Caravantrekker.nl

Elektrisch rijden

Informatie over elektrisch rijden met een caravan en alle trekgewichten van plug-in hybride en volledig elektrische trekauto's.

Elektrisch rijden

Betere trekauto’s dan plug-in hybride en elektrische auto’s zijn er bijna niet. Lees in onderstaande informatie de mogelijkheden en voor- en nadelen.

Over hybride en elektrische trekauto's
Hybride, plug-in hybride en elektrische auto's zijn goede caravantrekkersActieradius bij elektrische caravantrekkers
Waarop moet je letten bij de actieradius van elektrische trekauto'sPlug-in hybride trekauto's
Trekgewichten van alle nieuwe plug-in hybride trekauto'sElektrische trekauto's
Trekgewichten van meer dan 130 nieuwe elektrische auto's die een caravan mogen trekkenGebruikerservaringen

Alle ervaringen die zijn geplaatst door bezitters van plug-in hybride en elektrische auto's:Blog

De laatste paar jaar zijn een aantal blogs verschenen over hybride en elektrische caravantrekkers en het caravannen na de naderende energietransitie.

Ervaringen met elektrisch rijden

Elektrische trekauto
In 2023 is het geen uitzondering meer een elektrische auto met een caravan tegen te komen. Wat zijn de ervaringen van gebruikers in de praktijk?Elektrische trekauto

Elektrische trekauto
Een elektrische auto met een caravan roept veel vragen op. Bij sommigen ook weerstand maar is dat terecht of komt dat voort uit de angst voor het nieuwe grote onbekende?Elektrisch is de toekomst

Elektrisch is de toekomst
Er zullen steeds meer elektrische auto's komen. Hoe gaat dat in de toekomst met de caravan?Elektrisch aangedreven caravan

Elektrisch aangedreven caravan
Deze mooie techniek wordt aangeboden door meerdere producenten. Dat is niet het probleem, wel de wetgeving om er mee te mogen rijden.Hybride

Hybride
In 2020 worden veel nieuwe hybride auto's geïntroduceerd en dat is goed nieuws voor de caravanner!Stikstof

Stikstof
Maximaal 100 km/u! Politiek een actueel thema, maar hoe zit het bij het trekken van een caravan? Dat wil je niet weten..... je zou er 'caravanschaamte' van krijgen 😉Tesla Model 3 met caravan

Tesla Model 3 met caravan
Tesla Model 3 is de meeste verkochte auto in ons land. Hoe kan je dan op vakantie met de caravan? Een overzicht van caravans die minder wegen dan 1000 kg en geschikt zijn voor o.a. de Tesla Model 3.Donkere wolken voor de diesel?

Donkere wolken voor de diesel?
De diesel raakt steeds meer uit de gratie terwijl ze juist zo goed een caravan kunnen trekken. Hoe zit het precies met de uitstoot van schadelijke stoffen bij het trekken van een caravan?Waar blijven de hybride trekkers?

Waar blijven de hybride trekkers?
Een hybride trekauto is eigenlijk een ideale caravantrekker. Maar het aanbod nieuwe modellen neemt af. (LET OP: dit is oude blog uit 2018!)


 

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Cursussen

Een goede combinatie is belangrijk. Maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker! Bert van het Caravantrekker Training Center geeft een aantal trainingen en cursussen.

Uitgebreid advies

Voor een goed advies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina past. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende Trekrapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Over het Trekrapport

Wie kan er beter oordelen over het Trekrapport dan de gebruikers? Lees de ervaringen die zij gegeven over het Trekrapport.


 

 

Geef je zelf vertrouwen!

Een goede combinatie is belangrijk maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker!

Volg een cursus bij Bert (Caravantrekker Trainingscentrum) en ga zonder stress op stap met de caravan.

 

©2024 Caravantrekker