Caravantrekker.nl Blog Gebruikerservaringen Tests Advies Vragen Menu ☰

Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Dodge Ram

Sorteer op:


Dodge Ram SRT-10 met een Dethleffs

De ervaring van Ruud Frieling met een Dodge Ram SRT-10 (373 Kw/507 pk bouwperiode: april 2004 - heden) en een Dethleffs van 2210 kg geplaatst op 17-07-2020. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

perfecte combinatie
zowel op de weg als in de bergen
en met een anti sliger systeem kan ik niet oordelen of de combi slingert mocht hij iets beginnen te slingeren grijpt het systeem meteen in

Bekijk berekening

Wijzigen


Dodge Ram Van 2.5 CRD met een Hobby

De ervaring van Hans met een Dodge Ram Van 2.5 CRD (104 Kw/141 pk bouwperiode: januari 2002 - januari 2003) en een Hobby Excellent 495 UFe van 1425 kg geplaatst op 10-07-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

Voor het eerst met deze combinatie naar zuid frankrijk gereden, eerdere vakanties met alleen de solo. Verbruik solo 1:14/15 met de caravan 1:10 moet wel een aantekening maken bij de brandstofmeter deze geeft bij het "tank alarm" niet de juiste nog aanwezige hoeveelheid aan deze gaat meestal branden bij 56 ltr terwijl er 76 ltr in zit. Een bekend probleem bij de Dodge.
Tot slot deze combinatie rijdt voor mij heerlijk!

Bekijk berekening

Wijzigen


Dodge Ram Van 2.5 CRD met een Adria

De ervaring van Gerard met een Dodge Ram Van 2.5 CRD (104 Kw/141 pk bouwperiode: januari 2002 - januari 2003) en een Adria Adiva 462 PD van 1300 kg geplaatst op 30-03-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 64%

Ik heb een Dodge Ram Van uit 2004. Eigenlijk is het gewoon een Chrysler, maar er staat Dodge op het kentekenbewijs. Tegenwoordig is het alleen maar Chrysler.
Het is een heerlijke caravantrekker. Je merkt amper dat de caravan er achter zit. Goede trekkracht en op de snelweg kan je bijvoorbeeld in Frankrijk behoorlijk uit de voeten. Een veilige en fijne combinatie. De trekkracht zit heel laag, al bij 1800 toeren zit je op de max.trekkracht en dat is gewoon fantastisch (320 Nm).

Bekijk berekening

Wijzigen


Gebruikerservaringen


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Elektrisch trekauto's

Bekijk het overzicht van elektrische auto's die heel goed een caravan kunnen trekken. De trekkracht kunnen we tegenwoordig berekenen en ook de (beperkte) actieradius.

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.

Trekadvies

Lees de achtergrond en de uitleg die we geven om de trekkrachtberekeningen beter te gebruiken.


 

(Advertentie)

 

Lees ook:

Hoe meer PK's, hoe beter?

Rijbewijs B of BE?

In de bergen naar beneden

Maximaal trekgewicht

Bandenspanning

 

© 2004-2020 Caravantrekker