Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Sterckeman

De Sterckeman 420cp (uit 2014) van du Buf

Hallo,
Inmiddels hebben wij 12 jaar met Sterkeman ervaring.
Eerst een 430 DD en nu met een 420cp.
Onderhoud doe ik zelf omdat ik daar aardigheid aan heb, ben verder nog nooit met een defect bij de dealer geweest.
Prijs kwaliteit verhouding vinden wij prima.
Belangrijk is het lage eigengewicht van deze caravan, je kan hem bijna achter iedere auto hangen.
Wel hebben wij bij de aankoop al gekozen voor een zwaardere as en wielen, we kun nen nog ondanks mover, accu, vaste luifel op het dak en twee fietsen op de dissel e.d. nog 200kg extra laden.
M.v.g.
x


De Sterckeman alize (uit 2013) van alize

na 1 weekend kamperen,keuken verlichting kapot,steun zit hoek boog door,gasleiding loopt tegen dissel aan,dopjes gasfornuis laten los,kranen bleven doorlopen,slechte afwerking,voor 700 euro meer beter om een duitse caravan kopen,ik heb de sterckeman nieuw gekocht

x


De Sterckeman Fjord 390 Deluxe (uit 1997) van Geert & Michele.

Het materiaal welke Sterckeman gebruikt is misschien nu ook niet het beste van het beste maar kijk als je de prijs zowel nieuw of tweedehands bekijkt en weesgerust slecht is het ook niet hoor zijn net terug uit Frankrijk onze eerste reis met een Sterckeman en die is ons prima bevallen.Enkel de voortent opzetten bleek een heel karwei!

x


De Sterckeman Evolution Confort 410 CP (uit 2010) van Patrick Peeters

Caravan ligt mooi strak achter de wagen (tot voor kort: Dodge Caliber, vanaf 2011 een Kia Carens). Vast bed vooraan, dinette en grote koelkast in het midden, boven de as, keuken en natte cel achteraan.
Opletten bij het laden: onder het bed zit de zuiverwatertank van 40l., dus deze niet geheel vullen en niet alles erbij stouwen (kogeldruk!). Voortentstokken in de wagen, de voortentzeilen onder de tafel, pal boven de as, gasfles onder de achterste bank.
Prima kwaliteit/prijsverhouding, stabilisator, 40l. zuiverwatertank, grote koelkast, warmwaterboiler (5l., dus niet geschikt om te douchen, al is een douche voorzien), toilet (electrische spoeling) met grote tank.
Kraan in spoelbak kan beter geplaatst worden en draaibaar zijn.
Bed slaapt heerlijk. Dinette omgevormd tot bed is niet lang genoeg voor volwassen groter dan 1m60.
Een stopkontakt aan de voortentzijde zou wenselijk zijn.
Deksel van disselbak is beetje te slapjes, slot geeft niet veel vertrouwen.
Bijgeplaatste accessoire: buitentoegang tot laadruimte onder bed.

x


De Sterckeman Datcha 470 (uit 1999) van Robin

Onze Sterckeman hebben wij overgenomen van een gezin dat er jaren mee weg was geweest. Wij vielen voor de geringe breedte, lage gewicht, frisse interieur en inrichting.
Vijf slaapplaatsen is inmiddels 1 te weinig, de caravan kan er tegen. Wel de vloer zelf geinjecteerd, er trad wat de-laminatie op. Verder zeer tevreden, complete wagen die goed in elkaar zit (op de vloer na dus). Zeker voor dat geld.

x


De Sterckeman Evolution 420 cp (uit 2006) van Familie Roumen

Onze Ervaring met het Merk Sterckeman zijn zeer goed ,technisch en qua uiterlijk zijn ze vrijwel gelijk aan het wat meer bekendere merk caravalair alleen zijn ze van binnen in het interieur wat lichter en hebben ze buitenom uiteraard een andere stripping , het is een werkelijk complete caravan voor die prijs .warmwater boiler ,groot dakluik ,toiletvoorziening en netjes afgewerkt en dank zijn zijn standaard antislinger koppeling een hele fijne caravan om mee te rijden , niet te zwaar ,en ook het vaste bed voorin slaapt voortreffelijk, kortom ben je een beginnende kampeerder, of al een wat gevorderde , Een Sterckeman is de overweging meer dan waardt deze caravan mag je best ens vergelijke met bv een Tourist light van Dethleffs ,vergelijkbaar qua gewicht ,maar veel betaalbaarder!!

FAM ROUMEN.

x


De Sterckeman Starlet 420 CP (uit 2002) van W.Blom

De Sterckeman 420CP heeft een vastbed voor, een treinzit in het midden en een keuken/toiletruimte achter.
Prima indeling voor senioren (zoals wij)
Het is maar net met welke ogen je deze caravan bekijkt. Hij blink negens in uit, niet in styling, niet in afwerking, niet in uitrusting, kortom het is een beetje een "witte" muis. Maar gezien de prijs die je voor deze caravan moet betalen is alles wel ruim voldoende. Er zit een zelfde toilet, boiler, kachel, koelkast, gaskookplaat en spoelbak in als een caravan die het dubbele kost. Er zijn wel schokdempers onder gezet en (tot volle tevredenheid) een Stabifix4 "stabi" koppeling gemonteerd. Ligt er werkelijk snaarstrak achter. In de vier jaar dat wij met deze caravan op vakantie zijn geweest kan ik alleen maar zeggen,de prijs/kwaliteit/vakantieplezier-verhouding is ruim voldoende. En voor mensen die niet zoveel willen of kunnen betalen voor een caravan beslist een aanrader.

x


Caravan ervaringen


Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Over het Trekrapport

Wie kan er beter oordelen over het Trekrapport dan de gebruikers? Lees de ervaringen die zij gegeven over het Trekrapport.

Advertenties?

Caravantrekker zonder advertenties? Lees hoe dat kan en wat de voorwaarden zijn.

Cursussen

Een goede combinatie is belangrijk. Maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker! Bert van het Caravantrekker Training Center geeft een aantal trainingen en cursussen.


 

 

©2024 Caravantrekker