Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Hyundai Tucson

Sorteer gebruikservaringen op:

Hyundai Tucson - 1.6 T-GDI [2WD] met een Hobby

De ervaring van Jos Lem met een Hyundai Tucson - 1.6 T-GDI [2WD] (130 Kw/177 pk bouwperiode: augustus 2015 - heden) en een Hobby La Vita Veneto 495 UL van 1434 kg geplaatst op 09-07-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

Heb eindvorig jaar mij KIA Sportage, 2 ltr diesel, ingeruild voor de Hyundai 1.6 GDI. Hobby caravan 1435 kg. Net terug vanuit Zuid Frankrijk, 2500 km met caravan gereden. Op de snelweg vooral gereden in de vijfde versnelling, 95 tot 100 km pu met 2400 toeren. Loopt naar mijn idee dan prettig en heb nog ruim voldoende over om vlot, 105 tot 110 kmpu in te halen. Bij hellingen meer dan 5% terug naar de 4e versnelling, waarbij moeiteloos 85 tot 90 kmpu wordt gehaald. Verbruik 1 op 10. Caravan blijft goed en stabiel. Verschil zal niet groot zijn, maar heb wel het idee dat deze Hyundai iets beter presteert dan de Kia Sportage. Voldoet aan de verwachtingen en prestaties komen overeen met de gepubliceerde testen/informatie. Fijne caravantrekker!

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 1.6 T-GDI [2WD] met een Hobby

De ervaring van Walter Wissels met een Hyundai Tucson - 1.6 T-GDI [2WD] (130 Kw/177 pk bouwperiode: augustus 2015 - heden) en een Hobby Excellent 495 UFe van 1425 kg geplaatst op 09-07-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

Naar Plitvische meren en Krk in KroatiŽ geweest met 2 personen heen via Graz en terugweg via Tauerntunnel Combinatie veelal gereden op snelweg in 5 versnelling met 100 km/h op cruisecontrol 6 versnelling tevens bruikbaar, maar had het idee dat de combinatie in 6 minder zuinig was. Verbruik 8,75 liter op 100 km. Hellingen werden moeiteloos genomen, toch om de motor te sparen vanaf 4% hellingen terug naar 4 versnelling en boven de 6% helling terug naar 3 versnelling. Minder vond ik het afremmen op de motor waarbij ik dezelfde versnellingen gebruik als bij het klimmen. Ook steilere hellingen gehad en niet het idee gehad dat de combinatie ergens niet kon komen.

Wegligging met windvlagen, stortregens, vrachtwagens, spoorvorming leverde geen problemen op en was de caravan achter de auto nauwelijks voelbaar.

Gebruikte spiegels Milenco Grand Aero die goed zicht naar achteren geven. Vooraf mijn oud model Magic Mirror spiegels gebruikt waarbij ik geen goed gevoel had of de spiegels stevig bleven zitten.

Mijn auto is uitgerust met safety pakket, die soms die naar mijn mening een goede aanvulling is in combinatie met caravan. Lane control ideaal in smalle tunnels, soms zag het Blind spot detectie systeem ten onrechte de fietsdrager voorop mijn eigen caravan maar dit was voor mij als bestuurder niet storend. De auto doet het allemaaal in combinatie met de caravan een stuk beter dan zijn voorganger de ix35

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Knaus

De ervaring van De vetten met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Knaus Sport 450 (2,2) van 1200 kg geplaatst op 16-09-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 71%

Rijd al 6 jaar met een tucson 2 liter benzine door Europa met een Cabby caravan 510. Elk jaar weer, waar ik ook rijd in Europa verbaas ik me over de enorme trekkracht ben heel tevreden over deze auto, en rijd niet alleen op de snelwegen, rijd in frankrijk veel binnendoor. Over de route national, kortom, wil hem niet kwijt en ben van plan hem gewoon op te rijden!!

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.7i V6 aut. [4WD] [2009] met een Hobby

De ervaring van elsman met een Hyundai Tucson - 2.7i V6 aut. [4WD] [2009] (129 Kw/175 pk bouwperiode: september 2008 - april 2010) en een Hobby De Luxe 495 UL van 1465 kg geplaatst op 09-08-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

goed me te rijden gemiddelt toertal 2400 is het gebruik 1-7 zeker als cc gebruikt op de lange afstand wind gevoel valt zeer mee rustig optrekken de caravan ligt als een blok achter de auto bij flinke omhoog gaan rustig in de cc 95 km laten staan

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 1.6 T-GDI [2WD] met een Burstner

De ervaring van jjp met een Hyundai Tucson - 1.6 T-GDI [2WD] (130 Kw/177 pk bouwperiode: augustus 2015 - heden) en een Burstner Belcanto 460 TL van 1400 kg geplaatst op 18-07-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

Onlangs met deze combinatie naar de Cote d\'Azur geweest. Snelheid 95 -100 km (voordat je het in de gaten hebt, rijdt je veel sneller) . Geen enkele slingerbeweging gehad. Zeer stabiele combinatie. Niet het gevoel gehad, dat de caravan met de auto op pad was. De lange hellingen in de Ardennen, zoals bij Houffalize, worden met gemak genomen. Verbruik 10.5- 11 liter per 100 km. (auto is voorzien van zgn all-seasons, die het verbruik mogelijk enigszins negatief beÔnvloeden). Kortom een fijne en krachtige caravantrekker.

In augustus/september met deze combinatie via Oostenrijk (Brenner) naar ItaliŽ geweest. Op de Brenner-autobahn blijkt dat de Tucson Turbo over meer dan voldoende kracht bezit.Ook bij het afdalen blijft de combinatie stabiel.

Het benzinegebruik blijft zoals gezegd, ondanks het best hoge totaalgewicht van de combinatie, binnen de perken.

Gebruikte spiegels: Special Mirror. Bij gebruik van Milenco spiegels zijn de elektrische buitenspiegels niet te verstellen.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [2WD] met een Fendt

De ervaring van G Berends met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [2WD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: augustus 2015 - heden) en een Fendt Bianco 465 SFB van 1450 kg geplaatst op 20-06-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

Wij zijn naar Zuid Spanje geweest met Tucson 2.0 crdi 2015 en Fendt SFB het rijd super helling geen probleem en weg rijden op helling ook geen probleem een prima caravan trekker het verbruik is ongeveer 1 op 10 zeer tevreden over deze combinatie

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.7i V6 aut. [4WD] met een Burstner

De ervaring van roland met een Hyundai Tucson - 2.7i V6 aut. [4WD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: augustus 2004 - september 2008) en een Burstner DUO 340 S van 900 kg geplaatst op 21-09-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 50%

dit jaar voor het eerst met de tucson v6 automaat op vakantie naar croatien. met een caravan van maar 900 kl.de stabielitijt was zeer goed,verbruik viel ons best mee. zeer rilext kunnen rijden en het meeste gewoon op kruskontrool met een snelheid van 90 km per uur.soms wel ff de bediening op handmatig gezet bij een stevige klim en een paar keer naar de 2 versnelling geschakeld +- 1 op 9 vind ik netjes voor zoon auto.wij waren maar zoon 100 Ä meer kwijt dan andere jaren die we reden met een carisma 1.6 over een afstand van een kleine 4000 km.dus voorlopig blijven we deze maar rijden bevalt ruiters goed.wel is het de bedoeling om in de tijd naar de 2.0 litrr ix 35 te gaan of de kia daar die met een 7 traps automaat zijn uitgerust. of die dan ook iets zuiniger rijden zat dan wel blijken en voor volgend jaar weer naar kroatien richting zadar maar

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Knaus

De ervaring van nico met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Knaus Sudwind 450 FU van 1290 kg geplaatst op 26-10-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Recent een bericht geplaatst van de tucson met een kip 37. Ben inmiddels in het bezit van een Knaus 450 tfm met een totaalgewicht van 1300 kg. Ook deze combinatie rijdt perfect. Ben er nog niet mee naar het buitenland geweest maar ik verwacht daar geen problemen. Combinatie in Nederland gaat goed. Verbruik nog niet gemeten maar ik schat wel een verbruik van 1 op 7 gemiddeld. Niet echt zuinig maar veel rijplezier. Auto heeft veel over ten opzichte van caravan. Voor mij een fijne auto, veel reserves.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Adria

De ervaring van Adrie met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Adria Altea 462 PK van 1259 kg geplaatst op 18-09-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 75%

Wij zijn voor de tweede keer met de Tucson naar Frankrijk gegaan.
De stabiliteit van de wagen is prima en ook bij hogere snelheden.
Zelfs bij afdalingen van 5 a 6 % kan je rustig 110 km/h op de teller aan houden.
De eerste 4 versnellingen doen het erg goed maar de 5 is echt een overdrijf en die kan je soms wel en soms niet gebruiken dat lig aan de wind.
De snelheid die ik rij op de tolwegen liggen tussen de 110 en 115 km/h uur op de teller.
Het verbruik is dan wel erg pittig en zit tussen de 1 op 5 en 1 op 6.
Solo is dat gemiddeld 1 op 10.
De caravan die ik heb is van 1997 en die stond er niet bij dus heb ik wat gewicht en maat gegevens wat aangepast.
Verder is het een heerlijke wagen om mee te rijden omdat hij wat hoger zit en ook de spiegels heerlijk groot voor een goed overzicht.
De eerste keer hebben we met de wagen gereden naar Frankrijk zonder chiptuning en was de 5 totaal niet bruikbaar en nu de tweede keer wel zoals ik hierboven schreef.
Verbruik is hetzelfde gebleven maar hij rijdt wel lekkerder na chiptuning.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.7i V6 aut. [4WD] met een Fendt

De ervaring van H.Hendriksen met een Hyundai Tucson - 2.7i V6 aut. [4WD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: augustus 2004 - september 2008) en een Fendt Saphir 450 QB van 1300 kg geplaatst op 30-08-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 72%

Voor ons was dit de eerste ervaring met een benzine auto. De afgelopen 11x met een diesel het zonnige Spanje opgezocht met de (2x)Ford Focus TDCI 90/115pk en (1x) Opel Astra CDTI 120pk. Beide goede trekkers mede dank aan de turbo's. Enkele reis 1600km over twee dagen gereden. Op het dak een Probox 425ltr en verder 2 volw+2 kinderen 16 en 13jr. De overstap naar een Tucson was voor het vermogen en koppel (nagenoeg hetzelfde als de diesels) en de lang gekoesterde wens want ik vind het een prachtige wagen met veel ruimte goede stoelen en geen geklaag meer van de kids Pa heb geen ruimte en niet wagenziek. Nu 12e maal naar Spanje en mij viel meteen op dat deze combinatie absoluut stabiel is vooral bij inhalen(de) bestelbussen/vrachtwagen(s). In zuid Frankrijk wel iets gemerkt van de behoorlijke harde wind maar niets om ongerust over te zijn, was met de Ford en Opel wel anders. Geen moment een onveilig gevoel gehad. Getracht de snelheid rond de 100km/u te houden en dit is goed te doen. Op de vlakke weg moet je zelfs uit kijken dat je niet harder gaat. Helaas al het positieve heeft ook een paar negatieve kanten. Wel bekend is het verbruik van de Tucson en ook wij hebben de ervaring van een gemiddelde van 1:5 met een uitschieter naar 1:4,7 en hier wordt je niet vrolijk van vb zuid Frankrijk getankt 42ltr op 200km. De boord computer gaf dan ook gemiddeld 19,9/100km weer op de display. Cruise control raad ik af deze houd het niet als de auto maar iets moet klimmen en zakt in. Over dit klimmen ben ik zeker niet te spreken en over naar handbediening 2e versnelling was geen uitzondering om boven te komen. Kreeg het vermoeden dat wanneer de heuvel in aantocht was de puf er al uit was en dat vind ik echt tegen vallen. Misschien is mijn verwachting verkeerd geweest ofschoon diesels met hetzelfde koppel deden het beter in de prestaties. Terug gekoppeld aan de Hyundai garage en die zeggen dat dit verbruik normaal is, de Tucson 2.0 schijnt ook 1:6 te lopen. Het werd voor de caravan een enkele reis en staat nu in Spanje op stal. Terug naar NL met dak koffer bij 120km/u gemiddeld 1:8,5 dit acceptabel is.
Mijn conclusie: Mooie fijne wagen met een heerlijk lopende v6 motor, perfecte trekauto op de vlakke weg, comfortabel en absoluut een fijne reiswagen zeker niet vermoeiend, helaas met een verbruik dat erg hoog is.
Wil ik 'm kwijt nee, hier in NL neem ik het verbruik voor lief 1:9/1:10.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] met een LMC

De ervaring van J.V.Dupain met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een LMC Musica 440 D van 1300 kg geplaatst op 08-07-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

Met LMC Musica 430 van 1300 kg naar Oostenrijk geweest. Alleen als je onder de 3000 toeren komt is de trekkracht heel slecht. Een 15% helling was alleen te nemen in de 1e versnelling. Ik heb nog nooit zo lang in de 1 gereden. Verbruik met caravan 1:8. stabiliteit is geen enkel probleem.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Kip

De ervaring van Nico met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Kip Kompakt 37 EK van 950 kg geplaatst op 16-05-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 56%

Tucson uit 2005 en Kip Kompakt 37 ek van maximaal 900 kg, Dit is voor de Huyndai bijna een bagagewagen. Je moet oppassen voor echt illegale snelheden.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] met een Elddis

De ervaring van j.m.wagemans met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2006 - april 2010) en een Elddis Avante 462 van 1308 kg geplaatst op 15-05-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 72%

Rij met Eldiss Avante 462. Verbruik solo 9,3l/100km, met caravan in Frankrijk, ook in heuvelachtig en bergachtig gebied ong. 11,0l/100km. 5e versnelling en cruisecontrole goed te gebruiken, ook op hellingen van 12% geen enkel probleem, fijne combinatie.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.7i V6 aut. [4WD] met een TEC

De ervaring van Fred Post met een Hyundai Tucson - 2.7i V6 aut. [4WD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: augustus 2004 - september 2008) en een TEC Travel King 470 TE van 1300 kg geplaatst op 24-02-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 72%

Heb eerst een Santa Fť 2.0 gehad maar deze kwam net tekort zeker naar Spanje toe. Hebben nu twee jaar een Tucson 2.7 benzine autm. en dit rijd geweldig, je moet niet bang zijn voor het benzine verbruik want dat is fors. Dit zal zeker ook liggen aan mijn rijstijl want zeker op de tolwegen met 1500 kg caravan en klimwerk kom ik op 1:5 misschien soms iets meer. Belangrijk vind ik dat ik me veilig voel en weet dat ik bijna elke situatie aankan.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] met een Hobby

De ervaring van F. Plaisier met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2006 - april 2010) en een Hobby Exclusive 460 van 1335 kg geplaatst op 27-08-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

Heeft goeie ervaring met Hobby 1350 kg is een mooie stabiele combinatie met de Tucson - 2 ltr benzine brandstofverbruik 1:7.7. Rij in Duitsland tempo 100. Al 2x naar Karinthie, 1x naar de dordogne en 1 keer naar Kroatie

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] met een Fendt

De ervaring van D.van Veen met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Fendt Saphir 420 Q van 1140 kg geplaatst op 15-08-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 65%

In 2013 veel kilometers gemaakt met de Hyundai Tucson en een Fendt 420 van 2003. De trekkracht bij minder dan 3000 toeren laat te wensen over. Al gauw (lange hellingen van 5% b.v.) moet je terugschakelen naar de 4e en zelfs 3e versnelling en is dan 80 km/u nauwelijks nog haalbaar.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Kip

De ervaring van harald met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Kip Star Line 41 van 1210 kg geplaatst op 08-08-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 72%

Wij zijn dit jaar naar italie geweest, de terug weg via oostenrijk Duitsland in, en in duitsland ergens voor de fernpass een andere pass genomen ( weet even zo gauw niet meer welke. ) het eerste stukje ging prima toen moest ik vaart minderen door een invoegend bestel busje op een helling van 16%, kon toen in de 2de versnelling boven komen. Toen een haarspeld bocht door een helling van 18% op, stond er na ongeveer 200 meter langzaam rijdend tot stilstaand verkeer, moest een paar keer flink trekken en stoppen tot dat de koppeling begon te stinken en de auto het amper trok. Kon met heel veel moeite iets verder komen om vervolgens om te draaien en een uitrem strook aan de dalende wegzijde in te draaien, toen achteruit en rustig aan naar beneden. Dus dit was volgens mij echt te veel voor de tucson. Verder is het een prima trek auto, kan er op vlakke stukken makkelijk 120 km mee rijden en gewoon klimmen op reguliere wegen ook geen probleem. Korte om prima combi zo, alleen geen hellingen bovende 16% nemen want als je stil komt te staan trekt hij het niet meer. En het benzine verbruik van 1:7, 8 bij 110/120 km per uur vind ik superl netjes, zeker gezien de prestaties die je krijgt!!!

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Hobby

De ervaring van Berrie met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Hobby Exclusive 460 van 1275 kg geplaatst op 14-05-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 76%

Vorig jaar met onze Opel Zafira 1.8 gereden en Hobby 460 (1350 kilo beladen ), dat vond ik geen prettige combinatie.Had het gevoel dat de caravan de baas was over de Zafira.Na veel positieve reacties gelezen te hebben op deze site besloten om een Hyundai Tucson 2.0 aan te schaffen.Voor de eerste keer direct naar Zuid-Frankrijk gereden via Clermont Ferrand waar je enorm steile hellingen tegen komt.Onze Tucson heeft het uitstekend gedaan,tuurlijk,soms terug naar de derde versnelling om voldoende power te hebben maar was geen enkel probleem.Qua stabiliteit is het een heerlijke combinatie.De Tucson is absoluut de baas over de Hobby 460, we hebben een klapband met de caravan gehad maar de Tucson gaf geen krimp, die merkte er er nauwelijks iets van.Een absolute aanrader als caravantrekker ondanks het benzineverbruik!!!'

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [2WD] met een Adria

De ervaring van dave met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [2WD] (82 Kw/112 pk bouwperiode: augustus 2004 - november 2005) en een Adria Altea 502 DT van 1200 kg geplaatst op 01-01-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 68%

Ben met deze combinatie naar KroatiŽ geweest. Het is gewoon genieten. De Tucson heeft totaal geen moeite met de snelwegen in Oostenrijk en SloveniŽ. Soms moest ik terug schakelen naar z'n vierde versnelling maar doorgaans lukte het gewoon in zijn vijfde versnelling.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Beyerland

De ervaring van Rob van Engelen met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Beyerland Vitesse 440 LB van 1180 kg geplaatst op 15-12-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Tucson 2.0 2006 + beyerland 420 sport. Verblijven in vakantie meestal in bergachtig gebied. Afgelopen zomer 2012 de kleine sint bernhardpas gereden en dat ging zonder problemen. Fijne reisauto en een goede trekker. Enige probleem bij de auto is een rammelende koppeling. Zeker bij lage toerentallen. Klinkt dus in de bergen niet lekker. Bekend probleem maar kan geen kwaad. Hoop nog een paar jaar plezier te hebben.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een HomeCar

De ervaring van Paul Augustus 2012 met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een HomeCar Racer 45 Spirit van 1230 kg geplaatst op 12-09-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

Tucson uit 2006 en Home car 45 ( 1300kg ) uit 2000,

Heb nog nooit zo'n ontspannende reis gehad met onze caravan. We zijn 3 weken naar Tsjechie en 2 campings bezocht Eerste week naar camping Bucek ( 30 km voor Praag ) en de laatste 2 weken naar camping Frymurk ( 20 min van de Oostenrijkse grens ) 260 km.
Gezien je in Tsjegie een vignet nodig hebt voor de snelwegen hebben we besloten om binnendoor te rijden, niet om te bezuinigen op het vignet maar omdat ik het leuker vind om binnendoor te rijden. Af en toe 'n helling van 12% en van die gehuchten 3 huizen en een boom.

Het verbruik viel me enorm mee 1 op 7.1 heenweg en 1 op 7.9 de terugweg en op de snelweg in Duitsland altijd in de 5e versnelling gereden, oke af 'n toe in het Sauerland terug naar de 4e versnelling maar dat is normaal als het bergachtig word.

Kortom de ideale Reisauto!

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Hobby

De ervaring van Cor met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Hobby Excellent 460 UFe van 1375 kg geplaatst op 19-08-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

dit jaar met een tucson en eenhobby 460 ufe naar frankrijk geweest meerendeel op de heen weg in zijn 4 gereden en terugweg in zijn 5.
Een filnke steiging +/- 15% moetsen we terug naar zijn 1 maar was van uit stilstand geen probleem voor de auto.
zeer fijne auto om onze hobby te trekken.
In het verleden hadden we een caravan van max beladen 900 kg maar van het verschil heb ik niets gemerkt.
Op de heen reis met euro 95 1 op 8 op de terug reis met 98 ron 1 op 9.3

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Fendt

De ervaring van Rob Baade met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Fendt Bianco 495 TFB van 1200 kg geplaatst op 19-08-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 71%

Voor de tweede keer met de caravan (fend 495A (massa leeg 870, max beladen 1200 kg)) Naar zuid frankrijk gereden. Af en toe even terug naar zn 4 om een berg op te komen verder heerlijk cruisen in zn 5 op de cruisecontrol met een gangetje van 100 a 110. Verbruik trekkend 1 op 7/ 7,5, Verbruik zonder caravan 1 op 9,5

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] met een Eifelland

De ervaring van E Verwaaijen met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2006 - april 2010) en een Eifelland Holiday 495 TF van 1375 kg geplaatst op 24-06-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Heerlijke combinatie. Rijden op de nederlandse wegen goed, acceleratie en koppel prima. Brandstofverbruik 1:8 is redelijk. Vooral goed uitzicht en 5e versnelling goed bruikbaar. Rij nooit harder dan 90/95 km per uur.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Hobby

De ervaring van Xavier Boudrez met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Hobby De Luxe 450 UF van 1200 kg geplaatst op 09-04-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 71%

Ik heb sedert drie jaren een Hyundai Tucson 2.0 CRDI (2WD) 136pk ; verbruik solo 1:12,6 met caravan Hobby 450 UF (max 1.300 kg) aan de trekhaak gemakkelijk 1:10 ; compacte wagen met uitstekende prestaties ; prima combinatie

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] met een Kip

De ervaring van Peter Marko met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: december 2005 - april 2010) en een Kip Isa White 47 TEB Special van 1385 kg geplaatst op 10-12-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

Mijn combinatie met de KIP Skyline 47 TDB Speciaal is perfect. Zoals de Trekkracht als ook de stabiliteit bij hoge snelheit is royal. Ook twee fitsen an de achterkant van de caravan zijn geen probleem en betrekking op de stabiliteit. De branstofverbruik is 10 tot 12 ltr./100 km.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.7i V6 aut. [4WD] met een TEC

De ervaring van P.Lameij met een Hyundai Tucson - 2.7i V6 aut. [4WD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: augustus 2004 - september 2008) en een TEC Travel King 470 TE van 1300 kg geplaatst op 05-10-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 72%

Voor het eerst met deze combinatie naar Gardameer geweest. Heen via Fernpas en terug via MŁnchen. OP geen enkel moment idee gehad dat er iets mis kon gaan. Zeer stabiele combinatie. Nu ben ik wel een rustige rijder. Met cruisecontrol op kleine 90km/uur is het verbruik ook heel redelijk. In totaal 2675 km gereden waarvan 2180 met de caravan erachter. Gemiddeld verbruik 1 : 7,1. Vorig jaar met een Subaru Forester 2.5 turbo naar Spanje geweest. En van vermoeidheid geen sprake geweest. De Tucson is een prima trekker.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Fendt

De ervaring van peter met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Fendt Saphir 450 QB van 1300 kg geplaatst op 16-08-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

Sinds driekwart jaar in het bezit van deze auto, mede aangeschaft door de lovende reviews hier als trekauto.Auto is van 2006 met 60000 km.op de teller. Hiervoor de Fendt getrokken met een Mercedes van 1983, een 280 SE, maar na een jaar Luxemburg en een jaar Denemarken waren we er toch achter dat dit geen ideale trekauto was. Auto was ook eigenlijk bedoeld als semi-klassieker en trof dus ook geen schuld. Dus dit jaar op pad met hoge verwachtingen van de Tucson naar Tsjechie , echter 90 km in zijn 5 was er niet bij, enkel alleen op de hele vlakke wegen in Duitsland. Als het een beetje heuvelachtig werd( Sauerland) lukte het zelfs niet in zijn 4.Dus terug naar zijn 3 met 3500 toeren. Benzineverbruik ( 1:7) wil ik niet over klagen, maar als trekauto valt hij me toch behoorlijk tegen.
gr. peter

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Dethleffs

De ervaring van R. Berentsen met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Dethleffs Camper 430 T van 1200 kg geplaatst op 14-08-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 71%

Wij hebben sinds kort een tuscon 2.0 benzine van 2005 met 53000 km op de klok. Ontzettend fijne auto, zowel met caravan als zonder. Rijdt perfekt! Dit jaar naar bergeijk geweest op vakantie vanuit de achterhoek. Heen reis de wind vol op de kop (A50) en moest er flink aan trekken. Konstant in de 4e versnelling gereden (1 op 6) met een snelheid van 95 km/h. Dit viel me ontzettend tegen. Terug echter ging beter, beter weer weinig wind en konden we lekker in de 5e versn 105-110 km/h rijden. Geen centje pijn en snaar strak rijden met een verbruik van 1 op 7. Normaal zonder caravan verbruikt onze tuscon 1:9,5, een stevige drinker dus. Verder heel erg tevreden over deze auto, maar ga binnenkort ook eens super 98 tanken, kijken of dat beter gaat. Groetjes

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Kip

De ervaring van H de Vries met een KIP van 11 met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Kip Sun-line 41 T van 1165 kg geplaatst op 04-08-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

Perfecte trek auto, geen centje pijn heeft de auto met de caravan, hoog uit een keertje naar de 4de versnelling als het stijl wordt op de snelweg, ik rij dan wel zo'n beetje 100 tot 110 km ,het verbruik is solo 1:9/1:10 en met de caravan ruim 1:8,5 en dat met 110km dan mag je niet mopperen. op de camping moesten we een eindje stijl omhoog rijden over
paden die recent met een behoorlijke laag grind bestrooid waren en links en rechtsom gingen en dat was geen enkel probleem zonder dat de wielen doorslipten kwamen we boven, terwijl er verschillende combinaties slippend of niet met eigen auto boven kwamen! kortom zoals iedereen op dit forum schrijft een perfecte auto met en zonder caravan!

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [4WD] met een Fendt

De ervaring van G.Mulder met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [4WD] (82 Kw/112 pk bouwperiode: augustus 2004 - juli 2005) en een Fendt Saphir 470 TF van 1380 kg geplaatst op 29-01-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 75%

Solo verbruikt de Tucson op de snelweg 1 op 12 en in de stad 1 op 10. Met caravan ( incl lading) van 1500kg is het verbruik 1 op 7.
Verder kan de Tucson de caravan gemakkelijk trekken op de vlakke weg en in de Franse Alpen.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Kip

De ervaring van michael van grootveld met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Kip Grey Line 44 TCB Special van 1300 kg geplaatst op 01-08-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

zeer hoog koppel het lijkt wel vliegtuig kwa toeren

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Sprite

De ervaring van J Verkerk met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Sprite Europa 460 van 1280 kg geplaatst op 26-07-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 76%

Hele goede caravantrekker, zijn dit voorjaar met een Sprite Europa 460 van 1280 kg via Route Napoleon naar de Cote 'dAzur geweest; Fluitje van een cent !.
Benzine verbruik solo 1 op 10,5 met de caravan 1 op 8.
Verbruik was minder als met vorige caravan, Burstner 390 TS, die toch 200 kg lichter was.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT aut. [2WD] met een Burstner

De ervaring van van der velden met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT aut. [2WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2006 - april 2010) en een Burstner Ventana 530 van 1400 kg geplaatst op 23-07-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

Reeds voor het 2e jaar 1540 KM naar Spanje gereden met deze combinatie! Prima combo alleen jammer van het hoge verbruik van de Hyundai (1 op 6 Diesel). Verder geen klachten. Maar met nat weer is de 4WD versie aan te bevelen i.v.m. wheelspin bij optrekken.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] met een Hobby

De ervaring van R,Swillens met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2006 - april 2010) en een Hobby Excellent Easy 450 UB van 1191 kg geplaatst op 25-10-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 64%

ben naar kroatie geweest met een tucson 2-0crdi diesel 2005.geen problemen gehad een goede en betroubare auto geen probleem met trekken gehad kon goed mee komen. had eerst een peugeot 307 SW, maar dit is wel heel wat anders met het trekken voor mij een 10 +

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] met een Boottrailer

De ervaring van R. Schulte met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Boottrailer 1000 kg van 1000 kg geplaatst op 08-08-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 53%

Dit jaar naar Italie en Oostenrijk geweest. Op de Brenner pas sneeuwde het bijna en toen kwamen we stil te staan. Voor je staan combinaties stil die met spinnende voorwielen wegrijden en dat maakt de Tucson zo bijzonder. Je rijdt gewoon zonder problemen weg. Makkelijk in de vijf te rijden en lange hellingen zoals tussen Wurzburg en Nurnberg gaan in z'n vier probleemloos. Verbruik normaal 1:11, met boot 1:9,5. Vorig jaar konden we met de Landrover Freelander (1800 benzine) maar nauwlijks de vrachtwagens bijhouden, nu rijd je vlot naar de 110 en hebt nog ruim gas over. Perfecte stoelen zodat je geen "zit" in je gat krijgt. De climate control zorgt er ook voor dat het reizen echt een feest wordt. Het 'privacy glas' vind ik niet zo mooi maar is voor de kinderen een heel goede zonwering.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] met een LMC

De ervaring van Jacques Hulsbosch met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een LMC Munsterland 475 TE van 1328 kg geplaatst op 07-07-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 75%

Wij zijn net terug van een reis naar Rome met onze Tucson 4wd (benzine) en LMC 475 TE caravan. Hebben door Oostenrijk en ItaliŽ de snelwegen gemeden en zijn over de Reschenpas en de Passo Rollo gegaan, prachtige ritten met veel klimwerk(tot 12%) en haarspeldbochten. De Tucson heeft het uitstekend gedaan en heeft gemiddeld 1 op 7.75 gebruikt. Zijn erg tevreden over de prestatie's.
Gr.J.Hulsbosch

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Burstner

De ervaring van bert met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Burstner Flipper 460 TL van 1340 kg geplaatst op 29-03-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Perfecte caravantrekker. In 2008 ongeveer 5000 km gereden door Frankrijk met een Burstner 460 TL van ca. 1350 kg. De combinatie is erg stabiel ook bij stevige wind (mistral). Met hellingen tot 10% heeft de auto geen enkel probleem. Bij het beklimmen van een kletsnatte grindweg vanaf de camping spinden de voorwielen wel erg, mar we kwamen zonder veel problemen weg.
Het verbruik solo is ca. 1:10. Met caravan tussen ca. 1: 7,5/8. Kortom een heel fijne trekauto. De 5e versnelling wordt overigens weinig gebruikt. Daarvoor is de gemiddelde snelheid van 90 km/u net iets te laag.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een HomeCar

De ervaring van Richard met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een HomeCar Racer 48 KMU Trophy van 1270 kg geplaatst op 14-01-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

Perfecte caravantrekker! Onze Hyundai Tucson 2.0 (2WD) kon onze redelijk grote en zware caravan (home car 480) heel erg goed trekken. Steile hellingen op en af ging uitstekend. Ook ligt de caravan heel stabiel achter de auto. Wij vinden dit echt een hele fijne combinatie. Ik kan deze auto aan iedereen aanbevelen. Zowel solo als caravantrekken een hele goede en betrouwbare auto.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Burstner

De ervaring van Rene van de Poel met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Burstner Ventana 435 van 1200 kg geplaatst op 19-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Met de Tucson en Burstner 435 (1200kg) naar ItaliŽ geweest. Bergen/hellingen geen probleem. Bijna de gehele route in de 4 cq 5 kunnen rijden. Verbruik 1:8. Prima trekauto, comfortabele rit gehad.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] met een Dethleffs

De ervaring van Nico Smulders met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2006 - april 2010) en een Dethleffs Camper Lifestyle 510 V van 1350 kg geplaatst op 05-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 75%

ik heb de combinatie Hyundai Tucson - 2 ltr benzine en Dethleffs 510 V rijklaar gewicht 1220 kg.ben er niet mee in de bergen geweest maar op de Ned wegen egeen enkel probleem kon constant in de 5 rijden .ik vindt het een prima combinatie.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] met een TEC

De ervaring van Lars met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een TEC Travel King 390 HTF van 1194 kg geplaatst op 30-07-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 64%

Dit ging zo makkelijk met deze auto! Hellingen op 120km gereden, kon nog harder, maar niet gedaan. Verder gewoon rond de 115-120gereden, dit ging zo makkelijk allemaal! Echt perfecte caravantrekker.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] met een Hobby

De ervaring van D. Otto met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2006 - april 2010) en een Hobby Prestige 495 UFe van 1445 kg geplaatst op 25-07-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

In Juli naar Kroatie geweest . Perfekte combinatie
Verbruik 10.2 liter diesel / 100 km
Wel altijd in 6e en veel cruise control gebruikt.Opgelet: met een snelheid van 90 in 6e zit na enige tijd de EGR klep vol roet. Vervangen onder garantie (700 Ä)De moderne diesels hebben toeren nodig wat haaks staat op minder verbruik
De originele Kumho banden zijn het enige minpunt. Bij vertrek laten ze je soms wel in de steek wegens te weinig grip.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Knaus

De ervaring van willem met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Knaus Sport 450 (2,2) van 1330 kg geplaatst op 23-07-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 72%

Dit jaar met de tucson en een knaus vimara 450TF naar hongarije geweest.
Auto kan het prima aan in oostenrijk zelfs een berg opgeweest die (bleek achteraf) niet voor caravans geschikt was.De berg was eigenlijk te stijl.
Het verbruik, voor een rustiger gemoedsrust tijdens de vakantie, niet bijgehouden.Wie mooi wil gaan moet pijn doorstaan

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] met een HomeCar

De ervaring van Cor van den Berg met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2006 - april 2010) en een HomeCar Racer 43 Fantasy Trophy van 1225 kg geplaatst op 10-07-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 65%

Na de 4 wiel benzine uitvoering is dit een geweldige sprong vooruit zowel qua prestatie als verbruik

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] met een Biod

De ervaring van marten visser met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2006 - april 2010) en een Biod Nomade van 1180 kg geplaatst op 10-05-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 62%

heerlijke auto, heerlijke caravan. Gecombineerd maakt dit een prima koppel. Totaal geen problemen bij inhalen. Reed zelfs (ongemerkt) opeens 120 km/u ermee zonder dat ik echt merkte.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] met een TEC

De ervaring van Dijk K.W.B. met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een TEC Travel King 490 DB van 1300 kg geplaatst op 13-03-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 75%

Rij nu 3 seizoenen met combinatie Tucson - Tec 460 TDF Travel King. Uitstekende rijeigenschappen, o.a. in de Provence op 6% wegen zonder problemen in de 5e versnelling. Verbruik gemiddeld 1 op 8.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] met een Biod

De ervaring van A.J.van Beek met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2006 - april 2010) en een Biod Scout Economy van 1070 kg geplaatst op 29-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 55%

Mijn ervaring is, dat dit inderdaad een uitstekende combinatie is.Veel in de bergen gereden (alpen,pyrineeen) dit is totaal geen probleem . Op vlakke wegen is hoogste vesnselling prima bruikbaar 90km per uur. Ik ben een zeer tevrede tucson rijder

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Elddis

De ervaring van Frans met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Elddis Super Cyclone van 1445 kg geplaatst op 25-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 84%

Vorig jaar met combinatie naar Zuid-Frankrijk. Ging prima.Uitstekende trekauto Tucson 2.0i CVVT. Gaan zeker meer zaken in de auto leggen. Wij hebben ook de fietsen mee, opeen fietsendrager bevestigd aan de hals van de trekhaak. Geen problemen

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] met een Bagagewagen

De ervaring van Pieter Rood met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2006 - april 2010) en een Bagagewagen (achter MPV of SUV) van 650 kg geplaatst op 20-02-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 31%

Heb wel met een aanhangwagen gereden achter onze Tuscon. De auto had totaal geen moeite en had genoeg kracht. Het wegrijden ging moeiteloos en hij trok ook lekker vlot door.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Chateau

De ervaring van Floor met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Chateau Calista 470 DE van 1295 kg geplaatst op 14-12-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 75%

De eerste vakantie was de Tucson net 1 dag nieuw. Moest dus nog ingereden worden. Ik schrok van het verbruik dat op 1:4 lag. Maar naarmate de vakantie vorderde ging het verbruik de goede kant op naar zo'n 1:6 (met caravan).
Afgelopen jaar zijn we weer met de Tucson op vakantie geweest in de buurt van Grenoble. Op de heenweg met euro 95 gereden en reed de wagen 1:8. Trekken gaat dan niet zo heel geweldig, de cruise slaat af wanneer je wat stijlere heuvels pakt. Op de camping kreeg ik het advies om euro98 ipv euro95 te tanken. De wagen reed een zeer respectabele 1:10 bij een gemiddelde van 110 op de autoweg richting Grenoble. De cruise was niet afgeslagen tijdens het betere werk. Prettige wagen!

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een TEC

De ervaring van Johan met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een TEC Tour 510 GK van 1225 kg geplaatst op 15-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Wat een geweldige trekauto!! Deze auto kan onze grote TEC 510 met gemak aan. Wij reden steeds 110/120KM en dat ging perfect. Wij hebben niet in cruise control gereden, omdat het daarvoor gewoon te druk is op de weg. Je hebt geeneens door dat de caravan erachter zit. Lekkere stabiele ligging. Voor mij is dit de trekauto van het jaar, geweldig. Aanrader.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] met een Caravan

De ervaring van Peter met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: december 2005 - april 2010) en een Caravan van 1300 kg geplaatst op 06-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 64%

Deze combinatie rijdt perfect de achterzijde van de auto is zeer stabiel. Caravan gaat maar zelden slingeren ook als hij niet perfect geladen is. De auto heeft voldoende trkkracht met name in de lagere toeren. Je kunt met gemak in de 6e versnelling rijden. Ik vind dit een zeer goede caravan trekker

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] met een Hobby

De ervaring van Marcel Buiting met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: december 2005 - april 2010) en een Hobby Excellent 495 UFe van 1400 kg geplaatst op 03-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

prima combinatie ! Door de hoge stabiliteit van de achterzijde van de auto heb je altijd volledige controle.
(voelt niet wazig aan zoals bij een sedan).
Met gemak in de 6e versnelling.Ook in de bergen voldoende vermogen .
Kortom een heel goede caravantrekker.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Hobby

De ervaring van Ronald Balhan met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Hobby De Luxe 440 SF van 1200 kg geplaatst op 23-10-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 72%

Afgelopen zomer zijn we met de Tucson en een hobby 440SF naar Italie (Toscane) gereden. Heen via Zwitserland en terug via Oostenrijk ging geheel zonder problemen. We hebben niet extreem hoge hellingen gereden dit keer, in elk geval een stuk regelmatiger dan naar Spanje het jaar ervoor (maar ook dat ging perfect). We zijn zeer tevreden over de prestaties van de Tucson. Regelmatig op de Cruise Control gezet, ook dat ging zonder problemen tot zo'n 110 km/uur. Caravan ligt zeer stabiel achter de auto. Brandstofverbruik bleef hetzelfde als zonder caravan (1:8,5). Kortom, een zeer comfortabele combinatie en wat ons betreft een aanrader voor de trekauto van het jaar.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.7i V6 aut. [4WD] met een Caravan

De ervaring van T.Aarts met een Hyundai Tucson - 2.7i V6 aut. [4WD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: augustus 2004 - september 2008) en een Caravan van 1430 kg geplaatst op 28-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

Wij rijden met de combinatie Tucson 2,7 aut.en chateau cantara geladen gewicht 1400 kg.
Naar zuid Frankrijk en Zwitserland Alpengebied,en percentages van 16 % gereden ,wel gebruik ik dan de handschakeling.
Onze ervaring is in een woord geweldig en zou geen andere wagen meer voor willen ruilen.
Deze wagen heeft een zeer plezierige zit,je wordt niet moe en veel goed zicht op de weg.
Dus wat ons betreft een aanrader.
Wij carravannen al vanaf 1965, en vele kilomers gemaakt.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Adria

De ervaring van Fred Beil met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Adria Adora 502 van 1294 kg geplaatst op 24-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 75%

Ik ben in totaal 6 maanden door Italie,Frankrijk,Spanje getrokken en vele zware hellingen gehad van 14% en deze auto heeft zich geweldig gedragen op 14% wel in de eerste versnelling naar boven bijna uit stilstand toch weg kunnen komen. Op rechte wegen gewoon in de 5e versnelling op cruisecontrole 95 km/uur. Dus al met al een zeer tevreden rijder.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Dethleffs

De ervaring van Jeff Dijk met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Dethleffs Beduin 510 V van 1370 kg geplaatst op 08-07-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

De combinatie Tucson en Dethleffs 510v is ons zeer goed bevallen op de franse wegen en hebben er zo'n 4000 km mee gereden met een gemiddelde snelheid van 100 km pu zonder problemen.
Maar ik had wel veel zware dingen voornamelijk in de auto geladen tussen de stoelen in waardoor hij al een blok op de weg ligt.
En ook de banden spanning iets verhoogd.
Kortom SUPER

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.7i V6 aut. [4WD] met een Knaus

De ervaring van H. Brandsma met een Hyundai Tucson - 2.7i V6 aut. [4WD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: augustus 2004 - september 2008) en een Knaus Azur 500 EU van 1422 kg geplaatst op 30-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 76%

Voor de 3e keer met deze combinatie naar ScandinaviŽ geweest en deze keer voornamelijk in Noorwegen. O.a. gereden naar de Westkaap, de Gamle Strynfjellvegen en Jotunheimvegen. De automaat werkt zeer soepel mede door de power-lock-up. Steile hellingen geen enkel probleem. Het verbruik kwam gemiddeld uit op 6,7 ondanks het vele klimwerk en de stevige wind op weg naar huis in Denemarken. Op de autobahn een snelheid op de teller van 95km aangehouden. Gelet op eigen gewicht van de auto en caravan gewoon een perfecte combinatie en ik ben hier beter over te spreken dan de voorgaande 2 Subaru Foresters (handgeschakeld en automaat) die ik heb gehad.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Adria

De ervaring van Stikkelman met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Adria Altea 432 PH van 1092 kg geplaatst op 29-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 62%

Ik kan bevestigen dat de Hyundai Tucson een prima caravantrekker is. Met een caravan van beladen 1200 kg (in ons geval een Adria 432PX) is sprake van een stabiele combinatie, je komt vlot op snelheid. Het brandstofverbruik is redelijk aan de maat (1:7,5). Maar ja wat wil je met een auto die al 1480 kg weegt met een slechte stroomlijning.
Kortom wij zijn zeer tevreden. De site van NCC heeft ons prima informatie verschaft voor aanschaf van onze \tucson. Ik vind het een prima service van de NCC. Dank hiervoor.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Chateau

De ervaring van Arno met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Chateau Calista 520 FVU van 1365 kg geplaatst op 28-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

Ik rijd met een Hyundai Tucson 2.0 cvvt (2wd) en een aardig zware caravan erachter, namelijk Chateau 520 Fvu. Met deze combinatie rijden ging heel goed! Wij zijn er 1 keer met deze combinatie naar Spanje geweest, wij hebben toen de route du soleil gereden, het ging allemaal probleemloos! Hele fijne caravantrekker! Hellingen op gingen goed! Ondanks onze aardig zware caravan ging het zeker heel goed! Aanrader deze auto!

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Knaus

De ervaring van Olaf met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Knaus Sudwind 450 LU van 1292 kg geplaatst op 27-05-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

Dit is een hele fijne combinatie, de hyundai tucson is een super caravantrekker! Wij hebben de auto nu een jaar en zijn er zeer tevreden over, ook als solo hele fijne auto, trekt lekker op en ziet er zeer fraai uit. Onze caravan, knaus sudwind 450 trekt die erg goed! Wij zijn er vorig jaar naar Italie mee gereden. Aardig veel hellingen gehad, maar ging heel goed! Wij zijn al met al zeer te spreken over deze auto!

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] met een Burstner

De ervaring van Sleurink G.J. met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Burstner Amara 470 van 1350 kg geplaatst op 07-05-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

Onze ervaring was zeer positief.Vorig jaar zijn we voor het eerst met de Tucson op vakantie geweest.
De rijeigenschappen van de auto waren gewoon goed.
De caravan reed als een trein achter de auto.
Omdat we overwegend een vlakke weg hadden(Richting
Denemarken), heb ik geen gegevens over trekkracht in bergen.Op de heenweg heb ik zoveel mogelijk in de 5de versnelling gereden,op de terugweg in z`n 4.In zijn 4de scheelde dit een volle tank meer gebruik dan in de 5de versnelling.Hopende U hiermede voldoende ginformeerd te hebben.H.G. GJ Sleurink.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Hobby

De ervaring van Arno met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Hobby De Luxe 495 UL van 1267 kg geplaatst op 10-04-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 76%

Perfecte combinatie. Hyundai Tucson 2.0 CVVT 2wd is een perfecte trekauto. Wij hebben een hobby 495. De auto kan met gemak de caravan trekken. Wij hebben er al naar Zuid - frankrijk gereden (ook flink in de bergen, ging goed soms terug schakelen) en hebben ook een keer naar Kroatie gereden, ging ook prima! Ik kan u deze auto zeker aan bevelen, vooral als u een caravan heeft, de auto kan echt goed een caravan trekken en heeft ook nog een mooi uiterlijk!

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Caravan

De ervaring van kivits met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Caravan van n.b. kg geplaatst op 01-02-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= n.b.%

Hallo, ik heb een caravanbedrijf en rijdt bijna dagelijks met een caravan. De Tucson heeft met elke caravan weinig problemen. In de bergen heb ik geen ervaring, maar ik zal met een gerust hart de Alpen over gaan.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Caravan

De ervaring van kees met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Caravan van n.b. kg geplaatst op 24-01-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= n.b.%

Hallo- ,
Ook ik heb zeer goede ervaring met de hyundai tucson 2wd-2.0-,, samen met onze hobby caravan ,de 460 Ufe.
We rijden elk jaar naar kroatie, en dan diep kroatie in,, pakweg een 1700 km,op de snelweg en ook in de bergen geen enkel probleem met deze combinatie,,]
de hyundai tucson is voor ons een topauto.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Caravan

De ervaring van J.Schmidt met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Caravan van n.b. kg geplaatst op 31-12-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= n.b.%

Op de cruisecontrol kan je bijna overal rijden met voldoende snelheid 95- 100 km/h bij circa 4% moet je terug schakelen.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi aut. [4WD] met een Caravan

De ervaring van karel met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi aut. [4WD] (82 Kw/112 pk bouwperiode: augustus 2004 - november 2005) en een Caravan van 1286 kg geplaatst op 10-12-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 67%

deze combinatie rijd zeer goed
in cruise control en bergen is het beter manueel te schakelen

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.7i V6 aut. [4WD] met een Dethleffs

De ervaring van Maarten Hesseling met een Hyundai Tucson - 2.7i V6 aut. [4WD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: augustus 2004 - september 2008) en een Dethleffs Beduin 510 V van 1360 kg geplaatst op 21-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

De Hyundai Tucson is een redelijke goede trekker, maar moet veel toeren maken, om zijn max. koppel te bereiken, verbruik is dan ook 20/21 Ltr. voor iedere 100 Km, Ik heb de Tucson snel verkocht

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Hobby

De ervaring van Arnold met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Hobby De Luxe Easy 450 UB van 1245 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 72%

Ik heb zeer goede ervaringen met de Hyundai Tucson 2WD 2.0 (2006) en met mijn Hobby 450 Luxe Easy (2001) met een maximale aslast van 1250kg. We rijden elk jaar naar KarinthiŽ (Oostenrijk), Ī 1100 km en hebben deze route eenvoudig in 15 uur afgelegd. Ik moet er wel bijzeggen dat ik de caravan en auto als combinatie in Duitsland heb laten keuren, en een 100km sticker heb. In Duitsland kun je daarmee lekker opschieten! IUiteraard wel verantwoord, maar daar zullen de meningen wel over verdeeld zijn!! In Oostenrijk mag je sowieso 100km/h rijden met een caravan.

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.7i V6 aut. [4WD] met een Hobby

De ervaring van a.j.cornelissen met een Hyundai Tucson - 2.7i V6 aut. [4WD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: augustus 2004 - september 2008) en een Hobby Excellent 495 UL van 1312 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

met deze combinatie trekken wij zo/n 9000km per jaar door europa met heel veel rijplezier,automaat werkt perfect bij wat stijle klim mikt de autom. uit en ga je over op handmatig schakelen

Bekijk berekening

x


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Beyerland

De ervaring van Ben met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Beyerland Sprinter 440 DB Sport van 1145 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 65%

Goede trekker. In vierde versnelling bij 90 km/uur op cruisecontrole met carravan van 1150 kg beladen, tolweg naar zuid Frankrijk, zonder te schakellen. (blijft op cruisecontrole)

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Hyundai Tucson.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [2WD] met een Sprite

De ervaring van Stephen Brown met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [2WD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: augustus 2015 - heden) en een Sprite Major 6 TD van 1458 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 96%

My first outing towing with this outfit, around 150mile round trip on motorway and country roads Central Scotland also caught tail end of weekend storms to add flavour to the journey and whole outfit behaved impeccably, loaded the van sensibly and kept speed to legal limits. My 2.0 Ltr diesel Tuscon manual pulled no problem I wonder how a 1.7 Ltr will cope being the more popular spec of engine, be interesting to hear other reviews.


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [4WD] met een Sprite

De ervaring van wolfie met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [4WD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: augustus 2015 - heden) en een Sprite Major 4 SB van 1376 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

I have driven this set up now for one year and have found this to be a great combination.No problems pulling van up hills and down dales.No snaking at high speeds on motorways.Overall a great set up


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] met een Lunar

De ervaring van A.Moulsdale met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [2WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2006 - april 2010) en een Lunar Quasar 534 van 1305 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 86%

Drove from home to Portsmouth, then off ferry at Santander, Spain. Drove down to the Algarve for 3 months. Same mileage back. Performance of the Hyundai was perfect. No straining. Towed like a dream.


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [4WD] met een Coachman

De ervaring van Silverfox met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [4WD] (82 Kw/112 pk bouwperiode: augustus 2004 - juli 2005) en een Coachman Vision 380/2 van 1210 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

I tow our Coachman with a 54plate 110hp diesel Tucson.
Perfect match, very lively performance solid as a rock with the coachman ATC.
Very comfortable, full leather plus loads of features, excellent value as a tow car.


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] met een Standaard Caravan

De ervaring van Big Dick met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: december 2005 - april 2010) en een Standaard Caravan van 1425 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

Have 4x4 tucson limited can not fault it towing on the flat but not imprest With its ability on hills steeper than 1in12 or long motor way inclines , sometimes having to drop down to 3rd with 6 gears and down to 1st on 1in 7 not good, don't know where some. Of these other caravan ears tow must be the ironing board


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] met een Standaard Caravan

De ervaring van Collinson met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Standaard Caravan van 1600 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 105%

Bought hyundai tucson limited 6gears tow old Grampian van found car was stable in all conditions and could forget van was attached poformed well on flat but was not impressed with performance climbing any hill steeper than 1 in 10 don't know where all the reviewers caravan but not in mountains or hills


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van ALLAN McCulloch met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [4WD] (82 Kw/112 pk bouwperiode: augustus 2004 - juli 2005) en een Bailey Senator Oklahoma van 1422 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 91%

I tow a Bailey Senator Oklahoma with 54 plate Tucson 2ltr diesel manual and I am very disappointed with the performance,I have just had it remapped with very little improvement.Most other outfits pass me like I am going backwards yet reading reviews most people seem happy with this as a tow car unfortunately I can't afford to change at the moment so I am stuck .with this prodded,anyone else feel the same or have advice.cheers


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] met een Gypsey

De ervaring van Marthinus Beylefeld met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [2WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Gypsey Romany van 1125 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

This is an excellent car to tow.


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] met een Swift

De ervaring van Kevin Harrold met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: december 2005 - april 2010) en een Swift Charisma 550 van 1470 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 90%

I have commented earlier on the Tuscons ability as a tow car with my old caravan (a Bailey Ranger) I now tow a Swift Charisma which is a somewhat bigger van, but the same applies. The car is now showing almost 40.000 with no problems. 60mph is held with ease in 6th gear. I only have to change down on long drags. Drove to Western France last year and I am still very pleased with it.


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi aut. [4WD] met een Elddis

De ervaring van Philip Stevenson met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi aut. [4WD] (82 Kw/112 pk bouwperiode: augustus 2004 - november 2005) en een Elddis Xplore 540 van 1400 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 90%

My Hyundai Tucson performs really well towing the Elddis Xplore 540. On the flat at 2000 revs she will go all day at a steady 60mph. The Tucson allways seems to be in control and the tail never wags the dog. I must confess to having the Tucson remapped as the original was 111bhp and 181 standard torque, it is now 146bhp and 242 torque, and it improved the mpg by an extra 5mpg


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] met een Bailey

De ervaring van Tom Cameron met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: december 2005 - april 2010) en een Bailey Pageant Sancerre van 1415 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

On first outing I was more than happy with the towing combination, however the last two outings have seen the tucson struggle when towing. Vehicle is 4 years old with 22000 on the clock. I have had it back to the dealership and examined by Hyundai regional technician, who to be honest was baffled by the handling and poor performance. He came to the conclusion that a new gearbox was required; this was replaced, at great expense to them but to no real avail. They have now decided that the 4 x 4 dif. unit is at fault; this will be replaced this month ( Sept 10 ) I am hopeful that this will rectify the poor handling and performance of the vehicle.
Incidently i am informed by Hyundai that the dif is a common problem with the Santa Fe model.


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] met een Sterling

De ervaring van jimmy gordon met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: december 2005 - april 2010) en een Sterling Europa 495 van 1469 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

Have towed from Liverpool to France IOW Cornwall and Yorkshire with no problems very stable holds 60 with ease in 6th gear 08 model ,howeevr as with other users have noticed clutch burning when reversing, invested in motor mover,but look like novice especially if using to get into a big pitch.


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [4WD] met een Swift

De ervaring van Chris met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [4WD] (82 Kw/112 pk bouwperiode: augustus 2004 - juli 2005) en een Swift Challenger 500 van 1431 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 87%

The Tucson 2005 with chip has no problems towing my Swift Challenger. We have travelled in France and through out UK and it easily keeps up 60mph and returns between 27 and 30 mpg every time. The only problem I have had is a smell of burning from the clutch when reversing the van. I solved this by fitting a motor mover, how ever I have read that if you disengage traction control this also solves the problem, not tested that theory yet.


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] met een Bailey

De ervaring van Edd Hunt met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: december 2005 - april 2010) en een Bailey Pegasus 462 van 1326 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

problems with clutch on tucson when reversing disengage traction control this i am sure will stop clutch burn and help steering


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] met een Sterling

De ervaring van Andy met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: december 2005 - april 2010) en een Sterling Europa 500 van 1375 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

I bought a new hyundai Tuscan 4WD(premium) in June 09. I towed my caravan 250 miles to Dorset, it towed like a dream and you couldn't tell the caravan was on, 6th gear all the way on the motorway. You get alot of car(and gadgets) for your money compared to other 4WD models. I also enjoy driving the car solo as it is very comfortable, l would recommend the Tuscan as a towcar.


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] met een Coachman

De ervaring van Morris Rooms met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: december 2005 - april 2010) en een Coachman Pastiche 460/2 van 1400 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

Bought Nov08, a pre reg (May08) Tucson and a 09 Pastiche in Feb09, after a lot of research and the better then 85% numbers etc on this site for the combo.
Used the car to tow my boat from IoW to Berks (Dec08) and all OK until reversing the rig into parking position when there was lots of smell and smoke from clutch!.
(Feb09) Towed caravan from dealers to storage (10mls) and all OK until reversing into parking position when smoke and smell again but not as bad as before with the boat.
Did two trips to Hants and Derby with caravan and same thing towing great, backing into park position smelly, talked to dealer after both instances and was told it was just clutch bedding in!!
On way back from Derby on M40 clutch started slipping going up Stokenchurch cutting, managed to change down and get to the top when the clutch failed completely but was able to coast to the hard shoulder.
Car was lifted to dealer and caravan towed to storage by Hyundai Rescue.
Total Clutch Assy was subsequently changed under warranty (4300 mls on clock).
Because of (a) not being happy in reversing the rig and (b) the apparent susceptibility of the Tucson clutch when reversing the rig; I have since invested in fitting a caravan mover.
The mover has on the whole been a great success but not without its own component failure problems!!!
Apart from reversing with a load I am very happy with the Tucson, so you pays your money and takes your choice.


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [4WD] met een Bessacarr

De ervaring van h roberts met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [4WD] (82 Kw/112 pk bouwperiode: augustus 2004 - juli 2005) en een Bessacarr Cameo 495 van 1500 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 90%

The Tucson 2005 with 29hp chip is more than able to tow my Bessacarr Cameo 495SL.my last trip of 200 mile each way ,27 mpg out of Cornwall 28 mpg home.


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi aut. [4WD] met een Bailey

De ervaring van Brian Rawlinson met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi aut. [4WD] (82 Kw/112 pk bouwperiode: augustus 2004 - november 2005) en een Bailey Senator Virginia van 1459 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

My Hyundai tows this outfit a real treat, I am so pleased with the all round performance, it could`nt be bettered of that I am sure.


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] met een Bailey

De ervaring van Graham Ford met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: december 2005 - april 2010) en een Bailey Pageant Provence van 1475 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

Bought Hyundai Tucson (140 bhp) in Jan 09 having read many good reviews of its capabilities (to replace a Mazda 6 140bhp petrol which, sadly, was lacking in the towing department). OK, itís not the most good looking or technically up-to-date but now, after its first towing outing, it is acknowledged that its engine is v.good, having pulled our Bailey Pageant Provence over 300 miles with consummate ease. MPG returns are 37+ solo & 30 towing. So far so good.


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] met een Bailey

De ervaring van Philip Davies met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: december 2005 - april 2010) en een Bailey Ranger 460/2 van 1131 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 67%

4 years on and 45000 miles on clock I have enjoyed towing both home and abroad with Bailey 460/2.
However this year in 4 months of towing season first front near wheel bearing had to be replaced foowed by the prop shaft then gear linkage broke down during tow 86 pound to get back to garage lost holiday. the clutch then went needing new beraring and fork and now we have a high pitched wine when in drive not apparent if we free wheel.
Yes 5 year warantee but is it worth all the hassle we are getting.
Davies37@btinternet.com


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] met een Bailey

De ervaring van Kevin Harrold met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: december 2005 - april 2010) en een Bailey Ranger 470/4 van 1167 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

I have towed with many cars over the years but none had the low down torque of the Tuscon.The initial running in period before you are supposed to tow is 1000mls, so this out of the way, I left Suffolk with only 1200 miles on the clock travelled to Derbyshire up and down hills only changing out of 6th gear occasionally, then back through Lincolnshire and Notts, much of the time in high winds, If this is what it tows like now I am looking forward to the engine loosening up! My Hyundai is the 4wd limited addition [not listed].


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] met een Standaard Caravan

De ervaring van Andy Pleavin met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: december 2005 - april 2010) en een Standaard Caravan van 1600 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

After years of ongoing problems with Landrover products got out and into a Tucson. Yes its a bit plastic inside but brand new top spec 140bhp, 6 speed SUV for price of a second hand Freelander. Towed 2006 Lunar Quasar Fb (Approx 1450kg) over 400miles like a dream never out of sixth gear on motorway and over 30 mpg (Which may be US gallons) indicated. Felt stable and safe. No problems with buffeting from HGV's Just be careful with 75kg nose weight. I would recommend.


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van Ian Cook met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [4WD] (82 Kw/112 pk bouwperiode: augustus 2004 - juli 2005) en een Bailey Pageant S6 Burgundy van 1380 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 84%

The Tucson CRTD (2006, 138 bhp model) is superb towing my Pageant Burgundy. Comfortable, quiet, relaxed, and returns about 25 mpg when towing at 60 mph and that's fully loaded, with 2 bikes on the back of the Tucson. Very pleased!


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] met een Avondale

De ervaring van Ray Taylor met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Avondale Dart 545-4 van 1240 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

Very Good car for towing you only notice that your towing on pulling away from 0 - 60 mph as it takes about an extra 5 sec's :) & on steep hills you have to knock cruise controll off to drop to 4th gear, i did 1400 mile round trip (with days out) from manchester to cornwall average mpg 29.5 towing & 32 solo. not bad for a 5 speed box, 138bhp.


Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] met een Elddis

De ervaring van DAVID BEALDE met een Hyundai Tucson - 2.0i CVVT [4WD] (104 Kw/141 pk bouwperiode: augustus 2004 - april 2010) en een Elddis Avante 556 van 1414 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

VERY GOOD CAR FOR TOWING. GO FROM HULL TO CORNWALL AND FIND TOWING IS EASY EVEN ON HILLY ROADS.


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [4WD] met een Bailey

De ervaring van vince myers met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi [4WD] (82 Kw/112 pk bouwperiode: augustus 2004 - juli 2005) en een Bailey Pageant S6 Champagne van 1362 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

I find my Hyundai tucson very able when towing my bailey pageant champagne, on motor ways in cruise control at 57mph it will go forever, also 30 mpg towing is readily available.


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] met een Standaard Caravan

De ervaring van Frank Tuckerman met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: december 2005 - april 2010) en een Standaard Caravan van 1425 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

Hyindai tucson update Nov 2007. This year we went to France towed 2500miles. No problems at all average fuel consumption 35mpg 80% towing very stable tow upto and above the legal limit. Towed in 6th gear most of the time. Highly reccommended as a tow car 50% better fuel consumption compared to the Mazda.


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] met een Elddis

De ervaring van Raymond Elliott met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: december 2005 - april 2010) en een Elddis Odyssey 534 van 1560 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 95%

Sept 2006 Tuscon. Towed from Craigavon N.Ireland to Dawlish S.England via Rosslare/Fishguard ferry.No probs whatsoever, very rarely out of 6th gear the whole time, only if sharp incline. Averaged 39.2 MPG (excellant). The height of the Tuscon sorted the wind out instead of drag on the caravan. Tuscon highly recommended for a tow car. ****


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi aut. [4WD] met een Swift

De ervaring van Mark Clayton met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi aut. [4WD] (82 Kw/112 pk bouwperiode: augustus 2004 - november 2005) en een Swift Challenger 460 van 1134 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

I have a Hyundai Tucson 2004 2.0 CRD model, It was an absolute pleasure to tow my caravan, it had more than enough power even on a slop / incline.
I hade a 2.0 Grand vitara petrol version before this & I could not wait to get rid for the Tucson & have not looked back yet so far as it looks the part as well.


Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] met een Fendt

De ervaring van Frank. Tuckerman met een Hyundai Tucson - 2.0 CRDi VGT [4WD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: december 2005 - april 2010) en een Fendt Saphir 470 TFB van 1220 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

2006 Hyindai Tucson 1000 miles on speedo at first tow from Durham to York=168 miles round trip. First impressions EXCELLENT held maximum allowed speed no problem at all even in windy conditions and on long inclines only ever changed down to 5th on long inclines. I used to tow with a Mazda Tribute 4wd estate (petrol) which was o.k but there is so much power in this engine that it would leave the Mazda standing so for now i am verry happy with the car and can't wait to see how it performs when we start touring again this year. Will keep you updated in april. Frank.


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Check je combinatie
Mag ik met mijn caravan rijden en mag mijn auto hem wettelijk trekken? Het antwoord krijg je aan de hand van het invoeren van je kenteken.

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen