Caravantrekker.nl

Over Caravantrekker

Caravantrekker geeft onafhankelijk advies over trekauto's en het rijden met caravans. Dit vanuit de passie voor het reizen en onderweg zijn met je eigen 'huisje'.

Over Caravantrekker

Caravannen moet leuk zijn

Dat kan alleen als je veilig en ontspannen op stap bent. Het kiezen van een geschikte combinatie en daar goed mee om kunnen gaan zorgt daarvoor. Die passie, het rondreizen met een caravan, wil Caravantrekker graag met jou delen.De mens achter Caravantrekker

De website caravantrekker🙂nl bestaat sinds 2004 en is ontwikkeld door Menno van der Heijden. Hij gaat zijn hele leven al met de caravan op stap en heeft in zijn rondreizen bijna alle Europese landen bezocht. Nog steeds is hij in alle jaargetijden vele kilometers met de caravan en/of camper onderweg.

Na een wetenschappelijke carrière heeft hij praktische kennis en ervaring opgedaan in de caravan industrie. Door die contacten heeft hij eigenhandig in 2009 zijn eigen BIOD caravan gebouwd. Dit maakt dat hij inmiddels een onafhankelijk expert is op het gebied van caravannen waarbij theoretische kennis gekoppeld wordt aan praktische ervaring.

Betrouwbaar advies

Adviezen bij dealers zijn zelden objectief. Advies gegeven op internet, zoals bijvoorbeeld in fora of op Facebook, kan waardevol zijn, maar is ook vaak onvolledig, eenzijdig of inhoudelijk onjuist. Veel vragen zijn echter ook niet zo eenvoudig te beantwoorden en vergen een genuanceerd advies in plaats van een enkele ervaring die niet te vergelijken is met jouw situatie.

Caravantrekker adviseert op basis van kennis door deskundigen en kan dat theoretisch onderbouwen. Helaas hebben we daar vaak wat meer woorden voor nodig dan alleen een simpele conclusie. Neem dus alsjeblieft de moeite even wat verder te kijken (lezen) en ook de toelichtingen goed te begrijpen.

Caravantrekker (Menno) geeft de Politie en de RDW advies tijdens controles

Trekkrachtberekeningen

Oorspronkelijk waren de trekkrachtberekeningen een onderdeel van de website van de Nederlandse Caravan Club waar Menno, toen de NCC nog een grote en goede club was, de webmaster van was. Sinds 2004 is Caravantrekker een zelfstandige website met maandelijks meer dan 100.000 unieke bezoekers.

Afgelopen jaren zijn de berekeningen steeds verder ontwikkeld. We hebben onderzoek gedaan naar de trekeigenschappen zoals de stabiliteit en luchtweerstand en de uitkomsten van de berekeningen getoetst aan de hand van wetenschappelijk onderzoek, praktijkproeven en enquêtes.

Objectief en onafhankelijk

Ondanks dat de financiering van deze site door reclame (o.a. via Google) geschiedt is Caravantrekker geheel onafhankelijk en objectief. Caravantrekker heeft ook helemaal niets met de tool 'caravantrekker' van de ANWB te maken!

Menno door het binnenland van IJsland (1992)

Is Caravantrekker🙂nl gratis?

Het bijhouden en verder ontwikkelen van deze website is geen hobby maar een full-time job waar een vergoeding tegenover moet staan. Caravantrekker laat de inhoud, in tegenstelling tot de meeste andere media, niet sponseren en vindt onafhankelijkheid erg belangrijk. Daarom maken we alleen van het Google advertentie netwerk gebruik, met bescheiden advertenties en kunnen we onafhankelijk advies blijven geven en toch uit de kosten komen.Voor het uitgebreide adviesrapport vragen we een bijdrage omdat we denken dat die informatie waardevol is. Daarnaast zijn natuurlijk ook vrijwillige bijdragen van harte welkom als je vindt dat je veel aan deze site hebt gehad. Klik op onderstaande button om via PayPal een bijdrage over te maken:

Of gebruik de bankrekening van Caravantrekker via nummer:
NL27 ASNB 0781 2878 55.

Lees ook:

Menno's huidige combinatie: VW California + BIOD Nomade


Contactgegevens

Caravantrekker (Menno van der Heijden)
Stationsstraat 6, 6701 AM Wageningen.
E-mail: info@caravantrekker.nl
Signal/WhatsApp: 06-51833193 (niet bellen voor advies!)
IBAN: NL27 ASNB 0781 2878 55
KvK: 57051860
BTW: NL001949070B20
Caravantrekker is er ook in het Engels en in het Duits.


Bert Wijnen geeft via het Caravantrekker Training Center cursussen en rijvaardigheidsheidstrainingen met de caravan.

 

Trekadvies

Selecteer eerst een auto voor een trekkrachtberekening.


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus en je gaat ontspannen op vakantie.

Trekauto's met stekker

Bekijk het overzicht van alle Plug-in Hybride en Elektrische trekauto's en maak een berekening met je caravan.

Trekkrachtrapport

Voor een goed trekadvies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.


 

Lees ook:

Hoe meer PK's, hoe beter?

Net niet verongelukt!

Caravan (te?) zwaar

Bandenspanning

Rijbewijs B of BE?

 

(Advertentie)

 

©2023 Caravantrekker