Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

Gebruikerservaringen
Toyota Hilux

Sorteer op:

Toyota Hilux Dcab - 3.0 D-4D 4x4 met een Tabbert

De ervaring van Peter met een Toyota Hilux Dcab - 3.0 D-4D 4x4 (126 Kw/171 pk bouwperiode: januari 2007 - 2016) en een Tabbert Grande Jeunesse 620 D van 2200 kg geplaatst op 17-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 109%

Rij regelmatig voor mijn werk met dergelijke combinatie's maar deze Toyota is een monsterwagen, in de bergen en op de hellende duitse autobaan vooral errug sterk, dus snap deze rare berekening niet, eerst veels te zwaar maar wel geschikt, wat een onzekerheid voor iemand die er niets van weet

Bekijk berekening

Wijzigen


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Toyota Hilux.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Toyota Hilux Dcab - 3.0 D-4D 4x4 met een Sterling

De ervaring van Glen Barton met een Toyota Hilux Dcab - 3.0 D-4D 4x4 (126 Kw/171 pk bouwperiode: januari 2007 - 2016) en een Sterling Eccles Amethyst van 1436 kg geplaatst op 17-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

Slightly confused with the outcome of the test as I'm having trouble when it comes to hills, as I have to drop from 4th to 3rd on most hills. Top comfortable speed is 100KPH in 4th. 5th gear is a no-go as it just dies in power. Does anyone else have similar issues ?.


Toyota Hilux Dcab - 3.0 D-4D 4x4 aut. met een Coachman

De ervaring van John Dance met een Toyota Hilux Dcab - 3.0 D-4D 4x4 aut. (126 Kw/171 pk bouwperiode: januari 2007 - 2016) en een Coachman VIP 520/4 van 1585 kg geplaatst op 17-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

Have towed this outfit from Kent to central Finland via DFDS ferry to Esjberg. Hi Lux is bullet proof when you are towing. Used in Finland on small ferry's and chain link ferry's to Aland without any problems. Average diesel mpg 27-30 towing on flat roads and 25-27mpg in hilly areas. In normal road use (80 kph in Finland 37-39 mpg is possible. Be careful on exiting tight caravan parks (in S Sweden) as you need a wide turning space - I touch a wooden post once but no paint damage just a slight indent on alu siding which can not be repaired!


Toyota Hilux Xcab 4x4 - 2.4 diesel met een Caravan

De ervaring van gary carr met een Toyota Hilux Xcab 4x4 - 2.4 diesel (61 Kw/83 pk bouwperiode: januari 1996 - januari 1997) en een Caravan van 800 kg geplaatst op 17-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 54%

pulled lighter van 750kg 1300kms 2.4deisel h\lux trayback definatley do not rec' constantly changing gears heaps power down low nothing upperrange always pulling over for traffic upsetting other road users.


Toyota Hilux Dcab 4x4 - 2.5 D-4D met een Tabbert

De ervaring van Ian Baldwin met een Toyota Hilux Dcab 4x4 - 2.5 D-4D (75 Kw/102 pk bouwperiode: januari 2004 - januari 2007) en een Tabbert Comtesse 540 van 1500 kg geplaatst op 17-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

I have owned my Caravan for longer then my car. As I work in construction it has become my 'second home'. It's towed all around the country by the trusty truck.
I was lucky enough to have a Mondeo company car before hand and that towed this van much better. I find the Hilux to be very bouncy with the caravan on the back. With the little amount of power availiable with the Hilux on motorways I have found it a real pain to pass other vehicles and end up sitting behind a lorry. I was also surprised that given the relatively small length of the Tabbert and having twin axles how much sway I get when towing. It may be the van or the 'backwash' from the truck and van combo.
Having said that I have also towed loaded car trailers which tow much better. Maybe the caravan just isn't heavy enough to remain stable behind the truck!


Toyota Hilux Xcab - 2.5 D-4D 4x4 met een Elddis

De ervaring van Mrs J Cannon met een Toyota Hilux Xcab - 2.5 D-4D 4x4 (88 Kw/120 pk bouwperiode: januari 2007 - 2016) en een Elddis Avante 524 van 1420 kg geplaatst op 17-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

I find my toyota hilux and caravan perfect to tow .Inclines no problem at all.


Toyota Hilux Dcab - 3.0 D-4D 4x4 met een Sprite

De ervaring van Ralph Properjohn met een Toyota Hilux Dcab - 3.0 D-4D 4x4 (126 Kw/171 pk bouwperiode: januari 2007 - 2016) en een Sprite Splash van 1185 kg geplaatst op 17-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 64%

An awesome combernation.Even with the kitchen sink.


Toyota Hilux Dcab - 3.0 D-4D 4x4 met een Swift

De ervaring van Julia met een Toyota Hilux Dcab - 3.0 D-4D 4x4 (126 Kw/171 pk bouwperiode: januari 2007 - 2016) en een Swift Conqueror 630 van 1715 kg geplaatst op 17-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 91%

having had to struggle up steep hills on route to Spain with Daewoo Musso 2.9TDI we changed for the HI Lux (builders truck with attitude when driven by blonde female) which is perfect up steep inclines ,we have tested it in Derbyshire & its fab for our palace on wheels


Toyota Hilux Xcab 4x4 - 2.4 diesel met een Sterling

De ervaring van Darren Williams met een Toyota Hilux Xcab 4x4 - 2.4 diesel (61 Kw/83 pk bouwperiode: januari 1996 - januari 1997) en een Sterling Europa 500 van 1325 kg geplaatst op 17-11-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 86%

This Hi-Lux looks like it would pull anything, sounds so powerful...................until you put a caravan on the back! Really struggling to pull my caravan, to the point of swapping the car as it will only get up hills in 2nd gear. Very sluggish and feels very underpowered.


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus. De Op Maat cursus is er al v.a. € 169,-

Slingeren

Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.

Bandenspanning

Hoe hoog moet de bandenspanning van mijn caravan zijn? Bekijk het in de Bandenspanningscalculator.


 

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

 

© 2004-2018 Caravantrekker