Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Koelkast

Huib vraagt op 31 May 2019 om 17:07:

Wij staan momenteel op de camping en hebben sinds 2 dagen een tikkend geluid vanuit het onderste koelkastrooster, van de Dometic RMD8551. Het is niet constant, maar duurt een min. of 10 en blijft dan weer uren weg. Hij staat al 2 weken op 230v en bij het rijden op 12v. Het geluid doet denken aan het ontsteken van gas, terwijl hij daar niet op staat en het zelfs nooit wordt gebruikt. Heeft iemand een idee wat dit kan zijn?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Hafar antwoordt op 31 May 2019 om 17:21:

Krimpen/uitzetten van materialen misschien?
Zolang je geen vonken ziet is er waarschijnlijk niets aan de hand.
Maar verder is het op afstand moeilijk inschatten.

Met vriendelijke groet,

Hafar


pierre antwoordt op 31 May 2019 om 17:39:

Toch is een ander orgaan als de ogen zeer belangrijk , en dat is de neus..ruiken aan de koelkast of er brand cq schroei luchtjes zijn e.d.
Dat getik heb ik ooit ook gehad in zo'n zelfde Dometic RMD8551 , die hield zijn temperatuur niet constant vast ,met als gevolg het tikken van metaal (blik) bij opwarmen afkoelen. Hoogst irritant in de nacht ,het thermostaat is toen vervangen met goed resultaat.


Huib antwoordt op 31 May 2019 om 22:47:

Bedankt voor jullie antwoorden. Zoals Pierre aangeeft, met dezelfde koelkast, dat lijkt mij een mogelijkheid.
Echter de koelkast is pas 2 jaar oud en houdt nog steeds alles goed koud! Dus iemand nog een geste?


JHN antwoordt op 03 June 2019 om 12:14:

Overeenkomst????
Als thuis de CV opnieuw gaat branden hoor je ook vaak de leidingen tikken. Ligt vaak aan een te strakke of losse leiding. Misschien iets los getrild?


pierre antwoordt op 03 June 2019 om 15:52:

Kan zijn dat de koelkast niet kan kiezen tussen 12 volt of 220 volt van de camping of gas. Door spannings verlies op de camping kan de koelkast proberen om op gas over te schakelen , als je dan de gaskraan dicht hebt lukt dat niet , en blijft de ontsteking het af en toe toch proberen.met getik als gevolg. Maar het is een suggestie , garantie kan ik niet geven😄


Huib antwoordt op 03 June 2019 om 23:34:

Ik heb nu het onderste rooster verwijderd. En nu horen we minder vaak het getik en ook korter. Zou dit een wezenlijke aanduiding kunnen zijn dat het met temperatuur te maken kan hebben? Hij koelt overigens nog steeds goed. Ik ga bij thuiskomst toch kontakt opnemen met Dometic. Weet iemand wat een thermostaat kost?Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2019 Caravantrekker