Caravantrekker.nl

Trekadvies

Skoda

Skoda Octavia Combi 1.5 TSI e-TEC
Caravan van 1400 kg

Caravan

In principe adviseren we dat de beladen caravan achter deze Skoda niet zwaarder zou moeten zijn dan 1400 kg ook al mag de auto wettelijk 1500 kg trekken.

In deze berekening gaan we uit van een gemiddelde caravan die beladen 1400 kg weegt. Bedenk wel dat de exacte prestaties afhankelijk zijn van de gekozen caravan. Luchtweerstand en de afmetingen kunnen immers van invloed zijn. Maak dus altijd een berekening met een specifieke caravan voor een beter advies!

Prestaties
Gewicht

De prestaties van de Skoda Octavia Combi 1.5 TSI e-TEC zijn over het algemeen goed, maar wel is het gewicht van de Caravan met een gemiddelde belading aan de de hoge kant. Let extra goed op de verdeling van de belading en rijd niet al te hard. Zorg voor voldoende kogeldruk en een goede verdeling van belading! De combinatie is geschikt voor ervaren caravanners op buitenlandse reizen met heuvels en hoge bergen.

Vlakke weg
Trekkracht
228
201

Hellingen
Risico's bij slingeren
261
114

Scores om te vergelijken

Hoofdpunten

Gewicht en belading

Wettelijk is de Caravan van 1400 kg, niet te zwaar (beladen) voor de Skoda Octavia Combi 1.5 TSI e-TEC. Controleer wel of deze gewichten ook in de officiële papieren (kenteken) staan!

Een goede kogeldruk van ongeveer 75 kg zal geen probleem zijn voor de Skoda als dit gewicht ook op het typeplaatje van de trekhaak staat. Een B-rijbewijs is voldoende om er mee te rijden.

Zonder belading heeft de Skoda en de Caravan een gewichtsverhouding van 94%. Dat is niet zo gunstig. Zorg dus voor goede belading met zoveel mogelijk gewicht in de auto en zo weinig mogelijk in de caravan.

Met 200 kg voor alle personen en bagage in de auto en in de caravan 200 kg belading (inclusief alle opties en accessoires) is de gewichtsverhouding 88%. Dit is net iets hoger dan in het algemeen als maximum wordt geadviseerd.

Pas de belading aan voor jouw situatie!

88%
1400 kg 1583 kg

Belading in:


Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn.
Was het gebruik van Caravantrekker nuttig?
Laat dat via PayPal blijken!


Skoda

Skoda Octavia Combi 1.5 TSI e-TEC
Caravan van 1400 kg

Caravan

Goede prestaties

Op vlakke wegen zijn de prestaties goed. Op de snelweg zal de motor misschien net wat meer toeren nodig hebben dan normaal bij solo gebruik, minimaal zo'n 1900 á 2300 toeren. Maar over het algemeen is er bij normale snelheden meer dan voldoende trekkracht beschikbaar om bijvoorbeeld te kunnen inhalen.

Afhankelijk van de omstandigheden heeft de motor voldoende kracht voor snelheden van 119 km/u á 128 km/u als dat toegestaan zou zijn. De souplesse van de brandstofmotor, de kracht bij 1800 á 2300 toeren, is meestal meer dan voldoende waardoor het comfortabel rijden is. Accelereren vanuit stilstand zal vlot (genoeg) gaan. Theoretisch van 0 naar 100 km/u in 17.8 sec.

Rijden op hellingen en in de bergen gaat over het algemeen goed en gemakkelijk. Op autobaanhellingen in het buitenland zal de motor minimaal 3300 toeren moeten maken. In de meeste situaties zal dan een snelheid van 105 km/u mogelijk moeten zijn. Op steile hellingen is er geen probleem te verwachten, ook niet bij het wegrijden vanuit stilstand op hellingen tot zo'n 18%.

Pas op bij slingeren

De Caravan kan onverwacht gaan slingeren door bijvoorbeeld een windvlaag, een stuurbeweging of door ingehaald te worden. Goede belading met ongeveer 75 kg kogeldruk zijn voor deze combinatie belangrijk voor een veilig weggedrag. Het vervoeren van fietsen achterop deze caravan raden we niet aan.

De rijsnelheid bepaalt hoe heftig een slingerbeweging is. Boven snelheden van zo'n 90 km/u worden de krachten die daarbij vrijkomen erg groot. Daardoor kost het meer tijd en moeite voordat een eventuele slingerbeweging zal ophouden. Ook als de caravan een stabilisator heeft. Daarom is enige kennis en ervaring in het rijden met caravans nodig om veilig en ontspannen met deze combinatie te rijden.

Gaat de caravan toch slingeren, verminder dan onmiddelijk de snelheid!

Meer informatie

Om de prestaties echt goed te kunnen beoordelen is een meer genuanceerd advies nodig met meer woorden dan deze online berekening!

Voorbeeld van het Trekrapport

In een op maat samengesteld Trekrapport leg ik precies uit hoe de Skoda een Caravan zal trekken en krijg je beter inzicht in de factoren die van invloed zijn.

Inhoud Trekrapport

Het Trekrapport omvat ongeveer 30 pagina's en heeft de vorm van een E-book met daarin:

Voorbeeld van een trekkrachtgrafiek

Het complete Trekrapport met alle echte trekkrachtgrafieken kan je voor € 8,25 direct downloaden.

Dit vinden gebruikers het Trekrapport
Gemiddeld 4.8 sterren

Specificaties

Dit advies is opgesteld (zie toelichting) met de volgende technische gegevens:

Skoda Octavia Combi 1.5 TSI e-TEC

Periode
v.a. 2020
Vermogen
150 pk (110 kW)
Brandstof
Benzine met turbo
Transmissie
Automatisch
Koppel
250 Nm v.a. 1500 tpm
Rijklaargewicht
kg
Maximaal gewicht
kg
Maximaal trekgewicht
kg
Maximale kogeldruk
kg
Maximaal treingewicht
kg

Caravan (bij passend)

Leeggewicht
kg
Maximaal gewicht
kg

Verdeel zelf de belading

Het risico op, en bij slingeren is te verkleinen door een goed verdeelde belading en de juiste kogeldruk in de caravan. Verdeel zelf de belading in de Skoda en Caravan en bekijk wat het effect is bij verschillende snelheden.

Gebruikerservaring

Taco Piek heeft het volgende over de Skoda Octavia Combi 1.5 TSI e-TEC geschereven:

"Deze zomer 4 weken op pad geweest met deze combinatie, we zijn tot aan de Toscaanse kust geweest dus veel verschillende wegen gereden. De combinatie rijdt over het algemeen goed, de auto heeft ruim voldoende vermogen voor deze caravan en trekt lekker door.
Het enige wat lastiger is aan deze combinatie is het slingeren, je merkt dat als je rond de 90 rijdt je sneller gaat slingeren door bijvoorbeeld wind of inhalen van vrachtwagens / bussen. Maar dit is ook goed te beperken door goed het gewicht te verdelen en een goede kogeldruk te hebben van 75 kg of meer.

Ik heb gemerkt dat bij een goede 75kg (beetje meer) en wat meer gewicht in de auto de combinatie zeker rustiger rijdt. Maar het blijft dat je het meeste comfortabel tussen de 80 en 90 rijdt, wat ook prima is.

We hebben de brennerpass gereden de heenweg, wat zeer makkelijk was met deze combinatie, en ook steile toegangswegen naar caravans gaan heel erg goed. Je hebt wel wat sneller dat de voorwielen gaan slippen bij optrekken op een helling, maar dat is op te lossen door wat rustiger weg te rijden.

Ik heb eigenlijk de hele vakantie in de Sport modus van de versnellingsbak gereden, dit zodat hij de toeren wat hoger houdt en ook al vanzelf gaat remmen op de motor (voor een deel). Ook zorgt de sport modus ervoor dat hij niet bij het uitrollen de motor uitschakelt voor het Eco rijden, wat natuurlijk niet helpt.

Bij wat steilere afdalingen op heb ik voornamelijk handmatig gereden zodat hij echt goed remt op de motor. Waar je op moet letten is dat de auto automatisch remt bij het gebruik van cruise control bij afdalingen wat je bijna niet merkt, dus vaak even de cruise eraf gehaald om meer gevoel te hebben van de echte snelheid die je hebt.

Al met al echt een fijne auto om een caravan mee te trekken, je hebt voldoende kracht al vanaf 2000 toeren en kan lekker door trekken tot de rode lijn indien nodig/gewenst. Tevens is het schakelen met de flippers erg fijn en snel in de bergen. "

Lees meer gebruikerservaringen met de Skoda Octavia.

Schrijf je gebruikerservaring

Heb je zelf deze combinatie geef dan aan hoe die combinatie bevalt en vermeld daarbij ook iets over de stabiliteit, de gebruikte caravanspiegels en het brandstofverbruik met caravan. Vragen over de combinatie kan je beter in het forum stellen.

Schrijf je ervaringen
Naam:
e-mail*:
Ervaring:
  Vul 3 cijfers in:

* Via dit e-mailadres kan je later de review nog aanpassen. Je e-mailadres wordt niet op de website getoond.

Vergelijken

Om een goede keuze te maken is het zinvol om verschillende combinaties met elkaar te vergelijken. Kies daarvoor een andere auto en klik op vergelijken en gebruik de prestatiescores. Er is geen grens aan te geven hoeveel punten een combinatie minimaal zou moeten scoren en er is ook geen maximum, maar een hoger puntental is altijd beter.

Foutje?

Zit er een fout in dit trekadvies of klopt er iets niet stuur mij dan een e-mail. Ik kijk er dan naar en geef een toelichting.

(Link voor deze berekening)

Andere auto

Als aanvulling:

Andere caravan

Eventueel:

 

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.

Uitgebreid advies

Voor een goed advies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina past. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende Trekrapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Nieuwe data Cursussen

Een goede combinatie is belangrijk. Maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker! Bert van het Caravantrekker Training Center geeft een aantal trainingen en cursussen.


Lees ook:

Advies aanvraag

klikken op aanvraag

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

In welke versnelling?

Wanneer heb je voldoende trekkracht en wanneer moet je schakelen als je met een caravan gaat rijden?

 

(Advertentie)

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

 

©2024 Caravantrekker