Caravantrekker.nl

Constante stroomdraad

Bonne Talsma vraagt op 19 mei 2021:

Bij aanschaf van mijn nieuwe Kuga 1.5 (Benzine)150 pk,heb ik met de dealer afgesproken een constante stroomdraad aan te leggen.Bij testen van mijn electrainstallatie in mijn Fendt 445 bleek dat niets het deed.Ja maar moet je met draaiende motor proberen,dus niet.Nu hebben ze in de caravan de kabelboom in de caravan aangepast en niet de contrastekker aan de auto,dit omdat deze vanaf de fabriek was aangebracht en uiteraard ook de trekhaak.Met alle andere caravans en auto's heb ik nooit problemen gehad.Nu is mijn vraag passen de aansluitingen van de Kuga nu niet bij de aansluitingen, van de Fendt???

Met vr gr Bonne Talsma

Naar laatste bijdrage

Reacties:

aadje antwoordt op 19 mei 2021:

@ Bonne ik maak uit uw verhaal op dat u niet naar de autodealer gegaan bent om het op te lossen zoals het hoort.Of deze heeft u met een kluitje in het riet richting caravandealer gestuurd hoe ook ik begrijp het niet.Of die trekhaak nu door de dealer of autofabrikant is gemonteerd doet er eigenlijk mijn inziens totaal niet toe uw garage had dit op moeten pakken.Mijn advies eerst naar de dealer en contactdoos van de auto controleren ik weet wel zeker dat daar het probleem zit eigenlijk.Op no 9 hoort de constante stroomdraad en op no 10 de geschakelde stroomdraad deze is voor de koelkast.Het zou kunnen uw verhaal lezende dat deze twee bij de auto zijn verwisseld.Als dat zo is zou je de no 9 en 10 in de caravanstekker ook kunnen omdraaien volgens mij is dit alles.


Debouncer antwoordt op 19 mei 2021:

In de caravan zou ik het allemaal standaard houden of weer in die staat brengen. Met een leenauto loop je in een situatie die waarschijnlijk al lastig is, tegen nog meer ellende aan. Degene die de trekhaak aangelegd heeft moet zijn werk nog maar eens overdoen. Eventueel met behulp van een aansluitschema waarvan er vele op google te vinden zijn.


TheoV antwoordt op 20 mei 2021:

Buiten geschakelde stroom op 10 dient er een massa aangelegd op 11. Voor de constante stroom op 9 dient er massa aangesloten te worden op 13. Aan caravan zijde mogen deze massa's niet verbonden zijn.

Waren de vorige auto's ook 13-polig? Of waren deze 7-polig met een niet correcte aansluiting?

Laat alles in orde brengen bij een bedrijf dat echt iets af weet van auto elektriciteit.


Ton Groenendijk antwoordt op 20 mei 2021:

Let op! ik ben niet technisch en het duizelt mij altijd bij al die verschillende aansluitingen maar ik wil jullie niet onthouden dat Ford een eigen aansluitsysteem heeft. Daar ben ik achter gekomen tijdens een vakantie, toen een aantal geheel onbegrijpelijke storingen in de auto (CMax 1.5) optrad, variërend van dashboard uitval tot verlichtingsproblemen.
Achteraf bleek dat de verbinding in de auto naar de cv op eigen houtje was gedaan en allerlei draadjes in eigen beheer waren getrokken. Hetzij door een particulier, hetzij door een dealer, die de kosten van het schakelkastje wilde besparen. Achter het schot in de koffer zat voor een klein vermogen aan kroonsteentjes. De dealer waar ik de auto had gekocht heeft dat gewoon onder garantie aangebracht. Nooit meer last gehad. De ene dealer is de andere niet.
Ter completering: der autogeschiedenis: een Duitse import, eerst ergens in Brabant van een trekhaak voorzien en daarna door mij gekocht bij een dealer in de randstad. Die laatste (en ik) draaiden dus op voor het geklungel van anderen. Een goede raad: maak een punt van de trekhaak bij aankoop, want er kan nog heel wat bij mis gaan.


aadje antwoordt op 20 mei 2021:

@Ton het gaat hier over een nieuwe auto dat wordt echt wel met de ISO normen aangesloten kan je niet vergelijken met een import auto daar kleven zowieso altijd gevaren aan behalve dan de prijs die is bij aanschaf altijd doorslaggevend.


TheoV antwoordt op 21 mei 2021:

@Ton: bij mijn weten doet Ford niks anders dan de andere fabrikanten. Bij een moderne auto een trekhaak aansluiten met 'stroomdieven' is vragen om problemen. Vroeger had je misschien een slecht contact maar vandaag de dag kan dat serieuze schade toebrengen aan het CAN-bus systeem. Pennen 9, 10, 11 en 13 zijn niet altijd aangesloten. Daar dienen dan extra 'kits' voor aangeschaft. Ook niet alle CAN-bus systemen werken goed samen met LED lampen. Dat mocht ik zelf ook al ervaren. Dan kan dit opgelost worden door een extra kastje tussen te schakelen. Ook hier weer opletten. Wat op de ene auto aanhanger combinatie werkt, werkt niet met volle zekerheid op een andere wagen of aanhangwagen. Zelf heb ik 4 kastjes mogen testen en 1 bleek te werken voor mijn combinatie.

Een Duitse import met trekhaak mag je zeker zijn dat die werkt. TÜV controleert de correcte aansluiting. Blijkbaar werd de trekhaak er in NL onder geplaatst. En dan is het een ander verhaal.


A. de Ruiter antwoordt op 25 mei 2021:

Beste Bonne,

Een nieuw bezoek aan je Ford dealer is, denk ik, gewenst.
Ook ik heb een nieuwe Kuga met wegklapbare trekhaak af fabriek, geleverd januari 2021. Met een aanhanger ging het prima, alle verlichting werkte goed.
Echter, zaterdag ging ik mijn caravan uit de stalling halen en bij aankoppelen bleek de ATC niet te reageren. Thuis gekomen heb ik zowel de constante stroomdraad als de geschakelde doorgemeten en toen bleek er geen spanning op te staan.
Vanmorgen naar mijn dealer met de vraag of dit wellicht door de programmering van het systeem zou kunnen komen. Bij controle bleek dat het niet in de computer zat. De dealer zei toen:"Het werkt niet maar het hoort er wel op dus het is onze zaak dit in orde te maken". Na verder onderzoek bleek dat de kabelboom goed was aangesloten op de stekkerdoos maar de 2 plusdraden en de bijbehorende aarde niet waren aangesloten op de unit die zich achter het luikje links in de bekleding van de bagageruimte bevindt. Monteur heeft het aangesloten. Kosten? Nee, u hebt een auto met 13-polige stekker en bijbehorende aansluiting gekocht. Dat moeten wij dus ook leveren.


Harrie Koekelkoren antwoordt op 26 mei 2021:

Even een vraag. Ik heb een Volvo XC40 met wegklapbare trekhaad. Alles werkt naat behoren. Echter omdat de aansluiting van de Jaeger stekker in de trekhaad zit zijn de draden relatief dun. Betekent grote spannings val bij geschakelde stroom draad (Fendt 365 SFB met tower ijsjast). Spanning zakt naar 11.2 volt. Dealer kan er niks aan doen omdat anders wegklap mechanisme niet meer (goed) werkt. Heb hiervoor een V60 gehad met afneembare trekhaak (vaste Jaeger aansluiting) spannings val dan maar .1 volt. Ijskast werkt nu niet goed op electra achter de auto eerder met de V60 wel. Vraag is of dit bekent klinkt met de wegklapbare trekhaak. Ik bedenk me nog 2 keer bij de volgende auto.


TheoV antwoordt op 27 mei 2021:

Volgens ISO 11446 dienen de massa draden 3, 11 en 13 2,5mm² te zijn. Ook voor de 12V op 9(constant) en 10(geschakeld) moet 2,5mm² zijn volgens dezelfde norm. Info.

Wat een vaststelling is bij vele recente wagens, met 'intelligente' alternator, dat de koelkast pas goed gaat werken als er extra stroomverbruikers worden ingeschakeld. Er zijn hier al wel wat draadjes gepasseerd.


aadje antwoordt op 27 mei 2021:

@Theo V dat is toch niet wat Harry Koekelkoren vraagt.Uit zijn verhaal kan je toch al opmaken dat de draadjes wel wat dun zijn.En zijn vraag of er meer bezitters zijn met wegklapbare trekhaak die dit probleem herkennen.Gr aadje


aadje antwoordt op 27 mei 2021:

@Topic starter laat bij elk onderwerp vaak niets meer van zich horen dit vind ik erg jammer is daar niets aan te doen.


TheoV antwoordt op 27 mei 2021:

Beste aadje, de garage dient een trekhaak af te leveren die voldoet aan ISO 11446. Dat is niet gebeurd. Dus garage moet een oplossing bieden. Is het zo wat duidelijker?

De tijd dat je in een auto zowat alles zelf kon doen en kon aansluiten waar er een draad passeerde is spijtig genoeg voorbij. Dus laat de garage het maar oplossen. In vervlogen tijden zou ik 6mm² van batterij naar stopcontact hebben gelegd. Maar dat kan ook al niet meer met de op maat gemaakte bedrading en aangeknepen contacten.


aadje antwoordt op 27 mei 2021:

Beste TheoV goed lezen deze auto is af fabriek gemonteerd met de Contactdoos in de Trekhaak daar kan de Dealer die de auto afgeleverd heeft niets aan veranderen,Ook dan blijft het verhaal wat de vraag is van Harry of hier meer mensen last van hebben of dat het broodje Aap is van de vraagsteller.?? Tenslotte zal het spul zonder meer voldoen aan de (ISO NORM) hoe dik de draden ook z`ullen zijn.


R.verhek antwoordt op 29 juli 2021:

Ook mijn vanaf fabriek geleverde trekhaak op Ford Kuga PHEV 2021 heeft geen constante plus etc.
Woensdag terug naar mijn dealer. Gaan kijken maar begrijp het probleem niet.
Vraag aan A de Ruiter bij welke ford garage hij is geweest met het zelfde probleem ivm navraag door mijn dealer.
Dit ivm de gewenste oplossing.
gr Rob


TheoV antwoordt op 29 juli 2021:

Beste aadje: De dealer is jou aanspreekpunt als er wat fout is met de wagen. Is er een probleem met de remmen ga je toch ook bij hem langs en niet bij de invoerder. Het is de dealer die met de invoerder tot een oplossing moet komen.

Als de draad geen 2,5mm² is, kan de aansluiting NOOIT voldoen aan ISO 11446. Gaat de elektriciteitsmaatschappij je aansluiten als JIJ beweert dat een 1,5mm² draad voldoende is om WCD's aan te sluiten? In laagspanning is de dikte nog veel belangrijker als bij hoogspanning. Bij 1,5mm² over 10m (5m + en 5m massa wat zeker niet extreem lang is tot de koelkast) is de spanningsval al 8,5% of >1V. Bij 2,5mm² is dat 5% of 0,6V.

@R.verhek zitten de aansluitpunten er in? Mogelijk zit het in de activatie.


MarkS90 antwoordt op 29 juli 2021:

Het blijft een dingetje, die constante stroomdraad. Blijkbaar wil de autoindustrie niet standaard aan een draadje waar altijd spanning op staat.

Zonde want nu wordt er "gerommeld met stroom" en gaat het niet altijd goed.


Arie de Ruiter antwoordt op 30 juli 2021:

Mijn Ford dealer is Broekhuis Nijkerk.


Hafar antwoordt op 30 juli 2021:

In mijn Kuga van 2017 met vaste trekhaak werkt alles prima. Ook onderweg doet de koelkast (142 liter) het goed. En alles op de juiste aansluitingen. De dealer moet dus een goede bedrading kunnen leveren.

Met vriendelijke groet,

Hafar


R.Verhek antwoordt op 30 juli 2021:

Bedankt voor de reactie.
De stekker gecontroleerd, alle pinnen zitten er in.
De trekhaak is verder niet te controleren.
Woensdag naar de dealer. Broekhuis Zeist.
Arie de Ruiter, jou dealer is van de zelfde organisatie, hierdoor is makkelijk collegiaal overleg mogelijk.
Ben benieuwd, hou jullie op de hoogte van het resultaat.


Hafar antwoordt op 30 juli 2021:

Ik zeg het er altijd duidelijk bij als ik een trekhaak bestel: 2 volledig aangesloten constante stroomdraden. 1 geschakeld en de andere niet.

Als je dat niet expliciet vermeld krijg je hoogstwaarschijnlijk de bedrading voor een fietsendrager.

Met vriendelijke groet

Hafar.


R.Verhek antwoordt op 31 juli 2021:

Dag Hafar, deze trekhaak is vanaf fabriek besteld en geleverd. Hierop heb ik geen invloed.
Ik ging er vanuit dat een 13 polige stekker volledig is aangesloten. Waarom monteer je anders een 13 polige stekker. Nu is het aan de dealer om het op te lossen


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 31 juli 2021:

Waarom anders een 13polige stekker?

Die is noodzakelijk om tegenwoordig aan de wettelijke eisen voor een aanhangwagen te voldoen. Koelkast en constante stroom zijn geen wettelijke vereisten en worden heel vaak niet standaard aangesloten (en dan nog niet altijd met voldoende stroomsterkte voor grote koelkasten).


R.Verhek antwoordt op 4 augustus 2021:

Vandaag is mijn ford Kuga PHEV naar de garage geweest. ivm de constante en geschakelde plus die ontbreekt. Er heeft een techneut naar gekeken. Deze geeft aan dat mijn auto niet geschikt zou zijn voor een constante plus op mijn 13 polige trekhaak, vreemd. Dit zou door ford.nl geadviseerd worden. Vind dit heel bijzonder. De geschakelde plus is ook nog niet gerealiseerd. Nieuwe afspraak maken.
Ben benieuwd welk type Arie de Ruiter heeft. Anders ga ik langs zijn garage, daar zij wel het probleem hebben opgelost.
In de aftermarkt van trekhaken is het geen probleem om de 13 polige volledig aan te sluiten.
Deze fabriek af wel. Als ik geweten had.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 4 augustus 2021:

Bij een PHEV kan ik me voorstellen dat een constante stroom lastig is. Immers als de motor niet loopt geeft de dynamo geen stroom. Dan kan ik me voorstellen dat ze niet willen dat de caravan nog eens 2x15 amp. kan trekken uit het gewone 12v circuit.


A. de Ruiter antwoordt op 5 augustus 2021:

Ik heb een 1.5 ecoboost, nieuw geleverd in januari 2021. De drie draden, geschakelde stroomdraad , constante stroomdraad e bijbehorende aarde zitten wel in de kabelboom maar bleken in de auto niet te zijn aangesloten. Het wekt nu precies. In zowel de 1.5 als de PHEV, zit een waarschuwing dat na een bepaalde tijd de accessoire stand wordt uitgeschakeld om de accu te beschermen. De constante stroomdraad moet wel worden aangesloten anders doet o.a. de ATC het niet.
De KUGA wordt juist als caravantrekker aanbevolen.
In de 5 weken dat wij met de caravan op pad zijn geweest hebben wij geen problemen ervaren met welke aansluiting voor de caravan dan ook.
Beide auto's zijn door de KCK getest. Dit 'probleem' wordt daar niet genoemd.


R.Verhek antwoordt op 5 augustus 2021:

Bedankt voor jullie reactie. Duidelijk. !!!

Vandaag tel contact gehad met jou garage.
Monteur belt mij as maandag terug, om e.e.a door te praten. Aangeven bij mijn huidige garage dat ik na het gesprek van as maandag overstap naar de garage in Nijkerk.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 16 augustus 2021:

Ook volgens het Duitse blad Caravaning heeft de nieuwe Kuga geen parmante 12v bij de trekhaak. Misschien dat een dealer zelf wat kan knutselen, maar het is wel een minpuntje van deze auto.


R.Verhek antwoordt op 17 augustus 2021:

Hoi Menno, dit nog niet eerder gelezen.

Met mijn kuga phev bij mijn garage geweest.
Ford.nl geeft aan dat er geen constante plus mogelijk is ivm het leeglopen/ veiligheid van de hybrid accu.
Volgende week weer afspraak voor het realiseren van de geschakelde plus. De garage wil geen constante plus aanleggen, jammer.
Een achteraf gekochte trekhaak kan en word wel volledig 13 polig aangesloten. Dus als ik dit geweten had en is nog goedkoper dan de fabriek af.
Iemand nog tips?


aadje antwoordt op 18 augustus 2021:

@Verhek misschien de geschakelde plus doorverbinden naar de no 9 van de constante plus dan kan je toch even bij sanitaire stop of andere kleinigheid bijvoorbeeld de keukenkraan gebruiken.Laat je even de motor lopen voor 5 min is meer dan niks.


Arie de Ruiter antwoordt op 18 augustus 2021:

Kon de garage in Nijkerk je ook niet helpen?
Vreemd dat een later te monteren trekhaak wel van de juiste aansluiting voorzien zou kunnen worden. Als dat wel verantwoord zou kunnen gebeuren is dat op zijn minst bedenkelijk. Je hebt nu een volledig bedrade stekkerdoos waarvan alleen het uiteinde op de juiste wijze moet worden aangesloten.
Ook vreemd, vind ik, dat er in de KCK-test van november 2020 met geen woord over gerept wordt.


Paul antwoordt op 20 augustus 2021:

Ik heb het gehad met mijn nieuwe Ford focus: de dealermoest alleen nog iets aansluiten de constante stroomdraad lag er al. Was in 10 minuten gebeurd


Rob Verhek antwoordt op 21 augustus 2021:

Bedankt voor de tips.
As donderdag gaat de auto weer naar de garage.
Arie contact gehad met jou garage. Willen mij graag helpen, echter de kosten rond de 400 euro oa arbeidsloon en kleinmateriaal zijn dan voor mijn rekening.
Mijn garage wil het eerst zelf proberen op te lossen. Mocht het niet lukken denk ik aan de optie om de geschakelde plus met no 9 door te verbinden.
Ik hou contact met de ford dealer in Nijkerk, stap daar zo i zo naar over voor onderhoud etc..

Laat weten hoe e.e.a is afgelopen


Furt antwoordt op 22 augustus 2021:

https://www.rameder.nl/universeel-uitbreidingsset-voor-constante-stromm-en-massa-107650.html
kost 22 euro voor de Kuga 2 . Aan te sluiten vanaf de zekerings kast in de kofferbak. Kind kan de was doen...


T. Cuijpers antwoordt op 22 augustus 2021:

Heb bovenstaande met belangstelling gelezen.
Wij hebben sinds mei een nieuwe Ford Kuga PHEV met af fabriek geïnstalleerde trekhaak.
Ook bij onze caravan bleek de koelkast niet te werken als hij achter de auto hangt.
Gisteren eens e.e.a. nagemeten en er blijkt inderdaad op geen enkele manier stroom te komen staan op pen 9 van de trekhaak stekkerdoos.
Ga van de week eens bij mijn dealer vragen of dit te verhelpen is.


Rob Verhek antwoordt op 26 augustus 2021:

Zojuist mijn Ford Kuga PHEV bij Broekhuis op gehaald. ik zal genoegen moet nemen met de huid stand van zaken.
Het schijnt dat de geschakelde plus draad wel is aangesloten en werkt als de motor loopt en de wielen draaien. ( Ford.nl) Kan dit niet zelf meten met een spanningzoeker. Constante plus is niet mogelijk ivm accu problemen, lage spanning etc. Er is vanaf fabriek nog geen set beschikbaar om dit probleem op te vangen.
Andere garage geeft aan dit te kunnen oplossen . Kosten rond de 500 euro. Best veel geld voor een trekhaak fabriekaf van 1100 euro.
Vind het heel bijzonder.
Dit ter informatie.
Mocht iemand ideeën hebben, r.verhek@hotmail.com.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 26 augustus 2021:

Redelijk absurd……
Waar heb je de constante stroom voor nodig? Voor dat geld kan je ook een lithium accu in de caravan plaatsen voor verlichting etc. (Rechtsregels aangesloten op pin 9 constante stroom van de caravan). Koelkast dan op geschakelde stroom via de auto.


Rob Verhek antwoordt op 26 augustus 2021:

Hoi Menno,
Het gaat ons alleen om de koelkast voor onderweg. Wij rijden altijd richting zuid Europa.
Ik ga er van uit dat de koelkast op pin 10 is aangesloten. Wij hebben een mover met accu mogelijk dat dit iets kan zijn voor de constante plus.
Ga mij is rustig bezinnen wat wijsheid is.



TheoS antwoordt op 27 augustus 2021:

De koelkast voor onderweg hoort op de geschakelde stroomdraad. Die gaat dus uit tijdens een pauze, tenzij je graag een keer met een lege accu komt te staan. 😉
De accu van de mover wordt - mits je een booster hebt - opgeladen tijdens het rijden. Die hoort dus ook op de geschakelde draad.


A. de Ruiter antwoordt op 27 augustus 2021:

Toch vreemd die reactie van dealer en Ford NL. Dit is gewoon een wanprestatie. Ford biedt af fabriek de wegklapbare trekhaak met 13-polige stekker aan. Ben blij dat mijn dealer het, zonder kosten voor mij, heeft opgelost. (wel 1.5 ecoboost)

Wat aansluitingen van een caravan op 13-polige stekker betreft heb ik nog even gekeken in de beschrijving van mijn caravan (Dethleffs bouwjaar 2017).
Op 9 permanente plus: binnenverlichting, waterpomp, laadkabel elektroblok (moveraccu), besturingsleiding koelkast via stroomvoorzieningsapparaat en ATC.
Op 10 geschakelde plus: besturing booster op elektroblok, koelkast.

Een koelkast heeft dus zowel een aansluiting voor het bedieningspaneeltje (constante plus) als voor het koelsysteem (geschakelde plus).

Als de auto dus niet van de juiste aansluitingen is voorzien heb je best een probleem.


Rob Verhek antwoordt op 23 september 2021:

Update.
Nadat de dealer het probleem niet gaat oplossen.
Vandaag bij Trekhaakcentrum.nl geweest.
Na 1 uur de trekhaak correct en volledig werkend aangesloten. In de bestaande kabelboom zaten de benodigde draden.
Dit centrum heeft inmiddels veel ervaring met de nieuwe ford kuga.




@Eric antwoordt op 23 september 2021:

Trekhaakcentrum is zeker een goed adres alleen kan je nu wel problemen krijgen met de fabrieksgarantie.


W Matser antwoordt op 5 november 2021:

Beste Rob

Ik zit met zelfde euvel.
Wat waren de kosten bij trekhaakcentrum?
En functioneert alles naar behoren??


Rob Verhek antwoordt op 23 november 2021:

Goede middag,
inderdaad een veel voorkomend probleem.
ik was rond de 75 euro kwijt voor het volledig aansluiten van mijn 13 polige trekhaak aansluiting.
Werkt nu naar volledig te vredenheid


Rob antwoordt op 23 november 2021:

ps net de nota opgezocht.
Kosten waren 108.75 euro


Rob Neef antwoordt op 4 mei 2022:

Ook bij mij was dit probleem

Het betreft een Kuga phev van 2021 waar later door de dealer een trekhaak op is gemonteerd

Ford dealer Sutherland in Drachten bleek inmiddels ervaring te hebben met de oplossing hiervoor en heeft de stroomtoevoer direkt en in korte tijd in orde gemaakt


Nico Schroevers antwoordt op 20 mei 2022:

Ik heb vorig jaar 2021 ook een Ford Kuga model 3 gekocht met daarbij installatie van een trekhaak. Nog gezegd dat dit voor een caravan was. Dit jaar eind april op vakantie en wat, geen 12v in de caravan. Terug naar de Ford dealer en men vertelde mij dat het bij een Kugu 1.5 ecoboost van 150 pk niet mogelijk is om een 12v aan te sluiten. De Kuga staat bekend om een goede trekker en dan geen 12v. Ik naar trekhaakcentrum bij ons en het was geen probleem. Nu een constante 12v en een voor de koelkast en accu. Kosten 75 euro. Ik vind het slecht van Ford maar men gaat natuurlijk niet zeggen bij aanschaf dat er geen 12v op kan. Verkopen ze misschien geen Ford Kuga meer. Ik heb weer stroom in de caravan.


Edwin antwoordt op 5 juni 2022:

Bij mij zelfde verhaal, ook geen permanente spanning. Het schijnt dat je bij de bestelling van de auto moet aangeven dat de trekhaak voor caravan gebruikt gaat worden. Ford Eindhoven snapte het niet en heeft een stuk elektronica vervangen maar kon het niet 'verhelpen'. Ford Tilburg snapte het meteen en heeft het kosteloos gefixed. Kan dus gewoon.


Peter Koetsier antwoordt op 13 juni 2022:

Beste Rob Neef, ook ik heb hetzelfde probleem mbt de geschakelde / constante stroomdraad. Ik heb de trekhaak eronder laten zetten door Sutherland Heerenveen. Jij zij dat ze in Drachten een oplossing hadden, ook voor de constante stroomdraad?
Volgens Ford dealer in Hilversum is constante stroomdraad niet mogelijk bij de Kuga PHEV.


Jurre antwoordt op 6 juli 2022:

Nou ben ik wel benieuwd naar de uitkomsten, onze PHEV (bouwjaar 2021) wordt as we speak ingevoerd vanuit DU. We hebben daar bij de dealer een trekhaak laten plaatsen. Na het lezen van alle bovenstaande berichten ga ik er vanuit dat wij geen werkende koelkast zullen hebben in de caravan. Mensen in omgeving utrecht dit bij een dealer kunnen laten oplossen?


paul antwoordt op 21 juli 2022:

ook hier een Kuga phev 2021 achteraf gemonteerde trekhaak
wel geschakelde spanning voor de koelkast GEEN constante spanning voor verlichting.

volgens mij doet de koelkast het dan nog steeds niet op de constante spanning omdat de aansturing van de koelkast incl de binnenverlichting gevoed wordt door de constante 12 V dus om zetten op gas werkt ook niet door het gemis van de geschakelde voeding


Vandersypen Peter antwoordt op 4 september 2022:

Wat een gedoe toch met die constante stroomdraad. Heb in mei een demo auto aangeschaft waar al een trekhaak op stond Met 7 pins aansluiting. Ga dit niet veranderen. Heb gewoon GEEN stroom nodig tijdens de rit ( of die nu halve, volledige of 2 dagen duurt). Mis dat absoluut niet. Koelkast 2 dagen voor vertrek opzetten met al wat inhoud. Je neemt 2 of 3 koelelementen uit de vriezer van je huis mee. 1 of 2 daarvan leg je in de koelkast caravan, de andere in vriescompartiment. Op overnachting camping kan je de bijna ontdooide elementen in vriezer steken. Alles blijft koel zelfs met buitentemperatuur van 30 graden en een middagpauze waarbij je dingen uit de koelkast gebruikt. Licht in caravan nog nooit nodig gehad onderweg. Water ook niet. Spoel wc met een ketchup fles gevuld met water. Daarmee doe je makkelijk 10 sproelbeurten. Geen zorgen of aĺles wel werkt, en de accu van de auto blijft ook gespaard. Life is simpel...


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker