Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
MG ZT

Sorteer gebruikservaringen op:

MG ZT-T 135 CDTi - 2.0 16v aut. met een Caravan

De ervaring van Rob van der Linde met een MG ZT-T 135 CDTi - 2.0 16v aut. (96 Kw/131 pk bouwperiode: april 2004 - mei 2005) en een Caravan 1000 kg van 1250 kg geplaatst op 17-05-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 65%

De auto een MG ZT-T trekt mijn caravan ( een Award Morningstar) van 985 leeg en 1300 kilo vol zonder problemen.
De automaat reageert het best op sportstand tijdens trekken, de econemy stand is niet aan te raden.
In de Ardennen kan de combinatie goed meekomen met het verkeer.

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de MG ZT.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


MG ZT 135 CDTi - 2.0 16v met een Coachman

De ervaring van M. Jones met een MG ZT 135 CDTi - 2.0 16v (96 Kw/131 pk bouwperiode: januari 2003 - mei 2005) en een Coachman VIP 520/4 van 1590 kg geplaatst op 17-05-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 104%

I have a 2004 ZT-T 135+ CDTi towing a Abbey Aventura 320 weighing 1344kg I have had no trouble in towing at 65pmh in Germany and France in 5th gear over many miles going down to Venice, and that's through the Alps, in which you will need to use 4th or 3rd but in my experience that's the norm in most 2litre cars. Also down been South of France, the caravan I tow weights 1350 kg. Fuel. consumption averages around 24 mpg at 60 mph. The ZT-T is an excellent tow car one of the best


MG ZT-T 190 - 2.5 V6 met een Bailey

De ervaring van ray met een MG ZT-T 190 - 2.5 V6 (140 Kw/190 pk bouwperiode: april 2004 - mei 2005) en een Bailey Senator Arizona van 1356 kg geplaatst op 17-05-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

Good Tow car although could do with a turbo on long steep hills TBH Fuel good in comparison to my old tow car Allroad A6 recently toured south devon @22MPG avg for a v6 with 2 adults kid and dog not bad at all


MG ZT-T 190 - 2.5 V6 met een Abbey

De ervaring van dave met een MG ZT-T 190 - 2.5 V6 (140 Kw/190 pk bouwperiode: april 2004 - mei 2005) en een Abbey GTS Vogue 415 van 1437 kg geplaatst op 17-05-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

we have just bought a abbey 415 and it tows great with the mg ztt, but fuel!!! ouch! 22mph on a good day, wife now looking for a small 4x4 diesel for longer trips.


MG ZT-T 190 - 2.5 V6 met een Abbey

De ervaring van Les met een MG ZT-T 190 - 2.5 V6 (140 Kw/190 pk bouwperiode: april 2004 - mei 2005) en een Abbey Aventura 330 van 1423 kg geplaatst op 17-05-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

Great lots of power when needed makes towing really easy does'nt use as much fuel as expected / little tip if you are getting the towbar fitted get a separate transformer for electrics


MG ZT-T 190 - 2.5 V6 met een Swift

De ervaring van trish met een MG ZT-T 190 - 2.5 V6 (140 Kw/190 pk bouwperiode: april 2004 - mei 2005) en een Swift Challenger SE 530 van 1474 kg geplaatst op 17-05-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 92%

pretty good generally, used to santa fe for towing and do prefer a bulkier car butso far had noproblems with the car. Power in the car is ace, love it when the swift is not attached cos she flies!but on the whole good no complaints as yet


MG ZT 135 CDTi - 2.0 16v met een Swift

De ervaring van Stuart Kane met een MG ZT 135 CDTi - 2.0 16v (96 Kw/131 pk bouwperiode: januari 2003 - mei 2005) en een Swift Challenger 490 van 1425 kg geplaatst op 17-05-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

I am new to caravaning and bought my 2000 Swift Challenger in August this year to match the towing capability of my MG ZT. I have towed this outfit on several occasions now, mainly to Portpatrick, Trossachs and Glencoe. I tend to not load the van to MTPLM. Weather has been mainly variable from dry with negligible winds through to very heavy, driving rain and strong winds. The ZT seems to tow my Challenger comfortably on both the flat and hills. Rarely manage 5th gear except on flat and mainly 3rd and 2nd on hills. I have overtaken a couple of slower vehicles (40mph approx) without any trouble.So far i have not had any problem with hill starts on minor gradients but have doubts about car's ability to pull away on more significant hill starts. Fuel consumption avarages about 26 -28 mpg when towing in summer with light winds but drops to 19 - 22 mpg in bad weather and higher altitudes ( Glencoe). Overall not a bad towcar.


MG ZT-T 180 - 2.5 V6 aut. met een Bailey

De ervaring van Sam met een MG ZT-T 180 - 2.5 V6 aut. (130 Kw/177 pk bouwperiode: april 2004 - mei 2005) en een Bailey Senator Oklahoma van 1372 kg geplaatst op 17-05-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 91%

Yes this combination is very good. It has oodls of umph and you dont know the van is on the back. Reasonable Mpg late 20's with van on.


MG ZT-T 135 CDTi - 2.0 16v met een Bailey

De ervaring van rab met een MG ZT-T 135 CDTi - 2.0 16v (96 Kw/131 pk bouwperiode: april 2004 - mei 2005) en een Bailey Pageant Moselle van 1337 kg geplaatst op 17-05-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 87%

great towcar no problems with our bailey pageant moselle anywhere along the road


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Slingeren
Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.

De reis een last?
Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier. Volg een caravancursus Op Maat.
Al v.a. € 169,-


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen