Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Wilk

De Wilk Sento 490 HTD (uit 2012) van Niek de Bruijn

Over deze Wilk (1700 kg max.) zijn wij tot op heden zeer tevreden. Smaakvol ex- en interieur, goede afwerking, zeer stabiele weglegging (- in ons geval - achter een BMW 5.23 i).
De leverancier (Boer/Wezep) heeft de caravan vakkundig voorzien van o.m. mover, dakluifel, airco, scheepsluikje, fietsendrager op dissel en tv-aansluiting. I.v.m. rugklachten van mijn echtgenote is de matras inmiddels vervangen (met positief resultaat).
Kortom deze Wilk is een aanrader!

x


De Wilk 535 (uit 2002) van Meijer

Ik ben zeer tevreden met de Wilk. Ik wil alleen doorgeven dat de Wilk caravans vanaf bouwjaar 2008 in Polen werden gebouwd. In Polen worden/werden andere materialen gebruikt als in Duitsland wat de kwaliteit niet ten goede kwam. Mijn dealer stopte daarom met de verkoop van Wilk omdat hij niet meer voor de kwaliteit kon instaan. Het is maar dat u het weet.

x


De Wilk 450 htd (uit 2005) van v.d. herik

hiervoor hebben wij een knaus en een caravelair gehad, de wilk steekt er met kop en schouders boven uit. de inrichtng is goed, kleurstelling ook , hij lig goed op de weg achter een transit. ziet er degelijk en betrouwbaar uit. we zijn er vaak mee weg geweest in voor en naseizoen de volgende is ook weer een wilk

x


De Wilk Safari 390 HK (uit 1999) van Rico

Deze caravan hebben we getrokken met een Peugeot Partner 1.9D en een CitroŽn Berlingo 2.0 HDI. Achter beide auto's een prima caravan, leverde ook een prima combinatie op. Over de caravan zelf echter slecht te spreken. Een aantal puntjes:

De caravan liep scheef achter de auto lopen. De opbouw bleek scheef op het chassis te staan. De dealer en de importeur (niet de huidige importeur) konden niet tot een oplossing komen.

Het was een tweepersoons indeling, dus slapen op de dinette. De tafel was echter te laag. Heb tijdens de vakantie tussen onderstel en tafelblad houten strips van 1,5 cm dikte gemonteerd.

Waterkraantje in de keuken werkte meer niet dan wel.

Kwaliteit van de zitkussens liet te wensen over. Het schuim vertoonde na het eerste jaar al een blijvende indrukking. De stof van de kussens is niet slijtvast, je trekt draden uit de kussens.

Deze caravan slechts drie jaar gebruikt. Ingeruild op een Beyerland.

x


De Wilk 490UE (uit 2005) van Jan van Capelleveen

Vier maal overwinterd met de Wilk in AndalusiŽ en de Algarve van januari tot april. Niet ontevreden over deze caravan, is ook niet de goedkoopste. Getrokken door een X-trail diesel is geen berg te hoog. Het komt voor dat er schroeven los zijn geraakt door alle trillingen bij het rijden.
De drinkwatertank gaf geruime tijd een vieze (siliconen) smaak aan het water; veel keer doorgespoeld met allerlei schoonmaak middelen. De afleveringscontroles zouden beter moeten. B.v. de kachel deed het niet (was niet goed electrisch aangesloten). Dit gold ook voor de koelkast. Nieuw gehaald en dan toch maar weer terug naar de dealer om e.e.a. te laten herstellen (waar ik overigens op kon wachten).

x


Caravan ervaringen


Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Uitgebreid advies

Voor een goed advies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina past. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende Trekrapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Over het Trekrapport

Wie kan er beter oordelen over het Trekrapport dan de gebruikers? Lees de ervaringen die zij gegeven over het Trekrapport.

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.


 

 

©2024 Caravantrekker