Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Contact Menu

Gebruikerservaringen
Weinsberg

De Weinsberg CaraOne 390 QD (uit 2015) van Gunst

De Weinsberg CaraOne spreekt ons erg aan. Strak van binnen en erg degelijk en netjes afgewerkt (zeker als je de prijs in beschouwing neemt). Er lopen geen losse kabels door de bankkasten en de buizen voor de ringverwarming en de leidingen voor het water zijn netjes bovenin de bank- en bedkast weggewerkt zodat deze niet door bagage kunnen beschadigen. De caravan is voorzien van led verlichting (spotjes en indirect licht in de kasten). Er zit een goed bed in met een visco matras. Wat vooral een luxe gevoel geeft is de toiletruimte. Een mooie douchebak, keramisch toilet en een mooi houten wastafel meubel en een houten wandkast zodat je tijdens het rijden niet alles een andere plek hoeft te geven. Dat zie je bij veel goedkopere caravan vaak anders. De banken zijn lekker diep en voorzien van stevige kussens. Er is erg veel kastruimte voorhanden zodat al je vakantie spullen makkelijk een plekje vinden (wel opletten met beladen). Met de ringverwarming wordt overal in de caravan een aangename temperatuur bereikt. De caravan is standaard voorzien van een GFK dak. Dit heeft zijn nut bij vorige caravans al goed bewezen. De caravan is voorzien van een 1350 kilo as. Met een eigen gewicht van ongeveer 870 kilo levert dat een fors laadvermogen op. De caravan staat op een BPW onderstel met een rechte as en een Winterhoff WS 3000 stabilisator. Ik heb er nu zon 250 km mee gereden en de wegligging is uitstekend. Wel opletten met beladen en instappen bij een lege caravan. De disseldruk is leeg maar zon 15 kilo dus hij valt snel achterover als hij niet aangekoppeld staat. Je moet de ruimte onder het bed voorin dus ook echt gebruiken voor bagage anders rij je met een te lage kogeldruk rond. De disselkast en klep zijn enorm. Hierdoor is deze erg makkelijk te beladen. De bodem is van ijzer. De klep blijft met een simpele uitzetter open staan (geen gasdrukveer) maar dit werkt prima. Voor wie een kleine, lichte en degelijke (uit de Knaus fabrieken) caravan zoekt is de Weinsberg een goede optie en het bekijken zeker waard.

x


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Alle informatie over:


Vragen?

Is iets onduidelijk op deze site of heb je een vraag of andere opmerking? Stuur dan een e-mail aan Menno van Caravantrekker

Uitgebreid trekadvies

Van elke combinatie is een uniek bijna 30 pagina's tellend rapport te downloaden met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan. Tevens staan daar tips in voor een veilige en comfortabele reis.


 

Veel gelezen

Rijbewijs B of BE

Maximaal trekgewicht

Maximum snelheid en verkeersregels in Europa

Fietsen mee

Belading en kogeldruk

 

Meer dan alleen sterren

Er is veel mee te vertellen over een combinatie dan in een simpele online berekening! Neem rustig de tijd om alle aspecten te bestuderen in een gemakkelijk te printen advies van bijna 30 pagina's.

 

© 2004-2020 Caravantrekker