Caravantrekker Training Center

Home Caravan Workshop BergTrainingsWeekend Op Maat

Caravan Rijvaardigheid Op Maat© Mini

privé caravantraining van een dagdeel

Ondanks de naamgeving komt u in deze basis caravantraining niet veel te kort. Natuurlijk is er meer mogelijk in een dagcursus, maar vanwege de privé instructie met alleen u als cursist ontbreekt het niet aan voldoende rij-praktijk. Het programma is flexibel en wordt afhankelijk van uw ervaring en wensen ingevuld. Hieronder een voorbeeld hoe de Op Maat Minicursus er voor u uit zou kunnen zien.

Eigen caravan of die van ons

U rijdt met uw eigen combinatie, of u kunt een caravan van ons huren. Onder het genot van een kop koffie bespreken we kort uw leerwensen. Er volgt een stukje theorie over balans en beladen, kortom hoe instabiliteit en slingeren te voorkomen. Daarna gaan we buiten de spiegels instellen op wat komen gaat. Indien nodig gaan we de aankoppelprocedure even nalopen. Vervolgens gaan we in een rustige omgeving er voor zorgen dat u in de toekomst geen stoeprandjes gaat toucheren. 

Manoeuvreren, voor- en achteruit

hoe hoog is uw caravan?

Langzaam De basisbeginselen van het achteruitrijden komen in dat eerste uur praktijk aan de orde. In het tweede uur leert u op een stukje snelweg omgaan met hogere snelheden en vrachtwagens. Tussendoor kunnen we u kennis laten maken met een aantal fraaie haarspeldbochten, waar schakeltechniek en het rijden van de ideale lijn bijgespijkerd worden. Niets dramatisch hoor, de weg is breed. Maar zoals gezegd: U bepaalt wat we gaan doen in de twee volle uren rijpraktijk. 

Heuvels, hellingen, smalle wegen

Vooraf mailen we u een handig naslagwerkje: Caravantraining Syllabus en om u voor te bereiden op heuvels, hellingen of zelfs bergen sturen we u ook het e-book Rijden in de Bergen.

Ochtend, middag of avond?

10:30 - 13:30 uur 
14:00 - 17:00 uur. 
In de zomer is er een avondcursus van 18:00 - 21:00 uur. 

De caravancursus kost € 169,00 (avondcursus € 179,00). Plus ev. huur caravan € 25,00. (max. gewicht 1000 kg)

Actie: Gratis oefencaravan van begin oktober tot half maart!

Aandachtspunten

  • Manoeuvreren, achteruitrijden op de spiegels, bochten, uitzwaai en diverse andere praktijkgerichte tips en handigheidjes.
  • Bijrijdertraining, aanwijzingen geven, waar op te letten, communicatie
  • Rijden in stedelijke omgeving. Stoepranden, rotondes, spiegelgebruik etc.
  • Rijden buiten de bebouwde kom. Versnellingsgebruik, toerentallen, acceleratie. Het 'Nieuwe Rijden', vooruitkijken en anticiperen. Smalle wegen en snelweg.
  • Een korte maar leerzame instructierit via een helling met enkele haarspeldbochten.

Waar

Vanaf terrassencamping Grensheuvel te Noorbeek starten we de Op Maat Mini training, gelegen midden in het Limburgse Heuvelland.

 

 

We zijn te gast bij Paul en Nicole van de Grensheuvel. Gastvrijheid, rust en een fraai uitzicht. En het hele jaar geopend. U bent uiteraard de dag van te voren al welkom wanneer u van ver moet komen.


Dus geen gestress, kom een dagje eerder naar het 'onnederlandse' Zuid-Limburg!


relaxed onderweg na een rijvaardigheidstraining van caravantrekker.nl

Andere Op Maat mogelijkheden

Op Maat Standaard - dagcursus
Op Maat Alles in één (lange) dag >>>
 
Op Maat Compleet - 2½ dag incl. praktijk in de Ardennen >>> 

Prijsoverzicht van alle cursussen >>>
Alle cursussen in een overzicht >>>

Geduld is een van Bert's goede eigenschappen...

Cursusdatum en aanmelden

De cursusdatum spreken we van tevoren af. Graag even Bert bellen op 06-16786360. Daarna vult u het aanmeldingsformulier in. Vragen? Mailen kan naar info@caravantrekker.nl

Uw instructeur

U krijgt les van Bert Wijnen. 
Cursuscoördinator en hoofdinstructeur, mede-oprichter van Caravantrekker.nl. Hij is al een kwart eeuw instructeur bij het Caravan Rijvaardigheidsteam van de Nederlandse Caravan Club en kan u als geen ander de fijne kneepjes van het rijden met een caravan bijbrengen. Goede eigenschappen? Z'n geduld en rustgevende uitstraling... 
 

..

© 2004 - 2019 Over Caravantrekker Training Center Aanmelden & Contact