Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Weinsberg

De Weinsberg 390 QD (uit 2020) van Rene

Wij hebben in februari diverse vergelijkingen gemaakt in type caravans o.a. dethleff adria weinsberg en knaus. Voor ons was belangrijk het gewicht afwerking en gebruiksgemak/indeling. Wij gebruiken caravan namelijk voor meerdere reizen en niet voor een seizoenplaats.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor de weinsberg 390QD en zijn er nu pas mee weg kunnen gaan om te proberen en dit is zeer goed bevallen.
De weinsberg is goed afgewerkt en voelt heel degelijk aan. Wel hebben we de banden direct bij aankoop laten omwisselen voor trailermaxx banden want de standaard banden (security) had ik geen hoge pet van op.

De weinsberg ligt als een blok achter onze Ford C max. Weliswaar nu alleen nog in nederland gereden maar de bergen voorzie ik geen enkel probleem.

De Knaus vonden we ook heel mooi maar was iets zwaarder en vooral duurder. Er is maar 1 ding wat ons een beetje stoort en dat zijn de kraantjes van de boiler die heel onhandig geplaatst zijn waardoor je veel moeite moet doen om open en dicht te draaien.

Verder voor ons een topcaravan die voldoet in prijs kwaliteitverhouding waar we hopelijk nog veel plezier aan gaan beleven.

De dethleff en adria vielen voor ons af vanwege interieur en minder compleet.

x


De Weinsberg Caraone 390 (uit 2019) van Bert

Sinds 2019 een Weinsberg Caraone 390 . In het begin waren wij heel enthousiast en eerlijk gezegd is het een mooie caravan en goede indeling. Maar let op bij aanschaf of de deur wel goed in het uitgezaagde gat past. Bij ons is het gat groter dan het deurframe. Op advies van Knaus Tabbert is de ruimte tussen de deur en het frame opgevuld. Dit moet voldoende zijn. Ik geloof er geen barst van. Naar mijn mening is dit vragen om narigheid. Gelukkig garantie op waterdichtheid en de boel goed in de gaten houden of het niet gaat scheuren. Dus mocht je van plan zijn een Weinsberg te kopen: Kijk of de deur juist is gemonteerd. Zo niet, zoek een ander merk, dat niet door Knaus word gebouwd. Caravan rijd goed en leuke indeling. Het is nu niet gunstig om alweer in te ruilen, maar ik verlang nu al terug naar mijn oude Kip.

x


De Weinsberg CaraOne 390 QD (uit 2015) van Gunst

De Weinsberg CaraOne spreekt ons erg aan. Strak van binnen en erg degelijk en netjes afgewerkt (zeker als je de prijs in beschouwing neemt). Er lopen geen losse kabels door de bankkasten en de buizen voor de ringverwarming en de leidingen voor het water zijn netjes bovenin de bank- en bedkast weggewerkt zodat deze niet door bagage kunnen beschadigen. De caravan is voorzien van led verlichting (spotjes en indirect licht in de kasten). Er zit een goed bed in met een visco matras. Wat vooral een luxe gevoel geeft is de toiletruimte. Een mooie douchebak, keramisch toilet en een mooi houten wastafel meubel en een houten wandkast zodat je tijdens het rijden niet alles een andere plek hoeft te geven. Dat zie je bij veel goedkopere caravan vaak anders. De banken zijn lekker diep en voorzien van stevige kussens. Er is erg veel kastruimte voorhanden zodat al je vakantie spullen makkelijk een plekje vinden (wel opletten met beladen). Met de ringverwarming wordt overal in de caravan een aangename temperatuur bereikt. De caravan is standaard voorzien van een GFK dak. Dit heeft zijn nut bij vorige caravans al goed bewezen. De caravan is voorzien van een 1350 kilo as. Met een eigen gewicht van ongeveer 870 kilo levert dat een fors laadvermogen op. De caravan staat op een BPW onderstel met een rechte as en een Winterhoff WS 3000 stabilisator. Ik heb er nu zon 250 km mee gereden en de wegligging is uitstekend. Wel opletten met beladen en instappen bij een lege caravan. De disseldruk is leeg maar zon 15 kilo dus hij valt snel achterover als hij niet aangekoppeld staat. Je moet de ruimte onder het bed voorin dus ook echt gebruiken voor bagage anders rij je met een te lage kogeldruk rond. De disselkast en klep zijn enorm. Hierdoor is deze erg makkelijk te beladen. De bodem is van ijzer. De klep blijft met een simpele uitzetter open staan (geen gasdrukveer) maar dit werkt prima. Voor wie een kleine, lichte en degelijke (uit de Knaus fabrieken) caravan zoekt is de Weinsberg een goede optie en het bekijken zeker waard.

x


Caravan ervaringen


Trekadvies

Selecteer eerst een auto voor een trekkrachtberekening.


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.

Trekkrachtrapport

Voor een goed trekadvies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Advertenties?

Caravantrekker zonder advertenties? Lees hoe dat kan en wat de voorwaarden zijn.


 

 

©2023 Caravantrekker