Caravantrekker.nl Informatie Blog Gebruikerservaringen Tests Advies Vragen

Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Fiat Tipo

Sorteer op:


Fiat Tipo 1.4 T-Jet met een Kip

De ervaring van Joop met een Fiat Tipo 1.4 T-Jet (88 Kw/120 pk bouwperiode: januari 2017 - 2020) en een Kip Kompakt KK 37 EKV van 935 kg geplaatst op 06-10-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 62%

Ben dit jaar met deze combinatie naar Zuid Frankrijk geweest.De Fiat heeft weinig moeite met deze Kip Kompakt 37 Ekv caravan.
Extra spiegels zijn niet nodig,temeer omdat de Kip 5 cm breder is als de trekauto.
Het verbruik:
Met een snelheid van 90km p/uur is 1:10,5 mogelijk,(op de tolwegen)ga je 100km p/uur rijden of meer dan stijgt het verbruik erg progessief.
Mijn ervaring.90 km p/uur geeft het beste koppel in de 6e versnelling, is het zuinigst en met een volle tank is 475 km mogelijk.

Bekijk berekening

Wijzigen


Fiat Tipo 1.6 MultiJet aut. met een Knaus

De ervaring van Dave met een Fiat Tipo 1.6 MultiJet aut. (88 Kw/120 pk bouwperiode: januari 2017 - 2020) en een Knaus Sport 450 (2,2) van 1200 kg geplaatst op 13-06-2018. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Afgelopen weekend evennproef gedraaid. Voor het eerst gereden met de Tipo met daarachter de caravan. Dat gaat deze zomer goed komen. Tipo heeft er geen last van en rijd super. Automaat rijd langer door in de toeren voor dat deze opschakeld. Lijkt er dus op dat automaat zich goed aanpast op moment dat caravan erachter zit. Stukje snelweg meegepakt. Voor ik het wist stond de teller op 110 KM uur. Super blij met deze combinatie. Ga met een gerust gevoel de zomervakantie tegemoet. Op naar Italiƫ.....
Onderweg naar het Iseomeer de zomer

Via Duitsland over de snelweg al wat klimmetjes gehad. Fiat gaat graag naar boven met de caravan erachter. Vind de combinatie op heuvelachtig terrein fijner rijden om de automaat handmatig te bedienen. Combinatie rijd en voelt dan rustig aan. Motor loopt net iets mooier en reageert beter op gas geven. Maar de Fiat heeft geen moeite om de caravan mee te brengen. Fernnpas is geen probleem. Combinatie is zeer fijn om te rijden.
Update van 1-8-2019
Richting Gardameer via de Fernnpas. Ben zo blij met de ze Fiat, auto rijd super met de caravan er achter. Onderweg beste bergen/heuvels gehad. Auto regeld zelf wel welke versnelling hij gebruikt. Dit gaat altijd super. Heb tot nu toe 1 keer handmatig geschakeld. Dat was iets na Inschbruck, daar gaat de weg best stijl omhoog richting de Brenner. Daar wilde ik niet tussen de vrachtwagens omhoog. Dus even zelf schakelen en de Fiat wil zo graag voor je werken, hij gaat echt super omhoog met de caravan er achter. Ik kan iedereen de Fiat Tipo diesel automaat aanraden. Is tot nu toe mijn beste caravantrekker ooit.

Bekijk berekening

Wijzigen


Fiat Tipo 1.6 MultiJet aut. met een Knaus

De ervaring van Dave met een Fiat Tipo 1.6 MultiJet aut. (88 Kw/120 pk bouwperiode: januari 2017 - 2020) en een Knaus Sport 450 (2,2) van 1200 kg geplaatst op 09-06-2018. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Gister voor het eerst met onze Tipo gereden met de caravan erachter. Tipo heeft er geen last van. Mooi om te zien is dat de automaat hoger in de toeren gaat voordat hij doorschakelen. Duidelijk verschil in toeren tal als zonder caravan. Dit was de een proef weekendje weg. Deze zomer op naar Italiƫ. Ik verwacht geen probleem. Tipo heeft koppel van 320. Dus dat moet zeker geen problemen geven. Tot nu toe zeer tevreden met deze combinatie

Bekijk berekening

Wijzigen


Gebruikerservaringen


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Trekkrachtrapport

Voor een goed trekadvies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Elektrisch trekauto's

Bekijk het overzicht van elektrische auto's die heel goed een caravan kunnen trekken. De trekkracht kunnen we tegenwoordig berekenen en ook de (beperkte) actieradius.

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.


 

Geef je zelf vertrouwen!

Een goede combinatie is belangrijk maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker!

Volg een van de cursussen van ons Trainingscentrum en ga zonder stress op stap met de caravan.

 

Lees ook:

Rijbewijs B of BE?

Caravanbanden

Abnormale bandenslijtage

Maximaal trekgewicht

Hoe meer PK's, hoe beter?

 

© 2004-2021 Caravantrekker