Caravantrekker.nl

Tapijttegels in de caravan

Leo vraagt op 3 maart 2017:

Ik zit er over te denken om tapijt in de caravan te leggen. Geeft toch wat warmere voeten in het voor en najaar in plaats van het koude zeil dat er nu ligt. Het leggen van vloerbedekking is best een duur gebeuren. Maar misschien is het leggen van tapijttegels een optie. Dit is namelijk flink goedkoper. je kunt het makkelijk zelf leggen en bij vlekken haal je gewoon de tegel eruit om schoon te maken. Is heb diverse forums nagelopen en kan niets vinden over tapijttegels in een caravan. Dus ik vermoed dat er niet zoveel ervaring mee is. Misschien toch een idee ??

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Quirien antwoordt op 3 maart 2017:

Type maar eens vloerbedekking in de zoekmachine in. Je komt dan diverse topic's tegen.
Onlangs nog veel aandacht aan besteed.😉


Kees antwoordt op 3 maart 2017:

Denk ook aan het (extra) gewicht.


Frank antwoordt op 3 maart 2017:

Hallo, wij hebben ook tapijttegels in de caravan. Toevallig zijn we op nu de camping met lekkere warme voeten. Het leggen was heel gemakkelijk, er zitten natuurlijk wel een aantal rare hoekjes in de caravan maar als je er de tijd voor neemt dan is het goed te doen. De tegels liggen strak tegen elkaar aan zonder plakband, en alles blijft strak tegen elkaar liggen als je er over heen loopt. Zelfs met stofzuigen blijven de tegels vast liggen. wij zijn er zeer tevreden mee. En in de zomer kun je het er ook gewoon weer uithalen, en in de koude periode leg je ze gewoon weer terug.


Frank antwoordt op 3 maart 2017:

Nog even vergeten te melden, het extra gewicht was bij ons 18 kg. De opbouw van onze caravan is 5 meter.


chateau antwoordt op 3 maart 2017:

koop een stuk tapijt en snij dat uit in drie of vier stukken. mijn zoon en ik hebben dat gedaan. Eerst met karton op maat uit gesneden en dan op het tapijt gezet en uit gesneden in drie stukken. Is beterkoop dan aan te kopen van een dealer.


Jasper antwoordt op 5 maart 2017:

Ja, inderdaad een beetje zwaar.
Als je iets lichters wilt kun je eens vragen naar projecttapijt. Voor rond de €100 ben je dan klaar.
En de motieven zijn weer eens wat minder saai dan van de tapijtboer op de meubelboulevard.
Het in één stuk leggen valt ook best mee. Doe net als een stoffeerder, ga er op zitten, druk het tapijt tegen de kantjes en snij het met een haakmes (variant van Stanleymesjes) af. Moet ik nog zeggen dat je eerst een beetje tactisch de plaats moet bepalen?


@Eric antwoordt op 5 maart 2017:

Mocht het oude vinyl niet meer bevallen, snij het precies langs de randen/kanten eruit en gebruikt het als mal.
Moet het natuurlijk niet geheel verlijmd zitten.


Robin antwoordt op 6 maart 2017:

Heb al voor de tweede keer tapijttegels in een caravan gelegd. Is wel even pielen met hoekjes enzo, maar als je geduld hebt is het heel netjes te doen.
De tegels heb ik trouwens bij een handel in restpartijen, afgekeurde partijen en voormalige showroompartijen in Zeewolde gekocht. Waren één euro per stuk....


leo antwoordt op 6 maart 2017:

@ Robin,
En restpartij is misschien wel een idee. Heb je het adres ?
Ik heb heb een Home car sunset 45. De opbouwlengte is 4,60 M Breedte 2,30 M. Dan is het totale vloeropp. 10,58 m2. Maar hier moet het bed, keukenblok, kast, toilet en banken nog vanaf. Zit ik dan aan 5m2 in de goede richting snijverlies meegerekend ?


Robin antwoordt op 6 maart 2017:

Leo,
Ik heb gewoon een beetje houtje/touwtje gemeten en kwam bij een HomeStar 480 die net zo breed is, ongeveer op diezelfde oppervlakte uit. Voor een paar euro extra heb ik toen wat reserve exemplaren meegenomen.
Ik had ze van Magic Carpets in Zeewolde, en een korte internetzoekactie levert op dat er nog veel meer adressen zijn. Online tapijttegels zit weer in Genemuiden en in Emmeloord zag ik ook wat.....ik woon in Lelystad en kijk dus eerst een beetje naar de regio......
Succes met prutsen, maar dat komt vast wel goed!


Tijs antwoordt op 9 maart 2017:

Leo, wij hadden hetzelfde probleem in onze huidige caravan zonder vloerverwarming. Wij hebben het uiteindelijk opgelost met een hoogpolig vloerkleedje van de Ikea. Het kost maar een paar euro en in de zithoek is het een heerlijk oplossing. In de praktijk kan ons het koude middenpad niet zoveel schelen, terwijl we de caravan ook in voor- en naseizoen gebruiken. Het is natuurlijk geen direct antwoord op je vraag, maar in ieder geval iets ter overweging.


RenéK antwoordt op 9 maart 2017:

Hallo Leo.

Wij hadden in onze vorige caravan tapijttegels gelegd. Eenvoudig te doen en niet duur. Wel behoorlijk aantal dus ook extra gewicht. Tegels zijn een stuk zwaarder dan een stuk tapijt.
In onze huidige caravan hebben wij het precies zoals Thijs hierboven. In de zithoek een lekker warm tapijtje van IKEA, hebben we genoeg aan.

René


Pieternel antwoordt op 25 maart 2017:

Bij Ikea 70bij100 in blauw en zwart volgens mij 10euro per stuk.


Jos oostindie antwoordt op 2 juli 2018:

Wil geen vraag beantwoorden, maar wil weten waar jullie die tegels hebben gekocht?


Kees antwoordt op 7 september 2018:

Just Carpets in Kampen levert maatwerk tapijt voor elke caravan en camper. Er is keuze uit verschillende soorten en kleuren tapijt welke geschikt zijn voor gebruik in een caravan of camper. Kijk voor meer informatie op www.campertapijt.nl


Frank antwoordt op 7 september 2018:

Ons caravantapijt hebben wij nog nooit gebruikt. Dit is netjes origineel gefestonneerd en bestaat uit drie delen.
Als het ietsje frisser wordt dan doen wij de vloerverwarming aan. Een waanzinnig genot, vooral bij slecht weer.
Nu weet ik niet wat vloerverwarming kost voor een caravan maar volgens mij is dat ook nog wel te leggen door een handige DHZer.
Ook bij koude nachtjes word je daar heel blij van.


TheoV antwoordt op 7 september 2018:

Iemand die handig is kan dat perfect uitsnijden uit een stuk tapijt. Zonder stukken en brokken. Bij de vorige caravan heb ik dat gedaan. Tapijt omgekeerd op de garagevloer en alles volledig uittekenen. Uiteraard in spiegelbeeld. Wat weg moet zet je een kruis over. Nu snij je alles uit met ongeveer 1cm marge. Alles in de caravan en bijsnijden. Dat tapijt heeft het >25 jaar uitgehouden.


Henkiepenkie antwoordt op 13 september 2018:

Sinds 2017 is er veel in de "Markt "veranderd! Keuze genoeg met voor en tegens.

Met vriendelijke groet.


Hans antwoordt op 20 september 2018:

Nou,ik heb er gewoon 2 elektrische voetmatten in winterswijk😉 besteelt een voor onder de Tafel,eentje lange voor die bedden........Geen 3 min tijd nodig om te ruilen,in het voor of najaar.........2 seconden om de stekker te trekken als het verwarmen nicht nodig is.
succes


Louis antwoordt op 22 september 2018:

Caravans gehad met ringverwarming....irritant 's nachts, dus r.v.w. ventilator uit.
Caravan gehad met door mezelf ingebouwde plintverwarming (met los aan te schaffen thermostaat), ideaal, ventilator ook na verloop van tijd nog geruisloos !
Ooit daarna : Caravan met thermostatisch geregelde ultra heat en r.v.w...bijna perfect maar net niet dat wat we wilden wegens de ruisende r.v.w.
Nu, in de huidige caravan ga ik weer een plintverwarming met de los te kopen thermostaat inbouwen, geen geruis, oververwarming én (!) geen 'klam' gevoel 's morgens in voor en najaar aan het beddengoed .
(Klam ?, hoor ik nooit iemand over hier...iedereen behalve wij dé perfect geisoleerde en geventileerde sleurhut ? 😉)


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker