Caravantrekker.nl

De 10 nieuwste gebruikerservaringen

Tesla Model 3 Long range AWD met een Caravelair

De ervaring van Pieter met een Tesla Model 3 Long range AWD (258 Kw/351 pk bouwperiode: maart 2019 - heden) en een Caravelair Ambiance style 400 van 1090 kg geplaatst op 25-07-2021. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 52%

Wat een geweldige trekauto is de Tesla 3LR. Je voelt niet eens dat er een caravan achter hangt. Heb jaren grote dieselauto’s gereden maar de Tesla overtreft de rijervaring. Stel je de snelheid op bv 85kmh in dan zal hij die snelheid blijven rijden. Geweldig om die gemiddelde caravanauto snel voorbij te zien rijden totdat je de berg op rijdt. Dan zakken za allemaal af en blijf je met de Tesla gewoon de ingestelde snelheid rijden. Berg op of berg af maakt niet uit.
Nu vraag je misschien af, hoe dan met het bereik?
Wij zijn nu onderweg naar Spanje, rijden 85kmh en kunnen dan ca 200km rijden per lading.
Aangezien er voldoende Superchargers van Tesla zijn is dit geen probleem. Aan de stekker, kopje koffie en rijden maar weer.
Heb je vragen, laat me zeker weten.

Bekijk berekening

Wijzigen


Mitsubishi Outlander 2.0 aut. met een LMC

De ervaring van NH Janssen met een Mitsubishi Outlander 2.0 aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: juli 2012 - 2015) en een LMC Style 450 E van 1262 kg geplaatst op 25-07-2021. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 76%

Geweldige trekker, deze 2.0 niet phev!
30 pk meer dan een phev met 2.5 ltr motor
63 ltr benzinetank tegen +/- 45 ltr van de phev.
Helaas niet meer leverbaar, alleen nog de phev is nog leverbaar, dus voor mij einde Mitsubishi, jammer! Wordt nu de Mazda cx5 of Toyota Rav 4, 2.0
Onze Outlander (2014) houdt wel van een slokje,
Met caravan +/- 1:8 zonder caravan 1:14
Ben nog zoekende naar de opvolger, de EU maakt het mij niet makkelijker....

Bekijk berekening

Wijzigen


Mercedes-Benz A 180d aut. met een Weinsberg

De ervaring van Thijs met een Mercedes-Benz A 180d aut. (85 Kw/116 pk bouwperiode: maart 2018 - heden) en een Weinsberg CaraTwo 450 FU van 1200 kg geplaatst op 24-07-2021. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 75%

Prima combinatie. De 1.5 mist t.o.v. een 2.0 wel wat koppel.

Bekijk berekening

Wijzigen


Renault Captur TCe 120 aut. met een Dethleffs

De ervaring van Dick Bakker met een Renault Captur TCe 120 aut. (87 Kw/118 pk bouwperiode: april 2013 - 2017) en een Dethleffs van 1464 kg geplaatst op 23-07-2021. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 104%

3 keer met burstner beladen 1200 kg en getrokken door een Renault Captur.
gereden op cruise control door ned,België, Frankrijk. Dit ging prima,de automaat bleef al die tijd rustig.Ik reed met een gemiddelde snelheid van 90 km.Daarmee kon ik 1:10 rijden,maar met 10 km meer dat kon de captur makkelijk aan ,alleen ging ik wel naar 1:7 dus al met al keurige cijfers en ervaringen.Ik heb nu een Dethleffs leeg 820 kg beladen rond 1100 ben benieuwd naar mijn verbruik.Eerst maar de corona maar afwachten. Ik heb wel gemerkt dat in Nederland het verbruik hoger is. meer schakelen zal de oorzaak zijn.

Bekijk berekening

Wijzigen


Hyundai Kona Hybrid met een Weinsberg

De ervaring van C. Hoekstra met een Hyundai Kona Hybrid (104 Kw/141 pk bouwperiode: september 2019 - heden) en een Weinsberg CaraOne 450 FU van 1200 kg geplaatst op 22-07-2021. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

Na veel positieve reviews te hebben gelezen hebben wij de knoop doorgehakt en een kona hybrid gekocht om die ook als caravantrekker te gebruiken. We zijn net door Frankrijk getrokken en het is mij helaas niet meegevallen. De auto trekt erg goed zolang de accu maar vol is ,maar op de momenten dat je de trekkracht werkelijk nodig hebt laat hij het afweten want dan is de accu leeg. Alles uitgeprobeerd D S En flippers. Maar de accu vol houden is wat je continu bezig houdt en ontspannen rijden is er voor mij niet bij. Ik vindt het niet prettig om met 30 km per uur tegen de berg op te rijden terwijl het verkeer om je heen suist. 30 jaar geleden normaal maar tegenwoordig gevaarlijk.
Het beste gaat nog de S stand en handmatig.
Hiervoor hadden we een Renault scenic tce, deze wagen rijdt echt veel meer ontspannen.
2e grote nadeel van de auto is het bereik. Gemiddeld rijdt de Kona met een caravan van 1200kg 1 op 9 , redelijk goed, maar dat houdt in elke 300 km tanken.
Als gewone gebruiks auto is de kona een heerlijke auto dus voor degene die deze nadelen niet belangrijk vindt is het een zeer fijne wagen.

Bekijk berekening

Wijzigen


Volkswagen Golf Variant 2.0 TDI met een HomeStar

De ervaring van VW rijder met een Volkswagen Golf Variant 2.0 TDI (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2013 - 2017) en een HomeStar Racer Trophy 48 KMU van 1400 kg geplaatst op 19-07-2021. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

Na 11 jaar vw touran 1.9tdi en 1.6tdi te hebben gereden werd het tijd voor een kleindere auto ,het is een vw golf 7 variant 2.0tdi (150pk) geworden.

Onze eerste ervaring met de golf en caravan is in woord Geweldig..
Met een homestar 48kmu uit 2010 ( totaal gewicht 1400kg)
Bij een goede belading vd caravan ligt de caravan als een blok achter de auto. kogeldruk 75 kg
Verbuik met caravan 1 op 12,7 ( 90- 100km/uur)
ADVIES: wel hulp veren monteren!!

Bekijk berekening

Wijzigen


Citroen C4 Picasso THP 165 aut. met een Fendt

De ervaring van Peter Michael met een Citroen C4 Picasso THP 165 aut. (121 Kw/165 pk bouwperiode: juni 2014 - 2018) en een Fendt Bianco 445 SF Activ van 1493 kg geplaatst op 19-07-2021. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 96%

Ik heb sinds november vorig jaar deze combinatie. Een C4 Picasso/Spacetourer met de 165pk 1.6 THP met de Fendt Bianco 445 SF met mover, bankairco, schotel antenne en Thule Omnistor 6300

De rij eigenschappen zijn uitstekend. Ligt zeer stabiel achter de auto en de motor met 6-traps automaat trekt hem zeer goed. Sterker.. ik moet inhouden want voor je weet zit je een eind boven de 100km/pu

Belading van stoelen, tafel en buiten tapijt altijd in de auto. Ook de (Torino) luifel met stokken in auto

Bekijk berekening

Wijzigen


Mitsubishi Outlander PHEV met een Caravan

De ervaring van Rob met een Mitsubishi Outlander PHEV (176 Kw/239 pk bouwperiode: juni 2018 - heden) en een Caravan van 1400 kg geplaatst op 19-07-2021. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 63%

2 x met de caravan er achter naar Zuid limburg gereden, daar camping Gulperberg bezocht. Het rijden met de outlander/caravancombinatie is mij zeer goed bevallen. gewicht caravan 1400 kg. Alle zware spullen voortent, stokken en reservewiel in de auto. de combinatie was enorm stabiel. kon vlot vrachauto's inhalen zelf bij oplopende weg. dat was ik niet gewend met mijn vorige benzine auto. Na 2 x in NL hoop ik volgend jaar oostenrijk of italie te bezoeken, dan pas de echte test. verbruik viel mij mee, 1 op 9,5 , wel met ingehouden snelheid max 90 km op een paar sprintjes na om te kijken wat mogelijk was :-)

Bekijk berekening

Wijzigen


Mitsubishi ASX 1.6 met een Knaus

De ervaring van Eric W. Sip met een Mitsubishi ASX 1.6 (86 Kw/117 pk bouwperiode: januari 2012 - 2016) en een Knaus van 1290 kg geplaatst op 18-07-2021. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 86%

Vorig jaar voor het eerst met de asx en knaus naar italie geweest en ging super. Vanaf het gardameer naar lago di ledro met kort achtermekaar haarspeld bochten en 11% stijgen was toch ff een dingetje. Maar dat duurde maar 3 km ongeveer dat ie ff moeite had. Maar vanaf nederland tot camping italie deed ie het best goed.

Bekijk berekening

Wijzigen


Mitsubishi L200 2.4 DI-D+ met een Fendt

De ervaring van Frank Vreven met een Mitsubishi L200 2.4 DI-D+ (133 Kw/181 pk bouwperiode: mei 2015 - 2020) en een Fendt Brillant 560 SG van 1980 kg geplaatst op 18-07-2021. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 96%

Combinatie Mitsubishi l200 diesel van 2017 met 181pk/133kw met 430nm en Fendt 560sg 2000kg van 2014: eerste trip gemaakt naar Luxemburg. Fijne caravantrekker, voorbij Luik in bergop tegen 80km per uur. Ontspannen te rijden tegen 90 per uur. Verbruik 11,4 liter op 100 km. Op geen enkel moment neiging tot slingeren. 100kg op trekhaak aangehouden. Heb zware spullen gelijk voortent in kofferbak pickup geplaatst. Zeer tevreden over deze combinatie.

Bekijk berekening

Wijzigen


Gebruikerservaringen


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Trekkrachtrapport

Voor een goed trekadvies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus en je gaat ontspannen op vakantie.


 

Geef je zelf vertrouwen!

Een goede combinatie is belangrijk maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker!

Volg een van de cursussen van ons Trainingscentrum en ga zonder stress op stap met de caravan.

 

Lees ook:

Toelichting bij het trekadvies

Caravanbanden

Bandenspanning

Rijbewijs B of BE?

Hoe meer PK's, hoe beter?

 

©2021 Caravantrekker