Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

Gebruikerservaringen
Fiat Tipo

Sorteer op:

Fiat Tipo 1.6 MultiJet aut. met een Knaus

De ervaring van Dave met een Fiat Tipo 1.6 MultiJet aut. (88 Kw/120 pk bouwperiode: januari 2017 - heden) en een Knaus Sport 450 (2,2) van 1200 kg geplaatst op 13-06-2018. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Afgelopen weekend evennproef gedraaid. Voor het eerst gereden met de Tipo met daarachter de caravan. Dat gaat deze zomer goed komen. Tipo heeft er geen last van en rijd super. Automaat rijd langer door in de toeren voor dat deze opschakeld. Lijkt er dus op dat automaat zich goed aanpast op moment dat caravan erachter zit. Stukje snelweg meegepakt. Voor ik het wist stond de teller op 110 KM uur. Super blij met deze combinatie. Ga met een gerust gevoel de zomervakantie tegemoet. Op naar Italië.....
Onderweg naar het Iseomeer de zomer

Via Duitsland over de snelweg al wat klimmetjes gehad. Fiat gaat graag naar boven met de caravan erachter. Vind de combinatie op heuvelachtig terrein fijner rijden om de automaat handmatig te bedienen. Combinatie rijd en voelt dan rustig aan. Motor loopt net iets mooier en reageert beter op gas geven. Maar de Fiat heeft geen moeite om de caravan mee te brengen. Fernnpas is geen probleem. Combinatie is zeer fijn om te rijden.

Bekijk berekening

Wijzigen


Fiat Tipo 1.6 MultiJet aut. met een Knaus

De ervaring van Dave met een Fiat Tipo 1.6 MultiJet aut. (88 Kw/120 pk bouwperiode: januari 2017 - heden) en een Knaus Sport 450 (2,2) van 1200 kg geplaatst op 09-06-2018. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Gister voor het eerst met onze Tipo gereden met de caravan erachter. Tipo heeft er geen last van. Mooi om te zien is dat de automaat hoger in de toeren gaat voordat hij doorschakelen. Duidelijk verschil in toeren tal als zonder caravan. Dit was de een proef weekendje weg. Deze zomer op naar Italië. Ik verwacht geen probleem. Tipo heeft koppel van 320. Dus dat moet zeker geen problemen geven. Tot nu toe zeer tevreden met deze combinatie

Bekijk berekening

Wijzigen


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Fiat Tipo.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Er zijn geen Engelse reviews voor dit model

Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Slingeren

Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.

Interview Caravantrekker

De website love2camp.nl heeft Menno geïnterviewd over het ontstaan van Caravantrekker en zijn visie.

Bandenspanning

Hoe hoog moet de bandenspanning van mijn caravan zijn? Bekijk het in de Bandenspanningscalculator.


 

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

 

© 2004-2018 Caravantrekker