Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Opel Mokka

Sorteer gebruikservaringen op:

Opel Mokka X 1.4T 4x4 aut. met een Dethleffs

De ervaring van Gerrit met een Opel Mokka X 1.4T 4x4 aut. (114 Kw/155 pk bouwperiode: juli 2016 - heden) en een Dethleffs Nomad 450 DB van 1277 kg geplaatst op 23-07-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Wij zijn voor het eerst met de Opel Mokka 1400 turbo 6 traps automaat met 4 wiel drive en155PK naar Frankrijkrijk geweest . 3000km over autowegen en gewone wegen.
Ik sta versteld van de trekkracht berg opwaarts. Ik heb nog geen ervaring met de bergwegen maar dat zal geen probleem opleveren gezien de trekkracht op de Autoweg Het is een prettige combinatie bij een snelheid rond de 95 echte navigatie km .Licht lekker stabiel op de weg 100km /h vind ik persoonlijk te snel, uiteindelijk hebben we vakantie.
Wij hebben een caravan die tot 1350 kg beladen mag worden. Wij hebben twee fietsen met trapondersteuning samen 50 kg achter op de caravan, zware mover en dak-luifel . De caravan heeft A.T.C. dus als hij gaat slingeren wordt het gecorrigeerd . Volgens mij heeft hij nog niet in hoeven grijpen Het brandstofverbruik is+- 1op7

Bekijk berekening

x


Opel Mokka - 1.4 Turbo [AWD] met een Burstner

De ervaring van Kees met een Opel Mokka - 1.4 Turbo [AWD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2012 - 2016) en een Burstner Premio 450 TS van 1200 kg geplaatst op 27-05-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 68%


Leuke auto trekt de 450 ts goed rijd beter als de tucson 2.0 die ik hiervoor had en een stuk zuiniger.
Wel meer schakelen boven de 2000 toeren houden bij 95 in de 6e versnelling komt dit eronder dit is lastig.
Bij heuvelachtig terrein terug naar 5e versnelling.

Bekijk berekening

x


Opel Mokka - 1.4 Turbo [AWD] met een Eriba

De ervaring van de Swart met een Opel Mokka - 1.4 Turbo [AWD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2012 - 2016) en een Eriba Touring Triton 420 van 1000 kg geplaatst op 22-02-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 59%

Mokka Cosmo 4X4 met touring Triton 420 is een prettig rijdende combinatie. Heb voorop een gewone fiets en achterop een elektrische fiets staan wat nauwelijks merkbaar is.
Bij een snelheid van 95Km/h heb ik enkele keren meegemaakt dat de combinatie in een lichte slingering ging, gas los en dit was verdwenen.
In heuvelachtig terrein heb je soms het idee dat er te weinig motorvermogen voorhanden is maar dat licht misschien aan een passieve rijstijl. Verbrede buitenspiegels heb je in principe niet nodig, maar geeft wel meer zicht vlak achter de caravan. Verbruik in heuvelachtig terrein met caravan ca. 1/10 zonder caravan ca. 1/12.
Een prettig te rijden combinatie, die voorspelbaar is.

Bekijk berekening

x


Opel Mokka - 1.6 CDTi [AWD] met een Caravelair

De ervaring van Paul met een Opel Mokka - 1.6 CDTi [AWD] (100 Kw/136 pk bouwperiode: januari 2015 - 2016) en een Caravelair Allegra 400 van 1110 kg geplaatst op 26-06-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

Prima stabiliteit, de combinatie rijd relax ook bij vrij veel wind ligt deze nog goed op de weg.De trekkracht is meer dan voldoende en voelt gemakkelijk aan, meestal blijf ik in de vijfde versnelling maar op de autostrade is de zesde ook mogelijk.Verbruik rond de 8 liter, solo 5,5 liter. Voor mij een prima trekauto voor deze gewichtsklasse.De 4x4 geeft op de campings een extra voordeel bij minder goed weer zeker op gras of modderig terrein.

Bekijk berekening

x


Opel Mokka - 1.4 Turbo met een Chateau

De ervaring van Koenen met een Opel Mokka - 1.4 Turbo (103 Kw/140 pk bouwperiode: mei 2013 - 2016) en een Chateau Caratt 350 ATF van 900 kg geplaatst op 14-07-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 57%

Net terug met deze combinatie.
Heerlijk rijden met een beladen caravan van 1000 kg met 2 fietsen voorop.
Een konstante snelheid van 100 kilometer is makkelijk te doen.
De motor maakt dan ongeveer 2250 toeren we rijden dan in de 5de versnelling.
Inhalen van vrachtwagens gaat makkelijk even terug naar de 4 en je bent er zo voorbij.
Ik heb totaal 3500 gereden naar split via Salzburg en terug naar gardameer via Brennerpas en Innsbruck terug.
Op snelwegen met 5 a 6 procent makkelijk 90 te rijden.
De Brennerpas konstant 90 kunnen rijden.
De meeste tijd heb ik gereden met de cruise controle.
Kom ik onder de 2000 toeren dan terug schakelen naar zijn 4.
Op een steil stukje moest ik terug naar de 3de versnelling dat was in de buurt van koblenz.
De hele vakantie gereden met een verbruik van 1 op 10.
Solo rijdt de mokka 1 op 15 dan rijdt ik op de snelweg 110.
Een zeer fijne en stabiele combinatie.

Bekijk berekening

x


Opel Mokka - 1.4 Turbo [AWD] met een Chateau

De ervaring van Klinkenberg met een Opel Mokka - 1.4 Turbo [AWD] (103 Kw/140 pk bouwperiode: november 2012 - 2016) en een Chateau Calista 390 HU van 1185 kg geplaatst op 26-02-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 70%

Na twee volledige vakanties in Frankrijk (in diverse gebieden en terreinen) met deze combinatie kan ik slechts bevestigen dat dit een zeer prima combinatie is. Vooral de stabiliteit is uitmuntend. Voor de Mokka reden wij een zafira (2009) 1.8 maar het rijden met caravan in combinatie met de Mokka is niet alleen zuiniger maar ook prettiger en dat met betere prestaties.

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Opel Mokka.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Opel Mokka - 1.6 CDTi met een Sprite

De ervaring van M Henderson met een Opel Mokka - 1.6 CDTi (100 Kw/136 pk bouwperiode: januari 2015 - 2016) en een Sprite Alpine 4 van 1234 kg geplaatst op 26-02-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 91%

Just done 500 miles towing a baily discovery 516 and was so pleased with the cars towing ability .no problems at all on all kinds of roads.


Opel Mokka - 1.6 CDTi met een Sprite

De ervaring van Andy King met een Opel Mokka - 1.6 CDTi (100 Kw/136 pk bouwperiode: januari 2015 - 2016) en een Sprite Alpine 4 van 1234 kg geplaatst op 26-02-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 91%

Ive recently changed car to the Vauxhall Mokka 1.6 CDTi 136 bph with a maximum towing weight of 1500kg, just returned from a maiden voyage 600 mile round trip towing a Sprite Alpine 4 1200kg laden and was delighted with its performance, felt very stable and plenty of power rarley coming out of 6th on the motorway only to engage 5th when overtaking giving instant acceleration, all this and still returned 40 mpg, so very please with the Mokka


Opel Mokka - 1.7 CDTi met een Bailey

De ervaring van bigT met een Opel Mokka - 1.7 CDTi (96 Kw/131 pk bouwperiode: november 2012 - januari 2015) en een Bailey Ranger GT60 460/2 van 1177 kg geplaatst op 26-02-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

My mokka has done 984 miles it is doing 55.5 mpg with out the caravan and 53.2 mpg with the caravan on It cruises at 60 mph on dual carriageway with out any problems some gear changing required up hills on slower A and B roads.


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!

Check je combinatie
Mag ik met mijn caravan rijden en mag mijn auto hem wettelijk trekken? Het antwoord krijg je aan de hand van het invoeren van je kenteken.


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen