Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Citroen Jumpy

Sorteer gebruikservaringen op:

Citroen Jumpy III - 2.0 Hdi aut. met een Caravan

De ervaring van jan willemsen met een Citroen Jumpy III - 2.0 Hdi aut. (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2012 - heden) en een Caravan (met adviesgewicht) van 1525 kg geplaatst op 25-08-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Gereden met Beyerland 430 tm. De rij-stabiliteit is prima; extra caravanspiegels zijn niet nodig. Ruim voldoende trekkracht. De automatische versnellingsbak handmatig bediend in de bergen en bij Autobahn stijgingen. ( 5e versnelling ipv 6).

Bekijk berekening

x


Citroen Jumpy - 2.0 HDI met een Eriba

De ervaring van arendk met een Citroen Jumpy - 2.0 HDI (69 Kw/94 pk bouwperiode: januari 2004 - januari 2007) en een Eriba Nova GL 390 van 1200 kg geplaatst op 29-12-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

12 jaar ervaring met de Jumpy en caravan. De laatste jaren met een Eriba/Hymer 390. Fantastische en zeer betrouwbare reisauto. Jumpy heeft in combinatie met Hymer nog nooit een moment van instabiliteit getoond. Bij een gemiddelde snelheid verbruik 1:10. Veel vakanties in Frankrijk gereden. Fietsen en andere belading in de Jumpy. In de bergen is de combinatie geen enkel probleem. Ook bij afdaling zeer stabiel. Grappen soms: "Kijk eens of de caravan er nog achter hangt?" Van mij mag de combinatie nog 10 jaar mee.

Bekijk berekening

x


Citroen Jumpy - 1.9 D met een Predom

De ervaring van All met een Citroen Jumpy - 1.9 D (51 Kw/69 pk bouwperiode: januari 2004 - januari 2007) en een Predom 126 E van 730 kg geplaatst op 29-03-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 40%

De Citroen Jumpy - 1.9 D met een beladen Predom 126 E van 730 kg met een gewichtsverhouding van 40%, is een prima combinatie met gemiddelde prestaties.

Bekijk berekening

x


Citroen Jumpy III - 2.0 16v met een Knaus

De ervaring van Jan Geutjes met een Citroen Jumpy III - 2.0 16v (103 Kw/140 pk bouwperiode: januari 2007 - heden) en een Knaus Sudwind Exclusive 500 FU van 1420 kg geplaatst op 15-03-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

Fijne en stabiele combinatie, ook bij afdalingen blijft de combinatie rustig.
Brandstofverbruik solo gemiddeld 10,5 l/100 km (1:9,5)
Brandstofgebruik met caravan gemiddeld 12 l/100 km (1;8,5)
Snelheid combinatie rond 90 km/uur

Bekijk berekening

x


Citroen Jumpy III - 2.0 Hdi met een Burstner

De ervaring van Peter met een Citroen Jumpy III - 2.0 Hdi (94 Kw/128 pk bouwperiode: januari 2007 - heden) en een Burstner Premio 485 TK van 1290 kg geplaatst op 22-06-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 65%

Wij huren nu reeds 2 jaar deze auto (4 5 weken per jaar). Het is een verlengde versie dus met 5 personen aan boord massa's bagageruimte. Altijd 2 fietsen in de koffer zonder demontages. Comfort is prima alsook stabiliteit. Rijd nooit zo heel snel; de auto nodigt er niet toe uit. Het gaspedaal dient voor snel rijden zeer diep ingetrapt te worden. Op gang komen met deze combinatie vind ik moeilijk gaan. De versnellingsbakverhoudingen zijn te lang. Hebben ook al eens een vito van mercedes gehuurd en met hetzelfde vermogen en koppel veel veel vlotter op gang te krijgen (bij 80 al in 6e). Wel heel prettig bij de citroen is de cruise control die per km sneller/trager ingesteld kan worden. Samen met het momentaan verbruik kan men zo zien wanneer er teruggeschakeld dient te worden. Verbruik valt goed mee voor zo'n grote auto; meestal 10,7 l. De motorkoeling doet het ook goed; lange helling van route Napoleol bij Grenoble in 2e met 50 km naar boven bij 35 graden geen probleem. Hopen dat het volgend jaar een nieuwe wordt! Kan trouwens huren heel sterk aanraden als je 3 kids hebt; grote auto, trekt het goed, geen mogelijke hoge vervangkosten koppelingsplaten of andere problemen. Rijd zelf met een zuinige auris hybrid en daar passen voor gewone verplaatsingen 3 kids prima op achterbank.

Bekijk berekening

x


Citroen Jumpy - 1.9 D met een Eriba

De ervaring van maarten met een Citroen Jumpy - 1.9 D (51 Kw/69 pk bouwperiode: januari 2004 - januari 2007) en een Eriba Touring Familia 310 GT van 740 kg geplaatst op 09-12-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 47%

De eriba pan(familia) ligt zeer stabiel achter de Jumpy (de afstand tussen de achteras en trekhaak is zeer gering). Geen slingeringen. De combinatie voldoet goed met name omdat we onze fietsen, bagage en hondjes zo gemakkelijk kwijt kunnen in de Jumpy. Gewichtsverhouding is daardoor uitstekend (het ophangen van fietsen aan de caravan maakt combinaties instabieler).
Minpunt is de kracht van de motor. Wanneer je met de stroom mee wilt, wordt het toerental gauw te hoog, wat te belastend kan zijn voor zo'n dieseltje. Bij hellingen (bijv.op de autobaan bij Luik) loopt de snelheid van de combinatie vervelend terug. En moet er teruggeschakeld worden van de vijf via de vier naar de drie. Vrachtwagens gaan je dan inhalen. Dat is vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid niet prettig. Een jumpy met een hdi-motor zal het oveigens prima doen.

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Citroen Jumpy.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Er zijn geen Engelse reviews voor dit model

Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Missende auto?
Staat je auto of caravan niet in de lijst? Klik en stuur een email en we zullen (proberen) hem toe te voegen.

Slingeren
Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen