Caravantrekker.nl

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Genuanceerd advies

Wat is een goede combinatie?

Het doel van Caravantrekker is dat je met meer plezier onderweg bent met je caravan. Dat kan natuurlijk met een goed bij elkaar passende combinatie, maar wat is goed? Het hangt er maar vanaf wat je verwacht en, heel belangrijk, hoe ga je er mee om tijdens het rijden.

Wat je kan verwachten en hoe je er het beste mee om kan gaan vergt meer uitleg dan in een korte samenvatting uit te leggen is. Daarom maken we al jaren trekkracht adviesrapporten waarin we zo duidelijk mogelijk aangeven wat je kan verwachten van een bepaalde combinatie. Inmiddels is het rapport uitgegroeid tot een E-book van ruim 30 pagina's vol met informatie.

Toegespitst op de ingevoerde combinatie krijg je een uitleg van alle prestaties op de weg, in de bergen en een grondige analyse van de stabiliteit in relatie tot snelheid en belading.



Achtergrond informatie

Natuurlijk kunnen we adviseren maar uiteindelijk zal je zelf moeten beoordelen of de combinatie geschikt voor jou is. Om een weloverwogen keuze te maken moet je 'begrijpen' welke factoren van invloed zijn op zowel de motorische prestaties als bij de stabiliteit. In het adviesrapport wordt dit uitgelegd specifiek voor de ingevoerde combinatie.

Vrachtwagensnelheid

Vaak geven we in de berekeningen aan als conclusie dat de combinatie geschikt is voor 'vrachtwagensnelheden'. Daar kunnen een tweetal redenen voor zijn:
Door het toenemen van de snelheid neemt het gevaar toe als de caravan zou gaan slingeren.


Analyse van stabiliteit

De analyse van de stabiliteit zegt weliswaar weinig over hoe stabiel een combinatie aanvoelt, maar wel alles over hoe groot de kans is dat de combinatie beheersbaar blijft als die zou gaan slingeren. Is die kans groter dan rijdt dat een stuk meer relax.

In het rapport geven we door middel van voorbeelden aan hoe je de stabiliteit kan verbeteren en hoe groot die effecten zijn. Denk dan aan het verplaatsen van gewicht uit de caravan naar de auto, de verdeling van belading in de caravan zelf, het verhogen van de kogeldruk en natuurlijk het effect van snelheid.



Het vervoer van fietsen is een vraag waar veel mensen mee zitten. Sommige combinaties hebben genoeg reserve zodat je bij voldoende kogeldruk ze gerust achterop kunt vervoeren. En andere combinaties zijn zo kritiek dat je beter helemaal geen fietsen mee kan nemen. Het rapport zet de mogelijkheden op een rij.

Prestaties

De meeste mensen beoordelen vooral hun caravantrekker op de motorische prestaties. En dan vooral het gemak waarmee de prestaties te realiseren zijn. Bijna niemand vind het fijn om met 4000 of 5000 toeren te rijden en wil het liefst met caravan net zo kunnen rijden als met de solo auto. In het rapport wordt uitgelegd welke hellingen met hoeveel toeren gereden kunnen worden en wanneer je moet schakelen als je een helling op rijdt. In de prestatie grafieken is dat goed te zien als je weet waar je op moet letten. In het rapport wordt dat duidelijk aan de hand van voorbeelden uitgelegd.

Klik voor een voorbeeld rapport


De kracht bij 90 km/u is belangrijke factor. Veel mensen vinden het prettig als de auto voldoende kracht heeft om ook bij tegenwind of op een flauwe helling bij een viaduct niet terug te hoeven schakelen. Maar als je niet zo veel (vaak) met de caravan rijdt is een enkele keer terugschakelen wellicht helemaal niet zo erg. Dankzij het rapport weet je van te voren waar je aan toe bent, waardoor de reis onderweg niet zo snel zal tegenvallen.

In het rapport geven we aan hoe je met je combinatie het beste in de bergen kan rijden en wanneer bijvoorbeeld je remmen (te) warm worden

Vergelijken

Een trekkrachtrapport kan je ook heel goed gebruiken om twee combinaties met elkaar te vergelijken. Dat kan je huidige auto zijn die je vergelijkt met een nieuwe. Je kan dan snel zien waarin de nieuwe auto beter is en of die verschillen wel opwegen tegen de kosten. Ook als je het lastig kiezen vind tussen tussen twee verschillende auto’s zijn de gegevens uit het rapport erg handig om te bepalen of het verschil groot genoeg is om je keuze te beïnvloeden. Soms kan dat veel geld schelen 😉

Downloaden

Het adviesrapport kan je bij elke berekening direct downloaden. De kosten daarvoor van € 8,25 is waardevolle investering die je snel terugverdient bij een tegenvallende aanschaf van een dure trekauto of caravan!

27 juli 2019



Trekadvies

Selecteer eerst een auto voor een trekkrachtberekening.


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

Trekkrachtrapport

Voor een goed trekadvies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.

Trekauto's met stekker

Bekijk het overzicht van alle Plug-in Hybride en Elektrische trekauto's en maak een berekening met je caravan.


Blog

Over gewichten

Er zijn altijd veel discussies over het gewicht van de caravan. Maar welke gewichten zijn belangrijk en hoe bepaal je wettelijk het (maximaal) gewicht? Is dat met of zonder kogeldruk?

Chiptuning

Je kan gemakkelijker een caravan trekken als je auto is voorzien van chiptuning. Maar er zijn naast dit voordeel ook nadelen!

Nieuwe 2023 caravans

Wat is het caravan nieuws op de jaarlijkse beurs in Düsseldorf voor 2023? Mijn verslag is vast anders dan in andere media😉

Elektrische trekauto

Een elektrische auto met een caravan roept veel vragen op. Bij sommigen ook weerstand maar is dat terecht of komt dat voort uit de angst voor het nieuwe grote onbekende?

Voldoende kogeldruk

Met welk gewicht moet de caravan op de trekhaak van de auto rusten? Veel caravanners vragen zich af wat de beste kogeldruk is en hoe ze de caravan moeten beladen.


 

Geef je zelf vertrouwen!

Een goede combinatie is belangrijk maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker!

Volg een cursus bij Bert (Caravantrekker Trainingscentrum) en ga zonder stress op stap met de caravan.

 

©2023 Caravantrekker