Caravantrekker.nl

TrekautoCalculator

In het trekadvies geven we exact aan welke prestaties je kunt verwachten als je een caravan gaat trekken en bekijk of het gewicht van je caravan goed en veilig achter je auto kan.

TrekautoCalculator

Trekkracht van elke auto met caravan

Kies tenminste een merk en een model van de auto. Je krijgt dan de lijst met alle beschikbare types te zien waaruit je er één kan kiezen. Selecteer daarna ook een caravan.

Trekadvies auto met caravanTrekadvies


Kies het automerk. Minder voorkomende merken staan onderaan de lijst.Kies daarna het type


Het invullen van het bouwjaar is niet verplicht, maar de selectie van het exacte type wordt er wel veel gemakkelijker van.Invullen van het type brandstof en de transmissie is echt optioneel en alleen zinvol als er heel veel types zijn te verwachten. Denk er aan dat Hybride auto's zonder 'stekker' (PHEV's) te vinden zijn onder de benzine auto's.
Caravan

Prestaties op de vlakke weg worden vooral beïnvloed door de luchtweerstand van de caravan. In de bergen en bij het accelereren ga je wel het gewicht merken, maar dan maakt het niet uit of dat in de auto zit of in de caravan. Uiteraard is het gewicht, maar ook de lengte wel van belang bij een stabiel en veilig weggedrag. In het trekadvies wordt met alle aspecten rekening gehouden.

Of een combinatie goed genoeg is, moet je uiteindelijk zelf beslissen. Ik vind het belangrijk dat je ontspannen met een caravan op stap moet kunnen zijn en daarop is het advies gebaseerd.
Lees alsjeblieft het hele advies en bestudeer ook de uitleg over de unieke Caravantrekker trekkrachtberekeningen in de toelichting om tot een goed oordeel voor jezelf te komen. Uiteraard kan het aanvragen van een uitgebreid Trekrapport daarbij ook helpen.

Met de caravan naar het buitenland


 

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

©2024 Caravantrekker