Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Suzuki Wagon R

Sorteer op:


Suzuki Wagon R+ 1.3 met een Eriba

De ervaring van Koos met een Suzuki Wagon R+ 1.3 (92 pk/68, Kw bouwperiode: januari 2005 - januari 2009) en een Eriba Touring Puck 120 van 680 kg geplaatst op 27-08-2009:

De meest extreme combinatie die ik gereden heb!
Wat een heerlijk handelbaar compact setje. De totale lengte is net meer dan zeven(!) meter. En de auto heeft niet eens opzetspeigels nodig.
De auto is niet de ultieme reisauto, maar kan heel goed overweg met de Puck. Stabiel ondanks korte wielbasis. Dankzij tempo 100 kan ik ook in D lekker doorrijden. Verbruik solo 1:16, met Puck 1:13 en in de bergen 1:10. Maar dan laat ik Suzi ook flink werken!
Alleen in de winter (ja wij wintersportten met deze combi) kwam ik snel grip tekort. Gehuurde winterbanden (en evt kettingen) helpen natuurlijk flink.
Voor mensen die graag compact rijden: ultieme combi, ook in Noorwegen een heerlijk te sturen stel. Geen bocht is te krap, bijna altijd kun je blijven rijden zodat wegrijden vanuit stilstand beter te vermijden is dan met menig andere combi.
Voor echt klimwerk zou ik de diesel aanraden. Maar deze auto is niet gemaakt als kilometervreter en bij niet te extreme hellingen voldoet de 1.3 prima. Mede dankzij de korte bakverhoudingen.

Combi van de hand moeten doen omdat wij gezinsuitbreiding kregen (zeer gewenst..., nu is ons derde kind onderweg) en ook daarmee gaan wij jaarlijks wintercaravannen. Nu met Troll achter Touran 2.0 Tdi. Denk vaak met weemoed terug aan deze sypathieke en supercompacte combi.

Bekijk berekening

Wijzigen


Suzuki Wagon R+ 1.2 met een Knaus

De ervaring van Ben met een Suzuki Wagon R+ 1.2 (69 pk/51, Kw bouwperiode: 1998 - 2000) en een Knaus YAT B van 960 kg geplaatst op 14-09-2008:

Ook ik heb een Wagon 1300 maar een Knaus 330, slechts 550 leeg gewicht, oude dus. Frankrijk, Spanje, en Zwitserland is geen enkel probleem mits je niet gaat "scheuren" en goed overzicht houd, maar daar hebben we vakantie voor. 100km/uur is ook geen probleem.Op vlakke wegen kun je behoorlijk uit de voeten, en rij je niet niet vooraan in de file.

Bekijk berekening

Wijzigen


Suzuki Wagon R+ 1.2 met een Caravelair

De ervaring van j.kateman met een Suzuki Wagon R+ 1.2 (69 pk/51, Kw bouwperiode: 1998 - 2000) en een Caravelair Antares Luxe 340 van 830 kg geplaatst op 29-02-2008:

Ik rijd een Wagon plus 1300 en trek een cavalair bamba 340 ben er mee naar frankrijk spanje en portugal geweest gaat heel goed wel veel schakelen meer op de grote weg kan er nog in de 5 gereden worden als alles meezit wel bijtijds terug schakelen als het nodig is om toeren te blijven houden

Bekijk berekening

Wijzigen


Gebruikerservaringen


Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Advertenties?

Caravantrekker zonder advertenties? Lees hoe dat kan en wat de voorwaarden zijn.

Cursussen

Een goede combinatie is belangrijk. Maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker! Bert van het Caravantrekker Training Center geeft een aantal trainingen en cursussen.

Uitgebreid advies

Voor een goed advies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina past. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende Trekrapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.


 

(Advertentie)

 

Lees ook:

RDW auto

Gastenboek

Genuanceerd advies

Hoe meer PK's, hoe beter?

Caravan (te?) zwaar

 

©2024 Caravantrekker