Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Biod

De Biod Nomade (uit 2012) van Tom

Sinds kort hebben wij een BIOD Nomade met achterklep en composietvloer/onderstel. De achterklep is erg handig om spullen en fietsen in de caravan te zetten. In de zomer zetten we de klep open als ventilatie (met horrengaas). De caravan is relatief licht in gewicht, waardoor deze met een energiezuinige auto kan worden getrokken. Door de onafhankelijke wielophanging en de vorm ligt de Nomade als een 'huis' op de weg. Kortom een geweldige caravan.

x


De Biod Nomade (uit 2009) van Menno

Wij hebben een van de eerste BIOD's die helemaal een composiet casco heeft. De vloer, wanden, raamkaders disselkast geheel zonder hout en geheel naadloos polyester. De isolatiewaarde van de sandwich wanden en vloer is veel hoger dan van andere caravans. Afgelopen winter heeft de constructie zich bewezen bij temperaturen van min 20 graden.
Het rijden met de BIOD is een genot. Hij staat dan ook op een Westfalia onderstel met schroefvering. Op slechte wegen of bij verkeersdrempels voel je de caravan niet meer op de auto drukken zoals vak bij andere caravans wel. Door de gunstige stroomlijn is het een stuk gemakkelijker in de hoogste versnelling te rijden. Bovendien betrap ik me er op dan de kruissnelheid vaak zo'n 10 kilometer hoger is dan mijn oude (Kip) caravan.

zie http://www.caravantrekker.nl/menno voor een bouwverslag.

x


De Biod 400 T driekleur (uit 1987) van cerbere

De voor ons perfecte caravan.
Grote zit voor, klein zitje achter met daar tussenin aan de ene kant het keukenblok en aan de andere kant de toiletruimte en de kledingkast.
Wat vooral opvalt is de grote hoeveelheid aan kastruimte!
Zelfs voor een gezin met twee kinderen kastruimte genoeg.
Over de rijeigenschappen kunnen wij kort zijn.FANTASTISCH!!!!
De combinatie van laag eigen gewicht, laag zwaartepunt en een lange dissel geven hem ongeevenaarde rijeigenschappen.
Een caravan voor vele jaren kampeer plezier.

x


De Biod Nomade TLH (uit 2007) van F.v.d.B.

Mijn ervaring met de BIOD Nomade TLH zijn zeer positief te noemen.
De rij-eigenschappen en weggedrag zijn bijzonder goed. De totale constructie incl.composietvloer maakt deze caravan geschikt voor jaren kampeerplezier. De tijdloze vormgeving, praktische indeling en afwerking vormen samen een geweldige caravan.

x


De Biod Nomade TLHS (uit 2007) van Wim R.

Deze Biod is een perfecte caravan. Geen overgewaardeerd vast bed maar twee zitbanken die binnen 1 minuut in twee lengtebedden zijn te veranderen. Goede rijeigenschappen en door de ge´njecteerde wanden en composietbodem stijf en rotvrij. Ook de hooggplaatste koelkast, de roldeurtjes zijn enorm handig. Alles werkt prima. De keuken is ruim met veel aflegmogelijkheden. Kortom, na 3 Eiba Tourings, Triton en Troll zijn wij blij met deze Biod. De stahoogte en de hogere kastjes geven ons meer een ruimtegevoel. De rijeigenschappen en het brandstofverbruik zijn hetzelfde. Ik heb wel het gevoel dat de Biod iets rustiger achter de auto ligt.
Tot ziens ergens!

x


Caravan ervaringen


Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Uitgebreid advies

Voor een goed advies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina past. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende Trekrapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Over het Trekrapport

Wie kan er beter oordelen over het Trekrapport dan de gebruikers? Lees de ervaringen die zij gegeven over het Trekrapport.

Cursussen

Een goede combinatie is belangrijk. Maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker! Bert van het Caravantrekker Training Center geeft een aantal trainingen en cursussen.


 

 

©2024 Caravantrekker