Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Fiat Marea

Sorteer gebruikservaringen op:

Fiat Marea Weekend - 1.6 16v met een Hobby

De ervaring van hans met een Fiat Marea Weekend - 1.6 16v (76 Kw/103 pk bouwperiode: september 1996 - februari 2003) en een Hobby De Luxe 380 TB van 1139 kg geplaatst op 07-03-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

Afgelopen jaar met een hobby deluxe van 1100 kg naar Oostenrijk gereden. Eigenlijk geen probleem. je moet geduld hebben. In het begin veel in 4e versnelling. Later bleek in 5e ook goed te gaan. In de bergen op snelweg soms terug naar 3e. Harder dan 90 rijdt niet comfortabel en bergafwaarts is opletten geblazen. Heb 1x moeten optrekken uit stilstand op helling van 9% , totaal geen probleem. Dit jaar gaan we weer.

Bekijk berekening

x


Fiat Marea Weekend - 2.0 met een Dethleffs

De ervaring van wimkosten met een Fiat Marea Weekend - 2.0 (108 Kw/147 pk bouwperiode: september 1996 - april 1999) en een Dethleffs Beduin 510 V van 1350 kg geplaatst op 29-10-2009. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

met deze combinatie ben ik naar oostenrijk geweest via de felbertauerntunnel, de klim naar de tunnel is max 9%dit doet de auto met gemak in de tweede versnelling. de topsnelheid in 5 is meer dan 130 km p uur op de vlakke weg brandstofverbruik bij gemiddeld 85 is 1 op 8

Bekijk berekening

x


Fiat Marea Weekend - 1.6 16v met een Chateau

De ervaring van Brouwer.r met een Fiat Marea Weekend - 1.6 16v (76 Kw/103 pk bouwperiode: september 1996 - februari 2003) en een Chateau Calista 450 Mon Reve van 1200 kg geplaatst op 12-09-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

Naar zuid frankrijk geweest en door de dordogne terug,zeer tevreden temp. loopt niet op onder alle omstandig heden.
Op snelweg rijd het het lekker rond de 100/110kmpu je hoeft dan bijna niet terug naar 3e versn.ook veel in de 5e versn.gereden

Bekijk berekening

x


Fiat Marea Weekend - 2.4 TD met een TEC

De ervaring van marco met een Fiat Marea Weekend - 2.4 TD (91 Kw/124 pk bouwperiode: november 1996 - april 1999) en een TEC Travel King 510 TKM van 1300 kg geplaatst op 27-06-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

Met de Fiat en Tec vele reizen gemaakt, onder andere roemenie met hellingspercentages van 10% en meer, italie,oostenrijk. Niets was te zwaar voor deze auto zelfs soms illegaal hoge snelheden (onbedoeld). Altijd voldoende trekkracht en een prima sporende caravan.

Bekijk berekening

x


Fiat Marea Weekend - 1.6 16v met een Sprite

De ervaring van peter met een Fiat Marea Weekend - 1.6 16v (76 Kw/103 pk bouwperiode: september 1996 - februari 2003) en een Sprite Europa 390 van 1240 kg geplaatst op 10-05-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

Rijdt zelf met sprite alpine en de marea weekend,sprite weegt max 1080 kg,met het grootste gemak naar luxemburg en nog veel in zijn 5 ook nog.Een heel fijne trekauto en lekker soepel.Ook de 15 jr oude Sprite is prima.

Bekijk berekening

x


Fiat Marea Weekend - 2.4 jtd met een Caravelair

De ervaring van Andreas met een Fiat Marea Weekend - 2.4 jtd (96 Kw/131 pk bouwperiode: april 1999 - januari 2001) en een Caravelair Antares Luxe 445 van 1020 kg geplaatst op 02-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 62%

Rijden met deze Fiat heeft plussen en minnen.
De stabiliteit laat wat te wensen over over. Ik heb daarom de achterbanden verwisseld van 195/60/15 naar 195/55/15. Dit is al een hele verbetering.
Met het grootste probleem van de Marea, doorzaken, heb ik totaal geen probleem. Daarbij ligt alles in de caravan en wat lichte spullen ( hond + kinderwagen ) in de achterbak. De extra hulpveertjes heb ik al geplaatst.
Vermogen en koppel heb ik zelf genoeg. Met de herfst naar Luxemburg geweest. Berg op tot 4% in zijn 5 met 100km/h en 5% tot 6% in zijn 4 met 80-90km/h. Optrekken vanaf 1000 tpm kan al, vanaf 1600 tpm begint de turbo mee te draaien en meer als 3000 tpm ( hoeft ook niet ) draait de motor niet. Solo is het een vlotte auto, met caravan een beul. Ik ga vrij snel te hard
Koelproblemen heb ik niet gehad, ook niet met ingeschakelde airco. Schijnt ook wel eens voor de komen. Ligt, denk ik, aan de rijstijl.

Bekijk berekening

x


Fiat Marea Weekend - 1.6 16v met een HomeCar

De ervaring van robbert met een Fiat Marea Weekend - 1.6 16v (76 Kw/103 pk bouwperiode: september 1996 - februari 2003) en een HomeCar Racer 39 (2.3) van 1155 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

voor een auto met 1.6 l motor redelijke trek prestaties , wegrijden op een helling met arico aan is wel eens lastig. verder best een goede combinatie ,zeker er nu verzwaarde hoofd veren onder de auto zitten .is een kogel druk en een volle koffer bak geen probleen .over de brenner pas naar italie was best goed te doen veel in de 3 en 4 versnelling gereden soms als het vlak is ook de 5 te gebruiken op de duitse autobaan .branstof verbruik met caravan was dit jaar 1.op 9 met airco aan .

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Fiat Marea.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Fiat Marea Weekend - 1.8 16v met een Hobby

De ervaring van hans erik hansen met een Fiat Marea Weekend - 1.8 16v (83 Kw/113 pk bouwperiode: september 1996 - januari 2001) en een Hobby De Luxe Easy 460 UFe van 1309 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 96%

har været på nordkap over finland opad og gennem norge nedad med mange afstikkere.kørt 9000km. 8,85km/l ingen problemer med at følge med eller med stigninger(troldstigen og stejlere).


Fiat Marea Weekend - 1.8 16v met een Solifer

De ervaring van Osmo Keränen met een Fiat Marea Weekend - 1.8 16v (83 Kw/113 pk bouwperiode: september 1996 - januari 2001) en een Solifer Artic 520 van 1100 kg geplaatst op 01-11-2006. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 93%

Not so bad caravan car. There are good torgue at 4th gear at 85 km/h because motor running about 3250 rpm. In bad conditions must be careful.


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

De reis een last?
Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier. Volg een caravancursus Op Maat.
Al v.a. € 169,-

Slingeren
Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen