Caravantrekker Training Center

Caravantrekker.nl Caravan Workshop BergTrainingsWeekend Op Maat Menu

Corona

In verband met COVID-19 volgen wij natuurlijk de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Bovendien laten we ons leiden door ons eigen gezond verstand... Dat houdt in: bij klachten laat je je testen en blijf vervolgens thuis indien positief; meld je af voor een cursus indien positief of bij klachten gerelateerd aan Corona. Dat lossen we op, dat uitstel!

Vanaf dit voorjaar is het rijinstructeurs weer toegestaan om les te geven. En de ruimte wordt gelukkig steeds groter ook qua horeca. Dat betekent dat onze trainingen weer gegeven kunnen worden en u zich daarvoor in kunt schrijven. Workshops, Op Maat... Slechts de BergTrainingsWeekends laten we dit jaar vervallen.

Ons base-camp 'De Grensheuvel' in het Zuid-Limburgse Noorbeek blijft ook in 2021! Dus de Privé Op Maat cursussen zijn gestart in maart 2021.

De Caravan Workshops in Bodegraven, Zwolle en Nederweert zijn ook weer te boeken.

Voor vragen (of her-aanmelden eerder geannuleerde danwel uitgestelde cursussen) neem contact op met Bert:
Mail bert@caravantrekker.nl of bel +31 (0)6 - 16 78 63 60

Caravan Rijvaardigheid Op Maat Mini

privé caravantraining van een dagdeel

Ondanks de naamgeving komt u in deze basis caravantraining niet veel te kort. Natuurlijk is er meer mogelijk in een dagcursus, maar vanwege de privé instructie met alleen u als cursist ontbreekt het niet aan voldoende rij-praktijk. Het programma is flexibel en wordt afhankelijk van uw ervaring en wensen ingevuld. Hieronder een voorbeeld hoe de Op Maat Minicursus er voor u uit zou kunnen zien.

Eigen caravan of die van ons

U rijdt met uw eigen combinatie, of u kunt een caravan van ons gebruiken. Onder het genot van een kop koffie bespreken we kort uw leerwensen. Er volgt een stukje theorie over balans en beladen, kortom hoe instabiliteit en slingeren te voorkomen. Daarna gaan we buiten de spiegels instellen op wat komen gaat. Indien nodig gaan we de aankoppelprocedure even nalopen. Vervolgens gaan we in een rustige omgeving er voor zorgen dat u in de toekomst geen stoeprandjes gaat toucheren.

Manoeuvreren, voor- en achteruit

De basisbeginselen van het achteruitrijden komen in dat eerste uur praktijk aan de orde. In het tweede uur leert u op een stukje snelweg omgaan met hogere snelheden en vrachtwagens. Tussendoor kunnen we u kennis laten maken met een aantal fraaie haarspeldbochten, waar schakeltechniek en het rijden van de ideale lijn bijgespijkerd worden. Niets dramatisch hoor, de weg is breed. Maar zoals gezegd: U bepaalt wat we gaan doen in de twee volle uren rijpraktijk.

Heuvels, hellingen, smalle wegen

Vooraf mailen we u een handig naslagwerkje: Caravantraining Syllabus en om u voor te bereiden op heuvels, hellingen of zelfs bergen sturen we u ook het e-book Rijden in de Bergen.

Ochtend, middag of avond?

10:30 - 13:30 uur
14:00 - 17:00 uur.
In de zomer is er een avondcursus van 18:30 - 21:30 uur.

Deze caravancursus kost € 179,00 (avondcursus € 189,00). Plus ev. gebruik oefencaravan € 25,00. (uw auto moet minimaal 1150 kg mogen trekken)

Actie: Gratis oefencaravan van begin oktober tot half maart!

Aandachtspunten

Waar

Vanaf terrassencamping Grensheuvel te Noorbeek starten we de Op Maat Mini training, gelegen midden in het Limburgse Heuvelland.

We zijn te gast bij Paul en Nicole van de Grensheuvel. Gastvrijheid, rust en een fraai uitzicht. En het hele jaar geopend. U bent uiteraard de dag van te voren al welkom wanneer u van ver moet komen.

Dus geen gestress, kom een dagje eerder naar het 'onnederlandse' Zuid-Limburg!
Andere Op Maat mogelijkheden

Op Maat Standaard dagcursus >>>
Op Maat Alles in één (lange) dag >>>
Op Maat Compleet - 2½ dag incl. praktijk in de Ardennen >>>
Prijsoverzicht van alle cursussen >>>
Alle cursussen in een overzicht >>>

Cursusdatum en aanmelden

De cursusdatum spreken we van tevoren af. Graag even Bert bellen op 06-16786360. Daarna vult u het aanmeldingsformulier in. Vragen? Mailen kan naar info@caravantrekker.nl.


Uw instructeur

U krijgt les van Bert Wijnen.
Cursuscoördinator en hoofdinstructeur, mede-oprichter van Caravantrekker.nl. Hij is al een kwart eeuw instructeur bij het Caravan Rijvaardigheidsteam van de Nederlandse Caravan Club en kan u als geen ander de fijne kneepjes van het rijden met een caravan bijbrengen. Goede eigenschappen? Z'n geduld en rustgevende uitstraling...


Ga naar

© 2004-2021 Caravantrekker Training Center