Caravantrekker.nl

Trekrapport en advies

Het doel van Caravantrekker is dat je ontspannen en met plezier onderweg bent met je caravan. Daarom geven we in het Trekrapport zoveel mogelijk informatie over je combinatie.

Een goede caravantrekker is meer dan een auto met een hoog trekgewicht. Maar om dat goed uit te leggen zijn meer woorden nodig dan de scores uit de gratis online adviezen. Vandaar dat ik (Menno) een Trekrapport met een advies kan opstellen waarmee je de keuze voor een auto of caravan beter en goed gefundeerd kan maken. Bovendien geeft het Trekrapport veel meer informatie over het rijden, en beladen van jouw (toekomstige?) combinatie.

Alle achtergrond informatie

Het Trekrapport heeft eigenlijk de vorm van een E-book. Het geeft aan de hand van de grafieken een complete uitleg van de prestaties op de weg en in de bergen, specifiek voor de opgegeven combinatie. Daarnaast een grondige analyse van de stabiliteit in relatie tot snelheid en belading waardoor een veilige rit mogelijk is. Het Trekrapport is een PDF-bestand van zo'n 28 á 30 pagina's dat goed te printen is.

Trekkracht rapport

Klik voor een voorbeeld

InhoudTrekkrachtgrafiek uit het Trekrapport


Het Trekrapport geeft echt objectieve en onafhankelijke informatie die je niet van dealers of via sociale media krijgt. De keuze voor een goede combinatie wordt daarmee een stuk eenvoudiger en voorkomt een tegenvallende aanschaf van een dure trekauto of caravan!

Persoonlijke webpagina

Persoonlijke pagina op Mijn CaravantrekkerHet Trekrapport kan je direct downloaden. Voor € 8,25 krijg je toegang tot je persoonlijke webpagina waar je het Trekrapport als PDF-bestand onbeperkt kan opvragen.

Voor je persoonlijke pagina selecteer je een trekauto en een caravan hieronder. Later kan je nog variëren met verschillende beladingen en zelfs met verschillende afmetingen en gewichten van je caravan. Een nieuw en aangepast Trekrapport kan je zo vaak als je wil samenstellen. Ook kan je het effect van bijvoorbeeld chiptunning bekijken doordat je kan variëren met verschillende motorvermogens.

Betalen kan veilig met iDEAL, CreditCard, Bancontact of een bankoverschrijving via de betaaldienst van Mollie.

Uiteraard hanteert Caravantrekker de wettelijke bedenktijd bij een aankoop en een niet tevreden, geld terug garantie zonder enige voorwaarde!

Hybride

Voor (Plug-in) Hybride auto's is alleen een betrouwbaar advies te geven bij het gebruik van alleen de brandstofmotor die beschikbaar blijft als de accu's bijna leeg zijn. Kortstondig kunnen de prestaties wel beter zijn. In het Trekrapport zijn die gegevens handmatig in te voeren waardoor ook de prestaties met gecombineerd vermogen zichtbaar is.

Trekrapport aanvragen
* Bij auto's met een CVT gaan we uit van een aantal gesimuleerde versnellingen.

Elektrische auto's

Het opvragen van een trekrapport voor een EV is niet mogelijk en ook minder zinvol. Immers het motorvermogen is in relatie tot het trekgewicht altijd voldoende en het rijden ermee vraagt van de bestuurder geen speciale vaardigheden zoals het kiezen van de juiste versnelling en toerentallen. Bovendien is het gewicht van een EV hoog waardoor de kans op slingeren klein is.

Beoordelingen

Gebruikers die het Trekrapport hebben opgevraagd geven gemiddeld een waardering van: 4.8


Zeer waardevolle informatie voor mij als beginnende caravantrekker: Onafhankelijk advies; zinvolle tips mbt. belading en veiligheid; duidelijkheid mbt. de mogelijkheden en de beperkingen van mijn combinatie auto en caravan; persoonlijke adviezen nav. email.

Stephen Scholte


Top, heeft me enorm geholpen!!!

Herman Musch


Prima rapport en geeft voor mij ook duidelijk weer bij de overweging de Tiguan al dan niet te tunen. Dank!

Arnold


©2024 Caravantrekker