Caravantrekker.nl

Trekgewichten

Een overzicht van de aanbevolen en maximaal toegestane trekgewichten van alle auto's uit een modellenserie

Toelichting

Voor een comfortabel en veilig weggedrag is het belangrijk dat de auto voldoende 'overwicht' heeft op de caravan. Bij het advies gewicht gaan we uit van een normaal beladen auto met twee personen en een goede belading van de caravan.

Ga je de auto maximaal beladen dan kunnen de adviesgewichten wellicht net iets hoger zijn, maar ben je nog niet zo ervaren in het rijden met een caravan dan is in veel gevallen een lager gewicht verstandig. Een exacte berekening of uitgebreid trekkrachtadvies met de auto en caravan kan daar uitsluitsel over geven.


Als de caravan maar bij de auto past kan je met een kleine auto heel veilig en comfortabel caravannen!


Bij het advies zie je per type bijvoorbeeld onderstaande gegevens:

De Volvo XC40 T4 PHEV mag wettelijk maximaal 1800 kg trekken. Toch is dit niet altijd verstandig om op reis te gaan met een caravan van dit gewicht. Soms is het advies dat we geven voor specifiek een caravan iets lager.

Advies: 1690 kg

1690 kg is het beladen advies gewicht voor een goed beladen caravan waarbij het nog prettig en veilig rijden is. Daarbij gaan we uit van twee personen in de auto waarvan de bestuurder ervaring heeft en rijdt met normale snelheden. Het leeggewicht van de caravan zal dan zo'n 200 a 250 kg lager moeten liggen.

=290 =301=324 (21.2%)

Deze scores zijn opgenomen om de prestaties van de modellen onderling te kunnen vergelijken. Ze zijn berekend met een caravan van 1500 kg (ook als dat niet mag!). Maak altijd een berekening met je eigen caravan voor een goede beoordeling van de prestaties.

 

Trekadvies

Selecteer eerst een auto voor een trekkrachtberekening.


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

Trekauto's met stekker

Bekijk het overzicht van alle Plug-in Hybride en Elektrische trekauto's en maak een berekening met je caravan.

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.

Trekkrachtrapport

Voor een goed trekadvies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.


 

©2023 Caravantrekker