Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Elddis

De Elddis Avanté Club 462 (uit 2009) van Hans

Pluspunten: ingebouwde gasoven+gasgrill; magnetron; truma-kachel op gas of electra (500/1000/2000 W); ringverwarming met aanjager; boiler op gas en/of electra; fraaie badkamer in volle breedte incl douche-cabine; gezellig interieur; boxspring matrassen; vaste vloerbedekking; fraaie carosserie; relatief korte dissel; wegligging prima; waterpomp in disselbak danwel aan buitenkant. Wij hebben watertank 50L in disselbak liggen en vullen deze pas op camping
Nadelen: hoge afschrijving bij nieuwe aankoop; beperkte kastruimte.
Totaal max gewicht 1350 kg
Trekauto: VW GOLF 1.6 TDI automaat
Verbruik: +- 8/9 L/100 km

x


De Elddis Odyssey 534 (uit 2007) van Hans Janssen

Elddis Odyssey 534

Zo'n 20 jaar geleden waren we voor het laatst op pad met een Landrover (6 cilinders) en een grote Wilk aan de kogel. Oersterk in de bergen maar een echt drama op de heuvels van de Route du Soleil. Met een slakkengang tussen de trucks omhoog gaat na een tijdje behoorlijk vervelen.

Sinds 2 jaar weer begonnen met een zeer comfortabele, degelijke Engelse 2e hands caravan. Deze ingeruild en sinds januari 2007 een nieuwe Elddis Odyssey 534 (1700 kg maximaal).De wegligging van deze caravan is ook bij sterke zijwind subliem door de bijzondere as en ophanging. De getinte ruiten zorgen niet alleen voor een grote mate van privacy maar ook voor een koeler verblijf onder de zon.
De auto welke deze last moet trekken is de pas uitgekomen 2.4 ltr. Grand Vitara van Suzuki met 169 paarden. Met gemak komen wij hiermee omhoog in iedere heuvelklim. De vering is ronduit comfortabel terwijl deze auto niet alleen het uiterlijk heeft van een SUV maar als een van de weinigen in zijn prijsklasse ook werkelijk geschikt is voor het rijden op gladde wegen en barre terreinsituaties.
De combinatie van deze betaalbare Vitara II 2,4 ltr. met onze wat duurdere Elddiscaravan kleeft letterlijk in de bocht.

Nadeel van een echte SUV is dat hij niet slipt bij het wegtrekken op een steile helling.
Echter met de gebruik making van de gearing maak je er een tank van en dan mogen de hellingen ook wel bijzonder steil zijn.

Over het geheel genomen zijn we dus zeer tevreden met deze combinatie.

x


De Elddis crusader (uit 2005) van A.Maas

met een citroen C4 1.6 benzine nog goed wegkomen van een helling van 8 %

x


Caravan ervaringen


Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Cursussen

Een goede combinatie is belangrijk. Maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker! Bert van het Caravantrekker Training Center geeft een aantal trainingen en cursussen.

Uitgebreid advies

Voor een goed advies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina past. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende Trekrapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Advertenties?

Caravantrekker zonder advertenties? Lees hoe dat kan en wat de voorwaarden zijn.


 

 

©2024 Caravantrekker