Caravantrekker Training Center

Home Caravan Workshop Caravantraining OpMaat Caravantrekker.nl Menu

Caravan Rijvaardigheid Op Maat Mini

privé caravantraining van een dagdeel

Ondanks de naamgeving komt u in deze basis caravantraining niet veel te kort. Natuurlijk is er meer mogelijk in een dagcursus, maar vanwege de privé instructie met alleen u als cursist ontbreekt het niet aan voldoende rij-praktijk. Het programma is flexibel en wordt afhankelijk van uw ervaring en wensen ingevuld. Hieronder een voorbeeld hoe de Op Maat Minicursus er voor u uit zou kunnen zien.

Eigen caravan of die van ons

U rijdt met uw eigen combinatie, of u kunt een caravan van ons gebruiken. Onder het genot van een kop koffie bespreken we kort uw leerwensen. Er volgt een stukje theorie over balans en beladen, kortom hoe instabiliteit en slingeren te voorkomen. Daarna gaan we buiten de spiegels instellen op wat komen gaat. Indien nodig gaan we de aankoppelprocedure even nalopen. Vervolgens gaan we in een rustige omgeving er voor zorgen dat u in de toekomst geen stoeprandjes gaat toucheren.

Manoeuvreren, voor- en achteruit

De basisbeginselen van het achteruitrijden komen in dat eerste uur praktijk aan de orde. In het tweede uur leert u op een stukje snelweg omgaan met hogere snelheden en vrachtwagens. Tussendoor kunnen we u kennis laten maken met een aantal fraaie haarspeldbochten, waar schakeltechniek en het rijden van de ideale lijn bijgespijkerd worden. Niets dramatisch hoor, de weg is breed. Maar zoals gezegd: U bepaalt wat we gaan doen in de twee uren rijpraktijk.

Heuvels, hellingen, smalle wegen

Vooraf mailen we u een handig naslagwerkje: Caravantraining Syllabus en om u voor te bereiden op heuvels, hellingen of zelfs bergen sturen we u ook het e-book Rijden in de Bergen.

Ochtend, middag of avond?

10:30 - 13:30 uur
14:00 - 17:00 uur.
In de zomer is er een avondcursus van 18:30 - 21:30 uur.

Deze caravancursus kost € 198,00 (avondcursus € 218,00). Plus ev. gebruik oefencaravan € 25,00. (uw auto moet minimaal 1200 kg mogen trekken)

Aandachtspunten, een selectie

Waar

Vanaf terrassencamping Grensheuvel te Noorbeek starten we de Op Maat Mini training, gelegen midden in het Limburgse Heuvelland.

We zijn te gast bij Paul en Nicole van de Grensheuvel. Gastvrijheid, rust en een fraai uitzicht. En het hele jaar geopend. U bent uiteraard de dag van te voren al welkom wanneer u van ver moet komen.

Dus geen gestress, kom een dagje eerder naar het 'onnederlandse' Zuid-Limburg!
Andere Op Maat mogelijkheden

Op Maat Standaard dagcursus >>>
Op Maat Alles in één (lange) dag >>>
Op Maat Compleet - 2½ dag incl. praktijk in de Ardennen >>>
Prijsoverzicht van alle cursussen >>>
Alle cursussen in een overzicht >>>

Cursusdatum en aanmelden

De cursusdatum spreken we van tevoren af. Graag even Bert bellen op 06-16786360. Daarna vult u het aanmeldingsformulier in. Vragen? Mailen kan naar Bert@caravantrekker.nl.


Uw instructeur

U krijgt les van Bert Wijnen.
Cursuscoördinator en hoofdinstructeur, mede-oprichter van Caravantrekker.nl. Hij is al een kwart eeuw instructeur bij het Caravan Rijvaardigheidsteam van de Nederlandse Caravan Club en kan u als geen ander de fijne kneepjes van het rijden met een caravan bijbrengen. Goede eigenschappen? Z'n geduld en rustgevende uitstraling...

Corona

In verband met COVID-19 volgen wij de richtlijnen van de overheid. Die zijn nu versoepeld.

Edoch, Uw instructeur is al geruime tijd via de QR app (nog) te controleren en incl. booster(s) dubbel gevaccineerd. We stellen als voorwaarde dat u 'gewoon' virusvrij bent. Dus gevaccineerd, Corona gehad, getest etc.

Dus: We laten ons leiden door ons gezond verstand... Dat houdt in: bij klachten laten we ons testen (ook na gevaccineerd te zijn geweest) en we blijven vervolgens thuis indien positief. Wij hebben dan overleg met elkaar over de situatie en besluiten eventueel tot uitstel. Dat lossen we op, dat uitstel! Een verkoudheidje is dat pas als u zich heeft getest! Te beginnen met bijv. een zelftest.

Deze maatregelen gelden in mindere mate voor de Workshops, aangezien uw instructeur zich dan nooit in uw auto begeeft.

Voor vragen neem contact op met Bert:

Mail bert@caravantrekker.nl of bel +31 (0)6 - 16 78 63 60


Ga naar

© 2004-2024 Caravantrekker Training Center