Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Maximale trekgewichten

Een overzicht van de aanbevolen en maximaal toegestane trekgewichten van alle auto's uit een modellenserie.Toelichting

In het advies gaan we er van uit dat de auto voldoende 'overwicht' op de caravan heeft zodat van een veilig weggedrag sprake zal zijn. Ben je zeer ervaren in het rijden met een caravan dan kan, afhankelijk van de gekozen caravan, in sommige gevallen een iets zwaardere caravan getrokken worden. Een exacte berekening met de auto en caravan kan daar uitsluitsel over geven.

Bij het advies zie je per type bijvoorbeeld onderstaande gegevens:

Volvo V60 T3 2.0
(112 kW / 152 pk, bouwjaar: september 2015 - heden) max. 1600 kg
Advies: 1370 kg (1490 kg) =87-120 km/u =14.9%


Daarbij is:

max 1600 kg In dit geval is 1600 kg het maximaal wettelijk toegestaan trekgewicht. Dit gewicht is hoger dan eigenlijk veilig is om met een caravan te rijden.
Advies: 1370 kg
(1490 kg)
1370 kg is het beladen advies gewicht waarbij het nog prettig trekken is met deze auto en een goed beladen caravan. Het tweede getal, in dit geval dus 1490 kg, geeft het maximale beladen gewicht aan voor zeer ervaren bestuurders (de kans op slingeren wordt wel groter!).

Het leeggewicht van de caravan zal dan zo'n 200 a 250 kg lager moeten liggen.

=87-120 km/u Dit is een indicatie van de maximale snelheid met een gemiddelde caravan van het advies gewicht op een 5% autobaan helling en op de vlakke weg bij tegenwind.
=14.9% Het maximale hellingspercentage waarop gereden of weggereden kan worden met het advies caravan gewicht.

Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.


Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen