Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Renault Espace

Sorteer gebruikservaringen op:

Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 dCi aut. met een Wilk

De ervaring van Eric van der Sluys met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 dCi aut. (127 Kw/173 pk bouwperiode: september 2012 - januari 2015) en een Wilk S3-650 DK van 1700 kg geplaatst op 04-01-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 75%

Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 dCi aut.173 pk bj 2013 en een Wilk S3 650DK bj 2008 met een rijklaar gewicht van 1450 kg en een beladen gewicht van circa 1700 kg.
We zijn met deze combinatie Zondag 20 december 2015 naar Berwang in Tirol gereden om de caravan daar het winterseizoen te laten staan. Normaal zou ik dit in september oktober gedaan hebben, waren het niet dat we de caravan pas op Vrijdag 18 december 2015 ophaalde bij de dealer. Ik heb de auto wat extra beladen om de gewichtsverhouding in balans te houden en we zijn speciaal op Zondag gaan rijden vanwege het vrachtverkeer. Ook zijn we rond 4 uur in de ochtend aangereden zodat ik bij daglicht in de bergen kon rijden (waar gelukkig geen sneeuw lag).
De combinatie ligt erg goed op de weg, door de breedte van de caravan (2.50 m.) had ik weinig/minder last van 'spoorzoeken' en een snelheid van rond de 90 km/h was prima te doen. Slechts ťťn keer schakelde de automaat terug naar de derde versnelling bij een erg lange helling van 7% in Zuid Duitsland. Verder reed de auto prima zelfs op de cruise control. Waarbij ik wel af en toe handmatig terugschakelde. Een handige tip hiervoor is het actuele brandstofverbruik op de boordcomputer, nam dit plots toe (tijdens het klimmen) in de 5de of 6de versnelling dan schakelde ik handmatig terug. Bij het inhalen van de 'weinige' vrachtwagens en drie caravans die we onderweg tegenkwamen had ik meer dan genoeg vermogen over om vlot in te halen. Ik doe dit meestal met een snelheid tussen de 110 en 120 km/h, met maximale tussenruimte om minder last te hebben van de zuigende werking en vlot weer naar rechts te kunnen.
Kortom een vlotte ontspannen reis met een prima combinatie, de Grand Espace is comfortabele caravantrekker en hoewel ik eerst nog twijfelde over hulp of luchtvering heb ik deze niet een moment gemist.

Deze zomer naar Franse westkust gereden c.a. 1300km enkele reis. En uiteindelijk toch besloten om hulpveren onder de auto te laten monteren. Ik merkte namelijk dat de voorste caravan as meer belast werd dan de achterste, er was een voelbaar verschil in temperatuur van de velgen. Na montage van de hulpveren is dit verschil niet meer voelbaar en ik moet zeggen dat het ook nog een positieve invloed heeft, op het al best goede rijgedrag. Daarbij blijkt het beladen gewicht van de caravan voor de zomervakantie ook iets hoger te liggen, zo rond de 1930kg!

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV Fase II - 2.0 16v met een Kip

De ervaring van Wim Corduwener met een Renault Espace IV Fase II - 2.0 16v (100 Kw/136 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2012) en een Kip Star Line 44 van 1275 kg geplaatst op 17-09-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 67%

Deze combinatie voelt erg stabiel aan en heeft relatief weinig last van zijwind. Solo gebruikt deze Renault Espace gemiddeld 7 liter op de 100km tot 10 liter op de 100 km. Dat brandstofverbruik verhoogt vrij fors met de caravan achter de auto, helemaal in heuvelachtig gebied.
Plezierige snelheid op vlakke wegen is tussen de 100 en 110 km/h.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 3.5 V6 aut. met een Fendt

De ervaring van Hans met een Renault Espace IV - 3.5 V6 aut. (177 Kw/241 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Fendt Saphir 470 TF van 1400 kg geplaatst op 12-01-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

Na 2 eerdere espaces eindelijk de juiste gevonden. Al sinds 2007 rijden we met deze geweldenaar. Nu met een Fendt 470 TF Saphir. Eerder met een grote Chateau. Zowel qua prestaties als comfort een prima combinatie. Genieten als je hellingen rijdt en zonder inhouden door kunt rijden. Tja, aan de pomp iets meer betalen. 1 op 7 is gemiddeld met verre Zuid Franse en Kroatische vakanties haalbaar. We hopen nog lang plezier te hebben van deze tot nu toe probleemloze combinatie.

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 3.0 V6 24V aut. met een LMC

De ervaring van M.Wilken met een Renault Espace III - 3.0 V6 24V aut. (140 Kw/190 pk bouwperiode: oktober 1998 - juli 2002) en een LMC Munsterland 485 D van 1350 kg geplaatst op 02-09-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 71%

Wij hebben nu 3 jaar deze auto, en afgezien van het normale onderhoud aan deze auto, voldoet hij prima! De caravan die erachter hangt is een LMC Luxus uit 1989. mag beladen worden tot maximaal 1100 kg. Met caravan 1 op 7 en zonder 1 op 9 a 1 op 10!
Het beste kunt u rijden op de Ultimate 98 benzine van de BP. Dit ter voorkoming van de EGR klep vervuiling. Als dat schoongemaakt moet worden kost dat aanzienlijk meer dan voor een paar euro meer benzine tanken! Tevens reageert de auto daar veel beter op! De auto is echt een fijne gezinsauto die heel veel comfort biedt. Als caravan trekker 1 van de betere MPV's ! Wel is goed onderhoud aan deze auto van groot belang, want als er iets simpels stuk is (bijv. een plastic klem ) dan gaat daardoor meestal iets anders kapot wat weer veel duurder is. Goed nalopen ieder jaar! Afgelopen zomer naar Luxemburg geweest. Daar kost de Ultimate 98 1.41 euro per liter.. jajaja..u leest het goed! Hoezo 1 Europa en 1 prijs? In Nederland zit er geen kwartje van Kok extra aan, maar wel 2! Nee is leuk tanken daar! ;-) De steile passen nam de auto lachend met de caravan.. En ind, als hij in de 'overdrive' gaat (automaat) dan kun je je maar vast houden, want zelfs met een dergelijke caravan scheurt hij je dan naar boven (Luik) alsof het niks is! Super auto, ondanks het negatieve imago wat deze auto's hebben. Even voor de duidelijkheid: dat ligt niet aan de auto, maar aan het ontwerp! Een beugel waarmee het brandstoffilter onder de auto hangt, maak je niet van plastic!! Maar van ijzer! dan kan hij ook niet knappen en ervoor zorgen dat door het schudden de slang naar de benzinepomp stuk gaat en de tank gaat lekken (alleen als rijdt.) helaas deden de fransen dat destijds wel. Kwalitatief is dat prut.

Bekijk berekening

x


Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 dCi FAP met een Dethleffs

De ervaring van Bert met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 dCi FAP (110 Kw/150 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2015) en een Dethleffs Camper 510 TK van 1350 kg geplaatst op 08-07-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

Wat een combinatie! Heerlijk rijden. Caravan laag inpakken (kastjes boven leeg/bijna leeg) en zware spullen verdelen over de vloer. Caravan ligt als een blok achter de auto. Qua prestaties van de auto, meer dan goed. Over de franse wegen heerlijk sturen met voldoende vermogen om in te halen, bergen te nemen, bij Luik door te mogen rijden etc. Verbruik is ongeveer 700 km op een volle tank (80 liter) bij een snelheid tussen de 90 en 110 gem. Combi trekt ook makkelijk 120 in Frankrijk (waar het mag). Tanken is dan na 550/600 km een must.

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 2.0 16v met een Wilk

De ervaring van Mark Bos met een Renault Espace III - 2.0 16v (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 1999 - september 2002) en een Wilk S4-400 MD van 1235 kg geplaatst op 01-07-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 72%

Prima combinatie! Voelt zeer stabiel aan, geen moment het gevoel gehad dat de caravan de auto overneemt. Ook niet bij sterke zijwind, afdalingen of vrachtwagens inhalen. Dit is het 2e jaar dat we er mee naar Frankrijk op vakantie gaan en een gemiddelde snelheid van 95 is goed te doen. Als het bergopwaarts gaat zorgen dat je boven de 3000 rpm blijft, dan gaat het goed. Pont de Normandie (zeer steile brug) met 75km/u kunnen berijden. Door alle luxe is het ook een ideale auto voor ons gezin, en echt alles past erin! Verbruik 1:7.

Bekijk berekening

x


Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo aut. met een Kip

De ervaring van Bert met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo aut. (125 Kw/170 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2015) en een Kip Hy Line 50 T van 1415 kg geplaatst op 07-05-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 65%

Een fijne trekauto, een aanrader. Automaat en caravan werkt prefect, zeker omdat je ook zelf kunt schakelen. 6 personen aan boord en flink veel spullen mee is geen enkel probleem. Auto blijft zeer comfortabel en stabiel. Verbruik met caravan 1:7,5 bij circa 95-105 km/h kruissnelheid - flink versnellen kost uiteraard veel brandstof met zo veel kilo's treingewicht maar een stabiele snelheid bij gunstige toeren met veel koppel doet wonderen. Solo kom ik meestal niet verder dan 1:9 ... Enige nadeel: de automaat heeft slechts vijf versnellingen. De volgende wordt een diesel met 6 versnellingen automaat, dan is de vijf korter en dus beter bruikbaar. Opvallend: de laatste versie heeft een maximum trekgewicht van 1500kg ipv 2000.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV Fase II - 2.0 dCi FAP aut. met een Fendt

De ervaring van ton de zoeten met een Renault Espace IV Fase II - 2.0 dCi FAP aut. (127 Kw/173 pk bouwperiode: mei 2007 - januari 2012) en een Fendt Saphir 495 TFB van 1600 kg geplaatst op 18-11-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

de combinatie van een Renault Espace 175 pk diesel automaat met een Fendt 495 TFB 1600kg kan gemakkelijk rond de 100km kruisen op snelwegen en in de bergen is deze combi zeer sterk, geen helling is een probleem Een zeer comfortabel koppel

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 2.0 16v met een Eriba

De ervaring van Rob met een Renault Espace III - 2.0 16v (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 1999 - september 2002) en een Eriba Nova GL 490 van 1375 kg geplaatst op 29-10-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

We trekken met de espace uit 2000 een Eriba Nova 490 uit 1999.
Op vlakke wegen een prima combinatie.
Vakanties in Frankrijk, Bretagne, via de snelwegen goed te doen.
Via de N en D wegen onaangenaam door steile weggetjes, >7%.
Dit is voor de combinatie niet aan te raden.
De Espace heeft simpelweg te weinig trekkracht voor dit soort routes.
Snelheden rond de 90-95 zijn in Nederland zeker te halen.
Verbruik solo met gezin 1:11, met de caravan 1:6.

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 2.0 16v met een Beyerland

De ervaring van kropswolde met een Renault Espace III - 2.0 16v (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 1999 - september 2002) en een Beyerland Sprinter 390 DV Sport van 1065 kg geplaatst op 19-08-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 62%

Rijden ging wel prima ahv de berekeningen. Ik ben aan de kust gebleven zodat er niet al te steile hellingen genomen hoefde te worden. (bij >4% werd het moeilijker). Met 6 volwassenen en bagage reed ik makkelijk 12l/100km; binnendoorroutes en de weg kwijt leverde 14/100km op, Probeer de combinatie dus op snelheid te houden, dan loopt alles prima.
De schakelknop op de automatische versnellingspook om terug te schakelen werkt heerlijk soepel.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV Fase II - 2.0 dCi met een Kip

De ervaring van Jan H met een Renault Espace IV Fase II - 2.0 dCi (96 Kw/131 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2012) en een Kip Shuttle 41 van 1190 kg geplaatst op 03-08-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 60%

Deze combinatie is een absolute topper. De wegligging is perfect. Je merkt de caravan eigenlijk niet op, wat enige discipline vraagt: je hebt de neiging om te hard te rijden, het gaat zo makkelijk. Trekkrachtrapport klopt op alle punten.

Bekijk berekening

x


Renault Gr. Espace IV Fase II - 1.9 dCi met een Kip

De ervaring van Bert met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 1.9 dCi (88 Kw/120 pk bouwperiode: maart 2006 - augustus 2006) en een Kip Hy Line 50 T van 1415 kg geplaatst op 01-03-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

Solo is deze uitvoering met de 1.9dci niet al te vlot van zijn plek.... maar het blijkt een verrassend prettige caravantrekker te zijn. De trekkracht komt vroeg vrij en doet zijn werk, ook heuvelop. Ik gebruik op de snelweg alleen de 5e versnelling. 6e versnelling kan qua toerental en trekkracht in theorie, maar voelt als een belasting voor de techniek, ook het verbruik bij ca 105km/h was hoger dan in V. Bij een aangehouden snelheid van 95-110 naar zuidelijk Duitsland verbruikte ik 1:10 zowel heen als terug met ook nog ca een uur binnenwegen. Dat vond ik netjes gezien de 6 personen aan boord met hun vele spulletjes en de stevig beladen caravan. Grote actieradius dus met een tankinhoud van ruim 80 liter. Zeer stabiele combinatie uiteraard door het eigen gewicht en met de stabiele Kip heerlijk om mee onderweg te zijn; parkeerrem is prettig; koppeling gevoelig bij manouvreren; auto zakt vrij ver door de veren maar blijft comfortabel, ook op de betonplaten.

Bekijk berekening

x


Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 dCi FAP met een Hobby

De ervaring van peter den biesen met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 dCi FAP (110 Kw/150 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2015) en een Hobby De Luxe Easy 460 UFe van 1368 kg geplaatst op 23-02-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 67%

Deze zomer naar zuid kroatie gereden (2 volwassen en 3 tieners incl opgevouwen zodiac met buitenboordmotor). Om in dubrovnik te komen hebben we ook veel secundaire wegen moeten rijden met flinke helling. De combinatie voelt zeer vertrouwd en stabiel, mede vanwege de gemonteerde hulpveren. Verbruik met caravan ca 10-20 % meer dan solo. (Kruissnelheid met caravan ca. 30-40 km lager dan solo)

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo met een Kabe

De ervaring van Rob Leinders met een Renault Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo (125 Kw/170 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2012) en een Kabe Royal 610 van 1680 kg geplaatst op 06-01-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

Espace 2.0T uit 2009 en Kabe Ametist, 250cm breed, 1700kg vormen prima span. Stabiele combinatie, ik kan meestal 100km/uur cruisen. Bij veel wind en turbulentie liever 90km/uur. Verbruik uiteraard sterk afhankelijk van wind en snelheid: Wind mee en 100km/uur 1:7 tot 1:8, harde wind tegen en 100km/uur 1:5 tot 1:6 !! (solo 1:9 tot 1:11 )
Koppeling stinkt inderdaad snel bij manoevreren in onverhard terrein en wegrijden op helling. Echter tot dusver geen merkbare schade.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.0 16v Turbo met een Fendt

De ervaring van Herman van der Horst met een Renault Espace IV - 2.0 16v Turbo (120 Kw/163 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Fendt Diamant 510 TG van 1598 kg geplaatst op 18-09-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

Ben al jaren een tevreden Espace rijder, voordat ik een caravan had reed ik met een paardetrailer achter de Espaece met twee volwassen paarden. Sinds 5 jaar een Fendt Caravan 510 TG dit rijdt fantastich en comfortabel op hoofdwegen bij gemiddeld +/- 100 km verbruik normaal 9.5 op 100 km met caravan gemiddeld 7.5 op 100 km dus redelijk. Achteruit rijden op modderige camping plaatsen levert al snel stinkende koppelingsplaten op, dus hebben we een mover aangeschaft dit werkt prima. Rijden op berghellingen in de bergen en steile hellingen tot 13 % dan wel letten op voldoende toeren. Al met al ben ik nog zeer tevreden met deze combinatie.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 1.9 dCi met een Knaus

De ervaring van Peter de Weerdt met een Renault Espace IV - 1.9 dCi (85 Kw/116 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Knaus Sudwind 500 KU van 1360 kg geplaatst op 28-08-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Van de Renault Espace heb ik er meerdere gereden in een periode van 9 jaren. De 1.9Dci en 2.0Dci zijn in mijn ogen de beste allround caravantrekkers. De krachtiger versies zijn of te onbetrouwbaar (diesel 2.2Dci of 3.0Dci) of in benzine te zwak en kwetsbaar (2.0Turbo) of dorstig (3.5V6). De sterkere versies met automaat heb ik wegens de enorm uit de hand lopende onderhoudskosten weggedaan, hoewel die subliem reden. Maar uiteindelijk is de 1.9 Dci achteraf de fijnste caravantrekker gebleken. Zelden te weinig kracht, die enkele keer wegrijden op een 18% helling in Noorwegen was even hachelijk, maar verder eigenlijk alles wat een auto moet bieden. Redelijk zuinig, superveel ruimte, voor iedereen een eigen comfortabele zitplaats, en bakken bergruimte. Zeer stabiel en nauwelijks gevoelig voor beladingsverschillen. De monotone brom van het viercylindertje dat alleen een nieuwe turbo bij 220.000 km nodig had (mag dat een keer bij die km stand?). En verder over 340.000 km geen bijzondere kosten. Caravanners die prijs stellen op ruimte en praktische gebruiks mogelijkheden: dit is DE auto. Voor wie geld geen rol speelt: de 3.5V6 met automaat, leren bekleding en glazen schuifdak. Een onderhoudsarme drinkeboer met sportambities. De grote diesel met automaat is om te rijden nog iets lekkerder maar de motor houdt het niet vol, zeker niet met veel zware caravankilometers. Maar zoals gezegd: mijn beste ervaringen met de 1.9Dci. Sterk genoeg, heerlijk ruim, goede remmen, comfortabel een heerlijke locomotief voor de caravantrein.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 3.5 V6 aut. met een Hobby

De ervaring van Andre met een Renault Espace IV - 3.5 V6 aut. (177 Kw/241 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Hobby Excellent 500 KMFe van 1400 kg geplaatst op 13-08-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

Geweldige trek- en reisauto. Altijd voldoende vermogen/koppel (mede dankzij de automaat), hoewel tractie op een steile helling (>12%) in de regen wel eens lastig kan zijn. Ik rij er zoveel mogelijk alpenpassen mee (dit jaar voor het eerst zelfs een "rood caravannetje", de Plockenpas) en dat is echt genieten. Nog nooit temperatuurproblemen gehad, zelfs niet bij wat langer 19% omhoog. Bak heeft sliplock in 3, 4 en 5, jammer dat dit niet ook in 1 en 2 is, want omlaag komt 60 in de eerste versnelling wel eens voor en dan moet je toch echt (stevig) bijremmen. Voelt erg stabiel aan, komt waarschijnlijk ook wel door de korte afstand tussen achteras en trekhaak. Verbruik solo 1 op 9 (weinig snelweg), met caravan 1 op 7 (in de bergen) tot 1 op 8 (vlakke snelweg).

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV Fase II - 3.5 V6 aut. met een Adria

De ervaring van H Baars met een Renault Espace IV Fase II - 3.5 V6 aut. (177 Kw/241 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2012) en een Adria Altea 542 PK van 1296 kg geplaatst op 13-07-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 65%

De caravantrekker berekening klopt als een bus, probleemloos rijgedrag bij 100 kpu, automaat schakelt netjes door naar hoogste versnelling bij dit tempo en draait 2000 rpm met een treingewicht van 3500+ kg!
Verbruik solo bij 110 kpu = 1op10, met 1500 kg erachter 1op7. Motorkoeling stabiel op 5 streepjes, en auto lock-up zorgt ervoor dat de zaak heel blijft.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo met een Knaus

De ervaring van Klaas de Vries met een Renault Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo (125 Kw/170 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2012) en een Knaus Sudwind 500 FU van 1360 kg geplaatst op 27-06-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 71%

Ik moet me bij diverse schrijvers aansluiten die met stinkende koppelingen zelf ook ee te hoge temperatuur kregen.
Met 6 personen en de caravan erachter in de file door Lyon, ik had niet gedacht dat ik het uiteindelijk gered heb om naar huis te komen. In de werkplaats, ja je kunt het ruiken, de koppeling zit ook een beetje hoog maar hij doet het toch nog. Ik ga weer naar Zuid Frankrijk, maar zorg er wel voor dat ik zowel op de heen als terug weg 's nachts door Lyon riijdt? Als ik tenminste achter Luik tegen de bult ben opgekomen.

Bekijk berekening

x


Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo met een Hobby

De ervaring van Harry Swart met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo (125 Kw/170 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2015) en een Hobby Prestige 650 UMFe van 1820 kg geplaatst op 27-06-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 93%

Ik rij nu al 7 jaar met een Hobby 650 UMFE van max 1900 kg. Naar Spanje geweest, in Frankrijk rondgetrokken, naar Cote d'Azur en naar Zwitserland. Alles probleemloos. Auto beladen met 4 volwassenen. Let op !1 Altijd turbo laten afkoelen als je gaat tanken of stoppen minimaal 2 minuten. Pas 1 keer op een helling > 10% bijna een probleem gehad met wegtrekken. De ergste helling die wij rijdend hebben genomen was 15 %. Geen probleem. Op een terrassencamping zelfs de caravan naar boven getrokken op een helling van 18%.
Als je rekening houdt met het feit dat je groot en zwaar bent, niet te hard gaat rijden en zorgt voor een goede belading van de caravan ( zwaartepunt laag houden) is dit een geweldige combinatie, ondanks de grootte van de caravan ( tandemas, totale lengte 8.43 m)

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.0 16v Turbo met een Eriba

De ervaring van Rob van Reijswoud met een Renault Espace IV - 2.0 16v Turbo (120 Kw/163 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Eriba Nova 555 van 1700 kg geplaatst op 22-02-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

Een echte "reis"auto die ook een caravan van 1700 kg op de doorgaande wegen prima de baas kan. Cruisen met 90 km/h in 5 of 6 (afhankelijk van de stijgingen in de weg) geen probleem, combinatie is bijzonder stabiel. Even een vrachtwagen voorbij door terug te schakelen naar vier laat de snelheid makkelijk oplopen tot boven 120 km/h zonder gezwabber, je hebt dus flink wat vermogen "over".

Bij het verlaten van de doorgaande route wordt het een combinatie voor gevorderden. De turbo is weinig vergevingsgezind, dus goed schakelen en boven de 2500 toeren blijven. Wegrijden vraagt gevoel voor de koppeling. Manouvreren kan wel zonder problemen, maar vraagt wat oefening anders gaan de platen snel stinken. Op de camping eerst even goed nadenken over het aanrijden en weer wegrijden voorkomt een hoop narigheid. Mijn grootste probleem is tot nu toe niet de koppeling maar grip op nat gras geweest. Gezien het treingewicht en de voorwielaandrijving kan ik dat de Espace niet aanrekenen.

Verbruik solo 1:11, met caravan 1:8.

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 2.0 16v met een Sprite

De ervaring van Carlo met een Renault Espace III - 2.0 16v (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 1999 - september 2002) en een Sprite Super 450 CF van 1275 kg geplaatst op 07-02-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

Ik trek met de Espace een Sprite 490CF Super,welke mij ondanks de wat tegenvallende recencies 100% is meegevallen.Mijn Espace rijdt op Lpg maar tijdens de vakanties rijdt ik uitsluitend op benzine.Mijn Sprite heeft een leeggewicht van 1075kg tevens zit er een mover onder en mag tot 1350kg beladen worden.In zuid Duitsland,Oostenrijk,Slovenie en Kroatie geen enkel probleem gehad.Het gemiddeld verbuik tijdens onze reis naar Kroatie lag tussen de 1:7 en de 1:9.Deze combinatie bevalt mij erg goed.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. met een Knaus

De ervaring van p bakker met een Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: maart 2003 - maart 2006) en een Knaus Sudwind 650 UDF van 1740 kg geplaatst op 13-12-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

met de tuning net achter de rug heb ik onze caravan opgehaald uit zeeland.
lege caravan en auto met twee man en 100 km is geen enkel probleem , onder de 85 gaat de motor trillen in zijn hoogste versnelling en wil hij iedere keer terugschakelen.
dan maar gas erop en lekker tussen 90 en 100 houden.
perfect rijgedrag , met mijn vorige combinatie, galant met adria zelfde gewicht was het altijd uitkijken voor slingeren.geen temp stijgingen en 11,5 liter per 100

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.2 dCi met een Fendt

De ervaring van peter de visser met een Renault Espace IV - 2.2 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Fendt Tendenza 465 SFB van 1420 kg geplaatst op 13-11-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

de espace 2.2 is een ideale trekker met de fendt topaz 495 speelt hij 6 goed te gebruiken op hellingen geen probleem tot zover goed alleen de auto gaf wat problemen heeft nu 160000km gelopen veel problemen dynamo vervangen,hydrauliek koppeling kapot en onlangs een vastgelopen motor kortom als hij rijdt prima auto maar voo mij geen 2.2 espace meer

Bekijk berekening

x


Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.2 dCi FAP aut. met een Eifelland

De ervaring van rene met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.2 dCi FAP aut. (102 Kw/139 pk bouwperiode: maart 2006 - mei 2007) en een Eifelland Holiday 500 TK van 1225 kg geplaatst op 06-11-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 56%

sinds 1 jaar de ranault grand espace. Mee naar zuid-frankrijk geweest. De combinatie rijdt geweldig.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. met een Eifelland

De ervaring van P.H. van Wijk met een Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: maart 2003 - maart 2006) en een Eifelland Holiday 560 TKM van 1500 kg geplaatst op 15-10-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

dit jaar voor de vijfde keer met de renault Espace 2.2DCI naar Italie geweest met een Eifelland TKM 560.
brandstof verbruik is hoog op de vlakke weg geen problemen gehad echter bij het steigen voor het tweede jaar op een rij loopt de motor warm met de airco uit en de verwarming op max uiteindelijk heen en terug door de gottard gekomen. bij de fille voor de tunnel ondanks afstand houden en grote ruimte voor het weer aansluiten in de file toch een warm gelopen koppeling die het maar net haalde bij de tunnel.

Bekijk berekening

x


Renault Gr. Espace IV Fase II - 3.5 V6 aut. met een Kip

De ervaring van Rob van Bussel met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 3.5 V6 aut. (177 Kw/241 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2012) en een Kip Hy Line 49 TDB van 1635 kg geplaatst op 08-10-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

Rijdt met nieuwe KIP 49TDB probleemloos alle hellingen op. Twee weken geleden in Frankrijk kruissnelheid, met cruise control, aangehouden van 120 km per uur. Rijdt heerlijk. Benzine verbruik geschat, ik meet het nooit, van 1 liter per 4 kilometer.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo met een Eriba

De ervaring van Geert Heerschop met een Renault Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo (125 Kw/170 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2012) en een Eriba Nova 465 van 1565 kg geplaatst op 07-10-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

Een uitstekende combinatie met een Eriba 465GL ( max 1600 kg)
De Renault Espace Celsium,2010 2.0 16V T trekt en rijdt heel goed,zowel op de vlakke weg als in de bergen
Verbruik ca 7,8 km/l

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo met een Fendt

De ervaring van P.HOFF met een Renault Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo (125 Kw/170 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2012) en een Fendt Saphir 470 TF van 1380 kg geplaatst op 03-10-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 65%

Heb met een Espace 2.0T van 2005 met een fendt 510 TF gereden richting z-Frankrijk, echt een super combinatie, voldoende vermogen, goed naar boven na Luik en eigenlijk heb je constant het gevoel niets achter de auto te hebben.

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 2.0 16v met een Dethleffs

De ervaring van richard & mirjam met een Renault Espace III - 2.0 16v (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 1999 - september 2002) en een Dethleffs Camper 395 HK van 1100 kg geplaatst op 18-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

Wij zijn dit jaar voor het eerst met een caravan gaan rijden en van te voren goed op deze site gekeken wat er bij een Dethleffs kan die goed trekkracht heeft. Eerst een Scenic nu een Espace en die heeft het heel goed gedaan, de 2 klapbanden op de heenweg hebben we niet gevoeld. In de pyreneen in Spanje hed de auto het iets moeilijk, terug naar z'n 3 maar voor de rest ging het heel goed. Temp bleef goed en constant,een hele goed combinatie dat je niet merkt dat je een caravan mee trekt. De 3 pubers hebben ook heerlijk geslapen achterin, stoelen plat en slapen.
Ben heel blij met deze site.TOP

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo met een Fendt

De ervaring van Ton met een Renault Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo (125 Kw/170 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2012) en een Fendt Platin 540 TG van 1550 kg geplaatst op 17-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

Hep problemen met koppeling Renault Espace.
Al regelmatig naar garage geweest voor koppeling,maar er was nooit iets aan.
Tijdens vacantie problemen met koppeling.
Vogens Renault verbrande koppeling eigen schuld dikke bult

Bekijk berekening

x


Renault Grand Espace IV - 2.0 16v Turbo met een Knaus

De ervaring van Rob met een Renault Grand Espace IV - 2.0 16v Turbo (120 Kw/163 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Knaus Azur 450 FU van 1200 kg geplaatst op 13-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 54%

Dit is een gevaarlijke combinatie, ik vergeet steeds dat er iets achter hangt. Op de snelweg is een kruissnelheid van boven de 100 geen enkel probleem, Ik zet zelf meestal de cruisecontrol op 100, 5e van de 6 versnellingen voor een overdosis trekkracht en je hoeft nergens meer te schakelen dus je rijdt ongelofelijk ontspannen.
De combinatie is door de brede auto met de korte oversteek achter erg stabiel. Bij het inhalen van vrachtwagens trek ik vaak door tot 120 - 130, en nog geen beweging te voelen. Harder dan 140 heb ik niet gereden, dat vond ik te dol worden.
Het verbruik is echt meegevallen. Solo rijd ik 1:10, met de caravan 1:8. Heel netjes voor zo'n combinatie.

De auto heeft 2 nadelen.
Het eerste nadeel is al vaker gemeld: de turbomotor vraagt door een gebrek aan koppel onder de 2000 toeren bij manouvreren veel van de koppeling. Als je dus wat onzachtzinnig met je koppeling omgaat en met ernstig slippende platen wegrijdt zodat de boel gaat stinken, koop dan eigenlijk liever een mover of ga naar de sportschool. Het kan wel, als je de techniek een beetje ontziet: thuis rijd ik geregeld met een tandemas aanhanger van 2,5 ton met zand en stenen. Eigenlijk veel te zwaar, maar met een beetje beleid geen probleem. Bij het wegrijden op steile hellingen zorg ik meestal voor voldoende ruimte om mij heen, laat de combinatie achteruit flink scharen en rij dan weg, zo komt het maximale gewicht van de caravan pas aan de auto te hangen als je al rolt. Dan houd je de boel wel heel. Vergeet ook niet de tractiecontrole uit te zetten.
Een tweede nadeel is de zwakke vergrendeling van de spiegels. Deze hadden bij mij de neiging boven de 80 km/u met opzetspiegels in te klappen. Nu heb ik ze bij onze caravan (2,05m breed) niet echt nodig, dus ik rijd zonder. Bij een volgende bredere caravan moet ik daar iets op gaan vinden.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 1.9 dCi met een Dethleffs

De ervaring van Bert K met een Renault Espace IV - 1.9 dCi (85 Kw/116 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Dethleffs Camper 510 TK van 1350 kg geplaatst op 05-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Prima combinatie. Nu al 4 jaar op vakantie met het geheel. Goed bepakken, gewicht laag houden en zonder problemen bij luik omhoog. (meestal in z'n 4/5, enkele keer in de 3e versnelling omhoog. Kogeldruk 65/70. Zeer stabiel achter de auto. Snelheid op de franse wegen is goed rijden met 110 km/uur.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.2 dCi met een Tabbert

De ervaring van Edwin B. met een Renault Espace IV - 2.2 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Tabbert Puccini 685 DF van 1875 kg geplaatst op 23-07-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 94%

2009 met een volbepakte auto en een Chateau Cantara 490 uit 2002 naar Salou gereden de auto rijdt inderdaad subliem en zelfs met 38 gr blijft de auto prima trekken en koelen (zowel de motor als de cabine) wel 3x tijdens het klimmen van de cruiscontrol gesprongen waarna de auto wel bleef lopen helaas was gasgeven niet meer mogelijk, auto uit gezet en gestart en weg was het probleem.

Bij terug komst via via begrepen dat dit wel vaker voorkomt bij de 2,2 DCi die wij hebben dit blijkt een slijtage probleem van de injectoren te zijn.

De oplossing was geen plotse terug val in toeren te laten gebeuren dus beginnen met klimmen in de juiste versnelling.

Verder zoals gezegd een top trekker 130 km hebben we een paar maal gereden en dit is voor de Espace geen probleem uitraard komt deze snelheid met een caravan op de haak in het hoofdstuk veiligheid alleen voor als een waarschuwing.

dit jaar blijven we thuis en in de winter periode gaan we een jonge Tabbert Puccini proberen te kopen.

Dus mensen Renault Espace 2,2 DCi )Bj. 2003) zeer goed voor de sleurhut

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 2.0 16v met een TEC

De ervaring van m.potman met een Renault Espace III - 2.0 16v (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 1999 - september 2002) en een TEC Weltbummler 510 van 1390 kg geplaatst op 27-06-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

we zijn op pad geweest met een tec 510 tk 1400kg. De auto was zwaar beladen, dat krijg je met twee kleine kinderen. De reis ging naar Oostenrijk dus de bergen in.
Als je optijd terug schakelt is het een prima trekker en gaat je redelijk fluitend de berg op(122km.) bult op. Als te laat bent met schakelen wordt het wel lastig.Verder is het een zeer comfortabele reisauto vooral door alle extra luxe.

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 3.0 V6 24V aut. met een Dethleffs

De ervaring van M. van Balen met een Renault Espace III - 3.0 V6 24V aut. (140 Kw/190 pk bouwperiode: oktober 1998 - juli 2002) en een Dethleffs New Line 490 van 1290 kg geplaatst op 10-06-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 62%

Deze caravan werd eerst getrokken door een CitroŽn C5 break 2.0Hdi(80KW) en dit ging \'redelijk\' niet meer en niet minder. Nu met deze Renault 3.0V6 is het meer of je een aanhangwagentje achter de auto hebt hangen dan een caravan. Het enige dat nu ontbeert is het automatisch op de juiste rijhoogte houden van de auto. Voor de rest is het echt geen vergelijking. Bergwegen heb ik nog niet geprobeerd met de nieuwe combinatie maar nav de huidige ervaringen verwacht ik hierbij geen problemen.
Het verbruik van de auto, ook solo, moet je wel incalculeren. Met caravan rij ik in Nederland zo\'n 450 tot 480 kilometer met een volle tank (80L). Solo is dat ongeveer 600 tot 650. Dan moet je dus geen stoplichtsprintjes uitvoeren.
Upd. Ondanks het geweldige trekvermogen is de auto niet bevallen. Kapotte automaat, kapotte koppakking, etc. Resultaat: Steeds de motor eruit. Dure grap die Espace.
Uiteindelijk de caravan en auto weggedaan en vervangen door CitroŽn Picasso 1.8 met Jamet vouwwagen.

Bekijk berekening

x


Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo met een Kabe

De ervaring van Dick Dijk met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo (125 Kw/170 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2015) en een Kabe Ametist GLE van 1560 kg geplaatst op 16-05-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Op een steile helling vanuit stilstand optrekken, is een ramp. Wij belandden in een file 100 km onder Brussel en moesten van 4 naar 1 baan. Dus elke meter benutten, kort optrekken en aansluiten. Gevolg: kokende motor.

Ook bij het vinden van een plek voor de caravan op het kampeerterrein begint het enorm te stinken en moet de Renault te hard werken. Ik denk dat de motor van 2 liter veel te licht is voor het onverwachte trekwerk.

Mijn ervaring is ronduit slecht. En ik had heimwee naar onze nissan xtrail diesel 2.2 dci.

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 2.0 16v met een Hobby

De ervaring van W.Boelaarts met een Renault Espace III - 2.0 16v (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 1999 - september 2002) en een Hobby Excellent 560 KMFe van 1600 kg geplaatst op 14-05-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 93%

Zijn op pad geweest met onze hobby 560 Kmfe 1500 kg naar Bretagne. Diverse hellingen van 9-13 % tegengekomen, dwars door Rouan en Arras met de combinatie.
Het eerder terug schakelen in een lagere versnelling is zeker aan te raden.
Ons brandstofverbruik lag op 15 liter op 100 Km.
Cobinatie zoekt op het belgisch wegen net wat vrachtwagensporen, maar verder goed rond de 95 Km/u te houden.
Gezien onze gezinssamenstelling is dit een goede "combinatie"

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo met een Dethleffs

De ervaring van Y.Dijs met een Renault Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo (125 Kw/170 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2012) en een Dethleffs Camper 560 SK van 1600 kg geplaatst op 10-03-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

Renault Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo en Dethleffs Camper 560 SK wij hebben veel minder goede ervaringen.Caravan slechts beladen met beddegoed en serviesgoed de rest in de auto. ( 5 kindren) Zolang je op vlak wegdek rijdt is het een prima combinatie. Bij hellingen krijgt hij een behoorlijke terugval in snelheid. Helemaal hopeloos wordt het als je tot stilstand komt op een helling. de automatische parkeerrem is een ramp en koppelt moeilijk door, soms loopt de hele combinatie terug, ellendig als je maar kleine stukjes voor uit kunt in een file. De hele auto stonk naar overbelaste onderdelen. Wij durven nooit meer naar frankrijk met deze combinatie..

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 2.2 dt met een Eifelland

De ervaring van Fons Maathuis met een Renault Espace III - 2.2 dt (83 Kw/113 pk bouwperiode: januari 1997 - september 2000) en een Eifelland Holiday 465 van 1315 kg geplaatst op 12-02-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 62%

Ik heb net mijn Grand Espace III 1999 2.2DT met 245000 km ingeruild. Deze auto heeft mijn Eifelland 465 (1300 kg) altijd goed kunnen trekken. De combinatie is geen echte hardloper maar dat hoeft voor mij ook niet. Als het wat bergachtiger wordt, moet je wel veel schakelen. Verleden jaar waren we in Clermont Ferrand, de doorgaande weg richting de Pui de DŰme gaat vrij steil omhoog en heeft een paar verkeerslichten die altijd op rood staan als je eraan komt. Deze weg heeft me wel de nodige moeite gekost maar ik ben wel de stad weer uitgekomen zonder problemen. Verbruik van de auto is normaal rond 1:12 met de caravan was een verbruik van circa 1:8 goed te doen. Bandenspanning heb ik altijd goed in de gaten gehouden, evenals een gelijkmatige belading van de caravan. Slingeren heb ik nooit last van gehad. Prima auto voor dit werk,

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. met een Wilk

De ervaring van J A Reawaruw met een Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: maart 2003 - maart 2006) en een Wilk S4-470 DQ van 1200 kg geplaatst op 04-01-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 57%

Vorig jaar met de Espace (aut) en Wilf Safari (max 1200kg) naar Bretagne geweest. De auto heeft prima gepresteerd. Gaf op heuvelachtig terrein en ook de Pont de NormandiŽ geen krimp wat de motortemperatuur aan gaat. Dit bleef keurig constant.
De combinatie auto en caravan is ook ideaal bij straffe tegenwind. Het rijgedrag wordt hierbij niet nadelig beÔnvloed.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. met een Beyerland

De ervaring van Verhasselt Emiel met een Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: maart 2003 - maart 2006) en een Beyerland Wenge 450 TF van 1260 kg geplaatst op 05-09-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 59%

Naar NormandiŽ en Bretagne geweest, terug via Ardennen. Geen problemen. Op snelweg 110 km/h. Op hellingen meestal terug naar 4de, soms 3de. Verbruik : normaal 9,5l/100km, met caravan 12,1! Nergens neiging tot slingeren ervaren.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 3.0 dCi aut. met een Knaus

De ervaring van Peerke met een Renault Espace IV - 3.0 dCi aut. (130 Kw/177 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Knaus Azur 500 EU van 1400 kg geplaatst op 31-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

Mijn Grand Espace 3.0 dci automaat was ingespannen voor de Knaus Azur 500 EU. Aan boord 3 volwassen en een kind met de behorende bagage en achterop nog een fiets. Het samenstel had als reis doel Istrie een rit in ons geval van ruim 1300 kilometer. de combinatie tussen de 6 cilinder en de automatische bak levert een eenorm koppel met een licht drukje op het gaspedaal. Remmen op de automaat (handinstelling is mnder imposant maar de schijven rondom kunnen hun taak makkelijk aan. Met een kogeldruk van 60 kilo e een goede verdeling in de caravan was het rijden en fluitje geen en van een cent. Met name inhalen levert geen enkel probleem op, al bevestig ik het het roeten waarover Dhr Hardijzer spreekt. Bij hoge (buiten)temperatuur liep ook in de machinekamer de termometer flink op, maar nooit in het rood. nog een tip neem een laken mee voor de voorruit want in zonnige omgevingen is de enorme lap glas bij stilstand een ware oven deur, en de meeste reflectieschrempjes zijn te klein voor de imposante voorruit van de Renault.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV Fase II - 2.0 dCi FAP aut. met een Hobby

De ervaring van R van der Grint met een Renault Espace IV Fase II - 2.0 dCi FAP aut. (127 Kw/173 pk bouwperiode: mei 2007 - januari 2012) en een Hobby Prestige 560 KMFe van 1683 kg geplaatst op 31-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

Espace 2,0 D 175 PK, automaat. Super! genoeg power, snelheid kan altijd 90km/uur zijn, ongeacht helling. Caravan was 1550 kg (hobby 495UK). Geen probleem met stabiliteit. Verbruik ca. 1:8 bij 100 km/u.

Bekijk berekening

x


Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo aut. met een LMC

De ervaring van Jeroen met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo aut. (125 Kw/170 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2015) en een LMC Dominant 490 van 1322 kg geplaatst op 10-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 64%

Geweldig. De automaat zorgt ervoor dat je niet merkt dat er een caravan meerijdt. Hiervoor had ik een Chrysler Voyager handgeschakeld, de Renault is superieur. Inhaalacties op binnenwegen, of bergop, geen probleem. Verbruik: 1:6. Een beetje jammer.

Bekijk berekening

x


Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo met een Fendt

De ervaring van H. Smeulders met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo (125 Kw/170 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2015) en een Fendt Saphir 540 TK van 1538 kg geplaatst op 30-07-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Aan trekkracht geen gebruik met een fenomenale topsnelheid. Kruissnelheid van de combinatie gemakkelijk op 120, zo ook mee naar Italie en Spanje gereden. Enorm verbruik, 20ltr per 100km. Komt ook vanwege 2 surfplanken, 2 fietsen op het dak van de auto, en nog eens 4 op de caravan!! Geen enkele technisch gebrek, of wat dat ook. Prima ervaring met deze combinatie.

Bekijk berekening

x


Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo aut. met een Knaus

De ervaring van Rob met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo aut. (125 Kw/170 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2015) en een Knaus Azur 500 EU van 1400 kg geplaatst op 22-07-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Als caravan een Knaus Azur 495 en is met de Espace een ideale combinatie. Veel trekkracht en een hoog gemiddelde is geen probleem. Zelfs met 6 volwassenen en volledige belading prima uit te voeten. Verbruik is wel redelijk fors ca 1: 6 maar wel veel comfort. Je voelt niet dat er een caravan achter hangt en door de hoogte van de auto geen last van wind.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.0 16v Turbo aut. met een Burstner

De ervaring van Jacq Janssen met een Renault Espace IV - 2.0 16v Turbo aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: maart 2003 - maart 2006) en een Burstner Averso 460 TS van 1330 kg geplaatst op 19-07-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 63%

Een prima combinatie die heel ontspannen rijdt.Meer dan voldoende trekkracht, ook in de bergen. Handmatig schakelen alleen bij afdalen nodig (motorrem). Verbruik solo 1 op 10/11 km. Verbruik met caravan 1 op 7.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 3.5 V6 aut. met een Fendt

De ervaring van Paul met een Renault Espace IV - 3.5 V6 aut. (177 Kw/241 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Fendt Saphir 510 TFK van 1508 kg geplaatst op 06-07-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

In 2009 met deze auto met een Fendt 510 van 1600 kg bij Luik even uitproberen : in no time van 90 naar 120 km/u. En nog absoluut geen plank gas gegeven.
Bij constant 95 km/u op cruise control in 4e versnelling gemiddels 1 op 7 op de snelweg, wat zakt naar 1 op 6 gemiddeld over de hele vakantie.
Ongelofelijk rustig en ontspannen rijden.

Bekijk berekening

x


Renault Gr. Espace IV Fase II - 3.5 V6 aut. met een Adria

De ervaring van Ruud vd Heijden met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 3.5 V6 aut. (177 Kw/241 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2012) en een Adria Classica 743 UT van 1850 kg geplaatst op 21-05-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 84%

Zijn in april/mei naar Frankrijk geweest met 2 volwassenen en 2 kinderen. We hebben achter hulpveren laten plaatsen. De zware bagage in de auto gelegd voor een betere gewichtsverdeling. Gemiddeld 95 km/u gereden, het verbruik was 1 op 6,5 en dat viel me niet tegen. Vorig jaar op vakantie zonder caravan, maar wel een koffer op dak hebben we 1 op 7,5 gereden (gemiddeld 130 km/u). De auto heeft voldoende vermogen om een helling op te rijden of te versnellen om in te halen. Wij zijn zeer tevreden over de combinatie.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV Fase II - 2.0 dCi FAP aut. met een Kabe

De ervaring van J.van Trier met een Renault Espace IV Fase II - 2.0 dCi FAP aut. (127 Kw/173 pk bouwperiode: mei 2007 - januari 2012) en een Kabe Ametist Kingsize XL van 1600 kg geplaatst op 18-05-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Het is een heerlijke combinatie. Geen enkel probleem; noch op het vlakke, noch in de bergen of heuvels. De auto heeft meer dan genoeg power. Gebruik solo: 1;13
gebruik met caravan: 1;9

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. met een Burstner

De ervaring van Rob Klaasen met een Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: maart 2003 - maart 2006) en een Burstner Ventana 480 van 1350 kg geplaatst op 10-05-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 64%

Vorig jaar op vakantie geweest naar Tsjechie. Auto en caravan is een voorbeeldige combinatie. In de bergen doet de auto het helemaal geweldig, enige minpunt is wel de hoeveelheid diesel die de auto verbruikt.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.0 16v met een Hobby

De ervaring van M&M met een Renault Espace IV - 2.0 16v (100 Kw/136 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Hobby De Luxe 450 UF van 1349 kg geplaatst op 18-04-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 64%

Ervaring is zeer prettig om mee te rijden, bij Luik terug naar 3e versnelling, valsplat terug naar 5e versnelling, vlakke weg in 6e versnelling, met cruise control aan rijdt de combinatie lekker rustig.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.0 16v Turbo met een Kabe

De ervaring van Rob Leinders met een Renault Espace IV - 2.0 16v Turbo (120 Kw/163 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Kabe Ametist Kingsize XL van 1600 kg geplaatst op 28-03-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

Ben al jaren enthousiaste Espace-rijder. Ook met deze zware caravan is de espace stabiel, rijdt comfortabel. Op snelweg 90-100 km/uur in zesde versnelling prettig cruisen. Bij manoevreren op onverharde ondergrond snel stinkende koppelingsplaten. Daarom gebruik ik al snel de mover. Wegrijden op steile helling lukt met veel stank. Benzineverbruik solo 1:9 tot 1:10, met caravan erg afhankelijk van wind en snelheid van 1:6 tot 1:8.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.0 16v met een Hobby

De ervaring van M.J. met een Renault Espace IV - 2.0 16v (100 Kw/136 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Hobby De Luxe 450 UF van 1349 kg geplaatst op 06-03-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 67%

Bij Luik terug naar de 3e, autoweg op cruise control, bij helling terug naar 5e versnelling soms naar 4e versnelling. Ik vind de combinatie prettig rijden, ook de wegligging is prima.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 3.0 dCi aut. met een Hobby

De ervaring van M. Hardijzer met een Renault Espace IV - 3.0 dCi aut. (130 Kw/177 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Hobby Excellent 540 UK van 1399 kg geplaatst op 09-02-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 62%

Ik rijd de Grand Espace 3.0 dci automaat nu 3 jaar met de Hobby 540 UK er achter. Aan boord 2 volwassenen en 3 kinderen en 's zomers ook nog een zodiac met strandtrailer en buitenboordmotor.
De trekkracht is imposant! Moeiteloos met 110 km/h of meer de autobaanhellingen in Frankrijk en Duitsland op. Ook meerdere zware alpenpassen gereden, formidabel!
De auto komt bij 95 km/h aan een verbruik van ca. 1:8,5 (solo 1:11).
Wanneer er vermogen wordt gevraagd wilde de auto echter wel flink roeten, wat mij af en toe wat zorgen baarde. Een lekke turboslang bleek hiervan de oorzaak, waardoor het brandstofmengsel verkeerd was (te weinig lucht). Inmiddels is dit probleem opgelost.
De wegligging van de combinatie is prima, alhoewel aanvankelijk wat minder strak dan mijn vorige auto (Mercedes Vito). Beide achterveren bleken niet op hun taak berekend, getuige het breken van de laatste wikkeling van de veren. Bij het vervangen heb ik meteen een set hulpveren bijgeplaatst, waardoor het rijgedrag aanmerkelijk is verbeterd.
Inmiddels staat de km-teller op ruim 200.000 km en ben ik al met al erg tevreden over deze auto. Een aanrader voor gezinnen met 3 of meer kinderen!

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 3.0 V6 24V aut. met een Fendt

De ervaring van H.Koekkoek met een Renault Espace III - 3.0 V6 24V aut. (140 Kw/190 pk bouwperiode: oktober 1998 - juli 2002) en een Fendt Topas 510 TFB van 1700 kg geplaatst op 08-02-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

Ik rij nu ruim een jaar met een Espace V6 van 2001. Auto heeft nu 150.000 km gelopen waarvan ruim 20.000 op LPG. Ik heb een Fendt Topas 510 TFB. Ledig gew. 1185 kg. en totaal toegestane massa 1700 kg. Zijn met deze combinatie een aantal keren op pad geweest. O.a. naar het zuit Duitsland (zwarte Woud) en Frankrijk. (Castelane). Op erg stijle hellingen > 12% heeft hij snel de nijging met de voorwielen door te spinnen. Maar dat is dan ook voor heel even.
Ook op LPG geen enkel probleem. Heeft voldoende vermogen om door de Alpen te rijden. Een fantastische auto. Een vr.auto in halen op de autosnelweg is dan ook een peuleschil. Bij normaal gebruik haal ik met de LPG (60L) tussen de 400 en 430 km met caravan. Ik rij dan hooguit 90 km/h. Solo rijdt de auto op korte afstanden 14 l/100 km en op lange afstanden met een kruissnelheid van ongeveer 115 km/h 11 l/100 km. Het is wel zaak goe te anticiperen. Naar de kertsmarkt in Osnabruck (totaal 224 km en 23 L) een verbruik van 1 : 9,7. Het enige nadeel met deze auto is de wegenbelasting. 340 euro per kwartaal.
Ook in het buitenland heb je geen problemen om een LPG tankstation te vinden.
De auto is voorzien van luchtvering (achter) met automatische niveau regeling. Dus nooit een achterover hangende auto. Staat altijd recht.
De auto heeft inmiddels 211.000 km gelopen en nog steed erg goed op LPG. Afgelopen zomer ruim 6000 km met caravan. Oa naar Montenegro en Bosnie-Herzegovina. Veel kleine wegen gereden en geen problemen. Auto op advies van de LPG inbouwer vorig jaar voorzien van (goedkope) lpg bougies. Blijken beter te werken dan de dure (24 euro/st) van Renault. Moeten wel elke 30.000 km vervangen worden. Veel werk daar het inlaat spruitstuk er af moet. (vier uur sleutelen). Hij gaat nog zeker veel kilometers mee.

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 2.0i 8v met een Hobby

De ervaring van Ingo met een Renault Espace III - 2.0i 8v (85 Kw/116 pk bouwperiode: januari 1997 - september 2000) en een Hobby De Luxe 495 UL van 1367 kg geplaatst op 09-12-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Ik rij een Renault Espace 2.0 RXE 8V, caravan Hobby 495 UB max toelaatbaar gewicht 1400 kg. Op de vlakke weg rij ik met gemak 90-100 km per uur, maar zodra het zelfs maar licht bergop gaat zakt de snelheid aanzienlijk. Op hellingen zoals die achter Luik moet ik terug naar de tweede versnelling, max snelheid 55-60 km per uur. Indien je vanuit 80 km per uur moet optrekken om bv een vrachtauto in te halen moet je er rekening mee houden dat je een redelijke tijd/afstand nodig hebt om op snelheid te komen. Verder is het een stabiele combinatie en prettig om mee te rijden.

Bekijk berekening

x


Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo aut. met een Fendt

De ervaring van Rinus met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo aut. (125 Kw/170 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2015) en een Fendt Platin 510 TF van 1518 kg geplaatst op 12-11-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 76%

De combinatie rijdt geweldig,met 1500 kg aan de haak, heb je nog voldoende power om in te halen, en een hoog gemiddelde aan te houden. Al kost je dat uiteraard wel aardig brandstof.

Bekijk berekening

x


Renault Gr. Espace IV Fase II - 3.5 V6 aut. met een Hobby

De ervaring van H.G. van der Linde met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 3.5 V6 aut. (177 Kw/241 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2012) en een Hobby Excellent 560 KMFe van 1600 kg geplaatst op 19-09-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

Rijdt deze Espace met twee volwassenen, drie kinderen en een hond en heb vanwege relatief kleine laadvermogen van deze caravan nog wel (zware) bagage in de auto genomen. Ervaring is zeer positief. Met een gemiddelde van 90 km/u was het verbruik circa 1 op 7 en dat zijn naar mijn idee mooie cijfers. Ik ben zeer tevreden over deze combinatie.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 1.9 dCi met een Kabe

De ervaring van Vincent D met een Renault Espace IV - 1.9 dCi (85 Kw/116 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Kabe Smaragd Kingsize XL van 1540 kg geplaatst op 20-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Een zeer zuinige combinatie. Een goede raad, aarzel niet om veel gewicht op as en achteraan te steken. Deze caravan weegt zwaar vooraan, zelfs leeg. Daardoor kan er snel 80kg of meer op de kogel komen en dit is niet aan te raden voor de stabiliteit. Een minpunt is dat deze wagen ietsje te weinig trekkracht heeft als de combinatie nat en helling zich op camping voordoet. Gelukkig zijn er altijd vriendelijke mensen die met een 4x4 rondrijden en die zich spontaan aanmelden voor te helpen. Ze zijn dan zo gelukkig dat ze hun 4x4 toch kunnen gebruiken.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.0 16v met een TEC

De ervaring van S. Hoven met een Renault Espace IV - 2.0 16v (100 Kw/136 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een TEC Weltbummler 560 TF van 1075 kg geplaatst op 20-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 54%

Trekt vrij goed, maar met hellingen en vals plat moet je toch regelmatig terug naar de 5 of de 4. Soms in z'n 3 boven komen op de snelweg! Vlakke weg gaat perfect, maar de volgende wordt toch een diesel.

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 2.0 16v met een Hobby

De ervaring van E de Schrijver met een Renault Espace III - 2.0 16v (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 1999 - september 2002) en een Hobby De Luxe 560 KMFe van 1600 kg geplaatst op 04-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 94%

Wij zijn in het bezit van een Hobby met max laadvermogen van 1400kg. In z'n 5 moet je wel rond de 100 rijden met niet te veel wind tegen, maar in z,n 4 kan hij prima meekomen en in z,n 3 trek je op behoorlijke hellingen gemakkelijk door. Deze combinatie bevalt mij prima.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. met een Dethleffs

De ervaring van ah renkema met een Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: maart 2003 - maart 2006) en een Dethleffs Camper Lifestyle 540 DBM van 1400 kg geplaatst op 29-07-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

net terug van drie weken zuid frankrijk met een dethleffs 540 DBM (een grote caravan). Voor het eerst met een caravan en dan direct een grote. De auto heeft het geweldig gedaan, geen enkel probleem ook niet in heuvelachtig terrein. We hebben echter niet in de bergen gereden. Op de heenweg relatief veel in de zesde versnelling gereden (het nieuwe rijden). Dat ging op zich goed hoewel ik wel vond dat de auto wat begon te ruiken aan het einde van de dag. Nav een artikel in de telegraaf over problemen hierover heb ik de terugreis vrijwel uitsluitend in de vijfde gereden. En dat ging prima, zonder verdere klachten. Een mooie combinatie dus en een goede trekker.

Bekijk berekening

x


Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo aut. met een Hobby

De ervaring van Johan met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo aut. (125 Kw/170 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2015) en een Hobby De Luxe 495 UK van 1400 kg geplaatst op 04-07-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Wat een auto! Je merkt niet eens dat er 1400 kilo aanhangt. Rijdt even stabiel en fijn alsof je solo rijdt. Pri ma.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.0 16v Turbo aut. met een Eriba

De ervaring van peter Groenveld met een Renault Espace IV - 2.0 16v Turbo aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: maart 2003 - maart 2006) en een Eriba Nova S 545 van 1855 kg geplaatst op 19-06-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 96%

Een goede combinatie, waarbij ik de voortent stoele en vouwfietsen altijd in de auto leg om het gewicht beter te verdelen. Schakel in heuvelachtig gebied meestal met de hand. kortom veel plezier met deze combi.

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 2.0 16v met een Beyerland

De ervaring van john met een Renault Espace III - 2.0 16v (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 1999 - september 2002) en een Beyerland Sprinter 460 van 1245 kg geplaatst op 17-06-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Op de vlakke weg een prima combinatie, maar in de heuvels van de Ardennen een drama.
planken in zijn 2 om boven te komen.

Bekijk berekening

x


Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo met een Eriba

De ervaring van Rikmenspoel met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo (125 Kw/170 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2015) en een Eriba Living pulse 505 van 1350 kg geplaatst op 26-05-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

Voor het eerst met deze combinatie circa 1500km op weg geweest naar Frankrijk (Loirestreek). Aan trekkracht geen gebrek, rijden in de 5e (helling op, nb opletten dat je niet gaat versnellen!) en 6e versnelling (vlakke weg), een enkele keer z'n 4. Verbruik viel me wat tegen. Bij snelheden tussen de 90 en 100 km/h heen 1 op 6,5 en terug 1 op 7,5. Stabiele wegligging. Steeds op zijn plaatsgezet met de auto (vanwege het caravangewicht). Geen problemen met stinkende koppelingsplaten zoals anderen. Na lange stukken wel de motor nog ca. 1 minuut laten nalopen om turbo te koelen. Dit advies kreeg ik van de garage nadat bij m'n vorige espace (zonder caravan!) de turbo stuk ging. Schijnt met name fout te gaan bij tankstops, waarbij de motor in een keer stil wordt gezet met hete turbo. Auto beladen met 2 volwassen en 3 kinderen (<10 jr.) Steeds een veilig gevoel. Wel BE rijbewijs moeten halen. Caravan heeft verzwaarde as voor 1500kg.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.0 16v met een Hobby

De ervaring van P.J. van der Meer met een Renault Espace IV - 2.0 16v (100 Kw/136 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Hobby De Luxe 440 SF van 1200 kg geplaatst op 12-05-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 63%

Zeer tevreden over deze combinatie, het is goed dat er cruise control op zit anders ga je ongemerkt te hard rijden. perfecte wegligging van zowel auto + auto met caravan.

Bekijk berekening

x


Renault Grand Espace IV - 2.0 16v Turbo met een Knaus

De ervaring van Richard met een Renault Grand Espace IV - 2.0 16v Turbo (120 Kw/163 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Knaus Sudwind 500 EU van 1405 kg geplaatst op 30-03-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 68%

Met een Knaus Sudwind 500FU van 1500kg. Tegenvallende prestaties met automaat in Duitsland. Door het heuvelachtige terrein in Duitsland kan de automaat de 4 de versnelling niet vinden, en moet handmatig worden teruggeschakeld. Na ca.800km blies de turbo zich op, doordat er waarschijlijk te lang in de 5e versnelling is gereden. De automaat was hierdoor totaal van slag en konden ter nog maar net de snelweg verlaten. Voor 163 pk's zou je toch meer verwachten van deze Espace.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 3.5 V6 aut. met een Chateau

De ervaring van Hans met een Renault Espace IV - 3.5 V6 aut. (177 Kw/241 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Chateau Calista 450 Chalet van 1260 kg geplaatst op 28-03-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 52%

In 2007 met Espace 3.5 V6 en Chateau 450 Chalet naar Perpignan gereden. Bijzondere ervaring met deze combinatie. Rustig, snel (opletten gaat ongemerkt te snel), comfortabel, ook op de hellingen van het Centraal Massief. Verbruik 1:7 met caravan. En inderdaad: bij de helling van Luik als eerste boven met voldoende "over".
Een meer dan ideale combinatie.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 3.5 V6 aut. met een Wilk

De ervaring van Dick met een Renault Espace IV - 3.5 V6 aut. (177 Kw/241 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Wilk S3-500 DM van 1400 kg geplaatst op 13-03-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

We zijn met de espace afgelopen jaar naar de jura geweest, het is een genot om met deze auto te rijden.
Wel oppassen dat er een caravan achter hangt het gaat snel te hard. Vanaf 90/95 km per uur goed in zijn 5 te rijden verbruik bij 100 km per uur circa 14 liter per 100 km

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 2.0 16v met een Hobby

De ervaring van P.JAGER met een Renault Espace III - 2.0 16v (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 1999 - september 2002) en een Hobby Excellent 495 UFe van 1400 kg geplaatst op 04-03-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

hele fijne reisauto met de caravan,maar bij bv luik in de tweede versnelling 40km.geen trekker.

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 2.0 16v met een Dethleffs

De ervaring van henk met een Renault Espace III - 2.0 16v (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 1999 - september 2002) en een Dethleffs Summer Edition 490 TK van 1332 kg geplaatst op 27-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 76%

rijdt goed op snelwegen e.d. In de bergen vooral oostenrijk goed te doen, ook kleinere wegen. Wel snel en diep terugschakelen (naar 2e!) dan gaat het goed, de motor wordt niet overmatig warm. verbruik tussen 1 :7 en 1:8. steile passen met scherpe bochten zou ik niet aanraden

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.2 dCi met een Chateau

De ervaring van P.Roest met een Renault Espace IV - 2.2 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Chateau Caratt 480 KMU van 1225 kg geplaatst op 25-01-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 58%

Wij hebben nu de espace 1 jaar en vorig jaar naar Tjechie geweest, zonder problemen. Zelfs in zijn 6 de bergen in, ik denk dat ik totaal 4x terug naar de 5 de versnelling geschakeld heb.
Wat een heerlijke reiswagen is het en een zeer prettige caravantrekker een aanrader, verder ook geen grote problemen gehad heeft nu 175.000km gereden.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.0 16v Turbo met een Hobby

De ervaring van vermeersch met een Renault Espace IV - 2.0 16v Turbo (120 Kw/163 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Hobby De Luxe 450 UF van 1200 kg geplaatst op 25-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 62%

De combinatie wordt zowel door mijzelf als door mijn schoonzoon gebruikt.Onze ervaring is precies dezelfde,n.l ontzettend comfortabel om mee te rijden,maar als je eens achteruit moet rijden op een hobbelig en/of modderig kampeerterrein dan gaan de koppelingsplaten stinken en wordt de moter vťťl te warm.Wij hebben afgelopen zomer door de Alpen gereden en de normale hellingen tot 10% ŗ 12% waren geen enkel probleem.

Bekijk berekening

x


Renault Grand Espace IV - 2.0 16v Turbo met een Hobby

De ervaring van Richard met een Renault Grand Espace IV - 2.0 16v Turbo (120 Kw/163 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Hobby De Luxe 560 KMFe van 1600 kg geplaatst op 09-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

Met een Hobby 560 kmfe van 1600 kg. Ideale combinatie van auto en caravan. Enig nadeel: omdat de caravan 2.50 mtr breed is heb je verlengde spiegelarmen nodig, wat ook weer meer weerstand met zich meebrengt. Hierdoor wil het bij harde wind wel eens voorkomen dat de spiegel door zijn veer wordt getrokken en hierdoor dus inklapt. Dit is ook het geval wanneer je op een provinciale weg een vrachtwagen tegenkomt. Dit probleem heb ik inmiddels ondervangen door een spiegelstabilisator (merk Goliath) aan te schaffen waardoor nu echt de ideale combinatie.

Bekijk berekening

x


Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 dCi FAP met een Eifelland

De ervaring van Rijntjes met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 dCi FAP (110 Kw/150 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2015) en een Eifelland Holiday 495 TF van 1455 kg geplaatst op 27-10-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 62%

op zich is de grand espace een ardige trekker, maar...
- Geschikte caravanspiegels zijn niet voorhanden, ook de spiegels van Renault zelf ben ik onderweg meermaals verloren.
- Bij omleidingen in Oostenrijk blijkt de auto in de bergen fors tekort te schieten met een flinke caravan van circa 1500 kg.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo met een Caravan

De ervaring van Smeulders met een Renault Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo (125 Kw/170 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2012) en een Caravan van 1600 kg geplaatst op 28-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

Het is onvoorstelbaar hoe deze combinatie rijdt. Ik trek met mijn R-Espace IV Fase II 2.016V Turbo een zware Fendt 540TK (1.600kg). -beide bouwjaar 2006- De wegligging is subliem, een kruissnelheid van 120km/uur wordt door mij gemakkelijk gereden. Inhalen is een peuleschil, en hellingen neemt de Renault met de Fendt alsof er geen caravan aan de haak zit. Voor mij een uitstekende combinate voor een gezin met 4 kinderen. Tevens worden op het dak van de Espace 2 fietsen gemonteerd en een ski-doos, en op de nieuwe Fendt voor op de dissel 2 fietsen en achterop de caravan op het fietsenrek nog eens 2 fietsen. Deze combinatie is een absolute aanrader!!!

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. met een Knaus

De ervaring van GJ ten Broeke met een Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: maart 2003 - maart 2006) en een Knaus Sudwind 550 FSK van 1447 kg geplaatst op 14-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

Hoewel de site aangeeft dat de Reanult 2.2DCi (aut.) een perfekte partner voor de grote Knaus zou moeten zijn, was de praktijk door de Alpen anders. Vanuit ItaliŽ naar Frankrijk kreeg de Renault het echt heel zwaar, alhoewel met 5 personen en behoorlijk beladen. Erger nog was dat in Noord-Frankrijk de motor het begaf (turbo stuk). Een fikse reparatie (Ä2000,-). Fijne gezinsauto, maar niet overtuigd van de site indicatie dat dit zo'n fantstische trekauto is.

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 2.0i 8v met een Knaus

De ervaring van Simon met een Renault Espace III - 2.0i 8v (85 Kw/116 pk bouwperiode: januari 1997 - september 2000) en een Knaus Sport 400 LK van 900 kg geplaatst op 09-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 48%

Mijn ervaring met Renault Espace 2,0 RXE aut is dat je een extra koeler moet plaatsen wil de versnellingsbka niet overhit raken. Dits ons dus pas geleden overkomen in Nederland bij het nemen van het prins Clausplein, Rotterpolderplein en de Brienenoordbrug.

Let erop als je een automaat koopt.
Mijn ervaring is wel dat dealers dit ook nit altijd weten

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.2 dCi met een Kip

De ervaring van John Hilgenberg met een Renault Espace IV - 2.2 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Kip Hy Line 50 van 1550 kg geplaatst op 06-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

Sedert maart 2004 rij ik met een, destijds nieuw gekochte, handgeschakelde Espace IV 2.2 DCI die een Kip Hyline 50 TDB (bj 2001) voortbeweegt. Tot op heden hebben zich zowel met auto als met caravan geen significante problemen voorgedaan. De combinatie rijdt als een spreekwoordelijke trein, waarbij de caravan zich om zowel dwars- als topas uitermate stabiel gedraagt. Intussen zijn met het span zo'n 18000 km naar genoegen afgelegd. Op de A40 van Pont d'Ain richting Nantua (Oostelijk Frankrijk) waar de weg over een afstand van meerdere km's met zo'n 8 % klimt, gaf de Espace geen krimp. Kortom, de Espace heeft zich tot op dit moment gemanifesteerd als een potente en zeer betrouwbare caravantrekker, met een zeer hoog "huiskamergehalte". De negatieve ervaringen van de heer Koopmans zijn ons (gelukkig) tot op de dag van vandaag vreemd.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.0 16v Turbo met een Fendt

De ervaring van Lambert met een Renault Espace IV - 2.0 16v Turbo (120 Kw/163 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Fendt Topas 550 TG van 1510 kg geplaatst op 16-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Rijden met de combinatie gaat prima, caravan volgt goed en ligt stevig achter de auto. Bijzondere verrichtingen vergen veel van de auto (koppelingsplaten gaan snel stinken)dus overweeg ik er maar een mover onder te plaatsen. Blijven mijn koppelingsplaten tenminste gespaard. Brandstofverbruik 1:8 valt mee daar ik normaliter niet boven de 1:9,5 km kom. Op de autobaan gaat het prima, maar in de bergen komt de Espace veel te kort ook, op een wat modderig kampeerterrein slippen de voorwielen snel door. De movers zijn geweldig. Na deze ervaringen heb ik toch maar besloten een 4wd te kopen.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.0 16v Turbo aut. met een Knaus

De ervaring van Pieter Bontje met een Renault Espace IV - 2.0 16v Turbo aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: maart 2003 - maart 2006) en een Knaus Sudwind 500 FU van 1467 kg geplaatst op 04-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Een geweldige combinatie; wel hulpveren (MAD) laten plaatsen; info 06-20019565

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 2.0 16v met een Kip (1998)

De ervaring van Henk T met een Renault Espace III - 2.0 16v (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 1999 - september 2002) en een Kip (1998) Grey-line 50 TDB van 1400 kg geplaatst op 12-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

Hellingen met meer dan 9% ( zie berekeningen)hebben we angstvallig vermeden. Een pasweg met 10% (onvoorzien) konden we met twee personen in de auto in de eerste versnelling opkruipen maar dat gaf absoluut geen fijn gevoel maar wel natte handen....Voor mij is het absoluut geen aan te raden combinatie zodra er sprake is van forse hellingen.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 1.9 dCi met een Beyerland

De ervaring van P. Heytens met een Renault Espace IV - 1.9 dCi (85 Kw/116 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Beyerland Sprinter 470 TKM Sport van 1350 kg geplaatst op 03-03-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= n.b.%

Heel goede combinatie. We rijden met een Beyerland Sprinter 470 TKM (leeggewicht 1100 kg) en laden die ongeveer tot 1400 kg (MTM is 1500kg). Zesde versnelling is mogelijk maar de wagen maakt ongeveer 2400 toeren bij een snelheid van ongeveer 100 km/u in vijfde versnelling. Daarbij blijft het aangenaam stil in de wagen en sneller gaan lijkt me niet meer aan te raden. Ideaal is ook het eigen gewicht van de wagen die het gespan voldoende stabiel houdt. ook bij hevige wind en bij het voorbij steken van vrachtwagens.

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 2.0 16v met een Swift

De ervaring van wil geboers met een Renault Espace III - 2.0 16v (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 1999 - september 2002) en een Swift Toscane 390 van 1025 kg geplaatst op 18-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= n.b.%

Goede trekauto op vlakke weg. Verbruik ongeveer 1:7 afhankelijk van de snelheid. Een gemiddelde snelheid in Frankrijk van 95 km per uur is goed te doen. Op hellingen vanuit stilstand wegkomen is een probleem, moet dan heel veel toeren maken om weg te kunnen komen.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.0 16v met een Eifelland

De ervaring van hullie met een Renault Espace IV - 2.0 16v (100 Kw/136 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Eifelland Holiday 495 TF van 1300 kg geplaatst op 08-01-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= n.b.%

Prima trekker, merkt het in wegligging nauwelijks. Bij enige helling wel terugschakelen naar 5.

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 2.2 dCi met een HomeCar

De ervaring van F.Koopmans met een Renault Espace IV - 2.2 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een HomeCar Racer 45 Spirit van 1300 kg geplaatst op 03-01-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= n.b.%

ik heb een 2.2DCI automaat. in 2006 erg veel technische problemen gehad. Motor is door technische problemenal op de 1e dag van de vakantie uitgevallen. Na reparatie 1,5 week later ging het op de zuidelijke helling A75 naar brug Millau weer fout, met 5km/u naar boven gereden. auto is gerepatrieerd en in NL door Renault softwarematig aangepast, ik weet pas in zomer 2007 of het goed gaat. Ik hoor geruchten dat er meer gebruikers soortgelijke problemen hadden. graag verneem ik reactie's !!

Bekijk berekening

x


Renault Espace IV - 1.9 dCi met een Wilk

De ervaring van G. Kleijer met een Renault Espace IV - 1.9 dCi (85 Kw/116 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Wilk S4-470 van 1325 kg geplaatst op 05-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

Een prima combinatie. We zijn 3 vakanties door Frankrijk met de Espace en de Wilk 470DQ naar Spanje gereden. We rijden vrij stevig door. Op de rijksweg met cruisecontrol zet ik hem als mogelijk op 125 km en dat rijdt lekker. Een aanrader.

Bekijk berekening

x


Renault Espace III - 2.2 dt met een LMC

De ervaring van A.J.L.P. Degenkamp met een Renault Espace III - 2.2 dt (83 Kw/113 pk bouwperiode: januari 1997 - september 2000) en een LMC Munsterland 500 RBD van 1000 kg geplaatst op 04-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 45%

In grote lijnen klopt de theoretische uitslag van de berekeningen van 'Caravantrekker.nl'.
Mijn Grand Espace III van 1999 met (nu) 275.000 km in combinatie met mijn LMC 500 van 1984 met max 1000 kg ťn de auto eveneens redelijk vol rijdt onder de meeste omstandigheden bijna voorbeeldig. Daarbij moet worden opgemerkt dat de caravan altijd zodanig wordt beladen dat het maximum toelaatbaar gewicht nagenoeg niet wordt overschreden, de belading zodanig is dat links en rechts de wielen evenveel krijgen te dragen (caravanweger), de druk op de kogel minimaal 60 kg is, ťn dat de bandenspanning klopt, zowel van de caravan, maar ook van de auto. De Grand Espace is met zijn gewicht ťn lengte goed in staat om de (niet al te zware) LMC in het spoor te houden en mogelijk slingeren vrij gauw af te vangen. Snelheden van 110-120 km/h zijn geen probleem (op Franse en Belgische snelwegen is dat toegestaan).
Tůch heeft hij op autoroute A20 richting Toulouse in de CorrŤze en Dordogne moeite om stijgingen van 5% of meer te nemen.
Het brandstofverbruik is voor de Grand Espace alleen ca 1:12,5, maar met de LMC is dat ca 1:8. Het gaat dan over een traject van 1200 km van Noordoost Nederland naar Zuid-Frankrijk en er wordt redelijk doorgereden.
Ik heb onlangs een andere Turbo moeten monteren en ik verbeeld me dat de auto nu sneller en dus ook sterker is. Het brandstofverbruik ligt ook iets lager als voorheen. Ik heb dus goede hoop dat de eerder genoemde stijgingen nu beter kunnen worden genomen.

A.J.L.P. Degenkamp,
Woldendorp.

Bekijk berekening

x


Renault Grand Espace IV - 2.0 16v Turbo met een Hobby

De ervaring van P. Kemps met een Renault Grand Espace IV - 2.0 16v Turbo (120 Kw/163 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Hobby De Luxe 500 KMFe van 1400 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 67%

Perfecte combinatie, 6e versnelling goed bruikbaar op de autobanen, ook in het buitenland als de hellingen wat steiler worden.
Adviseer wel om naar de 5e versnelling terug te schakelen, de turbo wordt dan niet te zwaar belast en de combinatie trekt toch net even iets makkelijker omhoog.
Het manouvreren van de caravan op standplaats met de Grand Espace vergt wel een beetje oplettendheid, want het is dan wel een zware combinatie.
De koppelingsplaten krijgen het dan zwaar te verduren en beginnen dan nogal vlug te stinken.
Dit is mij eenmaal overkomen, verder al 2x zonder problemen op en neer naar ItaliŽ(Gardameer) gereden, via Brenner- en Fernpass, 1x KroatiŽ(DalmatiŽ) en 1x Spanje(Costa Brava).
Het verbruik van de Grand Espace met caravan is 1:8 gemiddeld met een snelheid van 95-100 km/u.

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Renault Espace.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 dCi FAP met een Adria

De ervaring van Joseph met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 dCi FAP (127 Kw/173 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2015) en een Adria Adiva 542 van 1400 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

The Renault Grand Espace is a real towing machine,reliable,comfortable and above it all very economical.
We have just driven in France,Spain and Portugal and back to the UK a trip totalling 4.000 miles and we got 30 plus to the gallon .....!make note only Renault intusiastics will understand how wonderful a under estimated fabulous machine the Renault Grand Espace is better and cheaper to run then any VW or Ford.
This one is 2007 2 litter DCI 16 valve 175 horse power Initialle of course the top of the range.


Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. met een Abbey

De ervaring van Nigel met een Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: maart 2003 - maart 2006) en een Abbey Aventura 340 van 1568 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

Have been towing this caravan for two years with the Espace. Tows Abbey Twin Axle very well up to 60mph. Wouldn\'t want to tow faster due to slight movement. Towed across the country in heavy winds last year and at 50mph barely felt any movement. Just don\'t spec the Auto box as it constantly hunts up and down trying to find the right gear (Stick in in 5th on the stick and it will stay there for longer). Will be changing to 4x4 next year as at 85% you do know its on the back all the time.


Renault Espace IV - 1.9 dCi met een Swift

De ervaring van mr jm butcher met een Renault Espace IV - 1.9 dCi (85 Kw/116 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Swift Challenger SE 480 van 1283 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

i feel i must post this review. im a very experienced tower both commercial and private. and have towed with many cars on the same trip as the one im reviewing.
and i was surprised,no delighted by the performace of the 1.9 dci 2006 espace i used. loads of horror stories about these but i have just towed 1500 miles fully loaded and it has out performed any of the prevoius cars/vans i have used. which include 2x mercs c220cdi/c250 cdi both very twitchy, freelander td4 very good and i thought hard to beat. but this did . rx4 1.9 dci not enough allround, and two 3 d toyota granvias great but thirsty.
i compleated my trip on 4 tanks ie 30mpg but it was the ability to drive long distantces in 6th that really impressed me and in such comfort. so as i say surprised and delighted all in one 5 stars for me


Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. met een Bailey

De ervaring van Philippe Turner-Loisel met een Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: maart 2003 - maart 2006) en een Bailey Unicorn Valencia van 1497 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

Towed a bailey senator Wyoming and now a Unicorn Valencia. Excellent in both cases. diesel consumption is then 25 to 28 mpg.


Renault Espace IV - 2.2 dCi met een Caravan

De ervaring van RoRo met een Renault Espace IV - 2.2 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Caravan van 1400 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

Frequently "fuel injection faulty" light lights up, and car looses power. Have to pull over, stop, take out key card and restart. Then it suddenly works fine. However had also problem on wet grass with spinning. The front is too light.


Renault Espace IV - 2.2 dCi met een Bailey

De ervaring van Colin met een Renault Espace IV - 2.2 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Bailey Unicorn Valencia van 1565 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 90%

Towed now for over a year and no major problems. Like the space in the rear of espace for loading all the gear,


Renault Espace IV - 2.2 dCi met een Abbey

De ervaring van garry fraser met een Renault Espace IV - 2.2 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Abbey GTS Vogue 416 van 1413 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

having read reveiws i was woried about my espace as i new about the egr valve problem i set of for spain only to have injection light come on at first hill m6 stafford i pulled over reset then drovevat higher revs do not let the car go to slow in any gear when revs drop change down and continue with no problems 3000 miles later i have had superb trip egr valve is only 2hrslabour and £120 to clean they go into limp mode hen under strain or choked up (keep the revs up)12572


Renault Espace IV - 2.2 dCi met een Tabbert

De ervaring van joe kildin met een Renault Espace IV - 2.2 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Tabbert Baronesse 740 MDF van 1860 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 106%

Hi just cost me 2800euros for a new gearbox I love the caravan so the espace has to go I think a hyudai terracan 2.9 will do the job you must remember all the bit and bobs you put inside your caravan ann returning from spain that can be quite a load hope this helps nidlikj.


Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. met een Ace

De ervaring van philip wood met een Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: maart 2003 - maart 2006) en een Ace Jubilee Statesman van 1635 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

towed with this match now 18 months no hastle whatever easy pulling hills up or down good combination


Renault Espace IV - 2.2 dCi met een Bailey

De ervaring van Matt met een Renault Espace IV - 2.2 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Bailey Senator Indiana van 1650 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

Towing a Bailey Senator Indianna with a 55 plate 2.2 dci Espace.
First problems, warning lights " check injection". Followed by egr valve blockage, followed by blown engine and £2000 repair bill. The common theme here is it was a good match on paper. The 20 hours spent in truck cabs with RAC recovery drivers confirmed that although a reasonable normal fanily car it has a reputation of being a particularly bad tow car. Had to sell caravan to pay for repair and we are now happy campers. Needles to say the car has gone.


Renault Espace IV - 2.2 dCi met een Swift

De ervaring van Mark Phillips met een Renault Espace IV - 2.2 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Swift Conqueror 650 van 1646 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 90%

Bought an '06 Grande Espace 2.2 dci on 01/02/10, it was working fine until I towed the caravan with it!!!!! I checked the spec before hand and it said that it should be a perfect match. The match was good to be fair...... the car..... well my advice is before buying check the reviews online via google with "injection errors"...... new engine required, and it seems as though it is an everyday thing expected with a renault. A load of people have had their fingers burned...... I'm bailing out now..... 3 grand down the line......good luck!!!!


Renault Espace III - 2.0 16v met een Caravan

De ervaring van e bragg met een Renault Espace III - 2.0 16v (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 1999 - september 2002) en een Caravan van 1325 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 84%

As a tow car the espace is great unless you happen to have an electronic fault on the gearbox which when going up long climbs causes the gearing to jump from 2nd to 3rd and back the only thing to do is pull over and let the temp drop.i would be interested if anyone else has had the same problem


Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo met een Swift

De ervaring van ian lynn met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 16v Turbo (125 Kw/170 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2015) en een Swift Charisma 570 van 1452 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 84%

this is my first caravan and my first time towing with this car. provides good stability and power. when towing it is returning 20.9 mpg with combined mpg of 25mpg and solo 30.9mpg. i am not sure if this is good bad or normal for a petoral car to acheive when towing. however i am realy enjoying towing and find the outfit to be a good match.


Renault Gr. Espace IV Fase II - 3.0 dCi aut. met een Bailey

De ervaring van Colin B met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 3.0 dCi aut. (133 Kw/181 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2012) en een Bailey Pageant Provence van 1475 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

We love our Espace, we've had five of them up to now & the 3.0dci Garnd Espace is by far the best we've ever towed with. It's a very powerful vehicle, easy to drive with lots of passenger comfort for long journeys.

Anyone considering an MPV as a famliy/towcar would be well advised to go to your Renault dealer & test drive one before buying any other make. The 3.0dci isn't a common vehicle & you might need to get the dealer to locate one for you on the Renult database, we were lucky with ours & found it 2 miles from home. Superb vehicle towing & Solo.


Renault Espace IV - 2.2 dCi met een Bailey

De ervaring van craig met een Renault Espace IV - 2.2 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Bailey Pageant S6 Bretagne van 1395 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

bought 53 reg espace to tow bailey bretagne after looking at specs + weights.Absolute waste of money problems with egr valve, intercooler,turbo and now engine.Reliability is a joke and renault know it just read reviews ie parkers forum or honest john etc and make your own mind up before buying one.


Renault Espace IV - 2.0 16v met een Sterckeman

De ervaring van Pedro Luque met een Renault Espace IV - 2.0 16v (100 Kw/136 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Sterckeman Starlett Evolution 470 van 1160 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 67%

It's a perfect combination...


Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. met een Bailey

De ervaring van martin met een Renault Espace IV - 2.2 dCi aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: maart 2003 - maart 2006) en een Bailey Senator Wyoming van 1635 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

I towed with this combination for many thousands of miles in the UK and in France, it was stable, comfortable and performed really well.
Keeping up with the flow of traffic was never a problem, either on the motorway or fast A roads.
It was pretty heavy on fuel though, giving about 17-19 mpg whilst towing at 60 (ish)


Renault Espace IV - 2.2 dCi met een Sprite

De ervaring van ben met een Renault Espace IV - 2.2 dCi (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Sprite Major 6 van 1325 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

the espace towing a sprite 6 handels the job with no probs unfortunate the noise weight is only 80 kg so loading has to be accuarate. 27mpg towing so a bit thirsty but with full load and kids it feels very safe


Renault Espace III - 2.2 dt met een Lunar

De ervaring van Adam met een Renault Espace III - 2.2 dt (83 Kw/113 pk bouwperiode: januari 1997 - september 2000) en een Lunar Quasar 615 van 1450 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

OK on the flat open roads but tends to struggle on steep hills. Pulls away nicely , no fuss. can mamage 60 mph easliy with full car and 7 occupants.


Renault Espace IV - 2.0 16v Turbo met een Caravan

De ervaring van JFH met een Renault Espace IV - 2.0 16v Turbo (120 Kw/163 pk bouwperiode: september 2002 - maart 2006) en een Caravan van 1550 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 86%

Has towed both Hobby 720 (dual axel) and 560 (single axel) on curvy, hilly and steep Norwegian roads. Both caravan from 2006. The car had no problem either pulling or braking this load, and the cal/caravan were very stable and nice to handle.


Renault Espace III - 2.2 dCi met een Bailey

De ervaring van les shipp met een Renault Espace III - 2.2 dCi (95 Kw/129 pk bouwperiode: september 2000 - september 2002) en een Bailey Pageant Provence van 1405 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

very good towing car ,i have being nearly everywhere in g/b and it as never let me down yet .best car i have ever had. this car is all ways loaded with 4 kids and the wife and goes anywhere


Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 dCi FAP met een Knaus

De ervaring van Petr met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 2.0 dCi FAP (127 Kw/173 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2015) en een Knaus Sport 420 LD van 1240 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Renault 2.0 dci 175 k has a different Torque ! Look at http://magazin.auto.cz/index.php?seo_rubrika=999&im_id=46d267f51d49c&ga_id=46d267f6464be&cr=1



Renault Espace II - 2.0i 8v met een Bailey

De ervaring van Beverley Grainger met een Renault Espace II - 2.0i 8v (76 Kw/103 pk bouwperiode: mei 1991 - januari 1997) en een Bailey Ranger 470 van 1122 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

An overwhelming urge to get out and push makes towing with the Renault Espace a stressful experience. The car seems to labour on the mildest of inclines and struggles with any headwind. Long slopes, such as those on the M20 approaching Dover and the M5 in Somerset require 2nd gear.We are always thankful to arrive, the car giving the impression that it is panting for breath and longing for a quiet sit-down.
We have towed a camping trailer on many occasions with no trouble, the only danger being that you can forget it is there. The bulk of the caravan and the unforgiving squareness of the Espace are not a good combination even though we chose a lightweight 'van knowing that the torque on our petrol model would be no more than adequate.


Renault Gr. Espace IV Fase II - 3.0 dCi aut. met een Eriba

De ervaring van John Terry met een Renault Gr. Espace IV Fase II - 3.0 dCi aut. (133 Kw/181 pk bouwperiode: maart 2006 - januari 2012) en een Eriba Nova 570 van 1610 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

I chose the 3 litre diesel Grand Espace to match with my Nova 555 LTB, and it proved a good match. Rock steady on motorways, lots of power and I love the electric handbrake, makes moving off on an incline real easy. I also like the visibility from the Grand Espace with great all round vision, allowing easy manouvering of the rig.


Renault Espace III - 2.2 dt met een Fleetwood

De ervaring van jack met een Renault Espace III - 2.2 dt (83 Kw/113 pk bouwperiode: januari 1997 - september 2000) en een Fleetwood Colchester 520 van 1330 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

i find this car great for towing i have fleetwood sumatra that has a payload of 1340Kg and it tows has if it is not there


Renault Espace II - 2.1 dT met een Sterling

De ervaring van t. bonser met een Renault Espace II - 2.1 dT (65 Kw/88 pk bouwperiode: mei 1991 - januari 1997) en een Sterling Eccles Emerald van 1333 kg geplaatst op 03-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 101%

i have found my 1994 espace rt dt to be extremley reliable and very stable when towing my eccles emerald, its reasonably economical when towing, and extremley so when solo, we have towed all over england and scotland and have had no problems in 4 yrs of ownership, i have found the engine to be very reliable.


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Slingeren
Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen