Caravantrekker.nl

Trekrapport en advies

Het doel van Caravantrekker is dat je ontspannen en met plezier onderweg bent met je caravan. Daarom geven we in het Trekrapport zoveel mogelijk informatie over je combinatie.

Een goede caravantrekker is meer dan een auto met een hoog trekgewicht. Maar om dat goed uit te leggen zijn meer woorden nodig dan de scores uit de gratis online adviezen. Vandaar dat ik (Menno) een Trekrapport met een advies kan opstellen waarmee je de keuze voor een auto of caravan beter en goed gefundeerd kan maken. Bovendien geeft het Trekrapport veel meer informatie over het rijden, en beladen van jouw (toekomstige?) combinatie.

Alle achtergrond informatie

Het Trekrapport heeft eigenlijk de vorm van een E-book. Het geeft aan de hand van de grafieken een complete uitleg van de prestaties op de weg en in de bergen, specifiek voor de opgegeven combinatie. Daarnaast een grondige analyse van de stabiliteit in relatie tot snelheid en belading waardoor een veilige rit mogelijk is. Het Trekrapport is een PDF-bestand van zo'n 28 á 30 pagina's dat goed te printen is.

Trekkracht rapport

Klik voor een voorbeeld

InhoudTrekkrachtgrafiek uit het Trekrapport


Het Trekrapport geeft echt objectieve en onafhankelijke informatie die je niet van dealers of via sociale media krijgt. De keuze voor een goede combinatie wordt daarmee een stuk eenvoudiger en voorkomt een tegenvallende aanschaf van een dure trekauto of caravan!

Persoonlijke webpagina

Persoonlijke pagina op Mijn CaravantrekkerHet Trekrapport kan je direct downloaden. Voor € 8,25 krijg je toegang tot je persoonlijke webpagina waar je het Trekrapport als PDF-bestand onbeperkt kan opvragen.

Voor je persoonlijke pagina selecteer je een trekauto en een caravan hieronder. Later kan je nog variëren met verschillende beladingen en zelfs met verschillende afmetingen en gewichten van je caravan. Een nieuw en aangepast Trekrapport kan je zo vaak als je wil samenstellen. Ook kan je het effect van bijvoorbeeld chiptunning bekijken doordat je kan variëren met verschillende motorvermogens.

Betalen kan veilig met iDEAL, CreditCard, Bancontact of een bankoverschrijving via de betaaldienst van Mollie.

Uiteraard hanteert Caravantrekker de wettelijke bedenktijd bij een aankoop en een niet tevreden, geld terug garantie zonder enige voorwaarde!

Hybride

Voor (Plug-in) Hybride auto's is alleen een betrouwbaar advies te geven bij het gebruik van alleen de brandstofmotor die beschikbaar blijft als de accu's bijna leeg zijn. Kortstondig kunnen de prestaties wel beter zijn. In het Trekrapport zijn die gegevens handmatig in te voeren waardoor ook de prestaties met gecombineerd vermogen zichtbaar is.

Trekrapport aanvragen
* Bij auto's met een CVT gaan we uit van een aantal gesimuleerde versnellingen.

Elektrische auto's

Het opvragen van een trekrapport voor een EV is niet mogelijk en ook minder zinvol. Immers het motorvermogen is in relatie tot het trekgewicht altijd voldoende en het rijden ermee vraagt van de bestuurder geen speciale vaardigheden zoals het kiezen van de juiste versnelling en toerentallen. Bovendien is het gewicht van een EV hoog waardoor de kans op slingeren klein is.

Beoordelingen

Gebruikers die het Trekrapport hebben opgevraagd geven gemiddeld een waardering van: 4.8


Uitstekende service en accurate informatie, zeer tevreden voor een uiterst bescheiden bedrag.

Jan Korver


In één woord geweldig! Ik rijd al ruim 30 jaar met verschillende auto's en met verschillende caravans en vind mijzelf dus een redelijke ervaren caravanrijder. Bij de aanschaf van een nieuwe auto en/of een nieuwe caravan ga ik altijd uit van de resultaten van caravantrekker.nl. Ik beken eerlijk dat ik afzie van een aanschaf van een auto als caravantrekker.nl een negatief advies geeft.

Naast de visuele grafieken, die een snel overzicht geven, geeft caravantrekker.nl ook veel achterliggende informatie en adviezen. En met mijn meer dan 30-jarige ervaring kan ik dit alleen maar beamen. Het resultaat is een mooi, duidelijk en goed leesbaar rapport.

Caravantrekker.nl gaat ver voorbij het "simpele" advies van b.v. de ANWB met hun 75%-verhouding. Voor iedere caravanrijder die een nieuwe auto en/of een nieuwe caravan wil aanschaffen, zou het een "must" moeten zijn om de juiste en verantwoordelijke informatie over de (nieuwe) combinatie aan te vragen via caravantrekker.nl. Dit komt niet alleen de veiligheid ten goede, maar ook het rijplezier.

Kees


Zeer waardevolle informatie over auto / caravancombinatie. Alle veiligheidsaspecten voor het rijden met de caravan komen goed en duidelijk aan bod. Zeer handig: de rekentool gewichtsverdeling belading auto / caravan erg illustratief.

Johan van Gurp


©2024 Caravantrekker