxe. Goede en bruikbare tips en uitleg en helder geschreven.
Enkele aanpassingen werden naderhand gedaan maar die had ik ook zelf via het eigen trekrapport op de website kunnen doen (en gedaan). Daarna zelf een aangepast PDF-bestand laten maken en downloaden.
Dank u.

Arthur (22 mrt 2024)


Henny Koonings (15 mrt 2024)


De afgelopen jaren regelmatig op de site van caravantrekker.nl gekeken wegens wisseling van caravan en wisseling van auto. Altijd een heel nuttig advies en prima eindconclusies
Wat hebben jullie een kennis verzameld van deze materie.
Hulde!!

G.Breeuwer Maasbracht (06 mrt 2024)


Prima rapport en geeft voor mij ook duidelijk weer bij de overweging de Tiguan al dan niet te tunen. Dank!

Arnold (20 feb 2024)


Ik heb een tijd zitten lezen in het rapport. Complimenten dat je dit zo hebt weten te ontwikkelen. Erg goed hoor. Ik zou hier nooit toe in staat zijn met mijn administratieve en niet technische achtergrond.
Maar even wat ik lees:
-komt erg goed overeen met de werkelijkheid
-over de door mij aangepaste gewichten twijfel ik of dat klopt:

In de auto heb ik 2 personen van samen 210 kg, een Unico Verona XL luifel, dakluifel, frames en voor/zijwanden + eettafel op achterbank, koelbox met flesseninhoud, krat zware levensmiddelen, krat gereedschap, gasfles uit de disselkast, een Cadac kooktoestel en verder losse spullen in de kofferbak..

De caravan heeft de standaard keukeninhoud , kleding bovenin en hangkast, koelkast leeg, watertank leeg, een mover met lichtgewicht accu, een cassetteluifel, 2 fietsen voorop, lichtere meubels in de bakken tezamen met bakjes haringen enz. en een kogeldruk van 90 kilo. Caravan zo licht mogelijk verder.

Met deze combinatie herken ik me niet helemaal in het gebruik van de 5e versnelling. Deze kan ik in de praktijk onder meer omstandigheden goed gebruiken dan het rapport aangeeft. Ik rij sowieso altijd in de 5e versnelling met caravan en dan in de sportstand. Bij deze stand wordt de auto niet sterker dan de specificaties aangeven maar hij reageert wel erg alert op het gaspedaal. Veelal sterk genoeg voor inhaalacties tussen de 90 en 110 km/u. Ook bij stevige wind.
4e versnelling komt zeker ook in beeld bij lange autobaan hellingen. Een enkele keer rij ik in zijn 3.

Ik ben mij erg bewust van de gewichtsverhoudingen zoals in het rapport wordt aangegeven. Het is niet geheel perfect maar door 45 jaar ervaring met caravan rijden voel ik direct of de combinatie nog “klopt”. De, bijna nooit meegemaakte, slingerbeweging voel ik direct aan. Een ooit eerder gereden Ford Mondeo wagon met lange achterkant/oversteek voelde ik bij de voorwielen beweging maken van links naar rechts wat betekende dat er een aanvang tot slingeren was gemaakt.
Daar let ik altijd sterk op. Het advies in het rapport sluit daar goed bij aan.
Ook voor wat betreft afdalingen pas ik de snelheid aan zoals in je rapport wordt genoemd. Zekerheid voor alles.

Hulpveren: nooit nodig gehad. De St-Line van Ford heeft een stugger/sportiever onderstel. Auto zakt niet ver in. Nadeel is strafheid bij solo rijden.

Verbruik: de solo auto rijdt ongeveer 1:16 a 1:18 (rustig aan). Met caravan om en nabij 1:8,5: is 50% slechter dan solo uitgaande van 1:17 solo. Nu rijd ik niet in bergachtige omgeving met de caravan. Meestal duitse autobahn A3 van Arnhem naar Passau. De genoemde 61% kan goed kloppen als het bergachtiger wordt.

Afmetingen Knaus: totale lengte 731 cm, hoogte 257, wielmaat 17 inch(actiemodel), dissellengte nu niet bekend.

Zover even. Het rapport is een uiterst zinvolle bevestiging van zaken waar ik langer mee bekend ben. Voor een minder ervaren/beginnende caravanrijder echt een zinvol rapport. Ga er vooral mee door.

Fam. Bakker (02 feb 2024)


Top, heeft me enorm geholpen!!!

Herman Musch (12 jan 2024)


Tiele Jansen (28 dec 2023)


glashelder verhaal

eric van sadelhoff (27 dec 2023)


Goede en snelle service, ondanks dat ik de gegevens fout aanleverde kreeg ik na de goede gegevens te hebben aan geleverd alsnog het rapport toe gestuurd

Heel hartelijk dank hiervoor

J v Nijnattengoede (21 dec 2023)


Altijd leuk en informatief om zo’n rapport van je eigen auto te hebben.
Zeer leerzaam om door te lezen en gegevens in te zien.

Piet Zegelaar (10 dec 2023)


Prima informatie

Martin (09 dec 2023)


Al meerdere malen gebruik gemaakt van deze dienst. Ooit de cursus gevolgd en kijk ik nog met plezier op terug. En denk ik nog aan als ik weer op pad ga met de caravan. Met name in het voorjaar als het weer even wennen is.
De rapporten zijn ook zeer informatief en daarmee behulpzaam. En geven me een veilig gevoel (Volvo V70 en Eldis) zonder meteen harder te gaan rijden.
Aanrader dus!

Gijs Tenthof (07 dec 2023)


Zeer waardevolle informatie voor mij als beginnende caravantrekker: Onafhankelijk advies; zinvolle tips mbt. belading en veiligheid; duidelijkheid mbt. de mogelijkheden en de beperkingen van mijn combinatie auto en caravan; persoonlijke adviezen nav. email.

Stephen Scholte (05 dec 2023)


Uitstekende service en accurate informatie, zeer tevreden voor een uiterst bescheiden bedrag.

Jan Korver (19 nov 2023)


Goed overzicht en maakt duidelijk wat kan en niet kan

A de lange (06 sept 2023)


Prima rapport wat we uitgebreid gaan bestuderen. We zijn 2 dames en reizen al enige tijd met een vouwwagen. Wij willen over naar een caravan en alle informatie op deze site is een prima start. Wij kunnen geen site vinden waar de informatie zo uitgebreid is als deze. (Alleen de site loopt regelmatig vast).

Netty Lambillion (24 jul 2023)


Heel toegankelijk en duidelijk. Volledig gericht op de exacte combinatie die je rijdt.
Dit rapport laat geen enkele twijfel bestaan hoe de auto zich gedraagt en presteert in combinatie met de caravan.
Dit rapport is eigenlijk een must om goed voorbereid en veilig de weg op te gaan.
Je blijft natuurlijk als chauffeur zelf verantwoordelijk voor het rijden, maar als iedere vakantieganger deze voorbereiding zou treffen, wat goede belading betreft e.d., zal dat onderweg toch een aantal problemen kunnen voorkomen.

Gerard de Graaf (15 jul 2023)


Ik maak al jaren gebruik van de kennis op "caravantrekker.nl " en probeer dit in de praktijk ook uit te voeren.
Voor de aankoop van een andere auto check ik of het een goede combinatie is en bij aanschaf download ik het rapport.

Bij twee kennissen is het helaas een keer fout gegaan met de caravan achter de auto dus ik attendeer ook iedereen op deze site en geef de tip het rapport aan te vragen.

Rob ten Brinck (17 mei 2023)


Ik moet het rapport nog eens aandachtig lezen, maar ziet er goed uit.

Ik wil met name graag weten wat ik maximaal aan gewicht in een Hybride Kia Niro mag meenemen. Dus Auto EN Caravan.
(Niet dat ik dat ook ga doen, maar is een richtlijn waar ik niet overheen wil gaan).

Daarnaast wil ik natuurlijk prettig rijden en wil ik weten wat de combinatie doet bij extremere situaties, zoals heel even 100km/u rijden bij inhalen of steil bergaf met 100 km/u. Niet verstandig natuurlijk, maar ervaring leert dat dit toch gebeurt. Als ervaren caravanrijder weet ik dan wel wat te doen, maar de combinatie, zowel auto als caravan, is nieuw voor mij/ons.

N.Bemelmans (22 mrt 2023)


Geweldig, dit is niet het eerste rapport wat ik opvraag, wegens zeer goede ervaring opnieuw aangevraagd voor nieuwe combinatie. Ben er heel blij mee, ziet er zeer vertrouwenswekkend uit, heb nu al weer veel zin om aan te koppelen. Kan natuurlijk ook teleurstellend zijn, maar dan had je misschien beter eerst het rapport moeten aanvragen. Ik kan het iedereen die zich goed wil oriënteren van harte aanbevelen.

A. Kruijt (09 mrt 2023)


Uitegebreid overzicht met veel informatie. Superhandig!

Kees (24 feb 2023)


Prima site en mooi rapport. Geeft inzichtin beladen en mogelijkheden.

Kor Weender (20 feb 2023)


Wij zijn heel tevreden! Praktisch en degelijk. We hebben onze keuze uiteindelijk hierop gebaseerd en blij met resultaat. Fijn om de diverse combinaties te kunnen vergelijken. Het uitgebreide rapport gaf nog veel meer nuttige en praktische tips. Hadden we uw site maar eerder geraadpleegd..😉
Ook waardeerden we het dat u het rapport al in vertrouwen toestuurde, nog zonder dat de betaling al binnen was. Hartelijk dank!

familie Gijzel (15 feb 2023)


Uitgebreid rapport. En behalve dat het specifieke informatie geeft over jouw situatie (dus jouw auto en jouw caravan) wordt er ook veel algemene informatie gegeven, tips & tricks, over het rijden met een caravan. Alleen daarom al een nuttig rapport. Maar vooral de specifieke informatie over je eigen combinatie is goed om te weten en geeft vertrouwen.

Marcel van Boxtel (13 feb 2023)


Het rapport geeft een duidelijk beeld en advies.

John peters (06 feb 2023)


Het is een compleet overzicht van wat je van je auto met caravan kan verwachten. Erg handig ook dat je telkens de gewichten van de auto en caravan kan aanpassen. Zo kan je de beste verhouding/prestatie kiezen. Al met al voor mij zeker de moeite waard.

Frank (02 feb 2023)


Ondanks dat ik al jarenlang met een caravan door Europa trek, kan ik toch een aantal tips uit het rapport halen waar ik wat aan heb, dankzij de duidelijke uitleg word je weer even met de neus op de feiten gedrukt, veilig rijden heb jezelf in de hand.

Hans Tempert (01 feb 2023)


Rapport geeft duidelijke informatie, over wat je kunt verwachten van een auto als trekauto. Ook uitleg over de verdeling van de lading is handig.

Elbert Dorissen (01 feb 2023)


Duidelijk advies en genoeg informatie over gewichtsverhouding en trekvermogen.
Voor mij waardevol.

Adrie Poot (31 jan 2023)


Zeer prettig en betrokken advies gekregen over mijn combinatie. Wetenschappelijk onderbouwd en ondersteund. Het 31 pagina's tellende trekadvies wordt aangevuld met duidelijke grafieken en afbeeldingen die het advies onderbouwen.

Leo Groeneveld (28 jan 2023)


Deskundige, zorgvuldige en uitgebreide info die ik als caravanner goed kan gebruiken.

Leendert Post (10 jan 2023)


Prima site om op een eenvoudige wijze een veilige berekening te maken voor jouw combinatie. Ik heb het al meerdere keren gebruikt.

Ronald (30 dec 2022)


Uitgebreid rapport met veel nuttige informatie over de combinatie auto en caravan combinatie en ook over gewichten en gewichtsverdeling / kogeldruk etc voor het beladen van de caravan. Heeft me heel goed inzicht gegeven. Bedankt!

J v Delft (30 dec 2022)


Echt een ongelofelijk volledig rapport. Alle technische gegevens van de opgegeven auto en caravan kloppen. De berekeningen en adviezen zijn erg waardevol. Daar ik zelf techneut (wtb) ben, ben ik daar kritisch op. Vooral daarom interessant om te zien dat het niet zozeer alleen op (het toerental van) het maximaal koppel aankomt, maar ook op het vermogen en de gekozen versnelling. Bij nader inzien logisch, en technisch kan ik het achteraf beredeneren, maar de grafieken waren voor mij toch een echte eye-opener. Ook de tips over veiligheid zijn zeer zinvol. In dat opzicht had het rapport ook wel het dubbele (€15,-) of meer mogen kosten. Geen geld als je bedenkt dat je met een voor het gevoel degelijke combinatie ook in de vangrails kan belanden. Ook de tips over de edc automaat van mijn auto vond ik erg fijn. Kortom, meer dan volledig en zeer aan te bevelen!

Corné Daniëls (30 dec 2022)


Het rapport ziet er keurig verzorgd uit. Het voldoet aan de verwachting. Ik ga dit jaar voor het eerst met de Caravan naar Zuid Frankrijk. Met de gegevens in het rapport kan ik de caravan en auto goed beladen zodat ik veilig op reis kan.
Toppie

Hans (29 dec 2022)


Goede informatie over de gekozen combinatie. Adviezen over belading en rijgedrag zijn zeer bruikbaar.
Het vergelijken van verschillende belastingen van auto en caravan zou makkelijker inzichtelijk gemaakt mogen worden.

Peter Muis (24 dec 2022)


Het rapport is zeer uitgebreid en degelijk opgebouwd. Ook de uitleg van verschillende onderdelen is goed te begrijpen. Zeker de moeite waard, en geeft ook absoluut een zekerder gevoel met een bepaalde combinatie de weg op te gaan.

Richard (02 dec 2022)


Het rapport geeft alle informatie die je nodig hebt. Deze helpt bij het bepalen wat jouw combinatie wel en niet kan, in welke versnelling je moet rijden, hoeveel brandstof je gaat verbruiken etc. Ook behulpzaam als je nog een auto moet kiezen bij je caravan.
Als je nog extra vragen hebt na ontvangst van je rapport, kun je deze per mail stellen en krijg je in no time antwoord van Menno.

Sander Wick (27 nov 2022)


Duidelijk en een zeer uitgebreid advies.
Op alle onderdelen die met de auto samen met de caravan te maken heeft is een uitgebreide toelichting.
Het is een lijvig stuk alles te samen.
Mede op basis hiervan heb ik de trekauto gekocht.

Karel de Bruin (19 nov 2022)


Snelle en uitgebreide antwoorden op mijn vragen. Eén opmerking; ik had aangegeven dat mijn auto een Nissan Juke 1.6 automaat is. In enkele zinnen werd toch gesproken over schakelen en dat is nu juist wat ik niet kan. Het wekte bij bij verwarring, ook na heel goed lezen van de antwoorden. Ik heb de vraag ook uitgezet bij de anwb en daar kreeg ik ook heel snel antwoord en naar mijn gevoel net iets meer gericht op mijn auto en de automaat.
Verder een heel uitgebreid advies.

Paul Laarman (18 nov 2022)


Caravantrekker volgt de richtlijnen van de ACM voor reviews.

Terug naar vorige pagina

Trekrapport aanvragen

* Kies voor (plug-in) hybride auto's de [fuel] versie voor de prestaties op de brandstofmotor.

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

 

 

©2024 Caravantrekker