Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Chateau

De Chateau la car 395 (uit 1997) van J.Tjalsma

Sinds april 2012 in het bezit van ons rijdend kasteel. En het bevalt uitstekend. Ligt als een blok achter onze Astra station 1.8 uit 2001. De degelijkheid straalt van deze al wat oudere caravan af. Afwerking ook prima en na al die jaren weing slijtageperikelen. Hier kunnen we nog jaren mee vooruit! Vanmiddag opgehaald bij de caravandoctor, waar hij een onderstelbeurt heeft gehad.(alleen een setje frictieplaatjes voor de stabi vervangen, rest ok) Hij is weer in de winterslaap en mag volgend jaar weer!

x


De Chateau carat 390 (uit 2003) van vanzieleghem ronny

Sinds mei 2011 bezitter van Chateau caravan type carat 390 Bj 2003 dus 2de hands
Vroeger altijd Burstner gehad (20 jaar )
Ik moet zeggen ik was een beetje bang om mij een Chateau aan te schaffen wegens de vele negetieve reacties ,maar toch ben ik blij dat ik de beslissing genomen heb om het toch te doen.
Het is een droom om die caravan achter u te hebben ,een zee van verschil tijdens het rijden loopt mee als een trein achter u.
20 jaar met Burstner op pad geweest niet te vertrouwen achter de wagen, met zware wagens en lichtere gereden ieder keer hetzelfde fenomeen op een bepaalde snelheid rond de 98 per uur ging ze aan het drijven bangelijk en dat met Alko 3004 slingerdemper erop.
De chateau loopt stabiel en drijft niet heb er zelf boven de 100 mee gereden ,
wat ik trouwens zelden durf.
Het trekkend voertuig is een Renault grand Scenic 15 DCI 105 PK koppel 240 Nm
DE caravan zelf weegt 860 Kg ledig en mag beladen worden tot 1300Kg

x


De Chateau Caratt 390 TZD (uit 2000) van Paul

Ik heb 3 problemen.
1e. Caravan stuitert en geeft dit nadrukkelijk door aan de trekauto Volvo V40 2.0
Bij dealer geen afwijkingen aan de as of schokdempers of demper in de dissel geconstateerd.
2e. Inwatering links voor/onder zijwand,houtendeel verrot,(komt door scheurtjes van bevestigings gaatjes in kunststoffront) is door dealer van binnenuit keurig
verwijderd en vervangen.
3e. Scheur in front tussen raam en disselklep, zomaar spontaan!
Is via dealer door speciaal bedrijf keurig gerepareerd.

x


De Chateau calista chalet 450 (uit 2002) van Bert

Prettige carravan. Wil inmiddels dit type met 2-pers. bed vervangen door een ander merk met 2 aparte bedden. Bedrading in de kastjes ligt los; waterleiding niet geheel af te tappen vanwege niet op afschot gelegd bij de boiler (zie foto in folder Chateau). Vloertoiletruimte vervangen vanwege scheur door verkeerde ondervulling. Bekende bandenprobleem. Nieuwe Maxmiler-banden, i.v.m. hoge bandenspanning, voorzien van stalen ventielen. De oude (niet vervangen)rubberventielen knapten af (juist bij aankomst op camping!).

x


De Chateau Caratt 400TZF (uit 2005) van Ougie

Caravan ligt prima achter de auto. Goede schokdemping en weinig zijwindgevoelig.Natuurlijk afhankelijk met welke auto, maar met de Skoda met gemak en ontspannen de 110 op de teller. Prijs/kwalliteit ligt goed. Het onderstel en bovenbouw zijn prima afgewerkt met goede bekitting, hier en daar wat veel. Binnen een goede indeling met goed en afgewerkt materiaal. Ook bekleding van de banken is goed en degelijk. De matrassen van het vaste bed liggen voortreffelijk en wij komen dan ook meestal niet voor 10 uur ons bed uit. Het enige minpuntje dat ik had was de plastic dopjes die op de schroeven zitten. Daar waren er diverse van los. Daar kun je mee naar de dealer, maar ik heb er met lijm een uurtje aan besteed.Over het geheel genomen, een prima koop.

x


De Chateau chiara 350 AK (uit 1990) van fred

Na járenlang kamperen met de tent hebben we nu deze caravan al weer 2 jaar. Nou, héérlijk! Hij ligt als een dijk achter onze Volkswagen BORA 1.6 16v. We moeten wel iedere avond en ochtend onze rondzit ombouwen tot bed maar dat is 5 minuutjes werk
't Zal wel wat spartaans klinken voor de meer verwende caravanner maar het lijkt mij zonde van al dat gewicht en ruimte voor een vastbed dat je mee moet trekken. De caravan is dus al 17 jaar oud maar alles functioneert prima en ziet er nog als nieuw uit. We hebben bovendien 2 fietsen voor op de dissel staan maar de kogeldruk bedraagt daar mee 65 kilo. Wij zijn hélemaal tevreden!

x


De Chateau calista 390 (uit 2004) van b v buuren

Mijn ervaring is dat de caravan door de lange dissel en daardoor een in verhouding goede afstand tot de as een heel goede wegligging heeft. daarnaast kan je de fietsen op de dissel plaatsen. door het zware onderstel kan je veel meenemen mits je de verdeling goed in balans brengt.
Ik rij in combinatie met een ciroen xantia

x


Caravan ervaringen


Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.

Uitgebreid advies

Voor een goed advies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina past. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende Trekrapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Advertenties?

Caravantrekker zonder advertenties? Lees hoe dat kan en wat de voorwaarden zijn.


 

 

©2024 Caravantrekker