Caravantrekker.nl

Trekgewichten

Een overzicht van de aanbevolen en maximaal toegestane trekgewichten van alle auto's uit een modellenserieToelichting

In het advies gaan we er van uit dat de auto (nog net) voldoende 'overwicht' op de caravan heeft zodat bij een goede belading van een veilig weggedrag sprake zal zijn. Ben je niet ervaren in het rijden met een caravan dan is in sommige gevallen een lager gewicht verstandig.

Een exacte berekening met de auto en caravan kan daar uitsluitsel over geven.


Als de caravan maar bij de auto past kan je met een kleine auto heel veilig en comfortabel caravannen!


Bij het advies zie je per type bijvoorbeeld onderstaande gegevens:

De Volvo XC40 T4 PHEV mag wettelijk maximaal 1800 kg trekken. Toch is dit niet altijd verstandig om op reis te gaan met een caravan van dit gewicht. Soms is het advies dat we geven voor specifiek een caravan iets lager.

Advies: 1690 kg

1690 kg is het beladen advies gewicht voor een goed beladen caravan waarbij het nog prettig en veilig rijden is door ervaren bestuurders en met normale snelheden ( 'vrachtwagen' snelheid). Het leeggewicht van de caravan zal dan zo'n 200 a 250 kg lager moeten liggen.

= 290 = 301 = 324 (21.2%)

Deze scores zijn opgenomen om de prestaties van de modellen onderling te kunnen vergelijken. Ze zijn berekend met een caravan van 1500 kg (ook als dat niet mag!). Maak altijd een berekening met je eigen caravan voor een goede beoordeling van de prestaties.

 

Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

Trekkrachtrapport

Voor een goed trekadvies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Uitleg trekadvies

Lees de achtergrond bij de trekkrachtberekeningen zodat je die beter kan gebruiken.

Alle Plug-in Hybrides

Juist een (Plug-in) Hybride is ideaal als caravantrekker. Bekijk het overzicht van alle Plug-in Hybride auto's en maak hier een berekening met je caravan.


 

©2021 Caravantrekker