Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Jeep Compass

Sorteer gebruikservaringen op:

Jeep Compass - 2.4 16v met een Fendt

De ervaring van J. Randsdorp met een Jeep Compass - 2.4 16v (125 Kw/170 pk bouwperiode: oktober 2006 - april 2011) en een Fendt Tendenza 465 SFB van 1470 kg geplaatst op 19-08-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 86%

Ik moet helaas bekennen dat het rijden met deze auto en de fendt tendenza geen onverdeeld succes is. De auto trekt voor geen meter , dat geldt met name voor het rijden van bergen. Het benzineverbruik is hoog ( op 6/7 is normaal). Op een normale weg zoals de route soleil is het overigens prima rijden; je kunt niet hard (wil ik ook niet) en daar heb je nauwelijks last van enig klimwerk, maar zodra heuvels in zicht zijn is het afzien. Om deze reden vermijden we meestal de route clermont ferrand naar beziers en hebben we "problemen" in spanje dwz veel schakelen.

Bekijk berekening

x


Jeep Compass - 2.0 CRD met een LMC

De ervaring van co met een Jeep Compass - 2.0 CRD (103 Kw/140 pk bouwperiode: oktober 2006 - april 2011) en een LMC Ambassador 520 TE van 1466 kg geplaatst op 17-10-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

beste lezer

De trekkersscore voor de Jeep Compass - 2.0 CRD met een LMC Ambassador 520 TE:

het is misschien niet te geloven , maar het is echt waar.

ik heb sinds een jaar de compass crd limitid en bevalt mij prima.

Ik heb er nu zo'n 30.000 km mee gereden en ik moet zeggen dat de aangegeven verbruiks tabel niet klopt.
De auto is veel zuiniger.
In de meeste gevallen rij ik 6.5 / 6.8 liter per 100 km
bij normaal gebruik.
Het verrassende is dat het rijden met de caravan nog veel beter gaat. (gewicht caravan +/- 1500 kg )
als eerste het lange stijgende trjaject van Luik richting Luxemburg gaat als een tein.
Gewoon op cr controle in z'n 5 naar boven met 100 km per uur , echt lachen je stevend iedereen voorbij .
Verder naar metz redeijk vlakke weg makkelijk 120 km , zonder dat de auto maar een krimp geeft en let wel in de 6e versnelling op cr controle.
De reis gaat verder richting Basel - Gothard tunnel - Milano en als eindstation het dorpje Garda aan het Gardameer .
Nu komt het verrassende ::: gemiddeld verbruik over een afstand van 1146 km 10.7 liter per 100 km .
Conclusie::: een geweldige auto om zo mee te rijden , maar ook om mee te trekken van mij krijgt hij een 10

Dit is de ervaring die ik heb gedaan in het jaar dat ik deze auto heb.
Ik hoop dat lezers er iets aan hebben , en misschien wel tot de aankoop van zo'n auto overgaan .

groeten van Co

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Jeep Compass.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Jeep Compass II - 2.1 CRD [4WD] met een Bailey

De ervaring van Jake met een Jeep Compass II - 2.1 CRD [4WD] (120 Kw/163 pk bouwperiode: september 2011 - heden) en een Bailey Ranger 550 van 1278 kg geplaatst op 17-10-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 84%

quick update. i put my awning and its poles in the boot of the compass. i put everything dense in the car. including bottled water, beer, food, cool box, my 5 year old sons bike to weight the vehicle down. towed my van 100+miles and back.

compass returned 28.8mpg and handled much more sure footed than before.


Jeep Compass II - 2.1 CRD [4WD] met een Bailey

De ervaring van Jake met een Jeep Compass II - 2.1 CRD [4WD] (120 Kw/163 pk bouwperiode: september 2011 - heden) en een Bailey Ranger 550 van 1278 kg geplaatst op 17-10-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 84%

Since there are no reviews on here I thought I would add one. I have only seen one other compass towing a caravan. I am new to towing a caravan with a car so not sure what is good or bad.
The compass has a tow ball weight of 100kg which I believe to be high. I load my van 80kg max on the nose. Progress is easy there's plenty of power and torque from the merc engine to pull the van up motorway slopes keeping to the speed limit in 6th. Exceeding the uk limit is easily possible although I would imagine it is. Unnerving. The brakes seem to stop the outfit well. I have found that the ruts left by HGVs in the inside lane pull the outfit about as do side winds and the drafts from HGVs I think that the compass could be heavier. I am new to caravanning so this could be normal. at 1685kg the compass is heavier than the Tiguan for example but lighter than the antara. I can't imagine a lighter car being more stable.So far I have achieved 29mpg best 28 worst. The compass costs 200/year to tax and for 2009 outlander money, a fully loaded 4x4 CRD limited can be bought. Hope this review is useful


Jeep Compass - 2.0 CRD met een Bailey

De ervaring van M. Hopper met een Jeep Compass - 2.0 CRD (103 Kw/140 pk bouwperiode: oktober 2006 - april 2011) en een Bailey Ranger 510 van 1235 kg geplaatst op 17-10-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

Excellent towing match. The Jeep Compass is remapped for more torque. Now returns an average of 28 mpg to Spain. Easily gets it over the Pyrenees. All over, a good easy combination for relaxed towing.


Jeep Compass - 2.0 CRD met een Swift

De ervaring van Geoffrey Leather met een Jeep Compass - 2.0 CRD (103 Kw/140 pk bouwperiode: oktober 2006 - april 2011) en een Swift Charisma 220 van 1180 kg geplaatst op 17-10-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

I have excellent towing with jeep it tends to us fuel quite frugal I get over 25. mls to a gallon. The caravan responds to the `every move it makes on the road. All round it is a good match.


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen