Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Eifelland

De Eifelland 395 HL (uit 2005) van Gabriel

Caravan reeds enkele jaren in bezit en diverse reizen met gemaakt .
De eifelland is een prima caravan en wij hebben nog geen enkel mankement kunnen vaststellen . De indeling voor 2 personen is prima ( bed 2x2m )en de caravan loopt zeer goed achter onze wagen ( Peugeot 5008 Vti)

x


De Eifelland Sunshine 440TF (uit 2000) van Paul Turel

De caravan hebben wij nu 10 jaar in bezit en wij hebben er nog elk jaar ongeveer 7 à 8 weken plezier van. Inmiddels heeft de caravan ruim 50.000 echte kilometers gereden en tot op heden geen enkele pech mee gehad. Ondanks het feit dat wij ook kleine weggetjes niet schuwen is er in die 10 jaar niets los getrild, dus met de degelijkheid van de Eifelland zit het wel goed. Onze originele fabrieks banden zijn inmiddels verruild voor C-banden Typhoon 185/75R14C 102/100Q dual 850kg 65 Psi. De wegligging is hierdoor uitstekend geworden. Vond ik met de originele banden dat de caravan in bochten over zijn wang heen rolde, nu is dit helemaal niet meer het geval.
Wij rijden inmiddels met een 3e auto voor deze caravan en daar zit ook wel een hemelsbreed verschil in. Ook het trekkend voertuig bepaald in hoge mate wel het weggedrag van de combinatie. Nu wordt de caravan door een auto getrokken, die tot nu toe qua combinatie de meest stabiele is gebleken (Hyundai SantaFé 2.0Crdi 4W)Het is niet de sterkste trekauto in zijn soort al zou je dat wel denken, maar ik heb nagenoeg geen last van rij- zijwind en inhalende grote touringcars.
Caravan lengte incl dissel 6,42cm breed 2,29cm ;leeggewicht 925kg, max laadvermogen 1200kg, daarvan ben ik al ruim 25kg kwijt aan een vaste luifel en 50kg aan een mover + accu, maar gemak dient de mens en die 2 attributen zou ik ook niet meer willen missen.
Jammer dat het merk van de markt verdwenen is.

x


De Eifelland Deseo plus (uit 2007) van Kemner

Afgelopen mei-vakantie met de caravan 2 weken naar Gardameer geweest.
Door het lage gewicht eenvoudig met de hand op plaats te zetten. Alles wat wij nodig hebben zit er in (2 volwassenen + 2 kinderen). Door de basic uitvoering is hij mooi en gezellig van simpelheid.
Enige probleempjes waren dat het bovenkastje in de keuken nog al makkelijk open schiet onderweg en dat de uitvalbeveiliging van het stapelbed niet makkelijk is, eerder zeer onhandig.
Tevens zit de afvalwaterafvoer op een onhandige plek (onder voordeur), dit zelf al veranderd naar achterzijde caravan.
Als voortent hebben wij gekozen voor een oppompbare Karsten. Zelf jaren gecampeerd met een Holtkamper maar dit is absoluut nog een paar klassen beter en makkelijker.
Als nadeel zou je ook nog kunnen zeggen dat de caravan zoveel bekijks trekt, je kunt geen uurtje bij zitten zonder dat mensen nieuwschierig komen kijken. Een Deseo en een Karsten voortent is op dit gebied vragen om problemen. Het leuke is wel dat ik niet een negatieve reactie heb gehad.
Eerst waren de kinderen droef dat we de Holtkamper hadden weggedaan, maar nu hebben ze deze combinatie in hun hart gesloten en dit toch leuker te vinden dan de Holtkamper. Kinderen blij, mama blij en papa blij. Nog een paar weekjes en dan gaan we weer.
Deseo plus Karsten absoluut een "JA".

x


De Eifelland 520TKM (uit 2004) van P. Janssen

Heerlijke combinatie om mee te rijden. Autoroute du Solei naar Costa Brava. Geenproblemen met welke hellingen op dit traject dan ook. Cruise control gereden. Af en toe een keer terug naar 4e versnelling.

x


De Eifelland Holiday 350QK Special (uit 2002) van smolders

caravan is model 2001, bouwjaar 2002... caravan is als special luxe uit gerust voor een kleine caravan en toch licht(leeggewicht 680K), er zit zelfs een warmwater boiler in het uiterlijk vindt ik zelf erg leuk voor een caravan een beetje speels vooral aangezien hij erg klein is, het binnendesign is ook wel leuk blauw met modern houd het weggedrag is erg goed, ICM Toyota Corolla 1.6 VVT-I Linea Sol 5DRs loopt het makkelijk en stabiel 120 de bouwkwaliteit is wel goed alhoewel er doppen over schroeven zitten doe overal loslaaten, helaas zitten die dopen ook op bijna elke andere moderne caravan

x


Caravan ervaringen


Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Uitgebreid advies

Voor een goed advies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina past. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende Trekrapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Advertenties?

Caravantrekker zonder advertenties? Lees hoe dat kan en wat de voorwaarden zijn.

Over het Trekrapport

Wie kan er beter oordelen over het Trekrapport dan de gebruikers? Lees de ervaringen die zij gegeven over het Trekrapport.


 

 

©2024 Caravantrekker